Panik Atak sorunu olanlar....

bende de son 2 aydır aynı sıkıntı baş gösterdi hiçbir yerde duramıyorum hemen herşeyden çok çabuk sıkılıyor ve daralıyorum bu illet hastalık farklı şekillerde de kendini gösterebiliyor maalesef , heralde 3-4 aydı boş olmamdan kaynaklanıyor hafif de olsa beni yeniden yakaladı şu bir gerçek ki öncelikle beynimizi devamlı meşgul edecek şeyler bulmalıyız bir de yaradanımıza sığınıp bol bol dua etmeliyiz inşallah bi gün hepimiz bu hastalıktan tamamen kurtulabiliriz:Saruboceq:

sanırım bhurada konuşmakta benim için çıok iyi olu en anzından anlatabiliyoruz gizemin dediği gibi böyle rahatsızlığı olanlar knuşması çok daha iyigeliyor

arkeolog dediğim gibi meşgul et kendini inan faydasını görürsün,el işi de olsa bişiler yapyerimseniben
sualem haklısın ben benim gibi hissedenleri okuyunca burda moral buldum,kendimi yalnız ve sanki dünyadaki tek sorunlu insan gibi hissediyorum bazen halbuki ne kdr yanlışmş:1no2:

Panik atak nasıl anlaşılır?
Yoğun korku ve rahatsızlık hissinin yanı sıra, panik atakta şu belirtilerin en az dördü yaşanabilir:
- Nefes darlığı
- Ölüm korkusu
- Çarpıntı, kalp nabzın hissedilmesi
- Aniden ortaya çıkan sıkıntı
- Baş dönmesi
- Bayılacakmış gibi olma
- Göğüste daralma
- Çıldırma korkusu
- Kontrolün kaybedileceği korkusu
- Karın bölgesinde gerginlik ya da bulantı
- Tehlikeli bir hastalığı olduğu hissine kapılma
- Ellerde, ayaklarda terleme, uyuşma, karıncalanma
- Üşüme ya da ateş basması

Panikatak neden başlar bunun birçok nedeni vardır:;stres, sara,duygusal travma vb. şeylerin hatta çok tüketilen kafein bile panikatak yapabilir..

Nasıl Bir Tedavi Gerekiyor?
Panik atakta, öncelikle ataklara yol açan nedenler bulunuyor. Ardından buna göre bir tedavi uygulanıyor. Bu hastalık biyolojik ve psikososyal faktörler sonucu ortaya çıktığından, ilaç tedavisiyle birlikte psikoterapi uygulanıyor. Beyindeki noradrenalin ve seratoninini dengelemek için ilaç tedavisine başvuruluyor. Davranış psikoterapisiyle de, hastanın ataklar sırasında kontrolü sağlayabilmesi amaçlanıyor. Araştırmalara göre, iki tedavide birlikte uygulandığında, hastalarda atakların tekrarlama riski daha düşük oluyor. Tabii panik atağa yol açan etkenlerin de ortadan kaldırılması gerekiyor. 8 – 12 aylık tedaviler sonrasında, hastada panik bozukluğunun tekrarlama riski azalıyor.

ayrıca iman gücü ve ibadetlerde tedaviye yardımcı olur...

23 haftalık hamileyim. panik bozukluğum var ve baş ağrısıda çekiyorum sol ensemden başlıo zonkluo. yanıo yada bana ole gelıo.benim gibi olan varmı? kafayı yicem.aşırı huzursuzum.

kızlar bende 21 haftalık hamileyim.hamileliğim sebebiyle ilaç tedavimi yarım kesmek zorunda kaldım.son 1 aydır panik atak krizlerim tekrar başladı.çalışmıyorum,bütün gün evde tek başımayım.bu da krizlerimii tetikliyor.ikiz bebek beklediğim için ve ilk hamileliğim olduğu için herşeyi kafama takmaya başladım.geçen ay psikiyatr bana pasiflora (bitkisel bir şurup) verdi.şuan onu kullanıyorum.az çok faydası oluyor.artık iyi kötü idare etmemiz gerekiyor.ne diyeyim:rabbim cümlemize hayırlısını versin.
hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.

