Panik Atak sorunu olanlar....

benim yaklaşık 6 senedir panik atak rahatsızlığım var..önce doktor paxil ile zanax verdi ilaç olarak..ben inat ettim bi kullanıp bi kullanmadım..yaklaşık 2 sene önce panik atağım tavan yaptı doktor yine paxil verdi ki panik atağa en iyi gelen ilaçmış..onu düzenli kullandım,iyi gibiyim..ama tavsiyem bi doktora kesinlikle görünün,kendini telkin etmek de bi çözüm ama doktorsuz yenemedim ben bunu..

benim eşimde paxil kullanıyor,yeşil kür uyguladığımız dönem tansiyon tavan yapınca doktor ilacı 1den 1,5a çıkardı...şimdi tansiyonları düzeldi çok şükür ancak yeşil küre karşı bi antipati oluştu bi kere:1closedeyes:

merhaba kızlar bir dönem bendede panik atak değilmişte panik bozukluk vardı genelde sabahları oluyordu.. istemediğim bir şeyi yapmak zorundaysam(örn: otobüse binmek (önceden sigara içildiğinden otobüslerde küçükken hem midem bulanır ve kusardım) minibüse binmek) , boğazıma da bir yumru yutkunuyorum gitmiyor öğlemeler başlıyor ve ıstıfra edıyorum benımkı otbüs mibüslerle ılgılıydı daha cok sonradan başka seylere bulastı her heyecanlandıgımda olmaya basladı örn sevgılımle bulustugumda falan daha evden cıkmadan lavobaya koşuyordum ya olursa ya herkesın ıcınde kusarsam her gıttıgım yerde gözlerım özce wc yi arardı hemen koşabileyim diye ama istifra edince tık dıye gecerdı lise 1 de başladığını biliyorum neden oldu bılmıyorum 3-4 yıl devam ettı, annem sürekli sen kendın yapıyon olmıcak dersen olmaz sen yapıyon falan derdı o oyle dıye dıye kendım yapmaya başladım yani sonra ınternette arastırdım "panık bozukluğu kendıkendıne yenmek evde kendı kendını apandıst amelıyatı yapmak gibidir" yazıyordu dr gitmeye karar verdım ağlayarak ist da dr dan randevu aldım ertesi güne, ve sabahtan otobüsle gidicez istanbula, ve ben ertesi gün tıpıs tıpıs kalktım evden cıktık otobuse bınıp gıttık ve hiiiç bişey olmadı çünkü gitmeyi kendim istemiştiiim... artık dr gitme vaktım gelmişti çünkü anksiyete ye dönüşmeye başlamıstı ortamlardan kaçmaya yani arkadaşlarım gezılere falan gıdıyordu ben ya kusarsam dıye gitmiyordum evden cıkmıyordum ya carsıda olursa herkez bana bakar sa falan demeye başlamıstım neyse taksımde unlu bır psikyatriste gittim, panik atak değil panik bozulukmus bendeki bir ilaç verdi s.....t altı ay kullanıcan dedi.. kullandım 1. aydan sonra sorunum ortadan kalktı istediğim gibi geziyor heryere gidiyordum.. ilaç bittikten 2 3 ay sonra tekrar ortaya cıkmaya başladı.. burada bır dr gıttım durumu anlattım daha once kulandığım ilaçı süresini söyledim aynı ilaçı 1 yıl kulanmamı söyledi, heyet raporu aldım böylece 4-5 kutu bırden alabılıyordum eczaneden cünkü bır kutuda 15 tane vardı 2 hafta bir yazdırmak cok cor oluyordu, bir sene daha kulandım ve tamamen geçti... 4-5 senedir olmuyor ama o dönemler benım için gercekten zordu... sevgılımle bulusunca oluyordu, arkadaslarımla gezemıyordum evden cıkammaya başlamıstım vs...

walla cok uzun oldu ama kusura bakmayın, bence böyle bır sorunu olanlar mutlaka dr gıtmelı vazgeçmemeli sonunda geçiyor annemın "kendın yapıyon, olmucak de içinden olmaz " demelerıne kalsaydım belkı daha kötü bir durumdaydım şimdi :)

Son düzenleme:

Merhaba; işte en çok yapılan hata;'' ilacı kontrolsüz kullanmak ve bırakmak''.

Arkadaşlar bu tür ilaçlar , normal grip ilacı gibi değildir, alışmasıda zaman alır bırakmasıda.
Hastalığın teşhisinde yapılan ilaç tedavisi yaklaşık 6 ay sürerken, hatalı kullanım ve hatalı ilaç bırakımı sonucu yineleyen ataklarda bu sefer tedavi 1 yıla çıkıyor.

