şöyle canım,normalde hastanede biz maskelerimizi kırmızı olan tıbbi atık kutularına atıyoruz. haklısın,normalde tıbbi atık sayılmalı ancak şöyle düşün, sokakta vb takılan maskelerde virüs olup olmadığı kesin olmadığı için, tıbbi atık muamelesi yapılmıyor olabilir.Otrera bişey sormak istiyorum.
Bu virüs için neden tibbi atik çöpleri yokda maskeler normal coplere atiliyor yerlerde sokaklarda orda burda görüyoruz (ne yazikki dogaya verdigi zarar da ayri)
Bir sağlıkçı olarak dusuncen ne bu konu hakkinda ?
Kimsede bunu sorgulamiyor işin garip yani da bu. Ölümcül virus deniliyor ama tibbi atik olması gereken maskeler icin bir çözüm yok
Biz de gecenlerde plaja gittik cok kalabalıktı ben kiyida yürüdüm maskemi de cikarmadim insanlar bana garip garip bakıyordu :) millet çoktan birakmis maskeyi mesafeyi maalesefvalla ben de bu sene tatile gideceğim ama artık tahammülüm son birkaç senedir yani pandemiden öncede tatil yapamadığımdan kalmadı.
30 kişilik çok kompakt bir yer seçtik. yorumları da olumluydu.
ben gene de plaja maskesiz inmem. mesafe kuralları dahilinde maskemi çıkarırım. biliyorum sıcakta zor ama yoğunbakımlık olup hastanede yatmaktansa buna razıyım.
Ben pandeminin basindan beri 3 4 kez gittim markete ve hatta geçen yazdı sanırım bir gittiğimde kadinla tartistik "mesafe var ya" dedi aramizda 1 m yoktu hatta ben çıkarken "ne cins insanlar var" diye söylendi! Mecbur kalmasam markete de girmezdim ya, sanal marketin yoğun oldugu ve ise çağrıldığımdan dönerken uğradığım bir dönemdi.
şöyle canım,normalde hastanede biz maskelerimizi kırmızı olan tıbbi atık kutularına atıyoruz. haklısın,normalde tıbbi atık sayılmalı ancak şöyle düşün, sokakta vb takılan maskelerde virüs olup olmadığı kesin olmadığı için, tıbbi atık muamelesi yapılmıyor olabilir.
ancak bana sorarsan bence de belediyeler sokaklara belli aralıklarla özel maske atık kutuları koymalı,ve maskeler ayrı olarak imha edilmeli.
ancak kimsenin böyle bir iş ve maddi yük altına gireceğini sanmıyorum maalesef...
Biz de gecenlerde plaja gittik cok kalabalıktı ben kiyida yürüdüm maskemi de cikarmadim insanlar bana garip garip bakıyordu :) millet çoktan birakmis maskeyi mesafeyi maalesef
Çoğu kisi aşısız zaten derken ?
Disarda acik havada maske takmak ne kadar sağlıklı acaba ?
Toplu yerlerde tamam maske takilmali ama acik alanda takılması da sacma tertemiz oksijen almak varken.
Maskenin yuzde yuz korunurlugu bile yok..
Siz maskesiz çıkmayın kimseye karismaya hakkiniz yok. Ister aşısız olsun ister maskesiz gezsin herkes kendinden sorumludur
Benim bulunduğum yerde gri renkte ve normal geri dönüşüm kutularindan daha dar genişlikte maske kutulari kondu belli yerlere, mesela atm yanina ya da belediye/kaymakamlık binalarinda geri dönüşüm kutularinin yanina. Ama geçen sene daha çoktu simdilerde azalmış.şöyle canım,normalde hastanede biz maskelerimizi kırmızı olan tıbbi atık kutularına atıyoruz. haklısın,normalde tıbbi atık sayılmalı ancak şöyle düşün, sokakta vb takılan maskelerde virüs olup olmadığı kesin olmadığı için, tıbbi atık muamelesi yapılmıyor olabilir.
ancak bana sorarsan bence de belediyeler sokaklara belli aralıklarla özel maske atık kutuları koymalı,ve maskeler ayrı olarak imha edilmeli.
ancak kimsenin böyle bir iş ve maddi yük altına gireceğini sanmıyorum maalesef...
Dilerim guzellikle saglikla geçer tatilinvalla ben de bu sene tatile gideceğim ama artık tahammülüm son birkaç senedir yani pandemiden öncede tatil yapamadığımdan kalmadı.
30 kişilik çok kompakt bir yer seçtik. yorumları da olumluydu.
ben gene de plaja maskesiz inmem. mesafe kuralları dahilinde maskemi çıkarırım. biliyorum sıcakta zor ama yoğunbakımlık olup hastanede yatmaktansa buna razıyım.
Oyle insanlar eğitilmez laf anlatilmaz maalesefBi zahmet hapşırırken öksürürken ağzını kapatıyorsa sorun yok. Sokağa sümkürenleri gördüğüm için her an nerden bir şey geleceğini bilmemek tedirgin edediyor.
