Merhaba benim bir sorum olacak. 2 senelik evliyim ve 7 aylıkda hamileyim. Eşim Panik atak hastası. Babasındada var bu hastalık genetikmidir bilmiyorum. Sürekli bir ölüm korkusu var kendini kötü hissediyor elim ayağım boşalıyor diyor göğsünde yanma hissi olduğunu söylüyor ve titremeyle birlikte tansiyonu 10-15e çıkıyor. Doktor psikolojik olduğunu söylüyor ama inanın çok endişeliyim. Tedavi ettirmek istiyorum ancak malum özel hastanelerde cebi yakan fiyatlar var... önerebileceğiniz bir doktor varmı devlet yada özelde olabilir uygunsa... yada ne yapmalıyım bu hastalığın bir çaresi var mı ?
Ya zaten eşim geçim derdi borçlar derken moralı hep bozuk üzerine bebeğimiz olacak onun stresi var ve ayrıca geçen ay evime hırsız girdi ve beni biraz hırpaladılar evde yalnızdım buda eşimi çok etkiledi. Eşimi öyle görünce bende bebekde strese giriyoruz ne yapacağımı şaşırdım ona nasıl davranayım hastalığı hatırlatmak doğrumudur yada önemsiz bir hastalıkmış gibimi davranmalıyım? off çok kafam karışık.... senağlama
Saçmalama tabi ki doktora gitmen gerekiyor bunlar daha cok ilerlediğinde yeşil recete ilaçlarını kullanacağına şimdi konuşarak ta cözebilirsin doktorunla bunlar başlangıc aynı şeyleri bende yaşadım:gitme:-Nefes darlığı
- Çarpıntı, kalp nabzın hissedilmesi
- Aniden ortaya çıkan sıkıntı
- Baş dönmesi
- Bayılacakmış gibi olma
- Göğüste daralma
- Kontrolün kaybedileceği korkusu
- Karın bölgesinde gerginlik ya da bulantı
- Tehlikeli bir hastalığı olduğu hissine kapılma
- Ellerde, ayaklarda terleme, uyuşma, karıncalanma
- Üşüme ya da ateş basması
kızlar dün erkek arkadasmla dısarı cıkmıştık.evdeki bazı problemlerimden dolayı canım cok sıkkındı zaten bi de üstüne biraz tartıştık sevglmle snra yolda yürürken birden ayaklarımn altından kaydı gtti yer sanki.snra tabi yukardaki belirtilerin hepsi oldu.nefes alamıyodum aldıgım zaman veremiyodum gözlerimi acamıyordum basım dönüyodu.ambulans fln cagrdılar dogru acile..neyse acilde tansiyonu ölçtüler gayet normal nefes alışıma baktı normal dedi dr. yine..DİAZEM yaptılar iğne snra yolladılar..
daha önce de 3 kere falan aynı sey oldu cok üzüldüğümde ya da sinrlendiğimde..önceden pek dikkate almıyodum ama sizce dr.a gitmem gerekirmi.cünkü her zaman olan bişey değil CADIARZU
inan aynı şeyleri bende yaşadım tabi yoğun bakımlık kadar değil.her hastalığın başı stres.herkese cevap vermeye çalışıorum çünkü aynı şeyleri bende yaşadım ve iyiyim artık cok şükür bazen oluo ama onuda takmamaya calışıorum.namaza vermişsin kendini bende biara kıldım ama iş olunca yapamıyorum kılamayaınca kendimi suçladım falan.ama bi zaman gene kılmaya başlıcam.ne alaka diyeceksiniz gercekten allaha sığının kötü şeyler düşünmeyin bu stres adamı öldürür y:sinifsinif:apmayın böle.merhaba bende senin gibi 5 yıldır panik atak hastasıyım evde tek başıma otururken kalbime bıçak gibi bişey saplandı çok korktum dedim salavat getir ölüyosun dedim kendi kendime acil eşim hastaneye götürdü 1 gece yogun bakımda kaldım çünkü okadar korkmuştumki kalbimin ritmi bozulmuş dktorun dedigi aşırı sıkıntı ve sitresyen kalp spazmı geçirmişim seromlara 7 igne vurdular iyi oldum ama o korku kaldı bende dışarı çıkamadım tek kalamadım acillere taşındım çare olmadı şimdi iyiyim nöbet gelince sen iyisin senin bişeyin yok kendin yapıyosun deyip kendimi sakinleştiriyordum şimdi ben ono ayak uydurmuyom o bana ayak uyduruyor beni kurtaran namaz ve tespihler oldu allah böyle hasta olanlara yardım etsin
kıyamam sana ..onu asla ihmal etme ve hep destek ver ben burdayım sana birşey olmayacak olursa doktorlar var neden olsun ki hep bunları de senin yanında kendisini güvende hissetsin biraz bu benim durumumada benziyor..kendisini güvenli bir yerde hissetmek istiyor ve doktora gidin iyi bir doktora...çok gecmiş olsun...yerimseniben
ben hep destek olmaya çalışıyorum ama o çok ters davranıyo bana
,koşarak koltuğa atıyorum kendimi,
o kadar yorgun,o kadar bitkinim ki...'ya birdaha olursa,ya istemedim anda istemeğim bir yerde olursa,insanlara bunu nasıl açıklarım'?
