Panik Atak sorunu olanlar....

atak geldıgı zamn kendımden gecıorum
öle pıs ve sınsıkı anlatamam
cok uzuluyorum daha 23 yasımda bu hastalıklan ugrastıgıma
pesımı bırakmazsa kotu olacagımı dusunuyorum
olum korkusu benı bunaltıyor
cogu kısıyı gormek ıstemıorum hayatımda suan
ama olmuor mecburen goruorsun
ve bu benı sıkıor
dısarıyada cıktıgımda sankı oracıkta olecem ve kımse benı kurtaramıcakmıs gıbı
bu denlı agır gecırıorum

Bende aynı şeyleri yaşadım.Otobüslere binemedim,Perdeleri hiç açmıyordum.Ölüm korkusu.En son doktora gittiğimde yakın zamanda geçirdiğin üzüntü,sıkntı,hastalık bunu tetiklemiş dedi.Ben 42 yaşında geçirdim. Şu an 47 yaşındayım.Zaten geleceğini anlıyorsun.Vucudununda ısınma,nefeslerin sıklaşıyor boğulur gibi oluyorsun kalp krizi geçirdiğini zannediyorsun.Hiç bir şey aklına gelmiyor.Yukarıdaki dediklerimi yap.Devamlı dua süre oku inan faydasını görüceksin Ben bunu yeneceğim o beni yenmeyecek de.

esracm daha çok gençsin umarım atlatırsın ama düşünce çok önemli bende 6 aydır ilaç kullanıyorum tam geçti diyorum bugün kardeşim ameliyat oldu yine eski şeyler başladı bi ara çoook uzun gibi geliyor bu çarpıntı hızlı kalp atışı daha doğrusu ama 5 dk.bile sürmüyor.
filiz81 sende benim yaşlarımdasın panik atak gerçekten zor bir hastalık ve ilacın da pek faydasını görmedim desem yeridir,ara ara oluyor ama üstes,nden gelmeye çalışıyorum.
sıcak basma kalp çarpıntısı nefes alamama bunlar tipik panik atak belirtileri,hatta biraz önce yine doktordan randevu almak için pc yi açtım ama ne diicek dedim hep aynı şeyler,kendimi toparladım,şuan iyiyim.
amaan boşveer takmayacaksın dua ve nefes egzersizi,seni üzen şeyelrden uzak duracaksın.herkese sağlıklı günler.

ha bide bir soru ama lütfen cevap verin,ben genelde uyurken oluyor yani bir anda hızlı kalp atışıyla uyanıyorum nefesim yetmiyor,elim ayağım hareketsiz kalıyo ayağa kalktımmı bacaklarımda bedenimde güçsüzlük titreme ve dakikalarca çarpıntı daha sonra felaket mide yanması,kendimdem geçecekmişim gibi ve gerilme,bunu yaşamış olan var mı??sevgiler...

Canım arkadaşım; Ben ilk panik atak krizi geçirdiğimde karşımda dahiliye doktoru komşum var, ona gittiğimi biliyorum, ama sonra hastanede gözümü açtım Benim krizim 45 dakika sürmüş hatırlamıyorum Başımda bir sürü doktor vardı orda teşhis koydular (Anksiyete bozukluğu,Panikatak ve Ağır depresyon) Psikiyatri doktoru bu kadar uzun süren bir panik atak kriziyle ilk defa karşılaştım, çok uzun sürdü dedi.terapide gördüm 2 sene kadar da ilaç kullandım,İlaç hareketlerimi kısıtlıyordu.devamlı uyku hali yapıyordu.Akupunktur,a gittim, bu rahatsızlığı atlatmamdaki en büyük destek, akupunktur ve akabinde kuran öğrenmem oldu. Bu ataklar gündüz de oluyordu, ama gece daha çok,Pencereyi açıp hava almak istiyordum.Uykularım yok gibiydi,Kalabalık,Kavga,Ağlamalar hastalar ambulans yalnızken banyoya hiç girememe Hayattan hiç zevk almama,devamlı mide ağrısı,iştahsızlık gibi nedenler.
İlk başta yaptığım en büyük yanlış Vucudumda ısınma başladığında eve kapanmak,Perdeleri örtmek,mutlaka yanımda birinin olması gerektiği,çünkü bir şey olacak hissiydi.
Ama şimdiki aklım olsaydı Kesinlikle kendimi dışarı atmak olurdu.
Böyle zamanlarımda karşımdaki insanların bana anlattıkları acıklı hasta haberleri dinlemez, bir mazeret bulup yanlarından uzaklaşırdım.Televizyonda olan haberleri dahi seyretmezdim
Birde eve muhabbet kuşu aldım,bir meşgalem oldu.Çiçek yetiştiriyorum.Halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara gidiyorum evden uzaklaşmak inanınki iyi geliyor.

