Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

evet ben de bunu anlamıyorum. yani virüsü bulaştırmak bence çok büyük bir insanı yük, vicdan işi. neden bu riski alıyorsun üzerine.
aşısı olmayanların daha fazla virüs yükü bulaştıracağını söylüyorlar ki bu hastalığı ağır geçirmek bulaşan yükle de alakalı.
ayrıca kendisi için de riskli kişinin.
çözüm varken neden kaçıyorsun ?
bu sırf müslüman değiller çamaşır makinasını, buzdolabını bulanlara tü kaka demek gibi bir kafa.

hiçbir aşı hastalığın bulaşmamasını sağlamaz.
teyzeniz ve enişteniz antikor üretmemiş olabilirler. bu nedenle yeterince mücadele edememiş olabilir bedenleri.
bence bu ölümle yaşam arasında bir seçim. yaşamamı ve hafif atlatmamı %50 üzerinde tasdikleyen bir seçeneğim varsa onu tercih etmek bana mantıklı geliyor.
bu arada benim pek çok arkadaşım ve akrabam aşıdan sonra pozitif çıktı ama hepsi evinde hatta ayakta geçirdiler.
önemli olan bahsettiğiniz ağır geçirme oranı ki bu da çalışmalara göre gayet düşük görünüyor.

hamileler için durum çok ayrıdır tabi ki. o konuda herkesin doktoru kişiye özel ne önerirse o yapılmalı. bu yazdıklarım standart durumlar içindi.

Düşüncelerinize saygı duymakla birlikte sizin gibi ölümle yaşam arasında görmüyorum ben. Çok kalabalık bir yerde çalışıyorum, rutin olarak covid testlerinin yapıldığı, antikor seviyelerine bakılan bir yer. Farkında olmadan, ayakta atlatan antikoruna bakıldığında hastalığı geçirdiği anlaşılan çok fazla sayıda tanıdığım var. Hatta annem de. Temaslı diye bildirildiği için test yaptırdı ve pozitif çıktı. Baş ağrısı bile çekmedi çok şükür. Kişinin beden sağlığı ile virüsün etkisinin bağlantılı olduğunu düşünüyorum ben.
Her ne kadar toplum sağlığı dense de, benim bedenim de karar verme yetkisi bana ait olmalı. Devletin de bu konuda toplu taşım, kapalı alan yasakları tarzında bir sınırlama koymaması taraftarıyım. Yazın turizm canlansın diye yasakları kaldırıp, Eylül de bir anda yasaklar koyan, sahilde dip dibe maskesiz insanlara izin verip Eylül ayı gelince vaka sayılarını bahane edip online eğitime geçen bir sistem bana hiçbir şekilde güven vermiyor.

şu anki gevşeme konusunda çok haklısınız. fakat bu ekonomisi zayıf bir ülke olmanın hepimizin katlanmak zorunda kaldığı cezası ve tabi ki bizim halkımızın genel cehaleti ile de alakalı.
aşı olmak maskeyi çıkarıp 100 kişi dipdibe oturmak demek değil.
aşı olmayanlara koyulması gereken sınırlamalar öncelikle onların korunması ile alakalı. çünkü aşı olanların geçirirken ki durumları ile olmayanların durumu arasında ciddi bir fark var.
sağlıkçı bir ailenin içindeyim ve ben de sağlığın farklı bir dalındayım. şu an tüm doktor arkadaş ve akrabalarım aşı olmayanların hastane yatışı yapıldığını söylüyor. 1 kişi dese umursamam ama 10 kişi derse ciddiye alırım.

keza 3 ay önce, gayet sağlıklı, hayatında alkol ve sigara kullanmamış arkadaşımız covid oldu ve 2 ayı yoğun bakımda geçti. (yaşı nedeniyle aşı sırası gelmemişti o dönem). kalp kapakçığı iltihaplandı. şu an odaya çıktı ama her an geri alınabilir yoğun bakıma. yani öyle her zaman iyi bünyeye de bakmıyor demek ki.

