Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Salgini dahil tutarak ,sizin deyiminizle " sahil kasabasi yerlisi" ile empati kurabilirsiniz anlamak icin.Herkese saygim oldugunu yazdim zaten. Temmuz ayinda ören yerine gayet de güzel gidilir ama insanlar hep ayni seyleri yapmaya o kadar alismis ki ,bu sene de böyle olsun diye kimse demez.Kimse toplu olarak bi seylerden ödün vermedikce bu pandemi bitmeyecek .Bu arada biz buranin yerlisi değiliz, isimiz baska,turizm ile alakasi yok.Herkes turizm ile gecinmiyor.

Sizin işinizden değil bodrumun vb. yerlerin yerel ekonomisinden bahsettim. Sizin de bodrumu yerleşmek için seçmenizin sebebi şimdi inkar edecek olsanız da muhtemelen popüler bir sahil kasabası olması.

Temmuz ayında ören yeri gezilmez. Bakanlığa bağlı ören yerleri 18.00 civarı kapanır. Beynimize güneş geçer temmuzda ören yeri gezersek.

İyi de sizin işiniz bu olmayabilir ama aylarca Kapalı kalıp sezon bekleyen insanlar var . Onların paraya ihtiyacı var . Ama kabahat ortalığı açanda işte herkes evinde oturacaktı

İnsanlar o kadar rahatladi ki ben kisin da kimsenin artik kapanacagini sanmiyorum.insanlar acisini cukariyor zaten kapanmanin.esnaf para kazanma derdinde,millet gezemedigini gezme derdinde okullar acilacak mecburen
Aslında zaten kapanma dediğimiz olay da tam kapanma değildi bu sene. Market market gezen, arabayla istediği yere giden, neredeyse herkesin izin kağıdının olduğu bir kapanma yaşadık. Geçen yıl, pandeminin başında uygulanan haftasonu yasaklarına laf ediyorduk, virüs hafta içi bulaşmıyor mu diye ama o günler bile daha iyiymiş. O dönemi daha akli selim atlatabilseydik şimdi bu durumda olmazdık. Okullar açılırsa gerçekten tepki çekmemek için mecburi olacak ve açılmalı da. Tatile, konsere düğüne gidilebiliyorsa eğer en önce okula da gidilmeli. Artık kimse bu rahatlıktan sonra kapanma gerektiğini düşünmez.

Bu kadar serbestlikle elbette dolar her yer. Insanlar iç anadolu da bile sıcak diye maske takmıyor ki turizm bölgelerinde hiç takmazlar. Ama şu olabilirdi, tam kapasite açılmasaydı, bu kadar kalabalık olmasına izin verilmeseydi daha iyiydi.

Bende agustosta gelecegim cunku sagligim icin deniz ve gunes sart kisin cektiklerimi bu yil.kat kat fazla cekmek istemiyorum yasadigim ilde gunu birlik 2 saatlik mesafede gidiyorum benim icin bu yil cok onemli. temmuzda agustosta kultur gezisi yapilmaz azicik bilgisi olan ztn d vitamini icin deniz tatili istiyor..

İyi de sizin işiniz bu olmayabilir ama aylarca Kapalı kalıp sezon bekleyen insanlar var . Onların paraya ihtiyacı var . Ama kabahat ortalığı açanda işte herkes evinde oturacaktı
Bodrumda yaşayan ve çalışan bir insan eğer emekli değilse benim işimin turizmle alakası yok demesi komik zaten.

Doktorsan turizmci, tatilci geliyor hasta olarak, veterinersen onların kedisi köpeği, öğretmensen turizmcinin bebesi geliyor. Emlakçıysan yazlıkçıya ev satıyor, turiste ev kiralıyorsun. Dekorasyon tadilat işindeysen yazlığı, oteli tadilata sokuyorsun. Çamaşırhanen varsa restoranın, pansiyonun çamaşırını yıkıyorsun. Ben turizmden para kazanmıyorum diyemezsin şu durumda.

Herkese yanıtları icin cok tesekkur ederim Ben de normal sartlarda temmuzu denize yakistiranlardanim ama sadece böyle ekstrem bir durum icin 1 yil da olsa mesela Trabzon sumela manastırını gormeyi,sinop eski cezaevini gezmeyi ,Bodrumun bu reziiligine tercih ederdim.Adam var 30 senedir ayni otele geliyor :)) bikmamis yani ne bileyim herkesin ufku ayni olmuyor demek ki.Benim dr arkadaslarim bu sene hep kültür turizmi yapti izinlerinde.Saygi duyuyorum ,sagliklar dilerim herkese

Geçen bir konuya daha yazdım deniz insanıyım ben. Mayısta sezonu açar kasım ortası kapatırım. Deniz ve deniz tatili benim için vazgeçilmez. Karadeniz hiç ilgimi çekmiyor mesela. Yapacak hiç bir şey bulamazsam giderim belki o tarafa ki her karadeniz ihtimali geçtiğinde başka bir şey buluyorum yapacak Yayla, serin hava vs benim sevdiğim şeyler değil. 40 derece havada güneşlenme insanıyım ben. Evden çıkıp bodrumda otele girmem 2 saat. Bodruma yarım saat kırk dakka mesafede de yazlık var. O yüzden bodrum tabiri caizse hamam yolu bana Ama bu sene gelmedim hiç. Niye? Çünkü kalabalık. Daha sakin bi beldeyi tercih ettik.