yok...benim insan içine çıkmamam lazım,inzivaya mı çekilsem
boğazımda bir yumruk,
sonra gözlerim doluyor,neden böyle oldum diye akıyor gözyaşlarım...
birdaha olmasını engellemek ve daha başka kardeş hastalıklarımdan kurtulmak için,hayatın üzerimdeki ağır etkisini ve travmasını atmak için içkiye uzandı ellerim...iki üç saatlik bir rahatlık...sonra kendinle başbaşasın;çare bu değil...
intihar etme hayalleri,sonra hissizleşen ve erteleyen cesaretim...
korkularım gitse hayatımdan,şansım var;evet olmalı...
kimse görmemeli güçsüzlüğümü,çırpınışlarımı,soğukkanlı olmalıyım
benim birşeyim yok,böyle bir hastalık adını bile duymadım tanımadım,geçici bu...esip geçecek hayatımdan...
...ben neler yaşamışım,neler çekmişim...
senin adın bile yok,acında olmamalı,sıkıntında...dedim.
,
gelmediğin her zamanı,her anı, kendimi iyileştirmek ve onarmak için değerlendireceğim
ben hep destek olmaya çalışıyorum ama o çok ters davranıyo bana
of işin çok zor ya allah yardımcın olsun eşini pskyatr e götür ilaçlar çok işe yarıyo ben 15 gün sonraiyileşdim bambaşka biri oldum ilaç kullanmadan iyileşmeyi beklemesin kimse ama ilaçlar çok iyi geliyo bambaşka bi insan oluyosun hemde hiç uyku yapmıyo tam tersi enerji veriyo sana tavsiyem devlet hastanesi de olur bi pskyatri bölümünden hemen randevu al git 15 gün sonra sıkıntıların geçicek inşllah:lepi:Merhaba benim bir sorum olacak. 2 senelik evliyim ve 7 aylıkda hamileyim. Eşim Panik atak hastası. Babasındada var bu hastalık genetikmidir bilmiyorum. Sürekli bir ölüm korkusu var kendini kötü hissediyor elim ayağım boşalıyor diyor göğsünde yanma hissi olduğunu söylüyor ve titremeyle birlikte tansiyonu 10-15e çıkıyor. Doktor psikolojik olduğunu söylüyor ama inanın çok endişeliyim. Tedavi ettirmek istiyorum ancak malum özel hastanelerde cebi yakan fiyatlar var... önerebileceğiniz bir doktor varmı devlet yada özelde olabilir uygunsa... yada ne yapmalıyım bu hastalığın bir çaresi var mı ?
Ya zaten eşim geçim derdi borçlar derken moralı hep bozuk üzerine bebeğimiz olacak onun stresi var ve ayrıca geçen ay evime hırsız girdi ve beni biraz hırpaladılar evde yalnızdım buda eşimi çok etkiledi. Eşimi öyle görünce bende bebekde strese giriyoruz ne yapacağımı şaşırdım ona nasıl davranayım hastalığı hatırlatmak doğrumudur yada önemsiz bir hastalıkmış gibimi davranmalıyım? off çok kafam karışık.... senağlama
of işin çok zor ya allah yardımcın olsun eşini pskyatr e götür ilaçlar çok işe yarıyo ben 15 gün sonraiyileşdim bambaşka biri oldum ilaç kullanmadan iyileşmeyi beklemesin kimse ama ilaçlar çok iyi geliyo bambaşka bi insan oluyosun hemde hiç uyku yapmıyo tam tersi enerji veriyo sana tavsiyem devlet hastanesi de olur bi pskyatri bölümünden hemen randevu al git 15 gün sonra sıkıntıların geçicek inşllah:lepi:
arkadaşlar panik yapmayın...ve en önemlisi korkmayın korku yaptırıyoo bütün bu atakları.beynimiz yanlış sinyal veriyo...olmayan bi şeyi oluyomuş gibi gösteriyo.mesela nefes alıyoruz ama alamıyomuşuz gibi geliyo.sakın olursak bi zaman sonra geciyo.bende 3 senedir bu hastalıkla ugraşıyorum.şu an ilac kullanmıyorum..güçlü olmaya calışıyorum.bedenime hük metmeye calışıyorum.bedenimiz ve aklımız bize deil biz onlara hükmedelim..herkeze gecmiş olsun.saglık dolu günler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?