- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Benim dini hassasiyetlerim yok benim için önemli değil domuz jelatinin olması. Ama bir sürü dini hassasiyeti olan kişiler var onlar için de fetva çıkardı diyanet, sağlık için kullanıldığı için haram değildir diye. Görseniz nasıl küfrediyorlar diyanet dinsiz olmuş falan diyorlar
Çok iyi anlıyorum sizi. Zor bir karar, özellikle hamileler için. Geçen hafta ağır bir grip geçirdim. Günlerce parol içmemek için direndim. Parola sabah akşam birer tane içilebilir denmesine rağmen hem de. Test yaptırdım ne olur, ne olmaz diye. Pozitif çıkarsan da ilaç kullanamazsın dedi testimi yapan doktor. Çok çok ağır geçirirsem imzam karşılığında ilaç kullanabilirmişim. Çok şükür negatif çıktı. Ama kafamı şu kurcalıyor, hamileyim diye pozitif olsam da çok ağır olmadığı için ilaç vermiyorlar, uygun görmüyorlar. Ama aşı olmamı uygun mu görüyorlar? Iki doz aşısını olan teyzem ve enişteme bulaştı bu virüs ve ağır geçirdiler. Demek ki aşı olsam da bulaşma oluyor ve ağır geçirebiliyorum. O zaman niye aşı oluyorum?
Düşüncelerinize saygı duymakla birlikte sizin gibi ölümle yaşam arasında görmüyorum ben. Çok kalabalık bir yerde çalışıyorum, rutin olarak covid testlerinin yapıldığı, antikor seviyelerine bakılan bir yer. Farkında olmadan, ayakta atlatan antikoruna bakıldığında hastalığı geçirdiği anlaşılan çok fazla sayıda tanıdığım var. Hatta annem de. Temaslı diye bildirildiği için test yaptırdı ve pozitif çıktı. Baş ağrısı bile çekmedi çok şükür. Kişinin beden sağlığı ile virüsün etkisinin bağlantılı olduğunu düşünüyorum ben.hiçbir aşı hastalığın bulaşmamasını sağlamaz.
teyzeniz ve enişteniz antikor üretmemiş olabilirler. bu nedenle yeterince mücadele edememiş olabilir bedenleri.
bence bu ölümle yaşam arasında bir seçim. yaşamamı ve hafif atlatmamı %50 üzerinde tasdikleyen bir seçeneğim varsa onu tercih etmek bana mantıklı geliyor.
bu arada benim pek çok arkadaşım ve akrabam aşıdan sonra pozitif çıktı ama hepsi evinde hatta ayakta geçirdiler.
önemli olan bahsettiğiniz ağır geçirme oranı ki bu da çalışmalara göre gayet düşük görünüyor.
hamileler için durum çok ayrıdır tabi ki. o konuda herkesin doktoru kişiye özel ne önerirse o yapılmalı. bu yazdıklarım standart durumlar içindi.
Düşüncelerinize saygı duymakla birlikte sizin gibi ölümle yaşam arasında görmüyorum ben. Çok kalabalık bir yerde çalışıyorum, rutin olarak covid testlerinin yapıldığı, antikor seviyelerine bakılan bir yer. Farkında olmadan, ayakta atlatan antikoruna bakıldığında hastalığı geçirdiği anlaşılan çok fazla sayıda tanıdığım var. Hatta annem de. Temaslı diye bildirildiği için test yaptırdı ve pozitif çıktı. Baş ağrısı bile çekmedi çok şükür. Kişinin beden sağlığı ile virüsün etkisinin bağlantılı olduğunu düşünüyorum ben.
Her ne kadar toplum sağlığı dense de, benim bedenim de karar verme yetkisi bana ait olmalı. Devletin de bu konuda toplu taşım, kapalı alan yasakları tarzında bir sınırlama koymaması taraftarıyım. Yazın turizm canlansın diye yasakları kaldırıp, Eylül de bir anda yasaklar koyan, sahilde dip dibe maskesiz insanlara izin verip Eylül ayı gelince vaka sayılarını bahane edip online eğitime geçen bir sistem bana hiçbir şekilde güven vermiyor.
Açık alan olayını ben hala üzerimden atamadim. her daim maskeliyiz ben kizim ve eşim ama, insanlarla karşılaşınca yolumu değişecek gibi oluyorum bazen, yanlarindan gecerken nefes almiyorum bir 10 sn. Bunu aşamıyorum.Pandeminin en başından beri ciddi dikkat ediyorum. Kolay kolay kimseyle kapalı alanda görüşmedim. Ama açık alanda gayet sosyalleştik fırsat buldukça. En baştan beri açık alanda maske takmadım. Çünkü okuduğum hakemli dergilerde yayınlanmış tüm makaleler açık havada maske takmanın gereksiz olduğunu söylüyordu. Onun bunun söylediğine değil bilimin söylediğine göre hareket etmeyi tercih ediyorum. Biri de çıkıp açık alanda maskeni tak derse hadi ordan derim.
