- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Yahu baskasini niye hasta edeyim ? Gayette saglikliyim hic kovid geçirmedim toplu taşımada magaza marketlerde tek maske takarim disarda asla takmam. Bulundugum ulkede zorunlu değil zaten.
Dedigim gibi herkes kendinden sorumludur benim acik alanda takmadigim maske kimseyi ilgilendirmez dibimde gezmedigi surece
Aynı fikirdeyim sizinle ve aşırı korkuyorum . İnsanlar asansöre maskesiz biniyorlar ardına mesela biz biniyoruz oğlum küçük mecbur biniyor maskesiz . Annem babam kardeşim covid geçirdiler korkunçtuAşı olup, covid kapan ve ağır geçiren akrabalarım varken aşının koruyucu olduğuna inanamıyorum. Aşı olup, nasılsa aşı oldum diye rahat bir psikolojide insanlar. Bu beni daha çok tedirgin ediyor. Şu an zaten hamile olduğum için aşı da olmuyorum. Işin ilginci yazın rahatla, turist gelsin turizm canlansın, esnaf biraz nefes alsın, eylul de yine kapanicaz fikrine alıştık. Yadirgamiyoruz.
Geçen gün misafir ağırlicam balkonda diyen siz degil miydiniz ?? Arkadasi banlatmistiniz simdi de millete bağırıyorum deyip kendinizle celisiyorsunuz
Mesafe mi:))) C.tesi pazara gittim maskesiz dolaşanlar ve sıfır mesafe yüzünden nasıl çıkacağımı bilemedim, herkes ağız ağıza, ki şu an virüsün delta varyantının görülme sıklığı daha fazla sanırım ve delta varyantı çabuk bulaşıyormuş, birine çift doz aşısına ve çift maskeli olmasına rağmen delta varyantı bulaşmış.Mesafe olduğu sürece açık havada maske zorunluluğu kalktı diye bir haber okudum ben de. 2m’ydi galiba mesafe de. Eyvah dedim, zaten insanlar takmıyor, mesafe olsun olmasın insanlar iyice salar artık dedim.
O kadar vahim mi ya milletin yuzune oksurmek nedir yanine yazık ki türkiyede insanlar hala sokakta, çarşıda, pazarda ağzını kapama zahmetine girmeden hapşurup öksürüyor. covid bile farkındalık yaratmadı.
e basit çözüm selpak ama o bile çoğu kişi de yok.
yolda yürürken içtiği sigaranın dumanını yüzünüze üfeleyenleri saymıyorum bile. o bi tık üst seviye.
muhassır medeniyet seviyesine uzaklığımız yüzünden her yerde maske takma bağımlısı olduk malesef.
Delta ile ilgili mesela sokakta yan yana geçerken bile 1 saniye de bulaştığını okudum x4 şeklinde hızlıymış acaba doğru mu buMesafe mi:))) C.tesi pazara gittim maskesiz dolaşanlar ve sıfır mesafe yüzünden nasıl çıkacağımı bilemedim, herkes ağız ağıza, ki şu an virüsün delta varyantının görülme sıklığı daha fazla sanırım ve delta varyantı çabuk bulaşıyormuş, birine çift doz aşısına ve çift maskeli olmasına rağmen delta varyantı bulaşmış.
50 doz aşı da vurulsa o maskeyi çıkarmam çünkü virüs sürekli mutasyona uğruyor, bilim kurulu bile maske kalkmasın hiçbir şey kesin değil deyip delta plus, lambada gibi varyantlar ve dahi korona virüs bilinmezliklerini vurgularken dikkatsiz olma lüksümüz yok bence.
Bgn aynı şeyi bende düşündüm hatta internete baktım maske kalktı mı diyeŞuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
Geçmiş olsun.Dün 38 olan vefat sayısı bugün 66Hastalık bulaşması daha kötü ya .Kardeşim can çekişiyor.
Siz millete çemkirmeye devam edin ben komik olurumyazdım ya misafir ağırladım diye görmüyor musunuz? Marketten bağırırım tabi kapalı alan herşeye dokunuyorlar . Aynı şey mi yani komiksiniz cidden . Ayrıca arkadaşınız hak etti yaz bile yazdım keşke daha çok yazsaydım tüh
Hak edene hak ettiği gibi davranırım . Kendiniz alıntı yapıp konuşuyorsunuz sonra problemli ben oluyorum. Ayrıca o günde arkadaşınız kendi yazdı kendi ban yediSiz millete çemkirmeye devam edin ben komik olurum
Sizinle polemiğe bile girilmez burda gercek hayatta da anca kaos yaratin iyi kaoslar size
O kadar vahim mi ya milletin yuzune oksurmek nedir yani
Sizin bildiğinizden fazlasını bilmiyorum tuce_tuceDelta ile ilgili mesela sokakta yan yana geçerken bile 1 saniye de bulaştığını okudum x4 şeklinde hızlıymış acaba doğru mu bu
X xnobodyx
Yurtdışında olduğunuz için soyledikleriniz Türkiye icin önemsiz oluyor
Çünkü bizde sokakta yürürken bile tenha olmasina ragmen karsi kaldirimdan sakince yürümek varken gelip dibinden geçen insanlar var. Maske takmak yerine öksüre öksüre sigarasıni icenler var. Otogarlarda insanlar dipdibe ama maske yok mesafe hic yok! Hastaneye kontrole gittim, sırada insanlar 50 cm bile mesafe koymuyor, nefesini ensemde hissediyorum kimsenin mesafeye uydugu yok. Ben şu an ailemin yanindayim burada kimse takmiyor annem pazara girdi mecbur ben de yaninda gittim ama korka korka, her yer insan kaynıyor herkes maskesiz. Anneme kızdım al çık cok dolasma diye. Ben elimi kolumu açarak mesafe koymaya çalıştım, disaridan geldiğim cok belliydi çünkü maskesini düzgün takan birkac kisiden biriydim. Umarım Türkiyeye geldiğinizde keyifle tatil yapar saglikla dönersiniz.
