Panik Atak sorunu olanlar....

sanırım bende panık atagım arkadaslar sureklı korkuyorum dınsel olarak ...arabada sankı dıger arabalar ustume ustume gelıo aglıcak gıbı oluorum karanlıkta hayatta duramam doktora gıtmek lasım ama sımdılık sallıorum mirmirmirmir

Canım bu anlattıklarının aynısı bende var ne yapacağım bilmiyorum su içerken bile boğazıma kaçacak diye ödüm patlıyor.çözüm ne ilaç almak istemiyorumç

Canım paylaşım için allah razı olsun hemen kopyalıyorum bu harikaa yazıyıa.s.

Arkadaşlar çoğunuzun bahsettiği karanlıktan korkmak,araba çarpacak diye korkmak,nefessiz kalıcam diye korkmak bunlar ve buna benzer korkular anksiyete yani bir çeşit yoğun stres altında kalmaktan doğan öyle sandığınız gibi çok ciddi ilaç tedavileri veya uzun süreli terapiler gerektirmeyen durumlardır.Kendi kendizi boşuna üzüp yıpratmayın diye söylüyorum.

Panik atak çok daha ciddi bir şeydir.4 sene ciddi şekilde tedavisini görmüş birisi olarak söylüyorum ki yazdıklarınızın çoğu stresle bağlantılı aksiyete bozuklukları.Panik atak rahatsızlığı deprem gibi hiç beklemediğimiz bir anda gelir ne olduğunuzu şaşırırsınız o an öleceğinizi zannedersiniz kalp atışlarınızı kulaklarınızda net duymaktasınızdır.Korktukça adrenalin salgılarsınız,adrenalin salgıladıkça nabzınız yükselir.Ölüyorum korkusu bütün vücudunuzu sarar ve taş kesilirsiniz.Sesiniz kendinize yabancılaşır(depersonalizasyon),ellerinize bakarsınız kendi elleriniz gibi değildir.Bulunduğunuz ortam flulaşmaya başlar.Kendinizi farklı bir boyuttan sanki dışarıdan izliyormuş hissine kapılırsınız.Sonra etkiler yavaşlamaya başlar nabzınız normale döner ama siz bir daha asla normale dönemezsiniz çünkü her an bunu tekrar yaşayacağım korkusuyla bekler durursunuz ve bu beklenti hayatınızı zindan eder herşeyden kaçmaya başlarsınız.
Üstüne üstlük hastane hastane dolaşırsınız bütün tahlilleri tetkikleri yaptırır gayet sağlıklı çıkarsınız.En sonunda doktorun birisi panik atak yaşadığınızı söyler ve sizi psikiyatriye yönlendirir.Çevrenizi bu duruma inandıramazsınız çünkü panik atak fiziksel görünümünüzde değişiklikler yaratacak bir rahatsızlık değildir göstererek kanıtlayamazsınız.Çoğunlukla bunların hepsi senin abartın canım sende çok evhamlısın gibisinden geçiştirme cümleleri duyarsınız.Bu sizi daha da korkar hale getirir çünkü çevrenizden neredeyse sıfır destek görürsünüz.Devlet hastanelerinde asla psikiyatri alanında size yeterince yardımcı olmayacakları için mutlaka özel bir psikiyatriste gidip haftada bir gün terapilere katılmaya ve uygun görülen ilaçlara başlarsınız.
Bu arada sosyal hayatınızı sıfıra indirmeye başlarsınız.Arkadaşlarınızla dışarı çıkacakken sürekli bir bahane bulursunuz asıl sebep onlarla olduğunuz ortamda her an panik atak krizi geçirme olasılığınızdır.Minibüse,otobüse hatta taksiye bile binmez yürümeye başlarsınız sıkışık bir ortamda kriz geçirirseniz rezil olabilirsiniz nede olsa..Mümkün olduğunca hastanelere yakın yerlerden yürümeye başlarsınız her an kendimi hastaneye atabilme durumum olmalı diye düşünürsünüz.Asansör olayı bitmiştir merdivenler artık gayet güvenlidir.Yıkanırken acele edersiniz köpüklü bile çıkmaya razısınızdır yeterki kriz gelmesin.Erkek arkadaşınız-eşinizle öpüşemez-sevişemezsiniz o an kriz gelirse dünyanın en rezil durumunu yaşarsınız çünkü.Bütün bunlardan kaçınmaya başlarsınız ve dediğim gibi hayatınızı sıfıra indirirsiniz.Arkadaşlarınızla sevgilizle-eşinizle ailenizle işinizle neredeyse bütün bağınız zayıflamaya başlar.