Aynı şekilde yine araştırmalar yiyecekle bulaş olmadığını söylüyor. O yüzden açık alanı olan restoranlarda gayet yemek yiyoruz. Hatta bu akşama rezervasyon yaptırdık.
Şu an tatildeyiz. Bu sene de otel tercih etmedik ama kendi havuzu olan bir ev tuttuk. Sakin saatlerde denize gidip geri kalan zamanı evde geçiriyoruz. Başka şehirde yaşayan abime ablama da bu tatilde 1.5 senenin sonunda sarıldım, yeğenlerimi cork diye öptüm. Çünkü hepimiz çift doz aşılıyız artık.
Ona buna şöyle yapma böyle davranma oraya gitme diyenlere de gıcık oluyorum. Sen kendi önlemini kendi bildiğin gibi kendin için al, başkasına karışma. Benim de hiç dikkat etmeyen arkadaşlarım var, onlarla bu süreçte görüşmemeyi tercih ediyorum oluyor bitiyor. İnsanların hayatına neden müdahale edeyim?
Özellikle cemaatler yapıyorlar bunu. Annemin iş yerinde çalışan bir kişi var. Çocuklarına hiçbir aşıyı yaptırmamış. Su çiçeği, kızamık vs. aşıları. 4 tane miydi 5 tane miydi çocukları var. Eve televizyon vs. almayıp kendine son model telefonla geziyor.aşı topiğinde de bir adamı söylemişlerdi, açtım baktım "aşılar sünnetullaha uygun değil" diyor. o zaman uygun olanını üret ondan olalım.
Herkes ölecek de bunlar kalacak akıllı..eğer yıllar evvel başka hastalıklar aşı ile çözülmeseydi bugün hala o hastalıklardan kırılıyor olacaktık. ciddi bir tıp ilmine gerek yok biraz tarihi araştırma da yeter konu ile ilgili bilinçlenmeye.
benim çevremde dalga geçenler bile var, "5 sene sonra hepiniz uzaylı gibi olacaksınız, biz normal yaşamaya devam edeceğiz" diyorlar.
İhtimal var tabi ki ama maskesiz olmaya göre daha düşük. Kalabalıklara girmemeye çalışın.Açık alan olayını ben hala üzerimden atamadim. her daim maskeliyiz ben kizim ve eşim ama, insanlarla karşılaşınca yolumu değişecek gibi oluyorum bazen, yanlarindan gecerken nefes almiyorum bir 10 sn. Bunu aşamıyorum.
Bugun kizimi lunapark a goturdum biz hep maskeliydik ama yuzlerce maskesiz insan gordum, biz maskeli ve acik alanda iken bu insanlardan hastalik kapma ihtimalimiz olurmu?
Bugun son 1.5 senelik hayatimin en kalabalik alanina girdimİhtimal var tabi ki ama maskesiz olmaya göre daha düşük. Kalabalıklara girmemeye çalışın.
Özellikle cemaatler yapıyorlar bunu. Annemin iş yerinde çalışan bir kişi var. Çocuklarına hiçbir aşıyı yaptırmamış. Su çiçeği, kızamık vs. aşıları. 4 tane miydi 5 tane miydi çocukları var. Eve televizyon vs. almayıp kendine son model telefonla geziyor.
Aşıyı geçtik , maskeyi de attım artık diyor. Babam nasıl oluyor o dedi. Artık takmıyorum diyor pişkin pişkin. Sırf genel müdürün olduğu cemaatten diye işe girmiş. Öyle yüzlerce belki binlerce kişi var. Şu kadarcık aklı olmayan insanlar...
Herkes ölecek de bunlar kalacak akıllı..
Bugun son 1.5 senelik hayatimin en kalabalik alanina girdimçok bunalmıştı çunkü küçük hanim. Binlerce insan vardi resmen
Mumkun mertebe mesafemi korumaya calistim ama maskeli olan belki 20 30 kisiydi.
Umarım bir sey olmamistir.
Her işi ehline bırakmak elbette en iyisi. Burası fikirlerimizi paylaştığımız bir platform diye yaziyorum ben de düşüncelerimi. Siz sağlık sektörünün içinde benden daha iyi bilirsiniz. Benim fikirlerim sadece beni bağlar.şu anki gevşeme konusunda çok haklısınız. fakat bu ekonomisi zayıf bir ülke olmanın hepimizin katlanmak zorunda kaldığı cezası ve tabi ki bizim halkımızın genel cehaleti ile de alakalı.
aşı olmak maskeyi çıkarıp 100 kişi dipdibe oturmak demek değil.
aşı olmayanlara koyulması gereken sınırlamalar öncelikle onların korunması ile alakalı. çünkü aşı olanların geçirirken ki durumları ile olmayanların durumu arasında ciddi bir fark var.
