Panik Atak sorunu olanlar....

arkadaşlar ben yeniyim bu forumu da panik atak araştırması yaparken buldum.
bende 3-4 ay önce başladı korkunç bir yüksek nabızla uykumdan fırladım nefes darlığı ve ağız kuruluğu eşimi kaldırdım nasıl acile gittiğimi hatırlamıyorum.
acil olarak testler ekg bişe çıkmadı panik atak geçiriyormuşum.
daha sonra tekrar bir kaç test bişe çıkmadı antidepresan kullandım faat o beni perişan etti sıcak basmalar ruh sıkıntısı elde kollarda göğüste yanmalar,2 ay sonra geçti gibi ama yine ara ara oluyor alıştım gibi.
ama allah kimseye vermesin çok zor bir durum.
ara ara kal atışlarım gece yine hızlanıyor kendime hakim olup derin nefes alıyorum,bir süre sonra ataklar azalıyor.
doktor bir bardağı suyun altına koyun damlaya damlaya taşar dedi sende de bu durum var sıkıntı dert keder birikmiş üzerinden atamamışsın,artı oğlum doğuda asker hepsi bir araya geldi.
allah hepimize yardım etsin arkadaşlar.

geçmiş olsun piskolog a gitmenizi öneririm yoksa daha ilerliyor ben 4 yıldır uğraşıyorum bu hastalıkla keşke bu kadar beklemeseydim dedim piskolağa gitmeden atlatılmıyor

bende de panik atak var... çarpıntı, nefes darlığı filan oluyodu ama şuan iyiyim... 1 aydır antidepresan kullanıyorum, iyi geldi baya...

ohhh kafam güzel, hiçbir şeyi kafama takmıyorumm... ne güzel birşeymiş bu ilaçlar yaw, keşke daha önce kullansaymışım...

çok sinsi bir hastalık..
herşey güzel giderken aylarca nöbet darlık gelmesken yolunda gitmeyen bi kaç şey ve kafama çok takmam sonucu sürekli ataklarım gelmeye başladı..
nefesim fena daralıyor içim sıkılıyor biriyle koyu bi muhabbete girmeden, kafamı bi şekilde dağıtmadanda illet şey gitmek bilmiyor..
İlacımıda azalttım kutuluyorum derken başa sar..
Bu hastalık nasıl bişi öldürmüyo süründürüyo..
sürekli ölüm korkusu nefesim kesildi ölüyorum korkusu yetiyo zaten insana

Son düzenleme:
arkadaşlar bu durumda yanlız değiliz en azından bunu bilmemiz gerekiyor,bende herşeyi fazlasıyla yaşadım ara ara tekrarlıyor,ama gerçekten başkalarıyla bu tür konuları tartışmak insanın en iyi ilacı,o yüzden birbirimize destek olalım bu bizi en azından rahatlatır.
geçen gün müjdat gezenin bir lafına çok güldüm,müjdat gezen doktora sormuş bu hastalık hastalığım panik atakım ne zaman geçer diye doktorda 50 den sonra hastalıklar başlayınca demiş.
herkese mutlu sağlıklı günler.

arkadaşlar panik atak krizi geçirirken yanınızdaki kişi nasıl davranırsa rahatlıyorsunuz.
nasıl sakinleşme olur. kendinizi nasıl daha iyi hissedersiniz.
eşimde sanırım panik atak başlangıcı var. emin değilim öyle olduğunu düşündüm belirtilerden.
beni bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olacağım.

mesela dün gece saat 1 gibi geldi bana ufak bi atak..
yatmaya gittim eşim tv izliyordu birden kalbimde bi tuhaflık bi heyecanlanırsınızda ritmi yükselirya öyle bişi hisseettim
sonra üşüdüm titremeye başladım baya cenem zangırdıyoo(bende böle oluyo kalbim sıkışıo elim ayağım çenem titriyor üşüyorum terliyorum) kalktım hemen balkona çıktım..
eşimin yanına gittim oturma odasına ben kötü oluyorum dedim titriyorum zaten eşim artık alışık bu hallerime
gittin kafana azcık bişi taktın kötü olucam dedin oldun dedi..
yanına oturttuu elimi felan ovuşturdu bişin yok geçicek şimdi bak tv de ne var daldım bende buna öyle sohbet koyu felan dedi..
biraz oturdum ama çıt yok bende elimin titremesi geçti (zaten bende 3-5 dk anca sürüyo o anı atlatabilmek önemli olan eşimle çok çabuk atlatıyorum ben)oda öyle işten bahsetti baktım bişim yok ben yatıyorum dedim..
şaka gibi bu hastalık 5 dk önce felç gelcek ölücem sanırken ben yatıyorum hadi baş baş diyip gittim adamda şaka sancak ama hastalık böyle bi anda geliyo elinizi ayağınızı kesiyor sonrada hiç bişe yokmuş gibi ediyor sizi..

