Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Aynı endişeleri paylaşıyorum sizinle, o kadar haklısınız ki…

Ben açık alanda kalabalık değilse takmıyorum. Bazen görüyorum bomboş sokak, kimse yok ama maske ile yürüyor insanlar tek başına. Yani kapalı alana kalabalığa maskesiz giren kadar açık alanda tek başına yürürken maske takanda normal değil bence. Eskiden bende çok dikkat ederdim çift maske,aldığım herşeyi yikardim anne babami bile çok uzun süre görmedim. Ama bu hastalığın sonu yok. Birinci üçüncu beşinci dalga. Biri bitmeden biri başlıyor. Ve görünen o ki uzun yıllar böyle geçecek. Maske takalim mesafeli olalım eve kapanalim tamam da sonu yok. Bunlar çözüm değil. Yavaş yavaş sosyellesmeye başladım ben, kalabalık olmayan arkadaş gruplari ile toplanıyoruz mesela. Eylül de zaten yine vakalar tavan yapar. En azından o zamana kadar psikolojik olarak rahatlayayim. Beden sağlığı kadar kafa sağlığıda önemli.

Ahhh ahhh ne kisirlikmis kardeşim aşıya gelene kadar neler neler var.Cep telefonu kullanma o zaman derim o teyzeye.Bahenesi o ya .Bir kitle de bilerek asi olmuyor hastalık bitmesin diye.

Valla bende aynı şeyi düşünüyorum markete girince birkaç kişiye bağırmadan çıkamıyorum kimse maske takmıyor çünkü . En son geçen temmuzda balkonda bir arkadaşımızla kahve içmiştik. 2 haftadır 3. Kere balkona misafir aldım ama sondu bitti yani . Buradaki vaka tavan zaten . Oğlumu dışarı çıkarıyorum günde 2 kere mecburuz artık . Çünkü eylülde yeniden kapanacağız . Eylül başı iznimiz var ailemizi görmeye gideceğiz inşallah kapanma olmadan izin kapanmadan gidip görüşebiliriz diyorum . Eşim aşı oldu ben emziriyorum diye olmadım ama aklımda olma fikri var şuan . Ama aşıya güvenmiyorum yani aşı oldum covid kapmam diye bir dava yok bende

Yaklaşır tabii

Sitenin bahçesinde sünnet düğünü vardı az önce konvoy yapıp davul zurna çalıp gittiler

Ama nerede ise kimsede maske yoktu
Evet akrabalardan sunnet düğün yapanlar var .Çağırıyorlar. Ben pandemiden gelemeyeceğim ifade etmek istiyorum.Onlar da bebegim küçük diye bahane ettiğimi düşünüyorlar ilginç.Annem babam maske takmış diye ucube gibi bakmışlar ayıplamislar. Ben bu insanları anlamıyorum.Ne hale geldik.

Bir tek Türkiyede açık alanda maske zorunluluğu baskisi var toplumsal olarak baska yerde hic görmedim
Yok asisiz degilsen maskesizsen senden kotusu yok sacmalik. Toplu tasimalarda kapali mekanlarda magaza market gibi yerler de takilir da gerisi gerçekten bu yaz mevsiminde iskence

İşte sizin takmadığınız maske başkasını hasta ediyorsa herkes kendinden sorumlu olmuyor malesef. Açık alan da bile mesafeye dikkat etmek gerek..
Yahu baskasini niye hasta edeyim ? Gayette saglikliyim hic kovid geçirmedim toplu taşımada magaza marketlerde tek maske takarim disarda asla takmam. Bulundugum ulkede zorunlu değil zaten.
Dedigim gibi herkes kendinden sorumludur benim acik alanda takmadigim maske kimseyi ilgilendirmez dibimde gezmedigi surece

Yanından geçerken biri ya hapşırirsa valla bir yakınıma cok anlık bulaştı maske olmadığı zaman da .İhmale gelmemeli
Bu sıcakta dışarı da çok dolaşmaya gerek yok da.
He bir bank da ya da deniz kenarında kimse yoksa çıkarılır da ben maskesizler yüzünden köşe kapmaca oynuyorum mecburen çıkmak zorunda kalınca.

Bugüne kadar yüzünüze doğru hapşıran oldu mu?

Yani bir de bu var.
Mecbur bulaşacak ki bize uyumlu hale gelsin.
Baştan beri bunu söylemiyorlar mı.
Kontrolsüz olalım demek değil bu tabii ki, asla değil.

Gelde anlat
Aman şimdi begenmedimler gelir taşlanirsiniz boyle yazinca bizden kotusu yok

Bazen açık alanda da olsam çok tedirgin oluyorum çünkü Türkiye’deki insanlar sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyor. Resmen ağzımızın içine giriyorlar. Sadece tenha yerlerde maskemi indirebiliyorum :)

Bazen açık alanda da olsam çok tedirgin oluyorum çünkü Türkiye’deki insanlar sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyor. Resmen ağzımızın içine giriyorlar. Sadece tenha yerlerde maskemi indirebiliyorum :)
Yakin zamanda Turkiyede bulunucam durum nedir ne yapmam gerekiyor kurallar nasil acaba milletle kavga edicem sürekli sanirim

Deltanın nasıl yayıldığını duydunuz mu hiç ?

Aşı olup, covid kapan ve ağır geçiren akrabalarım varken aşının koruyucu olduğuna inanamıyorum. Aşı olup, nasılsa aşı oldum diye rahat bir psikolojide insanlar. Bu beni daha çok tedirgin ediyor. Şu an zaten hamile olduğum için aşı da olmuyorum. Işin ilginci yazın rahatla, turist gelsin turizm canlansın, esnaf biraz nefes alsın, eylul de yine kapanicaz fikrine alıştık. Yadirgamiyoruz.

Maskesiz gezmediğim zamanda bir doktor kontrolüne gidip covid kapan biri olarak; artık asansör, kapalı alan (mağaza, hastane vb) dışında maske takmıyorum. Zaten aşırı sıcak, o maskenin içi 5dk’da su oluyor terden, hiçbir anlamı kalmıyor.
Bugün avm’ye gittim, yüksek tavanlı, havadar bir avm, maske takmayan çok insan vardı, zaman zaman ben de çıkarmak zorunda kaldım mağaza dışındayken, çünkü nefes alamıyordum artık.

Tatil beldelerinde zaten maske falan yok, çünkü 40derece sıcakta, %80 nemde maske takamazsınız, üzgünüm; öyle klimalı ofiste maske takmaya benzemiyor ne yazık ki. Kimse birbirinin dibine girmesin, öksürüp tıksırırken nasıl korunmak gerektiğini bilsin, uygulasın, kapalı alanda da maskesini taksın yeter. Ne yazık ki maske sandığınız kadar korumuyor…

Geçen gün misafir ağırlicam balkonda diyen siz degil miydiniz ?? Arkadasi banlatmistiniz simdi de millete bağırıyorum deyip kendinizle celisiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…