Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Aşı ile dinin ne alakası varmış acaba ben hiç böyle birşey duymadım

Kesinlikle baskı hissetmedim zaten, fikirleriniz çok değerli. Konuyu sizinle tartışmak, ele almak benim de hoşuma gitti :)

Merhaba bende sizin gibiyim Babam aşı olduğu gün muhasebecisine gidip para almış kadın meğer o gün pozitifmiş. Babam maskeli kadın maskesiz Kapalı alanda kaptı . Hiç bir sağlık sorunları olmamasına rağmen annem ve babam çok ağır atlattılar hastanede yattılar . Annem ambulansı aradığı zaman durumu anlarken demişler ki eğer açık alanda olsaydı kapmazdı ama 1.5 metre deniyor ya mesela o mesafe yine 1 metre gibi olmalıymış yani dip dibe olsan yine kaparsın demişler .

Aydınlandım resmen sizin yazdıklarınızı okuyunca kafamdaki acabalar büyük ölçüde azaldı iyi geldiniz teşekkür ederim

Yok kimseyle dip dibe durmadim ben, yani dip dibe oldugum tek grup yururken yanlarindan gecmek zorunda oldugum insanlar oldu.
Ya ben neden insanlarda boyle kalabalik ortamlarda maske yok anlamadim.
Canlarinin mi kiymeti yok, kaalemi almiyorlar bu hastaligi anlamadim.
Gercekten dun konu basliginda ki gibi pandemi bir tek bana var gibi hissettim.
İnsanlar nasil rahat, nasil umarsizlar yaslisindan gencine anlam veremedim.
Ve cok kalabalikti kendimi gectim ordakilerin icinde her grupta bir kisi pozitif olsa haftaya ankara da olaylar olaylar gercekten.

Merhaba ,bir sey sorabilir miyim? Hollanda da aşılanma orani nasil? Asi karsitligi ne durumda? Türkiye de insanlar ikiye ayrilmis ve birbirlerine tabiri caiz ise çemkirir olmus vaziyette.Özellikle asi olmayanlar yapiyor bunu ve saglik bakaninin postlarının altina yaziyorlar.asi olanlara da denek ,kobay adini taktilar.18 yas üstü 23 milyon kisi daha hic asi olmadi burda( bakan paylaştı) Hatta bazilari insanlari caydirma eyleminde.provake ediyorlar bildiginiz.Cok da sert uslúplari var.Hatta dün adamin biri yazmis bakanin postunun altina; devlet memuruyum ,asi zorunlu olursa istifa ederim diye.Sizde nasil bu durumlar.Bizim insanimiz zaten inandigi her ne olursa yorgani yakan cinsten.Ögrenmek istedim avrupada da durumlar nasil diye?

Valla Ankara öyle Siirt’te dün aşı oldum yapan personel maskesizdi düşünün durumu . Az önce 184 e şikayet ettim ikisini de

Valla Ankara öyle Siirt’te dün aşı oldum yapan personel maskesizdi düşünün durumu . Az önce 184 e şikayet ettim ikisini de
Aşı çok fazla rehavete sebep oldu galiba, ya birde mesela amerikada yasayan bir ark var, kizin resimlerine bakiyorum orada disarda hic kimsede maske yok.
Bir tane bile maskeli insan resmi gormedim dun sordum disarda maske takilmiyor mu diye, acik alanlarda maske takmiyoruz dedi bana.

