Panik Atak sorunu olanlar....

justis sana tavsiyem ben de hastaneye serum için giderdim mesela panik atak olurdum hemen diazem iğne yaparlardı.bana psikiyatristim dedi ki diazem kana karışana kdr zaten zaman geçer,panik atak hastasına yaramaz.sen o berbat durumu hissedince xanax alacaksın.hatta önce çeyreğini dil altına koyacak erimesini bekleyeceksin 15 dakikada kanına karşıacak bir yarım da yutarsın.diazem geçirmiyor cnm çok uzun vadede hafif atakları geçiriyor ancak.ama acil doktorları bunu bilmezmiş.

cok tsk cnm a.s. ilaç kullanmak istemiyorum ama dktra gidicem tekrar kullanmadan olmicak sanıırm

justis ben de ilk başta dra gitmiyim ilaç kullanmıyım demitşim
malum toplumda psikiyatrist denince akla deli geliyor!
ama ben rahatladım,he hala yaşamıyorum mu ktöü zamanlar evet yaşıyorum ama alıyorum randevumu gidiyorum doktoruma
ayrıca şunu düşün,bu hastalık arada alevlenır,ve sen bu alevlenen dönemleri ilaçlar sayesınde belkı 1 ha fta belkı 2 ha fatada geçirecekken,sırf ilaç kullanmamak için bu dönemleri aylara uzatmanın anlamı var mı?
içindeki problemleri çözecek olan yine sensin tabi
ama ilaç insana rahatlayacak,nefes alacak alan bırakıyor
ben zaman zaman çok umutsuzluğa kapıldım
ama dediğim gibi doktorum saolsun her seferınde atlattm
şu an bubaşlığı keşfetmiş olmaktan çok memnunum
bizim yaşadıklarımızı yaşamış insanları okumak yalnız olmadımızı hissettiriyor
bir de eğer inancın kuvvetliyse dua çok önemli
ben panik atağımın geleceğini hissettiğim an yürür ve içimden dualar okumaya başlarım dikkatimi başka yöne çekmeye çalışırımkaydirigubbakcemile5

justiscım psikolojik rahatsızlıklarda konuşmak ve telkin etmek çok işe yarıyor,rahatlamana sevndmkaydirigubbakcemile5

kızlar başka yok mu bunu yaşayan,panik atak,anksiyete bozukluğu hatta depresyon yaşayan varsa konşalım dertleşelm hep beraber kendını anlayan insanlara konşmak inanın çok iyi gelir:1hug:

kızlar ben 1 kez yasadım panık atak .ama ondan sonra o korkuyla hersey cıktı suan hamileyim ilç kullanamıyorum ve cok zor günler geciriyorum kalbim 2 atıyo 1 atmıyo birden bi vurus oluyor tum vucudumda hissediyorum kafam hiç rahat degil devamlı bişeyler düşünüyorum haber vs.. izleyemiyorum herşeyi kafaya takmaktan ben su aralar anksıyetenın dibe vurmus seklini yasıyorum resmen

loreena o kdr iyi anlıyorum anlattıklarını çünkü benzer şeyleri yaşadım bazen de yaşıyorum,haber bile izleyemiyorum kimi zaman.bu başlıkta bazı arkadaşlar panik atak ile anksiyete bozukluğu ayrı şeyler demişler.aslında ayrı şeyler ama iç içe geçmişler.bir kere panik atak yaşadın mı,bir daha olur mu diye anksiyete yaşamaya başlıyorsun devamlı kaygı duyuyorsun yani.

cnm sana tavsiyem kadın dogum doktoruna danış belki hafif sakinleştirici olarak atarax önerebilir sana çünkü atarax bitkisel bir ilaçmış,benim yeğenim 3-4 aylıkken bazen gaz sancısından çok ağlar çok huzursuz olurdu ve çocuk doktoru çok huzursuz olunca bir çay kaşığı atarax verin demişti yani bebeğe bile veriyorlar.sen de doktoruna bir danış.