eşim hep ya işinden ya tv dizilerden yada çocuğumuzla ilgili bi mevzu açar hemen o an bana sorular sorar okşar felan bacağım elim titrediğinden eliyle sakinleştirir onun sorularına cevap vercem diye düşünürken o durumdan çıkarım unuturum..
iyiki var o yanımdayken kendimi güvende hissediyorum bide her halimi o gördü o biliyo o anlıyo beni kimse anlamıyo anlatamıyorum

merhaba arkaşlar..bende de ölüm korkusu var ayrıca aritmimde var bu dahada tetikliyor..tedavi gördüm ilaç kullandım ama gelgelelim herşey kafada bitiyor..gece yastığa kafamı koyduğumda başka bir alemde oluyorum resmen sabahlara kadar eziyet çekiyorum..halada çekiyorum yıllardır..

sanırım yanıtımın bir kısmını aldım.
bende onun ilgi duyduğu alanlarla ilgili birşeyler bulayım. eğer yine bir sıkıntı yaşarsa.
dikkatini başka konulara çekmeye çalışayım.
teşekkür ederim canım.

merhaba arkadaşlar panik atak rahatsızlığı nasıl anlaşılır?

ben kendimi panik atak olarak görüyorum şu aralar da bi psikiyatriye gidicem de sizin deneyimlerinizde faydalanmak istedim.
mesela eşim araba kullanırken yola bakamıyorum kendimi çok sıkıyorum inince gevşiyorum

Rica ederim cnm
senin desteğinle onu yenersiniz çünki gerçekden annemde hastalığımı biliyo anlıyo beni ama eşim kadar iyi kimse ablayamaz..
Eşimin desteği bana çok iyi geliyoo

Bende benim bedenimde panikatağın gösterdiği tepkiler kalp ritmimin yükselmesi çok hızlı atması, titreme, üşüme hemen sonrasında terleme, ve nefes darlığı nefes alamama gibi şikayetlerle başladı nöbetlerimde bu şekilde devam etti..
hepsi peş peşe sırasını sektirmedne oluyor 3-4 dk sürüp geçiyorçç
ve genelde akşam gece oluyor..
Bana ilk nöbet gece gelmişti gece kötü olmuştum onun bilinç altında yarattığı bişi olabilir dedi doktor özellikle gece gelmesinin..
gece kötü olduğundan hep geceleri kötü olcam hissi olabilir demişti..

Umarın p.a değilsinizdir tedavisi uzun süren ve yakanızı bırakmayan sıkıntılı üzüntülü anınızdan hortlayan sinsi bi hastalık..

Hepimize geçmiş olsun

Gecmis olsun arkadaslar,

Benim en yakin arkadasim panik atagi gecirdi, ve ondan sonra kiz herseyi birakmak zorunda kaldi (universite / is / sosyal yasam)
Sokaga bile cikmak onun icin cok ama cok korkunc bir olaya donusmustu, telefona cevap vermekte.
Sukurler olsun arkadasim toparlandi piskolojik tedavi, meditasyon ve etrafindaki herkeze durumu aciklayip hosgoru istedi.
Bu donemde hic kimse icin hic birsey yapmadi ve sadece kendinin ihtiyaci olan seylere enerjisini sarf etti.
Herseye ragmen kendine kizmamak ve herseye ragmen kendini sevmeye yoneldi bence bu onun icin cok onemli oldu.