herkesin kendi kararı tabi ki ama pandemi denen şey tüm dünyayı etkilediğinde ne yazık ki bazı sert tutumların uyulması beklenen kurallar için "her zaman" uygulanması bekleniyor.

ben keşke bayramda kapalı olsaydık da dedim hep. ayrıca aşı oldum diyip maske takmayanların da ciddi cezalara tabi olması gerektiğini düşünüyorum. aşı olmayanların da önce kendi sonra toplum sağlığı için devletin verdiği karara uyması gerektiğini düşünüyorum.
durumu eleştirirken tek tepkim aşı olmayanlara değil yani. bütünle ilgili sistematik davranıp her duruma karşı yaptırım uygulanmalı bana göre.

çünkü 1 kişinin hatası 10larca kişiye mal oluyor.

Açık alan olayını ben hala üzerimden atamadim. her daim maskeliyiz ben kizim ve eşim ama, insanlarla karşılaşınca yolumu değişecek gibi oluyorum bazen, yanlarindan gecerken nefes almiyorum bir 10 sn. Bunu aşamıyorum.
Bugun kizimi lunapark a goturdum biz hep maskeliydik ama yuzlerce maskesiz insan gordum, biz maskeli ve acik alanda iken bu insanlardan hastalik kapma ihtimalimiz olurmu?

aşı topiğinde de bir adamı söylemişlerdi, açtım baktım "aşılar sünnetullaha uygun değil" diyor. o zaman uygun olanını üret ondan olalım.
Özellikle cemaatler yapıyorlar bunu. Annemin iş yerinde çalışan bir kişi var. Çocuklarına hiçbir aşıyı yaptırmamış. Su çiçeği, kızamık vs. aşıları. 4 tane miydi 5 tane miydi çocukları var. Eve televizyon vs. almayıp kendine son model telefonla geziyor.
Aşıyı geçtik , maskeyi de attım artık diyor. Babam nasıl oluyor o dedi. Artık takmıyorum diyor pişkin pişkin. Sırf genel müdürün olduğu cemaatten diye işe girmiş. Öyle yüzlerce belki binlerce kişi var. Şu kadarcık aklı olmayan insanlar...
Herkes ölecek de bunlar kalacak akıllı..

İhtimal var tabi ki ama maskesiz olmaya göre daha düşük. Kalabalıklara girmemeye çalışın.

İhtimal var tabi ki ama maskesiz olmaya göre daha düşük. Kalabalıklara girmemeye çalışın.
Bugun son 1.5 senelik hayatimin en kalabalik alanina girdim çok bunalmıştı çunkü küçük hanim. Binlerce insan vardi resmen
Mumkun mertebe mesafemi korumaya calistim ama maskeli olan belki 20 30 kisiydi.
Umarım bir sey olmamistir.

herkesin kendi kararı, ben buna saygı duyuyorum. ama benim kararım bu diyip sonra yaptırım kabul etmemek bana saçma geliyor.
aşı olan da olmayan da sonuçları ne getirecekse bunu kabullenip yaşamak durumunda.

geçen akşam arabayla bizim buralarda bir marinaya gittik. istanbuldayım.
orada çeşme marinaya benzettikleri dolayısıyla daha çok tercih edilen bir bölge var. önüne kadar gittik, giren çıkan herkes maskesiz.
aynen geri döndük hiç inmeden.
2 doz aşı oldum ama ne maskemi indiririm ne de o çılgınlığa girerim.
ki 2. dozları bizim yaş grubu daha yeni oluyor, antikorları tam üretmemiş dahi olabiliriz.