bunun dışında zaten hormonların şu an coştuğu için sen biraz daha fazla etkileniyor olabilirsin ama kendini başka şeylere yönlendir.bebişini düşün mesela,ona neler alıcanı düşün,mesela ek gıdaya başlayınca ona ne mamalar yapıcanı düşün ,aklını meşgul.ve kalbinin çarpmaya başladını hissettiğin zamançok hızlı değil ama derin nefes al ve kendi kendini bunlar beynimin kurgusu vücudumu da etkiliyor diye telkin et huzurlu olduğun bir yer düşün mesela deniz kenarındasın ,matı sesleri geliyor,güneş sıcacık,denizden dalgaların kıyıya vurma sesi geliyor gibi huzurlu şeyler düşünn,hepsini atlatcaksın cnm kaydirigubbakcemile5zemuszemus

sagol canım zaten pasiflora diye bi şurup kullanıyorum ama bi etkisi olmuyor.daha önce cipralexle xanax içiyordum o zaman iyi olmuştum.ayrıca psıkıyatra gidiyorum cok başedemedigmi zaman.adam hayatı kendine zindan ediyosun hayatını yaşa,kafana bişey takma,gez toz eglen diyor.. zaten onları yapabilsem buraya gelmezdim ne işim var burda diyorum bende biliyorum kafama bişey takmamam gerektigini ,hayatı kendime zindan etmememi ama nasıl yapacagımı bilmiyorum.önceden kalp carpıntısı olu gecerdi şimdi her zaman hissettgim hiç gecmeyen bi ritim bozuklugu var ona kafayı takıyorum inşllh hepimiz kurtuluruz bu hastalıktan [/COLOR][/B]

cnm dikkatini başka bişi ver geçer inş,bence değiştir o dru ya sankı elimizde o zaman nede psikiyatrist olmuş

kızlarr yok mu başkaa panik atak anksiyetee????

merhaba arkadaşlar ben evlendikten sonra gurbete çıktım eşimin işi dolayısıyla çok yanlız kaldım sonrra bebeğim oldu sonra eşimin ailesiyle sorunlarım oldu ondan sonra gülmeyi unuttum desem dogrudur hiç birşeyden zevk alamıyorum kendimi çökmüş dibe vurmuş hissediyorum 4 defa sinir krizi geçirdim bazen bişe aklıma geldiğinde nefes alamıyorum herşeyde takıntım var bir şeyi 10 defa yapıyorum mesela su muiçecem barsağı 10 defa çarkalıyorum sanki onu yapmasam başıma bişe gelecekmiş gibi hissediyorum yada benim yüzümden birine bişe olacakmış gibi hisediyorum doktora görünmedim ama gitmeyi düşünüyorum ölüm korkusu da acayip var geceleri uyuyamıyorum korkudan sürekli karışık rüyalar kabuslar görüyorum şimdi sie soruyorum bu nedir panik atak mı yosa takıntımı yaşayanlar yazarmısınız lütfen

cnm ölüm korkun anksiyeteyi
bir şeyidi defalarca yapman obsesyonusinir krizlerin panik atağı anımsatıyor insana .ama illa bir insanda tek birşey olacak diye birşey yok bu tarz hastalıklar birbirine çok yakın hep şekil değiştirerek ortaya çıkıyorlar.yani sadece panik atağım var sadece şuyum var demek yanlış illa ki bişi ekleniyor.
bence en kısa zamanda doktora git verdiği ilaçları kullan kafan biraz rahatlasın.eğer maddi durumun yeterliyse psikiyatriste gidip terapi almanı tavsiye ederim ilaçtan bile iyi geliyor.ama herşeyden önce şunu bil zor şeyler yaşamışsın sonuçta biraz dengenin bozulması normal,bir de mutlaka kafanı farklı şeylere yönelt hoşuna giden birşeylere,mesela takı yapma olur,örgü örme olurr,inş hepimiz çok iyi olcaz.arada kötü de olsak sonuçta atlatcaz inş kaydirigubbakcemile5

teşekkür ederim doktoru araştırdım ben şu an urfada yaşıyorum ama hala bulamadım burda öyle yaygın değil yeterki düzeleyim maddiyat sorun değil önerilerin için de ayrıca teşekkür ediyorum böyle bi dünyada yaşıyoruz ekonomik zorluklar çevremizdeki olaylar acaba kaç kişinin ruh sağlıgı tam olarak düzgündür ki