sağlıkçı bir ailenin içindeyim ve ben de sağlığın farklı bir dalındayım. şu an tüm doktor arkadaş ve akrabalarım aşı olmayanların hastane yatışı yapıldığını söylüyor. 1 kişi dese umursamam ama 10 kişi derse ciddiye alırım.
keza 3 ay önce, gayet sağlıklı, hayatında alkol ve sigara kullanmamış arkadaşımız covid oldu ve 2 ayı yoğun bakımda geçti. (yaşı nedeniyle aşı sırası gelmemişti o dönem). kalp kapakçığı iltihaplandı. şu an odaya çıktı ama her an geri alınabilir yoğun bakıma. yani öyle her zaman iyi bünyeye de bakmıyor demek ki.
herkesin kendi kararı tabi ki ama pandemi denen şey tüm dünyayı etkilediğinde ne yazık ki bazı sert tutumların uyulması beklenen kurallar için "her zaman" uygulanması bekleniyor.
ben keşke bayramda kapalı olsaydık da dedim hep. ayrıca aşı oldum diyip maske takmayanların da ciddi cezalara tabi olması gerektiğini düşünüyorum. aşı olmayanların da önce kendi sonra toplum sağlığı için devletin verdiği karara uyması gerektiğini düşünüyorum.
durumu eleştirirken tek tepkim aşı olmayanlara değil yani. bütünle ilgili sistematik davranıp her duruma karşı yaptırım uygulanmalı bana göre.
çünkü 1 kişinin hatası 10larca kişiye mal oluyor.
Çocuklar da haklı sıkıldılar artık. Umarım bişey olmamıştır. Olmamıştır ama benceBugun son 1.5 senelik hayatimin en kalabalik alanina girdimçok bunalmıştı çunkü küçük hanim. Binlerce insan vardi resmen
Mumkun mertebe mesafemi korumaya calistim ama maskeli olan belki 20 30 kisiydi.
Umarım bir sey olmamistir.
Ben 2.dozumu olali 1.5 hafta oldu aşiya guvenmedim acikcasi sadece mesafemi korudum ellerimizı sık sık yikadik, kolonyaladik vs.geçen akşam arabayla bizim buralarda bir marinaya gittik. istanbuldayım.
orada çeşme marinaya benzettikleri dolayısıyla daha çok tercih edilen bir bölge var. önüne kadar gittik, giren çıkan herkes maskesiz.
aynen geri döndük hiç inmeden.
2 doz aşı oldum ama ne maskemi indiririm ne de o çılgınlığa girerim.
ki 2. dozları bizim yaş grubu daha yeni oluyor, antikorları tam üretmemiş dahi olabiliriz.
İnşallahÇocuklar da haklı sıkıldılar artık. Umarım bişey olmamıştır. Olmamıştır ama bence
Her işi ehline bırakmak elbette en iyisi. Burası fikirlerimizi paylaştığımız bir platform diye yaziyorum ben de düşüncelerimi. Siz sağlık sektörünün içinde benden daha iyi bilirsiniz. Benim fikirlerim sadece beni bağlar.
Ama şunu da söylemeden geçemicem, öyle laçka bir hal var ki ülkemizde. Faiz haram derler, devlet bankasından kredi çekilebilir diye fetva verirler. Pandeminin başında hatirlarsiniz her pozitif vaka hasta demek değil demişlerdi. Aşı alma mevzusu olunca vaka sayılarını değiştirdiler. Şimdi de hastalığı geçirip iyilesenlerde bile ileride olabilecek hastaliklardan bahsedip korkutuyorlar. Bilim illa ki değişir, doğrular araştırmalarla farklı bir boyut alır. Bunun farkındayım ama bizde güven bırakmadılar ki... Şimdi herkes aşı olsun diyorlar, yarın aşının farklı etkileri ortaya çıkarsa "sen niye oldun, kronik bir rahatsızlığın yokmuş, olmasaydın" demeyecekleri ne malum?
Ben 2.dozumu olali 1.5 hafta oldu aşiya guvenmedim acikcasi sadece mesafemi korudum ellerimizı sık sık yikadik, kolonyaladik vs.
1.300.000 m² alana kurulu bir yer piknik alani vs barindiriyor icinde.
Genclerin bindigi aletlerin oldugu yerler cok kalabalikti ama cocuklarin kullandiklarinin onunde 3 5 aile vardi sadece biz hep oralardaydik yinede tedirgin oldum.
Yakuplu marinageçen akşam arabayla bizim buralarda bir marinaya gittik. istanbuldayım.
orada çeşme marinaya benzettikleri dolayısıyla daha çok tercih edilen bir bölge var. önüne kadar gittik, giren çıkan herkes maskesiz.
aynen geri döndük hiç inmeden.
2 doz aşı oldum ama ne maskemi indiririm ne de o çılgınlığa girerim.
ki 2. dozları bizim yaş grubu daha yeni oluyor, antikorları tam üretmemiş dahi olabiliriz.
Yakuplu marina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?