Bazen vucugdumuz ve beynimiz istedigimiz sekilde calismiyor ama kendimize karsi asla umutsuzluga kapilmamamiz lagzim

tekrar gecmis olsun...

panık atak hastasıyım
bu gunlerı yasayan herkese ve tum hastalara saglık dılıyorum

Canim bendede anksiyete var yani panik atak diyebiliriz. Uc senedir araba kullanamiyorum tek basima yanimda muhakkak biri olcak annem veya babam veya kiz kardesim insandan insana degisiyor ustelik bazi insanlarla korkuyorum bazilariyla guvende hissediyorum kendimi bana sunulan bir suru is var ama ben sirf araba kullanamiyorum diye kabul etmiyorum basima cok geldi yolda arabayla giderken kalp carpintisi titreme filan hatta rende bile okula giderken yari yolda inerdim trenden ama psikiatrim bana korkularinin uzerine git dedi bende gittim gidiyorumda. Bana antidepresan verdi bir bucuk sende oldu hala kullaniyorum o ilaci aldigimda korkularim kayboluyor kilo alirsin dedi ama ben kaybettim. Eskinden postaneye bile carsiya bile tek basima cikamazdim surekli bir endise kriz gecerirmiyim gibisinden. Universite sinavlarimi bu yuzden kaybettim okula gidemedim bir hafta iki hafta hatta bir ay oluyordu bazen. Kimse beni anlamiyordu ogretmenler bile uzerime uzerime geliyorlardi sanki. Su an ise basladim fabrikada ordada korku geliyor bazen ancak antidepresanlar bana herseyi unuttuyor gunum kotu gececek diyorum gidiyorum ise bi bakiyorum hersey guzel gecio. Su an var hala geceleri gelio korku icime gunun stresindan yorgunluktan olsa gerek ama yineden mesela bir mazaya tek basima gitmeyi tercih etmem yanimda biri olacak yada giderim arkamdan atli geliyormus gibi hemen cikarim ama biliyorum endiselencek bir durum yok ama elimden gelen biseyde yok positif bakmaya calisiyorum doktorum bana kizardi neden korkuyorsun filan diye git korkularinin uzerine derdi bir aydan tekrar tedaviye gidecegim cok zor gercekten iii aksamlar

derbeder sanada geçmiş olsun gerçekten zor bir durum ama doktorumun dediği bu hastalık geçmez zaman zaman tekrarlar ama kendin yeneceksin çaylar pozitif düşünce ve alışacaksın dedi.
yani mutlu ol bu sadece vücudun verdiği tepki dedi başka bir hastalık değil vücuk sana kendini hatırlatıyo klendini fazla dikkate almadığın için diyor.
ama hayat insanı malesef çok yoruyor ama herşeye rağmen herşey güzel.sağlıklı günler.

gunaydın kızlar
bnde tam 5 6 aydır bu hastalıklan ugrasıorum
oncelerı ayda 1 yoklayan rahatszlıgım sımdı her gun yokluor
acıle tasınıoruz
orda vurulan sakınlestırıcı hıc ıse bıle yaramıor
sureklı carpıntı olum korkusu mıde bulantısı
oldum olecem el ayak tıtrıyor
sımdı ılaclarım değişti
ılac saatımden once gene tutuyor
nasıl yenmem lazım
yenen arkadslardan yardım ıstıyorum
dısarıyı yurumek bana olum gelıor
nefes egzersızı yapıorum
sankı onu yaparken bıle nefesım kesılecek ve ben olecegım
bısı yıyıp ıcemıorum yutkunma guclugu cekıorum
rabbm herkese sıfa versınnnnnnnnnnnnnn

Esra;Ben 2 sene mücadele ettim,arada da etmeye çalışıyorum.
Sıkıntı geldiği zaman, asla evde,kapalı ortamda durma.Kendini dışarı at,beynine oksijen gitsin.
Mutlaka bir işle meşgul ol ki düşünmeye fırsatn olmasın.
Seni üzen olay,haber ne varsa dinlememeye çalış.
Pozitif insanlarla gez,toz.
Birde maneviyat,Ben Kuran öğrenerek,okuyarak bunu yendiğimi düşünüyorum.Sorun olursa yardım ederim.Allah Tez zamanda seni bu hastalıktan kurtarır inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…