Son düzenleme:

arkadaşım geçmiş olsun sende bayağı ağır geçirmişsin.
ben ilaç kullanmaya başladıktan sonra ataklar yanma heyecan iç sıkıntısı başladı,ve bu ilaçlar duygularıma hükmediyor,bir süre daha kullanıp bırakmayı düşünüyorum.
ama bu hastalık genelde irsi annem kardeşim dayım birçok kişide var.
ben duygularımı pek belli edemeyen bir insanım o yüzden bir süre sonra patlak veriyo vücut alarm veriyor.
seninde dediğin gibi kurslar,dualar çok faydalı.
bende birçok kursa gitttim bu sene yine kayıt yaptırdım kafam dağılıyor,oğlum tuncelide asker olduğu için çok fazlaca kafamda kuruyorum.
aklıma taktımmı bir şeyi kafam bozuldumu ataklar geliyo ve hiç geçmicekmiş gibi oluyor,allahım yine mi baştan başladık diye soruyorum kendime.
inşallah bu hastalığı atlatacağız arkadaşım,sağlıklı günler diliyorum hepimize.

Merhaba Esra ve diğer panik atak sıkıntısı çeken arkadaşlarım;
Panik atağı yenmiş ve 2 sene sıkıntısını çekmiş biri olarak sizlere yardımcı olmak adına bu yazıyı yazıyorum.
öncelikle şunu iyi bir şekilde ifade etmek istiyorum.panik atak hastalığı yenilebilen,üstesinden gelinebilen bir hastalıktır.Ne kadar ağır geçirmiş olsanız bile ataklarınızı,hiç bir zaman bu hastalık bitmeyecekmi nasıl kurtulacağım bundan diyerek umutsuzluğa düşmeyin sakın.unutmayınkı herşey beyinde bitiyor.nereden mi biliyorum?:) hadipanik atak hikayemi anlatayım size.
Üniversiteden mezun oldugumda daha 22 yaşındaydım.mezun olanlar ıyı bilir hemen iş sıkıntısı stresi sarar.İşte panik atak dediğimiz bir sıkıntı sizin hayatınızın dönüm noktalarını kollar.üzüldüğünüz olayları,acılarınızı,streslerinizi...bende tam o aşamadaydım.yeni bir hayat,hayatın yükü,öğrencilikten çıkış ve düz duvara çarpma hissi peşinden...kendimi okadar bunalttım ki.önce içimde bir huzrsuzlukla başladı rahatsızlıgım.nedenini bilmediğim br endişe,ruhumu daraltan bir his vardı.doktora gittim panik atak değil hastalığın fakat ilaç kullnmazsan ilerleyebilir farklı hastalıklara yol acabılır dedi.ilaç kullandım benıınanılmaz uyuttular.kpss ye calısrken uyumak ıstemedım.uyuyunca da sinirlerim bozuluyordu birşey degısmıyordu .ilacı kullansam bir dert kullanmasam başka dert.ilaçları bıraktım.aradan zaman geçti iyiyim sandım.aslında değilmişim.bir gün büyük bir ölüm korkusuyla hastanede buldum kendımı.teşhis koymadılar.eve geldim.biraz araştırma yaptım.hastalıgımın panik atak oldugunu belirtilerimle teşhis ettim peki tedavi nasıl olmalıydı?