Aileniz bir yandan ilaç kullanıyor olmanıza aşırı tepki gösterebilir.Ne de olsa bugün toplumumuzda psikolojik bir rahatsızlık yaşıyor olmak demek acizliğin,deliliğe atılan adımın bir başlangıcı gibidir.Bir sabah kalktığınızda ilaçlarınızı çöp kutusunda bile bulabilirsiniz.Annenizin size verdiği cevap kendi iradenle bunu halledebilirsin ilaçlara bağımlı olmadır.Halbuki bir çokları gibi annenizde panik atak rahatsızlığının sadece psikolojik değil aynı zamanda fiziksel bir takım bozukluklardan(serotonin,dopmanin hormonları azlığı veya çokluğu)kaynaklandığını ve bu ilaçların doktor kontrolünde düzenli kullanımında çok faydası olacağını bilmemektedir.Ona göre hepsi sizin hüsnükuruntunuzdur ve siz en fazla olsanız olsanız iradesiz olabilirsiniz.
Sırf bu kadar anlaşılamıyor olmaktan üstüne birde yalnızlığın verdiği bunalımla çareyi alkolde bile aramaya başlayabilirsiniz(ne de olsa alkol rahatlatıyor ve o an atak yaşarmıyım düşüncesi ortadan kalkıyor tabi bu kandırmacadan başka bir şey değildir!)
Bu arada işinizde başarısız olmaya başlarsınız ne de olsa işyerinde verimsiz olarak çalışan birisini hiç bir patron görmek istemez.Durumunuzu da anlayışla karşılamak zorunda değildir elbette ve kısa sürmez kapıyı görebilirsiniz.Üstüne şimdi de maddi sıkıntılarınız bindi mi hayırlı olsun.Maddi sıkıntınız iyice baş göstermeye başlayınca terapilere katılamaz olursunuz.Terapilere katılmamak sizi sadece ilaçlarla iyileşmeye teşvik eder ki bu asla tek başına yeterli olmaz.Sizde çaresizliğin verdiği durumla kendi kendinize başa çıkmaya başlarsınız artık krizleri o kadar iyi tanırsınız ki kendi kendize yöntemler geliştirirsiniz.Bir gün bir bakarsınız yöntemlerinizde gayet başarılı oluyor atakları kısa süreye indirmeyi başarıyorsunuzdur.Birden kendinizi güçlü hissedersiniz ilaçları falan tamamen bırakırsınız.Bir süre ataklar kesilmiştir güveniniz gelmeye başlamış yavaş yavaş çevreyle iletişiminizi düzeltmeye başlamışsınızdır.Unuttuğunuz ataklar aklınıza gelene kadar yaşanmayacaktır.Çünkü unutulan hiç bir şeyi beklemezsiniz.Belki aylar sonra hiç beklemediğiniz anda bir discoda veya bir sinemada ufak çapta bir atak geldiğini hisseder hemen banyoya koşar elinizi yüzünüzü yıkar aynaya bakar ve derin derin nefes almaya başlarsınız.Yine mi başlıyoruz diyebilirsiniz.Ama sonra anlarsınız ki yine başlamıyor hiç geçmiyor.Onunla yaşamasını öğrenirsiniz kısaca.Her tekrarda daha kısa sürelere indirirsiniz krizi evet hiç bir zaman geçmeyecek ama artık beni alt etmeyecek diyerek bununla yaşamasını öğrenirsiniz..

