Panik Atak sorunu olanlar....

Sorun ilacı bıraktıktan sonra başlıyormuş bağımlılık yapmasından korkuyorum ben ilaçsız idare ediyorum
doktorunuza lütfen sorun kullandığınız ilaç bağımlılık yapıyormuymuş
bu hastalık ilaç kullanmasanda 6 ayda geçiyormuymuş
şimdiden çok teşekkürler ALLAH herkese sağlık versin

babamda panikatak hastası cipram iyi geliyormuş bende kullansam iyi gelirmi kafam karıştı ilaçsız idare ediyorum ama tam iyi değilim cipramı önerirmisiniz sizde nasıl etkiler yaptı

canim bence doktora görünmeden kullanma..cünkü herkesin bünyesine göre degisiyor..ben kullanmaya basladiktan 3 hafta sonra etkilerini kontrol etmek icin doktorum cagrdi ve konusmalarimiza göre devam ediyorum..

babana iyi gelen belki sana iyi gelmeyebilir, bence iyi olacam derken tam tersi olmasin..cok gecmis olsun

çok teşekkür ederim
inşallah bu saçma hastalıktan kurtulurum şimdi nasılsın eski algılarına dönebildinmi

ben doktora ilk gittigimde agir durumdasin ve ilac baslamak zorundayim dedi..

6 ayin sonunda tekrar görüsecgiz ve durumuuna göre azaltarak birakacagiz dedi..kendiliginden gecmiyecegini söledi ki ben bunu daha önceki yillarda kendi kendime yendegimi sanip bosuna zaman kaybediyormusum..yeni ewlendim ve yurtdisina cikinca da bu yeni ataklarin bahanesi oldu..

su an 3 .ayimin sonundayim ve 5. ayimda turkiyede olacagim tekrar görüsüp ilacimi birakma fikrimi danisacagim doktora..kesinlikle iyiyim die birakma taraftari degilim..bagimlilik yapacagini da düsünmüyorum cunku yaninda bi ilac daha verdi (ben de sürekli bulanti kusma vs oldugu icin), o ilacin bagimlilik yapabilecegini söyledi mesela..onu da ani ataklar ya da cok stresli oldugum dönemlerde sadece bi adet aliyorum ve iyi geliyor..

saglikli günler herkese

çok teşekkür ederim
inşallah bu saçma hastalıktan kurtulurum şimdi nasılsın eski algılarına dönebildinmi

rica ederim canim insan sadece bu hastaligi kendinin yasadigini zannediyor ama her 4 kisiden 1inde varmis hastalik..

Allah a sükürler olsunki su an cok iyiyim eski algilarima döndüm ve daha da iyi olacagima inaniyorum..ben herseyden cok esim ve ailem icin gitmek istedim cünküen cok onlari yipratiyordum..ama su an elhamdülillah cok iyiyim sakin doktora gitmekten cekinme ve yalniz oldugunu asla düsünme..insallah sagligina tez zamanda kavusursun

ben doktora gidiyorum hatta 3 doktora gittim en çok bayan doktorla anlaştım oda ilaçları kullanmadığımı biliyor beni zorlamadı son gittiğimde hatta şaşırdı çok iyisin dedi 1 ay sonra gel dedi ben ilaç kullanmıyacam dedim oda olur çok kötü olursan ara beni dedi bu hafta gidicem bakalım ne dicek
sanada cevap verdiğin için çok teşkkür ederim sağlıklı günler diliyorum

canim ne güzel demekki sen kendini telkin edebiliyorsun cok agir durumda degilsin...dediigim gibi ben son noktamda gittim, ama derdini veren Allah dermanini da veriyor..senin adina cok sevindim..illa ilac kullanilacak diye birsey yok tabi...

hepimiz yenelim bu hastaligi insallah esiri olmayalim:)

amin diyeyim ALLAH ım kimseyede vermesin

hepinizi anlıyorum arkadaslar gecen hafta bende yasadım ve o gunden beri cok farklı hıssedıyorum kendımı durduk yere korku hıssıne kapılıyorum kalbım sıkısıyormus beynım uyusuyormus gıbı oluyor arabaya bıle bınemıyordum ama sımdı korkularımla yuzlesmeye calısyorum arabaya bınıyorum artık. ilaç verdı doktor iğrenc mıde bulantısı yapıyor ama sımdılık ıyıyım kendımı telkın ederek ayakta duruyorum aklımdakı dusuncelerı uzakalstırıp baska seylerle oyalanmaya calısyorum sanırm cok agır deıl vakkam evde yalnız kalabılıyorum sadece araba ucak ve hareket eden her arac beni korkutuyor. Cunku gecen hafta cok acaip bır oyuncaga bındım boıstancı gösterı merkezınde. Kalbım sıkıstı nefes alamadım ölumden döndum o gun. İnanılmaz ınsanı sarsan tehlıkelı bır oyuncaktı ve sonra mınıbüse bındıgımde ve araba hızlandıgında mınıbusten ınmeye karar verdım ve fenalastım delırcek gıbı oldum dusuncelerımı kontrol edemıyordum. Bu öle acaip bır duygu kı delırecegını dusunuyorsun beynın uyusuyor sıcak basıyor ölcekmıs gıbı hıssedıyor ınsan inşallah tekrarlamaz allah kımsenın basına vermesın dıyorummm ama ınsanın elınde olan bısy bunun farkındayım sadece panık atagın basında hemen bısylerle oyalanmak lazım farklı seyler dusunulmeye calıslmalı ve tabıkı nefes egzersizi gerekli.