çok araştırdım ilaç kullananlar başta rahatlayıp sonra vucut ılaca alısınca aynı sıkayetlerı söylemeye başlamışlar.kafama koydum ilaç kullanmadan yenecektım.bunun için yöntemler araştırdım.panik atağı öğrenmem gerkiyordu önce.bu hastalık neydi?niye bana oldu da başkasında yoktu.panik atak kesinlikle kişilik seçiyor arkadaşlar.panik,vesveseli,mükemmeliyetçi,karamsar insanlar genellikle panik atak hastası oluyorlar.birde genetik kısmı varmış tabiki.önce nıye benı buldu sorusunun cevabını bulalım ben buldum bunların nerdeyse hepsı bende var:)birde genetik tabi babamda böleymiş:)en buyuk destekcımde oydu aslında.cunku onumde ornek vardı bunu yenen.panik atak için aklınızda sureklı kurdugunuz bır kurgu vardır aslında.birilerinin öldüğünü,birşeyden kaçtıgınızı korktugunuzu sureklı dusunrusunuz.vucut ve beyın zamanla bunun kurgu değil gerçekmiş gibi algılar ve buna göre tepkı verir.ya korktugunuz şeyle savaşırsınız ya da kaçarsınız.bu insanın otonomiksinir sistemı denen yapısından kaynaklıdır.otonomık sınır sistemı sızın yerınıze kararlar alan bır sıstemdır.dakıkada kac kere nefes almanız gerektıgını sız bılmezsınız hesaplamazsınızda.yada kaç kere kalbınızın carpması gerektıgını bılemezsınız.sızın yerınıze bunu yapan bır sıstemınız var.örneğin; birşeyden kaçtıgınız dusunun.koşarsınzı degılmı?kosunca ne olur kalp atıınız artar,kan basıncı artar.dolayısıyla vucttakı adrenalın artar.adrenalin artınca kalbinizin deli gibi çarptıgını hissedersiniz,göz bebeklerınızın byumesine yol açar,bu da etrafa yabancılık hissettirebilir.sanki ruhunuz bir adım geri cıkmıs sizi dıardan ızlıyor gıbı hıssedebılırsınız,kaçarken size güzel bir ten gerekmez bu yuzden vucudunuzdan gereklı yerlere daha cok kan pompalanması ıcın gereksiz yerlerden kan cekılır mesela yuzunuzden bu yuzden sizi görenleer yuzun sarardı derler.boğazınız düğümlenir ,yutkunamazsın,süreklı tukuruk üretirsiniz,sebebi boğazınızda yer alan kasların gergınlıgıdır.kaçarken size sıkı kaslar gerekir sıkı kas=daha çok kan pompalamak.kaslar gerıldıgı ıcın zor yutkunursunuz.bazı yerleriniz uyuşur.karıncalanr.kaslarınız sertleştiğinde aradaki damar sinir paketleri sıkışır.sinir ve damar sıkıştıgında vucudunuzun bazı yerlerınde uyusmalar gorulur.ben bu belirtileri çok vahim drecede yaşadım ama artık yaşamıyorum.çünkü bu hastalığı iyi tanıdım.hastalıkta demek istemiyorum aslında değil çunku.ney biliyormusunuz bu vücudunuzun alarm sistemının bozulması.olmadık yerde tehlike var kaç demesi buna göre otonomik sistemınızın sızın adınıza kararverıp uygulaması.beyın normal yerde normal tepkı vermeye alıştırtmıstı vucudumuzu ama sonra bız bu alarmı yanlıs yerde calmasına alıştırdık.ama bunu duzeltmek zor degıl.otonomık sıstemımızı ıyı tanımalıyız ne oldugunu öğrenmelı panık atakta otonomık sınır sistemının yukarıdakı gıbı nasıl degıstıgını kendımıze ıyı anlatmamaız gerekır.ama en onemlısı ınanmak ve kesınlıkle korkmamaktır arkadaslar.panık ataktan korkarsanız daha cok atak gorursunuz.daha cok atak gorursenız daha cok olumden korkarsınız.bu bır kısr dongudur.