- 24 Ocak 2010
- 20.969
- 46
- 733
Esra;Ben 2 sene mücadele ettim,arada da etmeye çalışıyorum.
Sıkıntı geldiği zaman, asla evde,kapalı ortamda durma.Kendini dışarı at,beynine oksijen gitsin.
Mutlaka bir işle meşgul ol ki düşünmeye fırsatn olmasın.
Seni üzen olay,haber ne varsa dinlememeye çalış.
Pozitif insanlarla gez,toz.
Birde maneviyat,Ben Kuran öğrenerek,okuyarak bunu yendiğimi düşünüyorum.Sorun olursa yardım ederim.Allah Tez zamanda seni bu hastalıktan kurtarır inşallah.
Bende aynı şeyleri yaşadım.Otobüslere binemedim,Perdeleri hiç açmıyordum.Ölüm korkusu.En son doktora gittiğimde yakın zamanda geçirdiğin üzüntü,sıkntı,hastalık bunu tetiklemiş dedi.Ben 42 yaşında geçirdim. Şu an 47 yaşındayım.Zaten geleceğini anlıyorsun.Vucudununda ısınma,nefeslerin sıklaşıyor boğulur gibi oluyorsun kalp krizi geçirdiğini zannediyorsun.Hiç bir şey aklına gelmiyor.Yukarıdaki dediklerimi yap.Devamlı dua süre oku inan faydasını görüceksin Ben bunu yeneceğim o beni yenmeyecek de.atak geldıgı zamn kendımden gecıorum
öle pıs ve sınsıkı anlatamam
cok uzuluyorum daha 23 yasımda bu hastalıklan ugrastıgıma
pesımı bırakmazsa kotu olacagımı dusunuyorum
olum korkusu benı bunaltıyor
cogu kısıyı gormek ıstemıorum hayatımda suan
ama olmuor mecburen goruorsun
ve bu benı sıkıor
dısarıyada cıktıgımda sankı oracıkta olecem ve kımse benı kurtaramıcakmıs gıbı
bu denlı agır gecırıorum
esracm daha çok gençsin umarım atlatırsın ama düşünce çok önemli bende 6 aydır ilaç kullanıyorum tam geçti diyorum bugün kardeşim ameliyat oldu yine eski şeyler başladı bi ara çoook uzun gibi geliyor bu çarpıntı hızlı kalp atışı daha doğrusu ama 5 dk.bile sürmüyor.
filiz81 sende benim yaşlarımdasın panik atak gerçekten zor bir hastalık ve ilacın da pek faydasını görmedim desem yeridir,ara ara oluyor ama üstes,nden gelmeye çalışıyorum.
sıcak basma kalp çarpıntısı nefes alamama bunlar tipik panik atak belirtileri,hatta biraz önce yine doktordan randevu almak için pc yi açtım ama ne diicek dedim hep aynı şeyler,kendimi toparladım,şuan iyiyim.
amaan boşveer takmayacaksın dua ve nefes egzersizi,seni üzen şeyelrden uzak duracaksın.herkese sağlıklı günler.
Canım arkadaşım; Ben ilk panik atak krizi geçirdiğimde karşımda dahiliye doktoru komşum var, ona gittiğimi biliyorum, ama sonra hastanede gözümü açtım Benim krizim 45 dakika sürmüş hatırlamıyorum Başımda bir sürü doktor vardı orda teşhis koydular (Anksiyete bozukluğu,Panikatak ve Ağır depresyon) Psikiyatri doktoru bu kadar uzun süren bir panik atak kriziyle ilk defa karşılaştım, çok uzun sürdü dedi.terapide gördüm 2 sene kadar da ilaç kullandım,İlaç hareketlerimi kısıtlıyordu.devamlı uyku hali yapıyordu.Akupunktur,a gittim, bu rahatsızlığı atlatmamdaki en büyük destek, akupunktur ve akabinde kuran öğrenmem oldu. Bu ataklar gündüz de oluyordu, ama gece daha çok,Pencereyi açıp hava almak istiyordum.Uykularım yok gibiydi,Kalabalık,Kavga,Ağlamalar hastalar ambulans yalnızken banyoya hiç girememe Hayattan hiç zevk almama,devamlı mide ağrısı,iştahsızlık gibi nedenler.