Her işi ehline bırakmak elbette en iyisi. Burası fikirlerimizi paylaştığımız bir platform diye yaziyorum ben de düşüncelerimi. Siz sağlık sektörünün içinde benden daha iyi bilirsiniz. Benim fikirlerim sadece beni bağlar.
Ama şunu da söylemeden geçemicem, öyle laçka bir hal var ki ülkemizde. Faiz haram derler, devlet bankasından kredi çekilebilir diye fetva verirler. Pandeminin başında hatirlarsiniz her pozitif vaka hasta demek değil demişlerdi. Aşı alma mevzusu olunca vaka sayılarını değiştirdiler. Şimdi de hastalığı geçirip iyilesenlerde bile ileride olabilecek hastaliklardan bahsedip korkutuyorlar. Bilim illa ki değişir, doğrular araştırmalarla farklı bir boyut alır. Bunun farkındayım ama bizde güven bırakmadılar ki... Şimdi herkes aşı olsun diyorlar, yarın aşının farklı etkileri ortaya çıkarsa "sen niye oldun, kronik bir rahatsızlığın yokmuş, olmasaydın" demeyecekleri ne malum?

Çocuklar da haklı sıkıldılar artık. Umarım bişey olmamıştır. Olmamıştır ama bence

Ben 2.dozumu olali 1.5 hafta oldu aşiya guvenmedim acikcasi sadece mesafemi korudum ellerimizı sık sık yikadik, kolonyaladik vs.
1.300.000 m² alana kurulu bir yer piknik alani vs barindiriyor icinde.
Genclerin bindigi aletlerin oldugu yerler cok kalabalikti ama cocuklarin kullandiklarinin onunde 3 5 aile vardi sadece biz hep oralardaydik yinede tedirgin oldum.

aşıyla ilgili bunun deneceğini sanmıyorum. çünkü tüm dünya tarihinde nice pandemiler aşı ile atlatılmış. bugün tarih olan yada çok çok hafif atlatılan bir sürü hastalığın çözümü aşı ile bulunmuş.
güvensizlik duyduğunuz konularda haklısınız, ben de tezatlıklar görüyorum. ama aşı tüm dünyanın aynı şekilde uyguladığı bir yöntem.
hatırlarsanız en başlarda avrupanın zararlı dediği ilacı burada ısrarla uyguladılar, sonra bıraktılar.
ama aşılar her ülkede aynı. yani bence aşı ile ilgili öyle demek yemez, amiyane tabirle.

ben olaya biraz daha bütünsel bakıyorum. belirli ve tüm dünyada otoritelerin hem fikir olduğu birşey varsa bunu uygulamak bana mantıklı geliyor.
yan etkilere gelince, her ilacın çok ciddi yan etki ihtimalleri var. aslına bakarsanız bir prospektüs okusak hiçbir ilacı içmemek lazım.

başıma geldiğinde ne yaşayacağımın garanti olmadığı bir virüse karşı elimdeki tek koz aşı. mesela bir cani sizi kovalıyor ve elinizde tek sıkımlık kurşun var. kurtulmak için o kurşunu gözünüzü kırpmadan kullanırsınız, çünkü bir ihtimaldir ya, benim için virüs öyle.

tabi ki hepimizin görüşleri farklı olabilir. yanlış anlamayın ben baskı anlamında yazmıyorum, fikir paylaşımına açık gördüğüm için sizi tartışmak hoşuma gitti :)

Son düzenleme:
Ben eskiden de kapalı ve kalabalık alanlara gittiğim zaman eğer hastaysam maske takardım ; aileden gelme bir alışkanlık.
Bu yüzden devamlı takınca zor gelmedi.

Maske zorunluluğu kalksa dahi kapalı alanlarda , hasta olmasam da artık hep takmayı düşünüyorum.

Grip olanlar da bu alışkanlığı edinse hastalık oranları hep düşer.

psikoloji de bağışıklığı çok etkiliyor. o kadar kuruntu yapmayın. önlem aldıysanız sıkıntı yok.
ben elimden geleni yapıyorum ama gene de kaparsam artık virüse ancak saygı duyar paşa paşa geçiririm. en azından içim rahat olur.

Yakuplu marina

Bu sonbaharda okullar açılmazsa eğitim kaybı telafi edilemez düzeye gelir. Sosyal, kültürel ve ekonomik kötü sonuçları hepimizi etkiler. Lütfen kendinizi düşünmüyorsanız çocukları, gençleri düşünün. Bir nesil heba olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…