-Nefes darlığı
- Çarpıntı, kalp nabzın hissedilmesi
- Aniden ortaya çıkan sıkıntı
- Baş dönmesi
- Bayılacakmış gibi olma
- Göğüste daralma
- Kontrolün kaybedileceği korkusu
- Karın bölgesinde gerginlik ya da bulantı
- Tehlikeli bir hastalığı olduğu hissine kapılma
- Ellerde, ayaklarda terleme, uyuşma, karıncalanma
- Üşüme ya da ateş basması

kızlar dün erkek arkadasmla dısarı cıkmıştık.evdeki bazı problemlerimden dolayı canım cok sıkkındı zaten bi de üstüne biraz tartıştık sevglmle snra yolda yürürken birden ayaklarımn altından kaydı gtti yer sanki.snra tabi yukardaki belirtilerin hepsi oldu.nefes alamıyodum aldıgım zaman veremiyodum gözlerimi acamıyordum basım dönüyodu.ambulans fln cagrdılar dogru acile..neyse acilde tansiyonu ölçtüler gayet normal nefes alışıma baktı normal dedi dr. yine..DİAZEM yaptılar iğne snra yolladılar..
daha önce de 3 kere falan aynı sey oldu cok üzüldüğümde ya da sinrlendiğimde..önceden pek dikkate almıyodum ama sizce dr.a gitmem gerekirmi.cünkü her zaman olan bişey değil CADIARZU

bende yasadığım bazı durumlar yani ekonomik sıkıntılar, anne ve babamı kaybetmemden sonra özellikle bunlardan bazılarını yasıyorum bugünde böyle nefesim hızlandı bi heyecan sanki bişey olucak gibi hissettim passiflora fayda ediyor galiba. bizde vardı bir ara

bonito kesinlikle git bi psikiyatriye.ilaç yazmasa bile sana destek olacak bi açıklama yapacaktır.

Yukarıda yazdıklarının hepsi mevcut bende.. Kalp krizi geçiriyorum sanıyordum ben de.. Yarın kardiyoloğa gideceğim.. Eğer bir şeyim yoksa panik atak olduğum kesinleşecek.. mafoldumben

arkadaşlar merhaba
ben bundan 1.5 sene once bi yakınımı ani bi şekilde kaybettim. onun ölümünden kısa bi süre sonra gecelei kalp krizi geçirdiğimi düşünmeye uyuyamamaya başladım. ve bütün kalkp krizi belirtilerini yaşıyordum. dahiliye çıktım sorun yok dediler. inanmadım kardeolojiye çıktı dotor yine sorun yok dedi. daha sonra kaslarımda bi sorun vardır diye fizik tedaviye çıktım. fibromiyalji diye bi hastalık teşhisi koyup ilaç verdi. fakat durumumda hala bi deişme yok. ilk zamanlarki gibi gecelerim uykusuz ve kalp krizi geçiriyorum diye bütün gece oturarak geçmiyor fakat hala yattıpımda gögsumde sancı üşümee baş agrısı ..... gibi bazı belirtiler var. sanki hep ölecekmişim gibi hissediyorum. ama bu sosyal hayatımı çok fazla etkilermiyor. genelde gece yatağa girdiğimde yada gün içinde bi 4-5 defa kalp krizi geciriyorum sanırım , yoksa tansiynummu çıktı gibilerinden sorunar yaşıyorum. psikolejik olarak destek almadım ve açıkcası almak yada ilaç kullanmak istemiyorum. doktora gittiğimde panik atak teşhisi konulacak diye korkuyorum. zaten bana pek psikolejikmiş gibi gelmiyor sanki gercekten kalbimde sorunum var ama tahlilim temizz. şimdi ben sizce panik atakmıyım. bi doktora gitmelimiyim. eger panik ataksam bu sorunu kendim çözebilirmiyim. çünkü herhangi bi ilaç kullanmak isemiyroum. panik atak hastası arkadaslar tecrubelerinize dayanarak o belirtileri bende gösteriyormuyum yardımcı olurlara sevinirim . teşekkürler.