öncelikle gececegıne ınanın ve kontrolu elden bırakayın.atak mı geldi.sakin olun.demesıkolay dıyorsunzu belkı sımdı ama kolay yontemlerı var.ataklarınızı kontrol edebılır ve kesınlıkle azaltabılırınız ,coşturmazsınız duygularınızı ve bu korkuyu.atak geldiğinde camın kenarına gıdıp yada yataga uzanıp gözlerınızı yumun hayal kurun göl kenarında yada huzrlu hısedecegınızbır yerı dusunun derin derin nefes alın 5-6 sn nefes alın,10 sanıyede nefes verın bunu 21 kez tekrarlayın.gözünüzü actıgınızda bıraz daha sakınlestıgnızı duruldugunuz hıseddeceksınız.zamanla vucudunuz ve beynınız bu duruma alısacak.panık ataklarınızı cok dahaıyı kontrol edebıleceksınız.öylekı hıssedınce hiç sallamayacaksınzı bile.ayyyy yıne atak gelıo galıba hıssedıyorum lanet olsun demeyın sakın.diyeceğiniz su arkadaşlar artık PANIK ATAK sen aslında bır hastalık degılsın sen benım vucudumun yardımcısısın sadece alarmı bozulmusbır yardımcı.senı artık bılıyorum,senden korkmuyorum,gellll senı beklıyorum dıye cagıracaksını o hergun.boylece korkmamayı öğreniyorsun.korkmadığın birşeyle çok iyi baş ediyorsun gelse bile hemen geçiyor hatta onu kabullendiğin için beklesende gelmiyor artık.kabullenmek,ne oldugunu iyi anlamak cok onemlı.her gun panık atagı davet edın.gunde 2 kez nefes egzersizleriniz yapın.hatta kesınlıkle sporlar ugrasmalısınız.yüzme,yürüyüş,,,,beslenmenıze dıkkat edın.kafeinli içecek,kola gibi maddeleri cok tuketmeyın.kafein kanda adrenalı arttırır buda çarpıntıya neden olur.hiç demiyroum az tuketın.çaydada aynı etkıyı yaratan bır madde varmıs acık cay tuketın.cok fazla sekerlı gıda tuketmeyın.ilacın tek basına yeterlı oldugunu dusunmuyorum ayrıca.hatta ilaca hiç inanmıyorum ama bazı agır vakalarda ilaç kullanılmasıda gerekıyormus.bu benım dusuncem tabı.hastalığı iyi tanıyarak,vucuttakı reaksiyonlarını iyi öğrenrek ,inanarak,spor yaparak,sağlığınıza dıkkat ederek bu hastalığı yenecegınızden şüphem yok ben yendim.inşallah sizlere yardımcı olabilirim.çünkü bu hastalığı yaşayan bilir.damdan düşenin halinden yıne damdan düşen anlar.hepinize Rabbimden acil şifalar diliyorum ve dua etmenın,namaz kılmanın da iç huzura cok faydalı olduguna inanıyorum.Rabbim sizede şifanızı versin.