Siz bir de gelin Bodrum u görün Burda yasiyoruz cok uzun yillardir biz iş dolayisiyla.Böyle kalabalik bir bayram tatili hatirlamadim ben gecmise döndügümde.Hicc kimsede yemin ederim maske yook.Sadece yerlesik yasayan bizler takiyoruz.Meydandaki büyük Bodrum yazısının önünde foto cektirebilmek icin metrelerce kuyruk olusuyor Ic ice ,dip dibeler ve Tr nin bütün illeri burda hafmanlandi bu bayram.Korkudan disari cikamiyoruz,işimiz olunca hizli hizli cift maske ile hallediyoruz.Yaslilar da bile yok maske,mesafe.Ben herkese saygi duyarım, herkes her yere gidebilir ama neden illa Bodrum? Cesme vs ? Illa bi yere gidilecekse bizim insanimiz ege,akdeniz pesinde.Kimsenin aklina gelmiyor baska yerler keşfetmek,kultur turizmi vs.Bunaldim artik burda yasamaktan bu pandemide ama mecburuz.is burda yillardir.simdi bu insanlar memleketine bugun yarin donecek ,bayram tatili bitimi.Iyice corba olacak ,karisacak.Ben okullarin acilacagini hic sanmıyorum bu gidisle .maalesef .40 derece sicak burasi ya,acik havada böyle bulasiyorsa bu varyant ,sogugu ve kapali ortami bilemedim Allah hepimizi feraha cikarsin .Insanlarin yüzde 90 i duyarsiz oldu,bitirdi kafasında pandemiyi.Benim yasadigim yerde böyle en azindan...

İnsanlar o kadar rahatladi ki ben kisin da kimsenin artik kapanacagini sanmiyorum.insanlar acisini cukariyor zaten kapanmanin.esnaf para kazanma derdinde,millet gezemedigini gezme derdinde okullar acilacak mecburen

İnsanlar o kadar rahatladi ki ben kisin da kimsenin artik kapanacagini sanmiyorum.insanlar acisini cukariyor zaten kapanmanin.esnaf para kazanma derdinde,millet gezemedigini gezme derdinde okullar acilacak mecburen
Ilk ogretim ,liseyi bilmem ama üniversiteler icin hibrid egitim mi diyorlar tam bilmiyorum ,ona gecilecegini egitim bakanis soylemis.Üniversiteler en riskli yer cunku.kyk da 8_10 kisi ayni odada kaliyor ve ayni wc kullaniyor ,hatta wc ler daha da az olan yurtlar var. Üniversiteler acilsa bile ilk etapta sonbaharda vaka artislarindan dolayi cocuklari yine evlerine gonderebilirler ve bu feci bir sey olur.Her yer yine harmanlanmis olur iyice.Millet acisini cikariyor,esnaf vs evet ama saglik sistemi alarm verdiginde hemen kapanmaya gidiliyor. Mecburlar yani buna.insallahh bu son varyant olur ,bununla sönümlenir diye dua ediyorum.Mutasyonlar iyiymis ve bu tip virüsler hep böyle mutasyona ugrayarak bitmis ,iyi düsünelim iyi olsun ,ne diyeyim

Ben cok fazla disari cikmam, dun gordum yani insanlarin nasil umursamaz oldugunu.
Markete falan giderdim genelde herkes maskeli olurdu her yer boyle saniyordum ama degilmis,
Bu sene benim de tatil planim vardi iptal ettim iyiki de etmisim diyorum.
Bana tatil degil eziyet olurmuş çünkü.
Allah yardimcimiz olsun.
Gercekten kendine dikkat eden insandan bir sekilde bulaşsa uzulmem ama boyke futursuzca yasayan insanin yanindan gecmek zorunda oldugum icin bulasirsa uzulurum.
Bende okullarin acilabilecegini dusunmuyorum.
Yine gecen seneki gibi kayit donemi baslatir paralari toplar sonrada sanki cocuklardan yayilmis gibi gercek rakamlari gosterir geri kalanin hic etkisi yokmus gibi kapatirlar okullari.

.Ben herkese saygi duyarım, herkes her yere gidebilir ama neden illa Bodrum? Cesme vs ? Illa bi yere gidilecekse bizim insanimiz ege,akdeniz pesinde.Kimsenin aklina gelmiyor baska yerler keşfetmek,kultur turizmi vs.
Aylardan Temmuz ve deniz sezonu olduğu için olabilir mi? Ören yeri mi gezelim temmuz sıcağında?