Kamp da sevmem mesela. Geçen sene korkudan 2 gün kampa gittik arkadaşların yanına üçüncü gün sabah kalkıp kaçtık. O da deniz ama beni mutlu etmiyor

Eee tabiki de devlette zaten ölmüyordu mecbur açtılar . Bu kadar insan para kazansın zaten yerin dibine girmiş ekonomi daha kötüye gitmesin diye . Ama ne oldu tabiki okullar artık açılmaz önümüzdeki sene de Kapalı kalırız artık . Bunun sorumlusu sadece aşı vurulmayanlar değil tedbirsiz maskesiz gezenlerde . Ama bu daha başlangıç 11000 rakamı bayram öncesinin 10 gün sonra bayram faturası da çıkacak ne kadarını görürüz bilmem ama şuan vaka 40 bin civarıdır . Siirt için konuşuyorum geçen hafta %250 gibiydi bu hafta %470 lerde oldu haftaya %700 olacak kesin .

Babamlar Mersin’de yAzlıktaydılar ve sabah konuştum denize giremedik yer yoktu dediler her yer aynıydı yani Herkes kendini düşünüyor empati yapan yok o yüzden bu dediğiniz cidden zor .

Çok haklısın canım ama aşı her bünyede farklı koruyuculuk yapabilir. Benim bağışıklık sistemim çok kuvvetlidir mesela, en son ekimde covid geçirmem dışında 5-6 sene olmuştur hasta olmayalı ama işte bu yeni virüs mutasyonlu denildiği için bu sefer yakalanırsam, hamile de olduğumdan nasıl atlatırım bilemiyorum…doktorumla görüşeceğim salı günü, endişelerimi anlatacağım, bakalım ne söyleyecek..yine de tam sorumluluk almamak için aşı olmanı öneririm der, kesin ol demez, o da haklı..

Babamlar Mersin’de yAzlıktaydılar ve sabah konuştum denize giremedik yer yoktu dediler her yer aynıydı yani Herkes kendini düşünüyor empati yapan yok o yüzden bu dediğiniz cidden zor .
2017 yılında burda 6.7 büyük deprem oldu biliyorsunuzdur.Bir gecede Bodrumu boşalttılar. Herkes geri döndü .Ondan önce de 15 temmuz darbesinde yine ayni sey oldu.Dediginiz gibi herkes kendini düşünüyor.Ben en cok okullarin acilmayacak olmasina üzülüyorum gercekten.Egitimsiz bir nesil gümbür gümbür gümbür geliyor.Toplumsal duyarlilikla aslaa hareket edilmiyor bu ülkede.

Doktorun elbette en iyisini bilir. Hem senin için, hem bebeğin için en doğru karar verilir inşallah. Benim nasipse 7 haftam kaldı doğuma, ama senin daha vakit var sanırım.

Evet 2 sene ben normal kapanır okullar diyordum açıkçası . Tabi okula giden çocuğum yok ve empati yapamıyordum tam olarak . Ama şuan çok üzgünüm açıkçası bu kadarı olursa çok fazla olacak

Aşı olup küt diye kalp krizinden ölmek istemiyorum. Aşı reddi diye bir şey var. Isteyen olsun, olmayana hicbir kisitlama gelmeyecek emin olun. Ellerindeki aşıları gonullulere 3,5,10 doz uygulayacaklar. Sonra da toplum bagisikligi saglandi pandemi bitti deyip gececekler

Siz öyle zannedin tsk Libya’daki personellerinden aşı olmayanları Türkiye’ye geri gönderdi haberiniz var mı ? Bu demek oluyor ki oradan aldığın dolar üzerinden tazminatı alma cezalısın demek anlatabildim mi ?

Bursada taninmis bir marka fabrikasinda calisan bir akrabam ,iş yerinin zorunlu tutmasindan dolayi asi oldu 15 gün önce.Hic asi olmayacagim diyordu,mecbur issiz kalmamak adina oldu ,ben sahidim.Daha vakalar bu sayilardayken ve yaz iken..

Tabii covid olup sürünmek, acılar çekmek çok daha mantıklı. Hiç çevrenizde atlatan yok diye tam idrak edememişsiniz bence. Kuzenim atlattı, ağır atlatmadığı halde iki ay sonra pıhtılaşma fark edildi, göbeğinden 20 iğne yedi. Lenfleri de o günden beri şiş inmiyor. Daha nasıl hasar bıraktı belli değil. Sizin gibi aşı olmayan sonra yoğun bakımda sürünen de çok, o zaman kafanızı duvarlara vurursunuz da anlarsınız.

Allah aşkına laf anlatmayın şunlara. Gözardı edin konuşsunlar kendi kendilerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…