Slm hanimlar,
bende 2009 sonu PA la tanistim malesef.
Önce sürekli bas dönmesi, halsizlik ve korkuyla basladi.
Bu beni deli ediyordu. Sonra siri ölüm korkusu, kafam sünger gibiydi.
Bir gün telde konusurken sanki bayilcak gibi oldum ve ilk PA mi yasadim.
Bir gün Dr a gittim, ilac yazdi.
Hic birsey yiyemiyordum, sirf koltukda internet basinda arastirma yapip duruyordum.
Bir aksam wc ye giderken bayilmisim. Ayilinca esimin ambulansi aradigini duydum ve üzerime su serpiyordu.
Hastahanede kontrol ettiler birsey yok.
Bir kac ay sürekli korku ve PA yasiyorum.
Sonra zamanla gecti, Asagi yukari 1 seneden kisa süre bir sonra tekrar korkular basladi.
Bas dönmeleri vs.
Tam PA olmuyorum artik, engellemeye calisiyorum, ama bu korku beni mahf ediyor.
Su an yine asiri korkum var.
Kafaya burun estetigi olmaya takdim cünkü, ve bu durumu kafamda cok yordugum icin galiba yine tetikliyor.

Hepinize Allah acil sifalar versin

Talsa

ben hipnoterapiyi araştırmanı öneriyorum.ben onunla iyileştim.geçmiş olsun

dun ılaclarım bıttı
doktor randevumda carsamba gunu
ılac yok suan hayatım kabus gıbı
bır carpıntı heran olecekmısım gıbı korku
resmen huzursuzluk var
ay nasıl yenecem ne yapacam bılmıorum
yalnızda kalmıorum
sevmedıgım seylerde yok hayatımda
nefes egzersızı yapıorum
kendımı kontrol etmeye calısıorm yok yok yok
tup bebektekı hormon ılaclarından dolayı böle oldum
psıkıyatrıye gıttım
kadın hc hosuma gtmedı
ılaclar ıı gelıor
ama omrumun sonuna kadar onlarlan yasamak ıstemıorum
23 yasında bu pıs hastalıktan kurtulmak ıcın dua edıyorum

Bu panik atak birden geliyor insanın hayatını mafediyor sıfırlıyor ama ben onu gerisin geri göndermek üzereyim

ben kişilik olarak çok neşeli hareketli güleryüzlü insanları çok seven ince düşünceli kısaca çok çalışkan ve çokta sorumluluklarını abartan herşeyi kafaya takan kırılgan bir insanım ama hafif çatlaklık derecesindede gırgır ve hayatdolu herkesle çok rahat iletişime girebilen bir kişiliğe sahibim
ama çok zor bir hayatım oldu ben şansız insanlardanım hayatta herşeyi çoğu kişiden çok daha fazla zorlayarak elde edebildim bu yaşa kadar geçirdiğim tüm bu zorluklar bende bilinçaltımda birikti ve birgün patladı ve panikatak krizleri geldi

ve panik atak beni sokağa çıkmaktan korkuyordum,yüksek sesten bile korkuyordum , düşünceleri hakim olamadan devamlı çıldıracak gibiydim , evde tek kalamıyordum , satlerce ağılayabilen biri olmuştum. kimseyi çekemiyordum telimi bile açmıyordum herşeyden alınıyordum kırılacak bir cam gibiydim
herkesin derdini dinleyen ben artık kapasitemi doldurmuştum

18 agustosta doktora gittiğimde durmadan titriyordum ,devamlı başım dönüyordu , yolda yürürken desteksizsem hep sola yalpalanıyordum , içimde sıkıntı , kalbim deli gibi atıyordu kendimi psikiyatrın önüne zor attım doktor bana şiddetli panik atak olduğumu söyledi ilaçlarla eve gönderdi 4 gün içtim ve bıraktım asla içmem daha kötü yaptı aman kullanmayın arkadaşlar
başka psikiyatra gittim yine aynı tanı konuldu.
yaşadığım herşeyin birikimi ben mafolmuş gibiydim en yakınlarım bile anlayamıyordu beni
herkes neden oldu , nasıl oldu diyordu , sanki deliymişsin gibi bakıyorlardı
kendi kendime ne oluyorsun inci dedim kendimi telkime başladım ,acıklı müzikleri ve filmleri , negatif insaları hayatımdan çıkardım

ilk zamanlar uyurken gelen krizlerde kalbim çıkacak gibi atıyordu bende hemen can havliyle eşime koşuyordum zor sakinleşiyordum sonra telkinle krizleri bekledim hatta gelmesini çok sabırzılıkla bekledim diyebilirim
yine gece uyurken kalp atışıyla kalktım ,kulaklarım deli gibi çınlıyordu ve panik atak krizim gelmişti hiç oralı olmadım hatta çok eğlenceli geldi bana tv açtım elimede bir elma aldım afiyetle yedim kriz beni yenemedi ben onu yendim şimdi tekrar kendilerini bekliyorum
hastalığın tanısı konulduktan 1 ay sonra tek başıma gezip dolaşmaya başladım tabi arada uğruyordu

şunuda diyim tam anlamıyla yenmedim yine arada uğruyorlar mesala bugün bir uğradı bu seferki beni yendi ama inşallah daha iyi olucam bunada şükür doktorum ilaçlara 6 ay tedavi önermişti ama ben 3 ayda telkinle % 70 oranında yendim paanik atağı

kısaca herşey bizim beynimizde bitiyor telkinle pozitif düşünceyle inşallah hepimiz yeneceğiz şu illeti