Salgını hariç tutarak sahil kasabası yerlisi kafasını anlamıyorum ben. Her yaz bodrum şöyle kalabalık çeşme böyle dolu söyleniyorsunuz. Ama ekonominiz o insanların gelmesine bağlı.

Ay hadi inşallah. Küçük teksas diyorum ben siirte
Öyle zaten geçen gün marketteyim 1 tane maske takan yok içerde adamın birisi de çamaşırların paketlerini açıp tek tek dokunuyor . Kasiyere söyledim hep maskesiz hem herşeyi açıyor diye . Kasiyer tabi korkuyor birşey diyemiyor . Adama ilk seslendim hiççç aldırdığı yok bu sefer sesimi yükselttim bağırdım hala aynı en sonunda bende korktum adam çeker vurur birşey yapar diye . Eşim de oğlumla dışardaydı o duyarsa daha kötü olur diye çıktım . Başka yerde olsa polisi ararım kimse maske takmıyor diye ama burada polisinde pek işlevi yok gözümde

insanlar çok cahil. Bireysel aşı olmayı mucize sanıyorlar. "Aşı olduk hiçbir şey olmaz artık" deyip fıldır fıldır her yerde maskesiz geziyorlar. Benim kayın ailem de bu tayfadan. Aslında eşim kendi de bu kafada. Dün tartıştık. Eğer eve davet etmeyip insanlarla açık havada görüşeceksek, kapalı alanda yemek yiyemiyeceksek, maske takacaksak niye olduk aşıyı boşuna mı olduk?" diyor. Vakalar patlarsa patlasınmış bize neymiş? Aşı olmayanlar düşünsünmüş. İşte bu kadar cahil konuşuyor. Benim yüzümden arkadaşlarını eve (yazlığımıza) yatıya çağıramıyormuş. Ben de bıktım artık "sana göre sakınca yoksa çağır o zaman" dedim "Sakınca varmış çünkü benim tıbbi değerlendirmelerim doğrultusunda kararlar veriyormuşuz, benim tıbbi değerlendirmelerime göre sakınca varmış" Ben uzman değilim o zaman sen git kendin bir doktora sor dedim. Ne diye soracağım. Diyor. Günah keçisi oldum resmen. Ne istiyorsan yap sana karışmayacağıma söz veriyorum dedim. Yine tatmin olmadı yapamazmış çünkü çok küçük bir ihtimal de olsa corona kaparsa ben ona "sana demiştim" dermişim. Tamam dedim. İstediğini yap corona olursan da "sana demiştim" demiyeceğime de söz veriyorum" dedim. Yine memnun olmadı nedeni de ben bunları inandığım için uygulamayacakmışım, o mutlu olsun diye uygulayacakmışım. Doğruluğuna inanmadığım şeye nasıl inanayim ki. Daha ne yapabilirim. Onun istediği kıvama gelmek için EMDR tedavisi de alıyorum daha ne yapayım. İyice günah keçisi oldum yani. Hayır kendi de gidip araştırmıyor, sormuyor doktora. Evde bizim haber izlememiz yasak, izletmiyor. corona ile ilgili her yayın yasaklanmış halde. Vallahi buradan, biraz da sosyal medyadan gizlice alıyorum ben haberleri vaka sayılarını vb.

Son düzenleme:
Sizin baştaki korkularınız, gerginliğiniz, baskılarınız yapıştı üzerinize. Ne derseniz deyin değişmeyecek sanırım eşinizin gözünde.

Sizin baştaki korkularınız, gerginliğiniz, baskılarınız yapıştı üzerinize. Ne derseniz deyin değişmeyecek sanırım eşinizin gözünde.
aynen öyle. İnsanın adı çıkmasın dokuza inmezmiş sekize. Sanki onu darlamak için eve kapatmak için ben üretim corona virüsü laboratuvarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…