İlk başta yaptığım en büyük yanlış Vucudumda ısınma başladığında eve kapanmak,Perdeleri örtmek,mutlaka yanımda birinin olması gerektiği,çünkü bir şey olacak hissiydi.
Ama şimdiki aklım olsaydı Kesinlikle kendimi dışarı atmak olurdu.
Böyle zamanlarımda karşımdaki insanların bana anlattıkları acıklı hasta haberleri dinlemez, bir mazeret bulup yanlarından uzaklaşırdım.Televizyonda olan haberleri dahi seyretmezdim
Birde eve muhabbet kuşu aldım,bir meşgalem oldu.Çiçek yetiştiriyorum.Halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara gidiyorum evden uzaklaşmak inanınki iyi geliyor.
atak geldıgı zamn kendımden gecıorum
öle pıs ve sınsıkı anlatamam
cok uzuluyorum daha 23 yasımda bu hastalıklan ugrastıgıma
pesımı bırakmazsa kotu olacagımı dusunuyorum
olum korkusu benı bunaltıyor
cogu kısıyı gormek ıstemıorum hayatımda suan
ama olmuor mecburen goruorsun
ve bu benı sıkıor
dısarıyada cıktıgımda sankı oracıkta olecem ve kımse benı kurtaramıcakmıs gıbı
bu denlı agır gecırıorum
Slm hanimlar,
bende 2009 sonu PA la tanistim malesef.
Önce sürekli bas dönmesi, halsizlik ve korkuyla basladi.
Bu beni deli ediyordu. Sonra siri ölüm korkusu, kafam sünger gibiydi.
Bir gün telde konusurken sanki bayilcak gibi oldum ve ilk PA mi yasadim.
Bir gün Dr a gittim, ilac yazdi.
Hic birsey yiyemiyordum, sirf koltukda internet basinda arastirma yapip duruyordum.
Bir aksam wc ye giderken bayilmisim. Ayilinca esimin ambulansi aradigini duydum ve üzerime su serpiyordu.
Hastahanede kontrol ettiler birsey yok.
Bir kac ay sürekli korku ve PA yasiyorum.
Sonra zamanla gecti, Asagi yukari 1 seneden kisa süre bir sonra tekrar korkular basladi.
Bas dönmeleri vs.
Tam PA olmuyorum artik, engellemeye calisiyorum, ama bu korku beni mahf ediyor.
Su an yine asiri korkum var.
Kafaya burun estetigi olmaya takdim cünkü, ve bu durumu kafamda cok yordugum icin galiba yine tetikliyor.
Hepinize Allah acil sifalar versin
o hastalık senı yenmıcek cnm guven bana benim annemde panikatak hatta yataktan cikamiodu.. simdi bodrumdan gelmiyor :) herseyın bası telkin ve yaninda destekleyecek kisilerin olmasi cok onemli.. kendini yalnız hıssettıren bı hastalık bliorm hatta bıraz bendede var baslangıcları.. annem cipram kullandi 2 sene boynca ama ilk 4 ayda bütün hastalıgı gecmisti
Aslında cipram..bayaa iyi bir ilaç bende işe yaradı..Ancak iyi hissettiğiniz anda kestiğiniz durumdaki bu her türlü psikiyatri ilaçları için geçerli eskiye oranla daha kötü oluyorsunuz..Sakın kendi başınıza bırakmayı denemeyin :26:
8 ay cipralex kullandım 4 aydırda düzensiz bir şekilde kullandım,bazı günler aldım bazı günler almadım..hatta 1 hafta boyunca almadığım bile oldu..2 gündür çok çok çok kötüyüm,çıldırıp aklımı kaybedecekmişim gibi geliyor..çok korkuyorum,yemek yemek bile istemiyorum,hiçbişeyden keyif almıyorum,sanki yaşamak çok boş..sanki her an bişey olacak..:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?