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bir de aşı oldum diye maske takmayan insanlar var. Aşıyla kendisi korunuyor ama hala covid olup karşı tarafa bulaştırabilir bundan haberi yok. Sinir oluyorum böyle insanlara.Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.
Ben artık çok okumuyorum abla . Okudukça daha çok geriliyorum. Delta için 3. Dozu olacağız diye okumuştum . Şuan yeni aşı olayını senden duydumSizin bildiğinizden fazlasını bilmiyorum tuce_tucetek bildiğim varyantların daha hızlı bulaştığı, hatta biontech yeni varyantlarda etkili olmazsa diye yeni aşı geliştirme çalışmalarına başlayacakmış, gerekirse 3-4 aylık bir çalışma sonrası varyantlara da etkili aşı üretimi olabilirmiş.
Guzel dilekleriniz için teşekkür ederimX xnobodyx
Yurtdışında olduğunuz için soyledikleriniz Türkiye icin önemsiz oluyor
Çünkü bizde sokakta yürürken bile tenha olmasina ragmen karsi kaldirimdan sakince yürümek varken gelip dibinden geçen insanlar var. Maske takmak yerine öksüre öksüre sigarasıni icenler var. Otogarlarda insanlar dipdibe ama maske yok mesafe hic yok! Hastaneye kontrole gittim, sırada insanlar 50 cm bile mesafe koymuyor, nefesini ensemde hissediyorum kimsenin mesafeye uydugu yok. Ben şu an ailemin yanindayim burada kimse takmiyor annem pazara girdi mecbur ben de yaninda gittim ama korka korka, her yer insan kaynıyor herkes maskesiz. Anneme kızdım al çık cok dolasma diye. Ben elimi kolumu açarak mesafe koymaya çalıştım, disaridan geldiğim cok belliydi çünkü maskesini düzgün takan birkac kisiden biriydim. Umarım Türkiyeye geldiğinizde keyifle tatil yapar saglikla dönersiniz.
Burda herkes birbirinden uzak duruyor dolayisiyla rahatız disarida toplu alanlarda bulunmuyorum zaten. Turkiyede de bulunmamaya çalışacağım bakalim nasil olacak orda durumlarvalla her çeşit öküzcük aramızda.
marketlerde yada benzinlikler de falan da artık mesafe kuralı yok. daha dün benzinlikte yakıt öderken kasadaki adam ısrarla beni ödeme için bekleyen birinin dibine çağırdı.
neden dipdibe olmam için ısrar ediyorsunuz illa şikayet edip sizi işinizden mi edelim dedim de "ay pardon" dedi lütfeten.
tabi ki her yer ve herkes böyle değil ama.. işte..
geçen gün de avmye gittim, güvenlik hes kodu doğruluyor okay ama maskesiz birini uyardığı halde kadın maskeyi kaldırmadı, yine de içeri aldı.
cehalette dünya markasıyız.
Ben pandeminin basindan beri 3 4 kez gittim markete ve hatta geçen yazdı sanırım bir gittiğimde kadinla tartistik "mesafe var ya" dedi aramizda 1 m yoktu hatta ben çıkarken "ne cins insanlar var" diye söylendi! Mecbur kalmasam markete de girmezdim ya, sanal marketin yoğun oldugu ve ise çağrıldığımdan dönerken uğradığım bir dönemdi.ya geçenlerde markette sırada bir adamı uyardım, lütfen biraz geri gidin mesafe koyun diye. "ne var ya sarkıntılık mı ettik" dedi.
diyeceklerim bu kadar lilycim
Guzel dilekleriniz için teşekkür ederim
Kalabalik ortamlara girmeyi düşünmüyorum ailemi ziyaret edeceğim bir tatil olacak zaten bakalim nasil olacak
Burda herkes birbirinden uzak duruyor dolayisiyla rahatız disarida toplu alanlarda bulunmuyorum zaten. Turkiyede de bulunmamaya çalışacağım bakalim nasil olacak orda durumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?