Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

ne yazık ki türkiyede insanlar hala sokakta, çarşıda, pazarda ağzını kapama zahmetine girmeden hapşurup öksürüyor. covid bile farkındalık yaratmadı.
e basit çözüm selpak ama o bile çoğu kişi de yok.
yolda yürürken içtiği sigaranın dumanını yüzünüze üfeleyenleri saymıyorum bile. o bi tık üst seviye.
muhassır medeniyet seviyesine uzaklığımız yüzünden her yerde maske takma bağımlısı olduk malesef.

Aynı fikirdeyim sizinle ve aşırı korkuyorum . İnsanlar asansöre maskesiz biniyorlar ardına mesela biz biniyoruz oğlum küçük mecbur biniyor maskesiz . Annem babam kardeşim covid geçirdiler korkunçtu

Geçen gün misafir ağırlicam balkonda diyen siz degil miydiniz ?? Arkadasi banlatmistiniz simdi de millete bağırıyorum deyip kendinizle celisiyorsunuz
yazdım ya misafir ağırladım diye görmüyor musunuz? Marketten bağırırım tabi kapalı alan herşeye dokunuyorlar . Aynı şey mi yani komiksiniz cidden . Ayrıca arkadaşınız hak etti yaz bile yazdım keşke daha çok yazsaydım tüh

Mesafe olduğu sürece açık havada maske zorunluluğu kalktı diye bir haber okudum ben de. 2m’ydi galiba mesafe de. Eyvah dedim, zaten insanlar takmıyor, mesafe olsun olmasın insanlar iyice salar artık dedim .
Mesafe mi:))) C.tesi pazara gittim maskesiz dolaşanlar ve sıfır mesafe yüzünden nasıl çıkacağımı bilemedim, herkes ağız ağıza, ki şu an virüsün delta varyantının görülme sıklığı daha fazla sanırım ve delta varyantı çabuk bulaşıyormuş, birine çift doz aşısına ve çift maskeli olmasına rağmen delta varyantı bulaşmış.
50 doz aşı da vurulsa o maskeyi çıkarmam çünkü virüs sürekli mutasyona uğruyor, bilim kurulu bile maske kalkmasın hiçbir şey kesin değil deyip delta plus, lambada gibi varyantlar ve dahi korona virüs bilinmezliklerini vurgularken dikkatsiz olma lüksümüz yok bence.

O kadar vahim mi ya milletin yuzune oksurmek nedir yani

Delta ile ilgili mesela sokakta yan yana geçerken bile 1 saniye de bulaştığını okudum x4 şeklinde hızlıymış acaba doğru mu bu

Bgn aynı şeyi bende düşündüm hatta internete baktım maske kalktı mı diye

Siz millete çemkirmeye devam edin ben komik olurum
Sizinle polemiğe bile girilmez burda gercek hayatta da anca kaos yaratin iyi kaoslar size

Siz millete çemkirmeye devam edin ben komik olurum
Sizinle polemiğe bile girilmez burda gercek hayatta da anca kaos yaratin iyi kaoslar size
Hak edene hak ettiği gibi davranırım . Kendiniz alıntı yapıp konuşuyorsunuz sonra problemli ben oluyorum. Ayrıca o günde arkadaşınız kendi yazdı kendi ban yedi hadi bysssss

X xnobodyx
Yurtdışında olduğunuz için soyledikleriniz Türkiye icin önemsiz oluyor
Çünkü bizde sokakta yürürken bile tenha olmasina ragmen karsi kaldirimdan sakince yürümek varken gelip dibinden geçen insanlar var. Maske takmak yerine öksüre öksüre sigarasıni icenler var. Otogarlarda insanlar dipdibe ama maske yok mesafe hic yok! Hastaneye kontrole gittim, sırada insanlar 50 cm bile mesafe koymuyor, nefesini ensemde hissediyorum kimsenin mesafeye uydugu yok. Ben şu an ailemin yanindayim burada kimse takmiyor annem pazara girdi mecbur ben de yaninda gittim ama korka korka, her yer insan kaynıyor herkes maskesiz. Anneme kızdım al çık cok dolasma diye. Ben elimi kolumu açarak mesafe koymaya çalıştım, disaridan geldiğim cok belliydi çünkü maskesini düzgün takan birkac kisiden biriydim. Umarım Türkiyeye geldiğinizde keyifle tatil yapar saglikla dönersiniz.