Kısaca yaşadıklarımı paylaşmak istedim pek de kısaca olmadı ama inanın bunlar yaşadıklarımın yanında gerçekten çok kısa bir özet..Bu bölüme yazan arkadaşların çoğunun probleminin panik atak olmadığına eminim ve kendileri adına sevinmelerini tavsiye ederim.Ha tabi ki psikolojilerini iyi hissetmiyorlarsa mutlaka bir uzmandan yardım alsınlar es geçmesinler.
Hatırlatmakta yarar görüyorum hamile arkadaşlarım hormonlarınızdaki değişimler yüzünden panik atak benzeri sıkıntılar yaşamanız çok normal lütfen kendinizi bu konuda yıpratmayın ve serinkanlı olun..Ayrıca tiroid ve mitral kalp kapakçığı problemi yaşayan kişilerde de panik atak benzeri durumlar ortaya çıktığını biliyorum.Panik atak rahatsızlığı yaşadığını düşünen arkadaşlar komple bir chec up tan geçmeden psikiyatriye gidip ilaçlar kullanmaya başlamasınlar çünkü kullanılan ilaçlar gerçekten çok ağır ve ciddi ilaçlar.
Bu rahatsızlığı yaşayan bütün arkadaşlarıma sabır diliyorum yalnız olduklarını düşündükleri her an yardımcı olacağımı bilmelerini istiyorum..Ayrıca vaktini ayırıp,gözlerini yorup okuyan bütün arkadaşlara teşekkürler...sağlıkla....

ben bu ay ıcınde bı defa gecırdım ve ılk gecırısım oldu nefesım kesıldı okadar kotuydukı anlatıcak kelıme bulamıyom resmen..dılerımkı rabbım bu hastalıg yasayan herkesın yardımcısı olur..

panik atak bende 14 yasımdayken başladı yani 6 senedir var..ilk olduğumda bir yerde arkadaslarla yemek yioduk..birden gözlerim kararıp görüntü karıncalasıp kulaklarım uguldamaya basladı..kalbim cok hızlı carpıodu..elimi yüzümü yıkayalım die arkadası kaldırmamla bayılmam bir oldu..o gunden sonra ne zmn asırı stres yapıp uzulsem panik atak yine kalp çarpıntısı olarak gelior ve nabız normalde dk da 70 80 arası atması gerekirken bnmki 190a cıkıor..doktorada gittim şeker kansızlık hormonal bi bozukluk hiç yok.doktor cok saglıklısın stresten kaynaklanıor dedi.. ama sanki her olusumda kalp krizi geçiriomusum gibi bi his oluo,ve tansıyonumda düşüo gözüm kararıo.kalp elektrosuda cektirdik ondada hiç bişi yok ztn anne ve baba tarafımda hiç kalp hastasıda yok..14 yasımdan öncede her sıkılıp stres yaptıgımda nefesim daralırdıı.zor bi cocukluk gecirdim sanırım panik atak denen sey beni daha cok küçük yaşta bulmuss 14ümde deil

zaman zaman bende yasıyorum elım ayagım tıtrıyo nefesım kesılıyoo... nefret edıyorum bu huyumdan anı tepkılerim yuzunden cevremdekı bı cok ınsanı da huzursuz edıyorum ne yaptıgımı bılmıyorum kendımı kaybedıyorum ...ya ben de gammsız olmak ıstıyorum esımle tek tartısma nedenımız benım panıklıgımmm..aşmam gerek :sinifsinif:

arkadaşım bu sarı kantaronun methini çok duydum özellikle bizim panik atak hastalığımız için iyi geliyormuş bu sarı kantaronlar nerde satılıyor bir de her gün içmekte sakınca var mı en güzel doğal ilaç valla bende en kısa zamanda alacağım tavsiyen için teşekkürler