Son düzenleme:
o hastalık senı yenmıcek cnm guven bana benim annemde panikatak hatta yataktan cikamiodu.. simdi bodrumdan gelmiyor :) herseyın bası telkin ve yaninda destekleyecek kisilerin olmasi cok onemli.. kendini yalnız hıssettıren bı hastalık bliorm hatta bıraz bendede var baslangıcları.. annem cipram kullandi 2 sene boynca ama ilk 4 ayda bütün hastalıgı gecmisti

benmde ılaclarım değsilti once cipr.... ile atara.... verdı onlar yaraamdı
sımdı kullandıklarım ıı gelıor
ama kullanmadıgım zaman tamamen berbatımmmmmmm

Aslında cipram..bayaa iyi bir ilaç bende işe yaradı..Ancak iyi hissettiğiniz anda kestiğiniz durumdaki bu her türlü psikiyatri ilaçları için geçerli eskiye oranla daha kötü oluyorsunuz..Sakın kendi başınıza bırakmayı denemeyin :26:

babamda panikatak hastası cipram iyi geliyormuş bende kullansam iyi gelirmi kafam karıştı ilaçsız idare ediyorum ama tam iyi değilim cipramı önerirmisiniz sizde nasıl etkiler yaptı

Sevgili arkadaşlar;
İlaç kullanmayı bazen çok istediğinizi biliyorum.okadar şiddetli oluyorki bazen insan o kalbinin yerinden çıkışı anını ölüm korkusunu yaşamaktansa kendini ilaçla hissizleştirmeye çalışıyor.bende yaşadım çok defa.ama inanın ilaç sizin problemlerinizi o anlık çözer,çözmekte değil bu aslında sadece sizi hissizleştiriyor,uyuşturuyor,sorunlarınızın üstünü kapatmaya çalışıyor.adeta afallatıyor insanı.ilaçlar hiç bir zaman çözüm değildir.siz bu durumdan kaçıyorsunuz,korkuyorsunuz çünkü.korktukça panik atak daha çok geri gelecektir.bunu vücudumuz yapıyor çünkü.artık korkmayı bırakın,panik atağı bekleyin.yüzleşin onunla.hayatınızdan olumsuzlukları atın.sizi üzen şeyler yapmayın film izlemeyin,haber izlemeyın,müzik dinlemeyın.neşe verecek şeyler yapın.lütfen soyledıklerımı daha cok dıkkate alın.böylece yavas yavas bu hastalığı kontrol etmeye başlayacaksınız ve zamanla buna beynınızde alışacak ve yeneceksınız.cunku bu vücudumuzun beynımızle verdiği bir tepki.bu şekilde alıştırdık.bunu eskı haline cevırecegız tek sorun bu.ilaçları bir anda bırakmayaın ayrıca.daha kotu olabılırsınız.ilaçsız bu hastalıgı yeneceksınız ben yendım ve cok mutluyum.o yuzden sızlere yardımcı olmak ıstıyorum ne cektıgımı bır ben bırde bunu yaşaynlar bılır.yaşamayan anlayamaz.kendinize cok iyi bakın

merhaba arkadaslar

ben de 3 aydir cipram kullaniyorum ve özellikle 2. kutudan sonra degisimi farkedebiliyosunuz..

diger arkadaslarinda söyledigi gibi kesinlikle kendimi artik iyi hissediyorum diyerek birakmayin tedaviyi..doktorunuzun önerilerine kulak verin..

ilacsiz idare eden arkadaslar, bence kendinize eziyet etmeyin ve bi doktora basvurun..ayni seyi ben de yaptim ve uzun zamanlarim izdirap icinde gecti..iyiki doktora gitmisim ve cipram kullaniyorum..psikiyatrim ilk gunden beri sunu söyler, bu hastalik grip gbi herkeste olabilecek türden bi hastaliktir, sakin kendini suclama..grip 3 haftada düzeliyorsa bu hastaligin da 6 aya ihtiyaci var demisti..3 aydan sonra daha iyi olacagimi da söylemisti ki ben su an Allah im bozmasin cok rahat ve mutluyum..

herkese gecmis olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…