Aynı endişeleri paylaşıyorum sizinle, o kadar haklısınız ki…Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
dün bir programda görmüştüm, 4. dalganın yaklaştığını söylüyorlardı :/
Ahhh ahhh ne kisirlikmis kardeşim aşıya gelene kadar neler neler var.Cep telefonu kullanma o zaman derim o teyzeye.Bahenesi o ya .Bir kitle de bilerek asi olmuyor hastalık bitmesin diye.Tabii ki yaklaşıyor, hekim olduğunu bildiğim için alıntılıyorum, 60 yaşında doğurganlığı kalmamış teyzelerin ben aşı olmam kısırlık yapıyor dediği bir yerde 10. dalga da gelir, 15. dalga da gelir.
Evet akrabalardan sunnet düğün yapanlar var .Çağırıyorlar. Ben pandemiden gelemeyeceğim ifade etmek istiyorum.Onlar da bebegim küçük diye bahane ettiğimi düşünüyorlar ilginç.Annem babam maske takmış diye ucube gibi bakmışlar ayıplamislar. Ben bu insanları anlamıyorum.Ne hale geldik.Yaklaşır tabii
Sitenin bahçesinde sünnet düğünü vardı az önce konvoy yapıp davul zurna çalıp gittiler
Ama nerede ise kimsede maske yoktu
Bir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu baskisi var toplumsal olarak baska yerde hic görmedimBen de açık havada toplumsal baskıdan dolayı taktığımı fark ettim.
Benim çıktığım yerler tenha, karşıdan biri gelirken hemen çekiyorum maskeyi burnuma ama aslında çok gereksiz buluyorum, sırf karşıdan gelen tedirgin olmasın diye çekiyorum, o da maskesizse uğraşmıyorum bazen
Yahu baskasini niye hasta edeyim ? Gayette saglikliyim hic kovid geçirmedim toplu taşımada magaza marketlerde tek maske takarim disarda asla takmam. Bulundugum ulkede zorunlu değil zaten.İşte sizin takmadığınız maske başkasını hasta ediyorsa herkes kendinden sorumlu olmuyor malesef. Açık alan da bile mesafeye dikkat etmek gerek..
Yanından geçerken biri ya hapşırirsa valla bir yakınıma cok anlık bulaştı maske olmadığı zaman da .İhmale gelmemeliBir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu var toplumsal olarak baska yerde hic görmedim
Yok asisiz degilsen maskesizsen senden kotusu yok sacmalik. Toplu tasimalarda kapali mekanlarda magaza market gibi yerler de takilir da gerisi gerçekten bu yaz mevsiminde iskence
Bugüne kadar yüzünüze doğru hapşıran oldu mu?Yanından geçerken biri ya hapşırirsa valla bir yakınıma cok anlık bulaştı maske olmadığı zaman da .İhmale gelmemeli
Bu sıcakta dışarı da çok dolaşmaya gerek yok da.
He bir bank da ya da deniz kenarında kimse yoksa çıkarılır da ben maskesizler yüzünden köşe kapmaca oynuyorum mecburen çıkmak zorunda kalınca.
Yani bir de bu var.12 ay 24 saat maske takmak toplum bağışıklığının kazanılması sürecini uzatır.
Yaz aylarında yasakların gevşetilnesi doğru bir karar. Sadece aşı ile toplum bağışıklığı kazanılmaz.
Gelde anlat12 ay 24 saat maske takmak toplum bağışıklığının kazanılması sürecini uzatır.
Yaz aylarında yasakların gevşetilnesi doğru bir karar. Sadece aşı ile toplum bağışıklığı kakazanılmaz.
Bazen açık alanda da olsam çok tedirgin oluyorum çünkü Türkiye’deki insanlar sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyor. Resmen ağzımızın içine giriyorlar. Sadece tenha yerlerde maskemi indirebiliyorum :)Bir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu baskisi var toplumsal olarak baska yerde hic görmedim
Yok asisiz degilsen maskesizsen senden kotusu yok sacmalik. Toplu tasimalarda kapali mekanlarda magaza market gibi yerler de takilir da gerisi gerçekten bu yaz mevsiminde iskence
Yakin zamanda Turkiyede bulunucam durum nedir ne yapmam gerekiyor kurallar nasil acaba milletle kavga edicem sürekli sanirimBazen açık alanda da olsam çok tedirgin oluyorum çünkü Türkiye’deki insanlar sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyor. Resmen ağzımızın içine giriyorlar. Sadece tenha yerlerde maskemi indirebiliyorum :)
Deltanın nasıl yayıldığını duydunuz mu hiç ?Bir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu baskisi var toplumsal olarak baska yerde hic görmedim
Aşı olup, covid kapan ve ağır geçiren akrabalarım varken aşının koruyucu olduğuna inanamıyorum. Aşı olup, nasılsa aşı oldum diye rahat bir psikolojide insanlar. Bu beni daha çok tedirgin ediyor. Şu an zaten hamile olduğum için aşı da olmuyorum. Işin ilginci yazın rahatla, turist gelsin turizm canlansın, esnaf biraz nefes alsın, eylul de yine kapanicaz fikrine alıştık. Yadirgamiyoruz.Valla bende aynı şeyi düşünüyorum markete girince birkaç kişiye bağırmadan çıkamıyorum kimse maske takmıyor çünkü . En son geçen temmuzda balkonda bir arkadaşımızla kahve içmiştik. 2 haftadır 3. Kere balkona misafir aldım ama sondu bitti yani . Buradaki vaka tavan zaten . Oğlumu dışarı çıkarıyorum günde 2 kere mecburuz artık . Çünkü eylülde yeniden kapanacağız . Eylül başı iznimiz var ailemizi görmeye gideceğiz inşallah kapanma olmadan izin kapanmadan gidip görüşebiliriz diyorum . Eşim aşı oldu ben emziriyorum diye olmadım ama aklımda olma fikri var şuan . Ama aşıya güvenmiyorum yani aşı oldum covid kapmam diye bir dava yok bende
Geldiğinizde aradaki farkı anlarsınız, şimdiden bol sabır diliyorumYakin zamanda Turkiyede bulunucam durum nedir ne yapmam gerekiyor kurallar nasil acaba milletle kavga edicem sürekli sanirim
Geçen gün misafir ağırlicam balkonda diyen siz degil miydiniz ?? Arkadasi banlatmistiniz simdi de millete bağırıyorum deyip kendinizle celisiyorsunuzValla bende aynı şeyi düşünüyorum markete girince birkaç kişiye bağırmadan çıkamıyorum kimse maske takmıyor çünkü . En son geçen temmuzda balkonda bir arkadaşımızla kahve içmiştik. 2 haftadır 3. Kere balkona misafir aldım ama sondu bitti yani . Buradaki vaka tavan zaten . Oğlumu dışarı çıkarıyorum günde 2 kere mecburuz artık . Çünkü eylülde yeniden kapanacağız . Eylül başı iznimiz var ailemizi görmeye gideceğiz inşallah kapanma olmadan izin kapanmadan gidip görüşebiliriz diyorum . Eşim aşı oldu ben emziriyorum diye olmadım ama aklımda olma fikri var şuan . Ama aşıya güvenmiyorum yani aşı oldum covid kapmam diye bir dava yok bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?