Evet PA yı kendi kendinize tedavi edemezsiniz, olay fizikseldir , yani psikolojiktir lakin etkisi fizikseldir, kısaca özetleyim;

Böbrek üstü bezlerimiz durduk yerde adrenalin salgılamaya başlar, düşünün ; oturuyorsunuz ve birden nabzınız tavan yapmış.. nabız hızlanması ile birlikte , olay durduk yere olduğu için panik başlar, nefes düzeni bozulur hızlanır, kulaklarınız çınlamaya başlar, görüntünüz flulaşır, kendinizi kaybedecek gibi olursunuz bir türlü kaybedemezsiniz ( hani bayılsanız daha kolay), kalp krizi geçirdiğinizi sanırsınız, nabız 150 lerden daha da yukarı çıkmaya başlar... sonuç ; acil servis..

ışte kullanmış olduğumuz bu ilaçlar gereksiz yere salgılanan adrenalinin salgılanmamasına sebep oluyor, bir şekilde disipline ediyor kimyayı:)

Arkadaşlar anlatmaya çalıştım lakin umarım karmaşık olmamıştır..

Sevgiler..

Hee bu arada panik atak; adı üzerinde kısaca geçen seyrek seyreden panik nöbetidir, bu süreç kısalır ve ataklar çoğalırsa panik bozukluğuna çevirir..

Son düzenleme:
ben de panik atak hastasıyım.Yaklaşık olarak 4 sene önce bir rüya ile başladı her şey..öss hazırlanıyordum o sene..bu hastalık yüzünden hayatım değişti.Artık girdiğim ortamlardan çabuk sıkılan,içine kapanık,hırsları olmayan bi insana dönüştüm.O zamanlar PA geldiğinde annemi yanımda ayırmıyordum ölcem diye..hemen soluğu acilde alıyorduk..pskiyatriste ve kardiyolojiye gittim.Kalbimde bi sorun çıkmadı iki doktor da panik atak olduğumu söylediler.doktor paksil die bi alç vermişti bi de ataraxın şurubunu..ben paksili araştırdım yan etkileri olduğunu öğrendim.sınava hazırlandığım için beni uyuşturan bi ilacı kullanmamam gerekiyodu.o zaman kullanmadım öss geçtikten sonra bir yıl Pa yok oldu.Şimdi 2 senedir aralıklarla ttekrarlıyor.Üniversitede bazen ders dinlerken,bazen sınavda,bazen bi arkadaşımla sohbet ederken..hiç belli olmuyor..artık çok sıkıldım Pa'yı yaşamaktan SİZCE NE YAPMALIYIMM??PA LI OLUP BU İLLETTEN KURTULMUŞ OLANLAR CEVAP VERİRSE SEVİNİRİM..

merhaba arkadaşlar ben de tam olarak panikatak hastasımıyım bilmiyorum ama belirtileri var gibi görünüyor..bende de dogumdan sonra başladı bu hastalık.. kızım şimdi 6aylık..dogumdan sonra mastit oldum yüksek ateş titreme falan..o hastalık korkusuyla hep hastalancam sandım bi de lohusayken daha hassas oluyor insan..şimdi ara ara hastalık korkusu amaan nasılsa ölecem falan tüm yaşama sevincimi hırsımı alıyor ölüm korkusu kızıma bakamıycam korkusu vücuduma bi tuhaflık oluyor çok kötü bişey ama belki de tamamen psikolojik değildir biyolojik nedenleri de olabiliyormuş hormon bozuklugu v.s.özellikle dogum sonrası oluşan panikatakların biyolojik nedenden kaynaklandıgı yazıyor internette oyüzden bi endokrinoloji uzmanına gidicem..Allah korusun bu hastalık çokkötü kriz anı da çok zor geçiyor..bence doktora görünün ezbere ilaç kullanmayın arkadaşlar..

Evet genelde doğum sonrası anksiyete yani endişe ile gelişen bir durum bu, bilinç altında bebeği kaybetme , bakamama endişesi bunun yanında da ya ben ölürsem ona ne olur endişesi..

Tüm bunlar bir süre sonra biyolojiyi ve kimyayı zorluyor.. işte bizde bu kimyasalları dengelemek için ilaç kullanıyoruz..

Geçmiş olsun.
.

Son düzenleme:

Yaşamış olduğunuz olay çok üzücü . Başınızı yastığa koyarken hissetmiş olduğunuz huzur ve mutluluk bile sanki annenize , üzüntünüze saygısızlıkmış gibi geliyor , onu ve yaşamış olduğu acıları düşünerek kendinize ceza veriyorsunuz.

Benim size tavsiyem bol terapi..beyinde halletmek vs vs bu gibi sözleri pratiğe dökmedikçe işin içinden çıkamazsınız ve genelde beyinde halletmenin pratiğe nasıl döküleceği bilinmez.

Size bir yol gösterici lazım, lütfen, geç olmadan terapi alın, herşey çok daha iyi olacak..

