Panik atak anksiyete depresyon hepsi var

Birebir beni yazmissiniz! 😆😆
Yaklasik 10 yildir var ama 1,5 yildir hic bir gun eksik olmadi hastalik korkusu hayatimdan. Akilli, zeki, ozguveni tavan, mutlu bir kadindan geriye kalan korkak zavalli gucsuz kucuk bi kiz gibi hissediyorum bazen kendimi.
Benim de son 1 yıldır her günüm hatta her dakikam hastalık düşünmekle geçiyor kendimdeki her değişikliği kötü hastalıklara yoruyorum

Aynı benn gitmediğim doktor kalmadı sonra psikatriye gönderdiler orda düzeldim bana konulan teşhis somatoform tanısıydı intertte okuduğumda aynısı

Somatoform nedir
Bu kişiler vücudunda rahatsızlık olduğunu düşünüp doktor doktor gezerler ağrıları gerçektir ama etrafındaki insanlar abarttığını sanır ,hafifde ağrısa bu onda korku yapar sanki çok şiddetli gibi hisseder ağrısını internette yazınca aslında herşeyi anlatıyor resmen beni anlatmış ben artık sürekli vücudumu soyup kontrol ediyordum biryerimde birşey varmı diye beynim emrediyordu git vücudunu kontrol et diye heryerim ağrıyor gitmediğim doktor kalmamıştı,artık beyin sokakta bile emrediyordu ve hemen eve dönüyordun yada sokakta insan eşofmanları yukarı kadar çekip bakarmı bakmamdaki amaç şişlik varmı diyeydi psikatriyle düzeldim tam 1 sene her ay düzenli gittim doktor böyle olduğumu duyunca ilaçlarımı yükseltti sonra düzelince yavaş yavaş kesti

Bunun tek çaresi ilaç ...çünkü beyinde diğer organlar gibi hastalanabiliyor fonksiyonları değişebiliyor..bunu ilaçla tedavi ediyorlar ve duzeliyorsun...psikologardan ben pek fayda göremedim konuşmak bı nebze rahatlatsada olaylar karşısında beyin mantıklı düşünüp davranamiyorsa devreye ilaç girmeli...ben ilaçla büyük bir depresyondan anksiyeteden kurtuldum sayılır çok az hasarlar kaldı ama olsun ilk etapta ki büyük sorunu ilaçlar halletmiş oldu nekadsr sukretsem azdır...sende emzirdigin için tabiki ilaç kullanımı aksın bu durumda bişey diyemeyeceğim malesef ama günün birinde emzirme işi bittiginde hemen ilaç tedavisi ol

Bunun tek çaresi ilaç ...çünkü beyinde diğer organlar gibi hastalanabiliyor fonksiyonları değişebiliyor..bunu ilaçla tedavi ediyorlar ve duzeliyorsun...psikologardan ben pek fayda göremedim konuşmak bı nebze rahatlatsada olaylar karşısında beyin mantıklı düşünüp davranamiyorsa devreye ilaç girmeli...ben ilaçla büyük bir depresyondan anksiyeteden kurtuldum sayılır çok az hasarlar kaldı ama olsun ilk etapta ki büyük sorunu ilaçlar halletmiş oldu nekadsr sukretsem azdır...sende emzirdigin için tabiki ilaç kullanımı aksın bu durumda bişey diyemeyeceğim malesef ama günün birinde emzirme işi bittiginde hemen ilaç tedavisi ol
Galiba dediginiz gibi ilaç dışında seçenek yok benim için. Emzirme döneminin bitmesini bekliyorum ama her gün çok zor geçiyor. Hem benim hem ailemin sağlığıyla ilgili çok kötü şeyler olacakmis gibi hissediyorum. Mesela vücudumda bi morluk oldu hemen kötü hastalıklara yoruyorum bunu ve doktora gidene kadar gözüme uyku girmiyor

Birebir beni yazmissiniz! 😆😆
Yaklasik 10 yildir var ama 1,5 yildir hic bir gun eksik olmadi hastalik korkusu hayatimdan. Akilli, zeki, ozguveni tavan, mutlu bir kadindan geriye kalan korkak zavalli gucsuz kucuk bi kiz gibi hissediyorum bazen kendimi.
Allah yardımcımız olsun cok zor nerden geldı nasıl oldu hc anlamadım ben bu hastalıgı

Bende de felaket senaryolari yazma var.
Her seyin en kotusunu dusunuyorum ve aglamaktan canim cikiyor:KK43:
Geceleri ic sıkıntısı ile uyaniyorum deli gibi oluyorum resmen..
Bir de Ben tek basima.kalamiyorum..
Kendimle ilgili degil ama sevdiiklerimle ilgili ciddi bir hastaligi konduruyorum buna inaniyorum agliyorum agliyorum...
Yazinca fark ettim ki ciddi anlamda hastayim😥

Bende de felaket senaryolari yazma var.
Her seyin en kotusunu dusunuyorum ve aglamaktan canim cikiyor:KK43:
Geceleri ic sıkıntısı ile uyaniyorum deli gibi oluyorum resmen..
Bir de Ben tek basima.kalamiyorum..
Kendimle ilgili degil ama sevdiiklerimle ilgili ciddi bir hastaligi konduruyorum buna inaniyorum agliyorum agliyorum...
Yazinca fark ettim ki ciddi anlamda hastayim😥
Bende de sadece hastalık korkusu değil başka konularda da öyleyim. Her durumda en kötü ihtimali düşünüp buna inanırım

Allahim beni tarif ediyosunuz sanki.
Su anda artik disariya yalniz cikamayacak durumdayim ama esimden gizli cok doktora gittim bende.
Maleef herseyin en kotu ihtimalini dusunuyorum :KK43:
Hamileyim.Dun kontrol vardi.Bebekler cok almamis kilo.Senin stresin yuzunden dedi bana artik.
Dogduklarinda muhtemelen sizin gibi olucam.Anksiyetem maksimum duzeyde.Nasil kurtulucam bende bilmiyorum.
Iyilesmeden neden cocuk???

Aminn.Insallah.Cok zor hemde.Hatta dogumdan sonra profesyonel yardim bile almak istiyorum cunku benim butun stresim,endisem onlara gecer,bundan eminim.Rahat olmak istiyorum.Daha simdiden tum olumsuzluklari dusunuyorum malesef.
Son donemindeyim hamileligimin ve Son 3 haftadir hamileligim riskli.Bebekler iyice rahimagzina gelmisler.Icerde tutabildigim kadar tutmaya calisiyorum.Panikatak nişanlanma doneminde ortaya cikti.Anksiyetem ise son 3 yildir var.Hastaliklara karsi stres,sikintim ise abimin rahatsizligiyla tavan yapti.
Sizin ?
Gebelikte antidepresan kullandınız mı peki

Back
X