O kadar vahim mi ya milletin yuzune oksurmek nedir yani

valla her çeşit öküzcük aramızda.
marketlerde yada benzinlikler de falan da artık mesafe kuralı yok. daha dün benzinlikte yakıt öderken kasadaki adam ısrarla beni ödeme için bekleyen birinin dibine çağırdı.
neden dipdibe olmam için ısrar ediyorsunuz illa şikayet edip sizi işinizden mi edelim dedim de "ay pardon" dedi lütfeten.
tabi ki her yer ve herkes böyle değil ama.. işte..
geçen gün de avmye gittim, güvenlik hes kodu doğruluyor okay ama maskesiz birini uyardığı halde kadın maskeyi kaldırmadı, yine de içeri aldı.
cehalette dünya markasıyız.

Delta ile ilgili mesela sokakta yan yana geçerken bile 1 saniye de bulaştığını okudum x4 şeklinde hızlıymış acaba doğru mu bu
Sizin bildiğinizden fazlasını bilmiyorum tuce_tuce tek bildiğim varyantların daha hızlı bulaştığı, hatta biontech yeni varyantlarda etkili olmazsa diye yeni aşı geliştirme çalışmalarına başlayacakmış, gerekirse 3-4 aylık bir çalışma sonrası varyantlara da etkili aşı üretimi olabilirmiş.

Reactions: Jou

ya geçenlerde markette sırada bir adamı uyardım, lütfen biraz geri gidin mesafe koyun diye. "ne var ya sarkıntılık mı ettik" dedi.
diyeceklerim bu kadar lilycim

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bir de aşı oldum diye maske takmayan insanlar var. Aşıyla kendisi korunuyor ama hala covid olup karşı tarafa bulaştırabilir bundan haberi yok. Sinir oluyorum böyle insanlara.

Ben artık çok okumuyorum abla . Okudukça daha çok geriliyorum. Delta için 3. Dozu olacağız diye okumuştum . Şuan yeni aşı olayını senden duydum Sürekli aşı mı olacağız bu ne saçma bir dünya düzeni oldu anlayamıyorum

Guzel dilekleriniz için teşekkür ederim
Kalabalik ortamlara girmeyi düşünmüyorum ailemi ziyaret edeceğim bir tatil olacak zaten bakalim nasil olacak
Burda herkes birbirinden uzak duruyor dolayisiyla rahatız disarida toplu alanlarda bulunmuyorum zaten. Turkiyede de bulunmamaya çalışacağım bakalim nasil olacak orda durumlar

ya geçenlerde markette sırada bir adamı uyardım, lütfen biraz geri gidin mesafe koyun diye. "ne var ya sarkıntılık mı ettik" dedi.
diyeceklerim bu kadar lilycim
Ben pandeminin basindan beri 3 4 kez gittim markete ve hatta geçen yazdı sanırım bir gittiğimde kadinla tartistik "mesafe var ya" dedi aramizda 1 m yoktu hatta ben çıkarken "ne cins insanlar var" diye söylendi! Mecbur kalmasam markete de girmezdim ya, sanal marketin yoğun oldugu ve ise çağrıldığımdan dönerken uğradığım bir dönemdi.

valla ben de bu sene tatile gideceğim ama artık tahammülüm son birkaç senedir yani pandemiden öncede tatil yapamadığımdan kalmadı.
30 kişilik çok kompakt bir yer seçtik. yorumları da olumluydu.
ben gene de plaja maskesiz inmem. mesafe kuralları dahilinde maskemi çıkarırım. biliyorum sıcakta zor ama yoğunbakımlık olup hastanede yatmaktansa buna razıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…