benim yaklaşık 6 senedir panik atak rahatsızlığım var..önce doktor paxil ile zanax verdi ilaç olarak..ben inat ettim bi kullanıp bi kullanmadım..yaklaşık 2 sene önce panik atağım tavan yaptı doktor yine paxil verdi ki panik atağa en iyi gelen ilaçmış..onu düzenli kullandım,iyi gibiyim..ama tavsiyem bi doktora kesinlikle görünün,kendini telkin etmek de bi çözüm ama doktorsuz yenemedim ben bunu..
merhaba arkadaşlar ben de tam olarak panikatak hastasımıyım bilmiyorum ama belirtileri var gibi görünüyor..bende de dogumdan sonra başladı bu hastalık.. kızım şimdi 6aylık..dogumdan sonra mastit oldum yüksek ateş titreme falan..o hastalık korkusuyla hep hastalancam sandım bi de lohusayken daha hassas oluyor insan..şimdi ara ara hastalık korkusu amaan nasılsa ölecem falan tüm yaşama sevincimi hırsımı alıyor ölüm korkusu kızıma bakamıycam korkusu vücuduma bi tuhaflık oluyor çok kötü bişey ama belki de tamamen psikolojik değildir biyolojik nedenleri de olabiliyormuş hormon bozuklugu v.s.özellikle dogum sonrası oluşan panikatakların biyolojik nedenden kaynaklandıgı yazıyor internette oyüzden bi endokrinoloji uzmanına gidicem..Allah korusun bu hastalık çokkötü kriz anı da çok zor geçiyor..bence doktora görünün ezbere ilaç kullanmayın arkadaşlar..
.Gece mutlu bi şekilde başımı yastığa koyduğum bazı zamanlarda bile aklıma geliyor yaşadığımız acı, Uykularım kaçıyor ağlıyorum.İçimden bir parça koparcasına acı çekiyorum.Yine samimi olan doktor arkadaşıma sordum.Hafıza kaybımı yaşıyom die.
.
Yazılanları okudukça, anksiyete ve panik bozukluğunun birbirine karıştırıldığını düşünüyorum.
"İnsanlar eskiden daha sağlıklıydı" diyorlar şimdi...
Hayır eskiden,de bu tür rahatsızlıklar vardı ama kimse panik atak,depresyon yada benzeri hastalıkların ne olduğunu,nasıl kalıntılar bıraktığını bilmiyordu..
Bilmedikleri içinde pek fazla umursamıyordu yada hastalıkları ile yaşamaya alışıyorlardı....Şimdi bakıyorum,da her 10 kişiden 7,si panik atak hastası..
İnsanların bu konuda bir uzmana görünmesi lazım,ben az ilaç,bol terapiden yanayım.Bu tür hastalıklara en iyi gelen şey konuşma terapileridir....Konuşarak en kısa zamanda hastalıktan kurtulan,kendini daha iyi hisseden insanlar tanıdım...En azından insanın çevresinde muhakkak onları cok iyi anlayan kişiler vardır kanısındayım...
Yukarıda yazmış olduğun şeyde çok haklısın ama bu hastalıkları birbirine karıştıranların suçu yok,tek suç çevrelerindeki insanların yalnış bir şekilde yönlendirmelerindedir..
Birde anlamadığım bir olay var..[/QUOTE
Şahısa bir ilaç verilmiştir ve iyi gelmiştir yada kendini ona inandırmıştır ve kendi kullandığı ilacı bir başka kişiye öneriyor,işte bu Doktora danışmadan ilaç öneren kişilere deli oluyorum...Akıl var mantık var,sana iyi gelen ilaç belki karşındaki kişiye yan etki yapacak?..Belki çok kötü etkiler bırakacak,günümüzde bu tür ilaçlar paniği arttırıp intihara kadar sürüklüyor....Lütfen ve lütfen başkalarına iyi gelen ilaçları kafadan almasın kimse......
Hastalıkların karıştırılmasından bahsederken, herhangi bir kişiden yola çıkarak fikir yürütmedim, olayın geneli budur , böyledir.
Psikolojik rahatsızlıklar aynı zamanda kişilikle de çok alakalıdır ve başa çıkmak kolay değildir, kolay olsaydı sanmıyorum ki insanlar kendilerine bu kadar acı çektirsin..kafamda bitirdim der, hallederdi ama maalesef görünenle yaşanan çok farklıdır. İçine düşülen kaos , nasıl desem, kuyunun dibinde olup da ışığı görememek, bir şekilde ışığın varlığını umarak kendini beslemek.. bu bahsettiklerimi yapabilen kişilerin sayısı çoktur ve ben onları yürekten kutluyorum. Tüm bunları yaparken maalesef ilaç da kullanılması gerekiyor, bu bir tercih değil bir gerekliliktir. Tabi doktor kontrolünde olmak kaydıyla, terapi ise yan destektir süreci kısaltır oda bir gerekliliktir. İkisi birbirine destek tedavilerdir.
İlaç ismi konusunda aslında söylemek istediğim bir şey yok fakat yorumum altında yazılı olduğu için bir iki kelime düşmek istedim. Sanırım bu konuda bir kez yorumum oldu ve ondada bahsi geçen ilaç pa için en etkili , ismi pa ile anılan ve dr verdiği bir ilaçtır.
Pa hastaları aynı zamanda birer ilaçfobiktirler, verilen ilaçların prospektüsünü okur ve yan etkilerini görünce( ki bu ağrı kesici bile olabilir) ilacı ve tedaviyi red ederler. Bazen onları desteklemek dr un verdiği ilacın doğruluğuna ikna etmek gerekir. Tabi ki durduk yerde ilaç önerilmesi zaten en başta benim karşı olduğum birşeydir. Bunun yanında dr un verdiği bir ilacı , şüphe içinde olup içmeyen hastaları desteklemekte ben bir zarar görmüyorum. Bilakis tedavi için yüreklendirilmeli, ikna edilmeli.
Bu ikna, bilgi sahibi olan kişiler tarafından yapılırsa çok daha sağlıklı olur, herhangi bir kişinin böylesi yorumlara katılmasını bende onaylamıyorum.
Sevgiler.
eşim yaklaşık 1 yıldır kullanıyor ve bu ay azaltmaya başladı doktorumuz,daha iyi olduğunu söyleyebilirim ve paxil uyuşturan değil tedavi eden bir ilaç...paxil kullanıp faydasını gören var mı?bu ilaç uyku yapıyor mu?cevaplarsanızz sevinirmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?