Cok karmasik sanki bu durum. Bizim arkadaşın 4 yaşindaki oglu kreşten bulaşti, butun ev halki da sırayla pozitif olduBir doktorun (tomris u.) paylaşımına göre 6 yaş altı çocukların bulaştırıcılığı çok çok azmış, maske takmalarına gerek yokmuş. Bir araştıron isterseniz
Bu aralar sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz :))yanımızdaki bina yıkıldı. şu an inşaata başlamıyorlar, bu arada biraz taş vs dağınıklık var.
birkaç kişi çöpünü oraya atmış.
100 metre yürüse çöp kutuları sıra sıra.
demem o ki o önlemler alınsa da kaç kişi dikkat edecek ?
Oyle insanlar eğitilmez laf anlatilmaz maalesef
Bu aralar sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz :))
İnsanların bir kısmı diyelim var olan konteyneri kullanmaya eriniyorken tıbbi atık kutularıGüldüm ama sinirden, kadın evine girerken maskesini sıyırıp yere atıyor, bir apartman girişi düşünün ki maske çöplüğüne dönmüş, bir ara eldiven kullananlar vardı her yer eldiven çöpüyle doluydu.
Biz çekirdeği çitleyip kabuğunu yere atan bir halkız, belediyeler çekirdek kabuklarını yere atmayın yazıları yazıyor, yazmaya gerek var mı? Yok ama mecbur bırakıyorlar, peki o yazılara uyan var mı:)))
İşte aslında henüz net bir şey diyemezler, Prof. Mehmet Ceyhan'ında açıklaması var, mutant virüs dedikleri varyantlar 0-9 yaş grubu çocukları daha çok etkilemiş, bununla ilgili rapor açıklayan ülkeler varmış, virüs ilk çıktığında 65 yaş üstü daha riskli görülüyordu, şimdi şu yaş daha riskli bu yaş daha risksiz denemiyor çünkü hala bir sürü bilinmezlik var, aynı geçmişteki diğer salgın hastalıklar gibi üzerinden yıllar geçecek ki bu virüs şu şu etkileri yapıyor, şu tedavi yöntemi kesindir, şu yaşlar veya hastalar daha risk altındadır denebilsin.Cok karmasik sanki bu durum. Bizim arkadaşın 4 yaşindaki oglu kreşten bulaşti, butun ev halki da sırayla pozitif oldu
Ne deseniz haklısınız ama inanın söylenince de kendiniz söylüyor kendiniz dinliyorsunuz, yerdeki maskelere elimi süremiyorum ama pet şişeleri, kek kurabiye paketlerini topluyorum, o bebek bezi atanlara da ne desem bilemiyorum, kimse kusura bakmasın çöp deyince bana geliyorlar, evlerinde titiz olduğunu söyleyen kadınların pedlerini, bebeklerinin bezlerini sokağa attıklarını görünce siz misiniz titiz diyorum, evine titiz sokakta pasaklılar.o kadar duyarsız bir milletiz ki.. çok yazık ediyoruz güzelim ülkemize.
hiçbir şeye özenimiz yok.
çöpü yere atalım, sokağa sümkürelim, bebeğinin bezlerini camından bina arkasındaki boş arsaya atan gördü bu gözler.
hiç mi midesi yok insanların merak ediyorum
canım bak aşıyı kuvvetle tavsiye etsem de olmak istemeyeni yine bir nebze anlayabilirim. yan etkilerinden çekiniyordur derim,tamam,olabilir. içime sinmese de tamam. ancak maske olayı maalesef öyle değil. sen sağlıklı olabilirsin, öyle hissediyor olabilirsin,ancak maske takmayarak virüsü çoktan bünyene almış olup,etrafına bulaştırıyor olma ihtimalin çok fazla. herkes kendinden sorumludur olayı burada geçerli olmuyor maalesef.Siz maskesiz çıkmayın kimseye karismaya hakkiniz yok. Ister aşısız olsun ister maskesiz gezsin herkes kendinden sorumludur
toplumsal bağışıklık,yani diğer adıyla sürü bağışıklığı demek , çok bulaşıcı hastalıklarda toplumun en az yüzde 90'nın,daha az bulaşıcı olan hastalıklarda ise toplumun en az yüzde 70 inin hastalığa karşı bağışık olması demektir.12 ay 24 saat maske takmak toplum bağışıklığının kazanılması sürecini uzatır.
Yaz aylarında yasakların gevşetilnesi doğru bir karar. Sadece aşı ile toplum bağışıklığı kazanılmaz.
Benim arkadaşım hemşire o kapmadı oğlu kreşten getirdi 4 yaşında . Başka bir arkadaşım öğretmen onda da aynı olay çocuk okuldan getirdi . Bizim çocuk doktorumuz 2 yaşın altındaki çocuklara maske önerilmiyor nefes kontrolü yapamadıkları için dedi .Cok karmasik sanki bu durum. Bizim arkadaşın 4 yaşindaki oglu kreşten bulaşti, butun ev halki da sırayla pozitif oldu
Buradaki askerler teroristleri bıraktılar gocmenlerle uğraşıyorlar artık sınır dolup taşmışKendi halkimiz saolsun zaten laftan anlamiyor, uzerine birde iclerinde covitli olan, ayni tirin icerisinde kacak yolculuk yapan yuzlerce afganı bulduklari her yere bosaltiyor insan kacakcilari.
Sonumuz hic hayir degil.
Bir aya saglik sistemi cokmezse iyidir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?