su alem kesinlikle haklısın.benim ilk başlangıç üniversite sınavıyla oldu tam 5 sene önce sonra kocaelinde tıp kazandım ve hem ailemden uzak olmak bir yandan derslerin ağırlığı bir de sevgilimle ayrıldım babam bypass oldu derken o aralar çok kötüydüm.zamanla bir iyi bir kötü oldum ama içten içe bir ben mi böyleyim dedim.birgün bir hocamla konuşuyordum bu sene ve dedim ki hocam ben antidepresan kullanıyorum ne dese beğenirsin,hangimiz kullanmıyoruz ki dedi bana ki bu adam profesör dışardan hayatı müthiş ama günümüzdeki stres,maddi sıkıntılar her şey bunlara sebep oluyor.ben okulda bunun bilimini görüyorum nedenini görüyorum ama kendime söz geçiremiyorum,bundan kimse ölmemiş toparlan diyorum ama bu yetmiyor.bir profesyonelle konşmak inan çok ama çok rahatlatıyor cnm.hakkımızıda hayırlısı olsun.yerimseniben

cnm dikkatini başka bişi ver geçer inş,bence değiştir o dru ya sankı elimizde o zaman nede psikiyatrist olmuş

kızlarr yok mu başkaa panik atak anksiyetee????

tAM ANKSİYETE ,panik bozuklu delüü bende bende varım delikafadulden delikafadulden :roflol:Halime gülüyorum artıkk:roflol:aslında hem gülüncek hem ağlancak halimiz var:jeyyar:hayatı kendimize zindan ediyoruzzalkisalkisalkisAferinn bizee koca bir alkışşalkisalkisalkis

balsurat ayneen cnmm,sevglim bazen diyo ki neden gülüosun ,diyorum ki demin bi yokladılar beniiii:roflol::roflol:

gizem düşündüyorum da bir tek ben mi böyleyim diye onun için belkide foruma yazdım ama değilmiş ve birikim yani yılların birikimi bende patladı zaten ansızın gelmiyor ben dersana dönemlerimde çok iyidim herkesin psikoloğu bendim sanki okulda psikoloji dersi de gördüm biraz sonra derken çok sevdiğim sevgilimden ayrıldım herkese akıl veren ben kimseye anlatamadım derdimi derken 2 sene dersane sonunda ünv de olmadı o zamanlar aşırı deprosyon geçirmişim intihar eylemi falan ama atlattım sanmışken evlenmem doğuya gitmem iyice patlak verdi çok şükür eşimi seviyorum dünya tatlısı kızım var düzelecegiz inşallah düzelmemmiz lazım çünkü ben bir anneyiz ilerde inşallah hepimiz anne olacagız sağlıklı nesiller yetiştirmemiz lazım diye düşünüyorum

bu arada konuyu açan ilk arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum annesine allahtan rahmet diliyorum forumu tek tek okuyamadım ama bizim gibi bütün arkadaşlarımız geçmiş olsun ve inşallah da geçecekk

su alem ben de psikolojik olaraqk çok sağlam bir kişiydim.ama bu rahatsızlık benim ailemde var.babam ve ablam da yaşadı.hatta babam sevinirdi küçük kızımda yok diye ama bende de çıktı.bunu yeneceğiz inşallah,zor ama yapabiliriz.babam şu an çok çok iyi mesela ve diyor ki ne zaman aman bee gel de napcaksan yap senden mi korkucam deyip kabullendim o zaman baktı beni korkutamıyor gittikaydirigubbakcemile5

balsurat ayneen cnmm,sevglim bazen diyo ki neden gülüosun ,diyorum ki demin bi yokladılar beniiii:roflol::roflol:

Zaten yoklamadıkları bir gün yokki.Hemen sıkılıyoruzz daralıyoruzzz.Ne darlıklı insanlarızzkaydirigubbakcemile3

olsun böle böle atlatcaz ve umursamıycaz en sonunda
biz birgün bir yerde yemek yiyoruz ben bir an dondum kaldım sanki
sevgilim dedi ne oldu,geldiler mi yineesırnaşık şey
bir de mesela ben de şu var bir yerde fazla oturamıyorum ,diyelim ki yemek yedim hemen kalkmalıyım yemekten sonra daha fazla sıkıntı basıyor beni
başka panik atak yok mu kızlar gelin sohbet edip dertleşelimhihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…