AktarlRDA SAtılıyor bu ott ben bir ara 25 gün kesıntısız içmiştim sonra bıraaktım.ahmet marankinin ve ibrahim saraç oglunun sıtesınde araştırırsan görürsün en az 6 hafta için diyor etkisini görmek içinn..kaydirigubbakcemile5

merhaba kızlar. bende panik atak hastası yım. ben 7 yıl önce babamı hiç bir şeyi yokken aniden kalp krizi sonucu kaybettim. 18 yaşındaydım ozaman. ve kriz geçirdikten sonra sadece 8 saat yaşadı. aksaraylıyım ben. orda kalp hastanesi olmadığı için konyaya gönderdiler. yanına gitmek için hazırlanırken sabahın 5 inde ölüm haberini aldık ve o gün bu gündür hep psikolojim bozuktur. babam öldükten sonra 3 ay içinde 9 kilo verdim. sürekli doktorlara gittim ilaçlar verdiler ama geçmedi istanbuldaki bakırköy hastanesine bile gittim ama yok. şuan evliyim ve panik atak yüzünden en geç ayda bir kriz geçiyorum. nefes alamıyorum kalbimde kollarımda ağrımalar titremeler ve hıçkıra hıçkıra ağlamalarım oluyo. ne yapıcam bilmiyorum en son doktor cipralex diye bir hap verdi onu içiyorum ama faydası yok. sizler bu hastalıkla nasıl başa çıkıyosunuz.....

meraba arkadaşlar benim kardeşim panik atak hastası.sürekli doktora gidiyor ve ilaç değiştiriyor,en son gittiğinde doktora yine farklı bir ilaç vermiş,ilaçtanmıdır nedir gece uykularında altına kaçırıyor ,uykudan uyanamıyor,anemde üzülüyor,sizin fikirlerinize ihtiyacım var,yardımcı olursanız seviirim

az önce acilden geldim ufak bi tartısma sonucu kendimi hastanede buldum igne vuruldu bunu ilk kez yasamıyorum ilaclarımıda kullanmıyorum igne vurulur vurulmaz beni üzen insana msjlar attım icimi kustum her üüzldüügmde yasamak istemiyorum bunuuu dktrada sinir oldum size ne yapabiliriz dio gelmiş bana dktr olan sizsiniz dedim!artık annem panik atak var dedide öle anladı sanırım kötükedihüsosenağlama hala cok üzgünüm ama

kızlar napcam ben yaaaaaa hastaneden geldim yine ara ara yokluooooooo;( nefesim kesiloooooo bugün gecseydi bi;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

kızlar igne banamasın demedi formda gezinip duruyorum kapı pencere actım nasıl bir illet bu kafamdakileri atsam ii olcak ama oda olmuyorrrrklava:

kızlar napcam ben yaaaaaa hastaneden geldim yine ara ara yokluooooooo;( nefesim kesiloooooo bugün gecseydi bi;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

geçmiş olsun bende bu saate benden başkası uyanık varmı diye düşünüyordum varmış foruma usun süredir uğramıyordum asıl konunu bilmiyorum konu itibariyle panik atak istersen ılık bir duş al duş rahatlatır seni sinirlerin gevşer belki o zaman uyuyabilirsin

kızlar ben de panik atak hastasıyım ama benm durum biraz karşık.ben panik atak yılda bikaç kez yaşıyorum ,benim 3-4 sene önce o şekilde başlamıştı am abaşka psikolojik rahatsızlıklar iç içe geçebiliyor.mesela panik ataktan dolayı depresyona girebiliyorsunuz,hastalık hastası oluyorsunuz,kendı duygularınıza kafayı takıyorsunuz.benim kabullendiğim 3 şey var bazen zorluk çeksem de bunları kabulleniyorum.
1.bu hastalık yüzde yüz geçmiyor.3 sene olmuyor sonra 1 kaçkez üsüste atak geliyor.
2.ama şu şekilde düşünmek lazım bir xanax alıp geçen bir hastalık için üzülmeye değer mi?düşünün bir ilaç alıosunuz uyuyosunuz ve geçiyor.
3.ben de aşırı derecede hastalık hastalığı yaptı hastaneye gitme şeklinde değil ama mesela yediğim bir şey dokunuyor diyelim 5 gün dokunuyor ama ben sonra 15 gün aşırı kötü hissediyorum ağlıyorum çok umutsuzluğa kapılıyorum yaşam zevkim yok oluyor.ama kendı kendıme hep diyorum ki bunlar benim beynımın kurgusu altında ölüm korkusu var,ve bunu tetikliyor,kimse bundan ölmedi ve de ölmeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…