Panik Atak sorunu olanlar....

kıyamam sana ..onu asla ihmal etme ve hep destek ver ben burdayım sana birşey olmayacak olursa doktorlar var neden olsun ki hep bunları de senin yanında kendisini güvende hissetsin biraz bu benim durumumada benziyor..kendisini güvenli bir yerde hissetmek istiyor ve doktora gidin iyi bir doktora...çok gecmiş olsun...yerimseniben

Saçmalama tabi ki doktora gitmen gerekiyor bunlar daha cok ilerlediğinde yeşil recete ilaçlarını kullanacağına şimdi konuşarak ta cözebilirsin doktorunla bunlar başlangıc aynı şeyleri bende yaşadım:gitme:

inan aynı şeyleri bende yaşadım tabi yoğun bakımlık kadar değil.her hastalığın başı stres.herkese cevap vermeye çalışıorum çünkü aynı şeyleri bende yaşadım ve iyiyim artık cok şükür bazen oluo ama onuda takmamaya calışıorum.namaza vermişsin kendini bende biara kıldım ama iş olunca yapamıyorum kılamayaınca kendimi suçladım falan.ama bi zaman gene kılmaya başlıcam.ne alaka diyeceksiniz gercekten allaha sığının kötü şeyler düşünmeyin bu stres adamı öldürür y:sinifsinif:apmayın böle.

teşekkür ederim canım tabii ben yaşamadığım için anlayamam ruhsal durumunu üzülüyorum sadece hep yüzü gülsün istiyorum. Morali bozukken neyin var diyorum kızıyor bana birşeyim yok gelme üstüme diyor. Ben ki eşim işteyken akşamı iple çekiyorum çok özlüyorum ama o yalnız kalmak istiyor bazen. Kötü olan bende hamileyim son 8 haftam duygusalım ve bende ilgi bekliyorum ama şuan kendimi unuttum inan ona odaklandım. Geceleri kalkıyorum ona masaj yapıyorum kendini iyi hissetsin diye ilgisiz sanmasın beni gündüzleri hep arıyorum nasılsın diye. Valla bebeğime hamileliğime konsantre olamıyorum bile tek derdim eşim oldu... Allah yardımcımız olsun ben onsuz yapamam ona birşey olmasın... :Saruboceq:

benim eşim panik atak hastası ona nasıl davranacağımı bilemiyorum sürekli karamsar

ben hep destek olmaya çalışıyorum ama o çok ters davranıyo bana

Canım benim eşimde seninki gibi ağlatana kadar ters davranıyor sonra ağladığımı görünce özür diliyor benden hep uyumak istiyor birtek o zaman rahat olduğunu söylüyor. Bozma moralini sabır işi bu arkadaşlarında dediği gibi. mutlaka bi doktora gitsin. ona ilgili davran ama hasta gibi değil yani bu bir hastalık değil bu senin psikolojik bir durumun geçecek gibi teselli etmelisin. Biliyorum zor bunlar bende yaşıyorum eşimde aynısını ama yalnız kalmak istediğinde bırak yalnız kalsın her zaman seni dinlemeye hazırım de... gerisini de mecburen zamana bırakacaksın...

ya bence senin saglam bi pisikolaga ihtiyacın var inan açık açık konuşup derdini bi uzmana anlatmak insanı çok rahatlatıyor sinir hastalıgında insan kendini astım hastası gibi hiseder senin sinirlerin bayagı yıpranmış bazen banada oluyo nefesim bir an kesiliyor bogulacak gibi kesik kesik nefes alıyom yüzümü yıkayıp açık ve soguk havada kendime geliyordum sagolsun pisikologlar sayasinde durumumuz iiiye gidiyo tavsiye ederim hemen bi randevu al doktordan

ben azram26 bende panik atak yaşdım hatta daha fazlasını yaşadım tedavi bile gördüm arkadaşlar bilmem ne kadar iginizi çeker ama ne kadar doktorada gitsen tadavide görsen insan bazı şeyleri kendi beyninde bitirmeli yada başlatmalı.bunu terapi gördügüm doktorda söyledi ne ilaç kullanmak nede terapi görmek harşey insanın beyninde başlıyo ve bitiyo HERKESE SAGLIKLI GÜNLER DİLİYORUM...

zor bir hastalıktır
yaşayanlara geçmiş olsun
ben iyileştim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunlarin -ickiden medet umma disinda- hepsini yasadim, yasiyorum hatta yeni aldigim arabamla giderken gelen bir atak yuzunden cok korkunc bir kazaya neden oluyordum...Cok Sukur Allahim yine beni koruda da kizim bu hayatta yalniz kalmadi, daha ne diyeyim??..Simdi ise mumkun oldugunca az ilac kullanarak, kafami , yuregimi mumkun oldugunca sakin tutma gayretindeyim..aslinda butun olay beyinde bitiyor, bunun bilincindeyim fakat verdigim tum yasam savasinin ustune yasadigim gonul islerinde aldigim yaralar ,bir donem icin dibe vurmam ustune tuz biber ekti....ama yine de ayaktayim, ayakta durmaya kararliyim,, darisi basina...