ben de annemi kaybettikten sonra böle olmuştum.aynı şeyleri yaşamıştım.hatta daha fazlası da diyebilirim.anlattıkların panik atak belirtileri ile aynı.ve bu sorunu ilaçsız bence atlatman zor.kesinlikle bi dr gitmelisin.

arkadaşım senin bu söylediklerin tam bi anksiyete yani kaygı bozukluğu, bu hastalığın ilerlemiş haline de panik atak deniliyor sana tavsiyem psikiyatrise mutlaka git büyük ihtimalle sana antidepresan verecektir yalnız 2 senedir bu hastalıkla mücadele eden birisi olarak söylüyorum herşey beyinde bitiyor doktorlar sana ilaç verip gönderiyorlar dr bana da ilaç verdi 1 sene boyunca kullan dedi hiç aksatmadan kullandım ancak beynimi meşgul edecek şey olmadığında yine bu hastalık kendini gösteriyor maalesef ; dediğim gibi herşey bizim beynimize hükmetmemize bağlı eğer baş edemiyorsan tabiki dr'a git ve ilaç kullan allah hepimize acil şifalar versin:Saruboceq:

teşekkürler kızlar . bende bir süre daha beklemeyi düşünüyorum eger baş edemeyecek duruma gelirsem doktara gideceğim. çok sağolun

merhaba ben 5 yıldır bu rahatsızlığı çekiyorum. çok kötü günler atlattım ve çok zor anlar kaç doktor eskittim, kaç doktor randevusuna gittim, kaç kutu hap içtim bilemiyorum. Ama bir gün öyle şey oldu ki önce hapları bıraktım sonra da hastalığı tanımaya çalıştım nedir ne değildir diye ve panik atağı çözdüm çözüncede ataklardan korkmadım korkmayınca en büyük tetikleme ortadan kalktı "ya tekrar gelirse" korkusu yani şimdi nasılsın derseniz son 1 yıldır çok iyiyim tabiki bazen geliyor ama ne yapacağımı çok iyi biliyorum ataklardan korkmuyorum. size nacizane tavsiyem hastalığı çok iyi öğrenmeniz isterseniz bende yardımcı olabilirm sonrada ne boyutta olduğunuzu anlamak için doktora gitmeniz ve panik atağı dost kabul etmeniz çok güzel nefes egzersizleri vardır onları yapmanız. zor bir hastalık ama hiçbirşeyin sonu değil:teselli:

Merhaba benim bir sorum olacak. 2 senelik evliyim ve 7 aylıkda hamileyim. Eşim Panik atak hastası. Babasındada var bu hastalık genetikmidir bilmiyorum. Sürekli bir ölüm korkusu var kendini kötü hissediyor elim ayağım boşalıyor diyor göğsünde yanma hissi olduğunu söylüyor ve titremeyle birlikte tansiyonu 10-15e çıkıyor. Doktor psikolojik olduğunu söylüyor ama inanın çok endişeliyim. Tedavi ettirmek istiyorum ancak malum özel hastanelerde cebi yakan fiyatlar var... önerebileceğiniz bir doktor varmı devlet yada özelde olabilir uygunsa... yada ne yapmalıyım bu hastalığın bir çaresi var mı ?
Ya zaten eşim geçim derdi borçlar derken moralı hep bozuk üzerine bebeğimiz olacak onun stresi var ve ayrıca geçen ay evime hırsız girdi ve beni biraz hırpaladılar evde yalnızdım buda eşimi çok etkiledi. Eşimi öyle görünce bende bebekde strese giriyoruz ne yapacağımı şaşırdım ona nasıl davranayım hastalığı hatırlatmak doğrumudur yada önemsiz bir hastalıkmış gibimi davranmalıyım? off çok kafam karışık.... senağlama