Merhaba,
ben yeni üyeyim..
yaklaşık 2 yıl önce panik atak rahatsızlığım ortaya çıktı. zaten sürekli uyku bozukluğu yaşayan biriydim. bir gece boğululuyorum ve nefes alamıyorum sanmıştım. sonra 2 iki ay bir şey olmadı ardından yine daralmalar, nefes alamama, delirmekten korkma, yakınlarımı kaybetme korkusu, kendime yabancılaşma gibi belirtilerim vardı.
kimseye söyleyememiştim yakınlarım üzülür diye..
bu bir hastalık olsada insanın kabullenmesi zor oluyo... en sonunda dayanamayıp psikiatristin kapısını çaldım.
1 yıl değişik ilaçlar kullandım. ilk aylar yan etkiler yanlış ilaç kullanımı insanı intihara bile sürekliyebiliyor... Bir ara 43 kiloya kadar düştüm ama
ARTIK İYİLEŞTİM ve ÇOK MUTLUYUM.
PANİK ATAKLA YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!!
HERŞEY İÇİMİZDE..
ÖNCE KENDİNİZLE BARIŞIN:))

doktora gitmedim hiç ama az çok okuduklarımdan duyduklarımdan biliyorum bu sorun bende de var maalesef nasıl illet birşey olduğunu yaşayanlar bilirler. fistül ameliyatı oldum ben geçen yaz ameliyata çok korkarak girdim ve ameliyattan uyanamadım uyanırken nefessiz kaldım... o günden beri herşeyi takmaya başladım sürekli kötü birşey olacakmış gibi sürekli başıma kötü bir hastalık gelecekmiş gibi hissediyorum. ufak bir kızarıklığı önceden önemsemezken şimdi ortalığı ayağa kaldırıyorum. elimde değil nefesim kesiliyor, daralıyorum, kafayı yiyecekmiş gibi hissediyorum, kalp atışlarım hızlanıyor, başım dönüyor... telkin etmeye çalışıyorum kendimi ama olmuyor

Yazılanları okudukça, anksiyete ve panik bozukluğunun birbirine karıştırıldığını düşünüyorum.

Panik atak sorunu olan arkadaşlara önerim hipnoterapiyi denesinler. Eşimden dolayı biliyorum, hipnoterapi mucizeler yaratabiliyor. Benim de panik atak problemim vardı. Hayatımı zehir ediyordu. Şimdi çok daha iyiyim. Sizde ataklarınızın neden geldiğini ve aslında kimin daha güçlü olduğunu öğrenirseniz, ataklarınızı kaçırabilirsiniz.

Yazılanları okudukça, anksiyete ve panik bozukluğunun birbirine karıştırıldığını düşünüyorum.

"ınsanlar eskiden daha sağlıklıydı" diyorlar şimdi...
Hayır eskiden,de bu tür rahatsızlıklar vardı ama kimse panik atak,depresyon yada benzeri hastalıkların ne olduğunu,nasıl kalıntılar bıraktığını bilmiyordu..

Bilmedikleri içinde pek fazla umursamıyordu yada hastalıkları ile yaşamaya alışıyorlardı....Şimdi bakıyorum,da her 10 kişiden 7,si panik atak hastası..
ınsanların bu konuda bir uzmana görünmesi lazım,ben az ilaç,bol terapiden yanayım.Bu tür hastalıklara en iyi gelen şey konuşma terapileridir....Konuşarak en kısa zamanda hastalıktan kurtulan,kendini daha iyi hisseden insanlar tanıdım...En azından insanın çevresinde muhakkak onları cok iyi anlayan kişiler vardır kanısındayım...

Yukarıda yazmış olduğun şeyde çok haklısın ama bu hastalıkları birbirine karıştıranların suçu yok,tek suç çevrelerindeki insanların yalnış bir şekilde yönlendirmelerindedir..

Birde anlamadığım bir olay var..
Şahısa bir ilaç verilmiştir ve iyi gelmiştir yada kendini ona inandırmıştır ve kendi kullandığı ilacı bir başka kişiye öneriyor,işte bu Doktora danışmadan ilaç öneren kişilere deli oluyorum...Akıl var mantık var,sana iyi gelen ilaç belki karşındaki kişiye yan etki yapacak?..Belki çok kötü etkiler bırakacak,günümüzde bu tür ilaçlar paniği arttırıp intihara kadar sürüklüyor....Lütfen ve lütfen başkalarına iyi gelen ilaçları kafadan almasın kimse......

Son düzenleme:
arkadaşında dediği gibi antideprasan ilaçlar dr.kontrürolünde kullanılması gereken ilaçlar,yani ne zaman başlayıp ne zaman bırakılacağını kontrollerle ancak dr.belirliyebiliriaksi taktirde daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilir,bide etrafınızdaki insanların bunu yaşadığınız anda size davranışlarıda önemli,yani üzerine gidilmemeli çünki gidildiği anda daha çok körükler......

Selam arkadaşlar panik atak sürekli farklı yüzünü gösteriyor bana delirecek gibiyim ne olur yardım edin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…