çok iyi anlıyorum eşini inan kasıtlı bi şey yapmıyo onun iç dünyası öle fırtınalıki çok iyi anlıyorum ben kimseyi gömek bile istemiyodum çocuklarımı bile en sevdiklerimle bile konuşmak içimden gelmiyodu o yüzden onun bu ruh haline sabretmelisin sakın tepki gösteriyim deme umurunda olmaz senden daha çok soğur uzaklaşır destek ol akıl öğretme yanında olduğunu hissettir yeterlmaz:

en aktif olması gereken topikte kimse yok panik ataklar sayfayı sık ziyaret edin bu hastalıık paylaşıldıkça yükünü azaltır

of işin çok zor ya allah yardımcın olsun eşini pskyatr e götür ilaçlar çok işe yarıyo ben 15 gün sonraiyileşdim bambaşka biri oldum ilaç kullanmadan iyileşmeyi beklemesin kimse ama ilaçlar çok iyi geliyo bambaşka bi insan oluyosun hemde hiç uyku yapmıyo tam tersi enerji veriyo sana tavsiyem devlet hastanesi de olur bi pskyatri bölümünden hemen randevu al git 15 gün sonra sıkıntıların geçicek inşllah:lepi:

haklısın arkadaşım da ilacı kullandığın müddetçe iyisin bıraktığında maalesef benim gibi tekrardan bu hastalıkla mücadele etmen gerekebilir,1 sene boyunca antidepresan kullandım,ilacı tekrar kullanmamak için kendimi zor tutuyorum ama aklımdaki düşünceler ve ölüm korkusu hayatmı normal olarak sakince sürdürmeme engel olabiliyor,ilaçsız bu hastalığı yenmek istesemde pek beceremiyorum maalesef:1no2:şimdi domuz gribi olayı da çıkınca acaba bende mi olacam, ya da bir yerim ağrısa eyvah bişey mi olacak diye düşünceler resmen beynimi kemiriyor ne yapacam hiç bilmiyorum:çok üzgünüm: akıl verin kızlar bana

oanik atağın tedavisi ilaç artı terapi.
eğer terapiyle beyninizdeki yanlış düşünceleri değiştirmezseniz ilaç sadece geçici olarak rahatlatır
ayrıca panik bozukluğu çoğu kişide kronikleşen bir hastalık
bir yerde kabullenip,bununla yaşamayı öğrenmek de gerekiyor
en rahatsız edici olan şey heryerde ya tekrar olursa korkusu
amaaan olsa da olur,bana zarar vermiyor zaten 10 dakda geçiyor düşüncesine geçebildi mi insan rahatlıyor

bende geçen sene 3.5 aylık bebeğimi düşük nedeniyle aldırmak zorunda kaldım ondan sonra bende baş dönmeleri nefes alamama bayılma üstelik ölüm korkusu sardı 6 ay çok sık yaşadım bunları sonra çok sinirlendiğimde yada sıkıldığımda ortaya çıktı ben nefes alamadığım için doktora gittim doktor ciğerlerin gayet iyi sorunun psikolojik dedi ilaç bile vermeden yolladı beni aradan 1 ay falan geçti busefer kalbim sıkıştırmaya başladı ben gene kendimi çok hasta ve ölücekmişim gibi hissettim busefer kardiyoloğa gittim bütün tetkikler yapıldı kalbimde gayet iimiş ama ben buseferde beynimde bi sorun var diye düşünüyorum
asıl sorunum bende ciddi bir panik atak var ama bir türlü doktora gidemiyorum ilaçla tedavi olmak istemiyorum

arkadaşlar panik yapmayın...ve en önemlisi korkmayın korku yaptırıyoo bütün bu atakları.beynimiz yanlış sinyal veriyo...olmayan bi şeyi oluyomuş gibi gösteriyo.mesela nefes alıyoruz ama alamıyomuşuz gibi geliyo.sakın olursak bi zaman sonra geciyo.bende 3 senedir bu hastalıkla ugraşıyorum.şu an ilac kullanmıyorum..güçlü olmaya calışıyorum.bedenime hük metmeye calışıyorum.bedenimiz ve aklımız bize deil biz onlara hükmedelim..herkeze gecmiş olsun.saglık dolu günler diliyorum.

Cok haklisin,asil olay beynimize dogru komutu vermekte ama ne yazik ki bu uygulamada o kadar kolay degil ,sakin olabilmek, atak geldiginde derin derin nefes alabilmek cok onemli,ben yaklasik son 6 aydir verilen ilaclari azaltarak normal hayatimi surdurmeye gayret ediyorum, umarim basarabilirim,gercekten cok zor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…