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,
bende yaklaşık 4 yıldır panikatak belasıile ugraşıyorum. bela diyorum çünki artık hayatımı katlanamaz hale getirdi. uzman yardım alamıyorum çünkü hastalıgım izin vermiyor. dr. a bile güvenemiyorum. anlat diyor söyleyemiyorum. çünki hayatımda yAllah şahid kimsenin yasamadıgı bir olay yasadımki bu yazıyı okuyan kimseye ALlah böyle birşey vermesin diyorum. o gün bu gündür. olmuyor. güvenemiyorum. şuan bu satırları yazarken bile aklımdan neleri kurduguma ben bile inanamıyorum. sadece şundan eminim ki hayat bnm için şu an çok anlamsız. sadece yalnız kalmak istiyorum. ne yemek ne aş n ev sadece tek kalayım kimse karışmasın dokunmasın istiyorum.
Allahıma diyorum başıma gelen olaylar taktirindir diye ama dayanamıyorum. olmuyor....direnemiyorum..derlerya Allah dayanamayacagı yuku yuklemes kuluna ama ben bu yukun altında ezildim...kalmadı halim. insanlardan nefret eder haldeyim. bu sitedede yazımı okuyanlardanda özür diliyorum ama halimi anlayacagınız için beni anlayışla karşılayacagınız dan şüphem yok çünki sizler bu yazıyı okurken aklınız yerinde doğru kararlar verebiliyorsunuz. benm gibi değildiniz..olmayında...
sanki herkes bana cephe almış zarar verecek sanıyorum......kimseye ama kimseye güvenemiyoruym. sadece yok olmak istiyorum. bnm psikolojimde bulunan herkes gibi bende bunları hak etmedim diyorum...! ama nafile yaşıyorum bunları.
arkadaşlar dualarını bekliyorum. Allah rızası için dua edin benim için çünki ....çünkisi yazmaya bile cesaretim yok. sadece sizlerden dualar bekliyorum. nolur duanızı eksik etmeyin.
ALlah CC: sizi benim durumuma düşürmesin.
soon olarak sakın ama sakın ailenizden bile olsa kimseye güvenmeyin. Bu kardeşinizin sözüne kulak verin inanmayabilirsiniz ama kulagınızdaq bulundurun. bunu hastalıgım söyletmiyor. başıma gelenler söyletiyor. bENyasadım siz tatmayın.
sağlıcakla kalın...

canım çok saol okuyup değerli zamanından ksıp cevap yazmışssın . Allah razı olsun. Dualarınızı bekliyorum senağlama

Selam herkese ben aslında cok soğuk kanlı bir insandım ama yaklaşık bu 2 senedir değişti ve son derece herşeyden etkileniyorum ya dışardaki bir dilenciden bile kendimi onun yerine koyuyorum ya bende birgün böle olursam mesela tabi bu bir örnek.uzun süre eklem ağrısı cektim uzun süre ağlayarak eve geldim ve sebebi yoktu tabi buu uzun süre doktorlara git gelden sonrada perişan oldum ve sonunda teşhis konuldu anksiyete denildi ve bir ilaç kulandım cipralex en düşük ilaç bu zaten piyasada.ve 5-6 aydır belkide daha uzun zaman hatırlayamayacağım herşeyden panik olmaya başladım ya bende böle olursam ya şöle olursam ya hasta olup ölürsem bazen kendi kendime tansiyonumu bile çıkarabiliyorum gercekten...çarpıntı oldukca bende panikliyorum ya dahada hızlanır kalbim ölürsem tabi bu hergün böle gecmio ömrüm yoksa tırlatırım.tırlatmak derken böle bazen düşüncelere dalıyorum ama işin içinden tam cıkmışken tekrar aklıma gelio sonra delirme korkusu yaşıyorum sanmıyorum sizin benim kadar böle yaşadığınız şeyler olmaz....ama iyiyim cok şükür bunlar genelde kötü düşünceler sonrası çıkıyor kötü düşünmemeye gayret ediyorum.sizlerde öle yapın ve lütfen doktora gitmey, ihmal etmeyinnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…