ARKADAŞLAR MERHABA,
panik atak günlük yaşamı hernekadar zehir etsede bundan kurtulmak çok ta zor degil.
2004 yılında çok ağır bir panık atak hastası olarak şunları tavsıye edebılrıım sizlere.2004 yılında çeşitli sebeplerle girdigim bunalım zamanla olum korkusu yalnız kalamama korkusu,uyuyamama,titreme,aglama,lavaboya banyoya girememe,karanlık korkusu araba ucakk denız korkusu vs. vs. aklınıza gelecek birçok seyden ölümüne korktum,doktora gittigimnde biri reçeteli olmak üzere toplam 3 farklı ilaç verdi.1 hafta kullandım ama inanın yarım yamalak,alışamadım kabullenemedim,içime kapandım agladım agladım.
bi akşam bişeyler oldu ve ben ilaçları yuttugumda midemde inanılmaz şiddetli bi agrı yaşadım zehırlendım sandım.beden saglıgımında en az ruh saglıgım kadar önemlı oldugunu düşünmeye calıstım kendımı buna ınandırdım.ve arkadaslar ben bu hastalıgı ortalama 1-1,5 yıl içinde tüm izleriyle sildim hayatımdan.
sokakta yürürken bayılan ben,şimdi o yaşanılanlar sankı bir film karesiymiş gibi anlatıyorum.detaylara cok giremedim ama bu hastalıgı yaşayanlara elımden geldıgı kadar yardımcı olmaya hazırım.sadece şunu unutmayın yaşadıgınız ataklar,korkular herşey ama herşey bigün geçecek..
hayat ne tam mutluluktan nede tam kederden oluşur.dibe düştüysen o dipten mutlaka bir çıkış vardır ve emın olun geçecek bitecek,herşey tekrar normale dönecek..

bu panik atak bana bayramı da zehir etti... yılbaşında dayımın vefatından ve babamın ölümden dönüşünden vb yaşadığım birtakım olaylardan düştüm panik atağın pençesine..

arife gecesi sabaha kadar gözüme uyku girmedi. kalp sıkışması uyuşma soğuk terleme..dedim herhalde kalp krizi geçiriyorum ben..ha şimdi geçer birazdan geçr yok.. sabahı ettim. hala geçmedi. sora bi ara uyumuşum. malum bayram erken kalktık..regl oldum bi yandn onun ağrısı başladı. akşamüstüye kadar halsizlik iştahsızlık akşama doğru yerini çarpıntıya titremeye bıraktı.. ama nasıl zangır zangır titriyorum. mide bulantısı kalp sıkışması nefes alamıyorum terlemeye başladım uyuşma..istemsiz bağırmaya , kazağımı çekiştrmeye başladım nefes alamıyorum diye.bunları bi anda yaşamak berbat bişi.acile gittik iğne ekg kan tahlili derken yatıştım.. psikiyatriye gitmekte istemiyrorum...verdikleri ilaçlar insanıdaha sersem yapıyor. sabahtan akşama kadar kafam kalkmıyor.. yok mu kendi kendine yenen ?

Son düzenleme:
Merhabalar,ilk önce herkese şifalar diliyorum.
yazılanları okuyunca şikayetlerimizin aynı olduğunu gördüm ve yazma gereği hissettim
20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim,hayatımda aman aman hiçbir büyük sorun üzüntü ve derdim olmadı çok şükür
ama en ufak bir tartışmada titrerim,tartışan ben değilsem bile tanıdığım bile değilse bu oluyor
titreme nöbetleri geçiriyorum,sanki çok üşüyormuşum gibi
nefes almada çok zorluk çekiyordum doktora gittim ve ciğerlerimde hiçbir sorun çıkmadı
ve ben zamanla anladımki ne zaman üzülsem stres yapsam nefes almada güçlük yaşıyorum

bu yaz üniversite sınavının sonuçları açıklandığında çok istediğim öğretmenliği kazanamadığımı öğrendiğimde
her akşamı sabaha bağlıyordum
nefes alamıyordum uyuyamıyordum inanılmaz bir korku hissi oluşuyordu
ki bu hala geçmiş değil

korkuyorum,korkumun nedenlerini bazen unuttuğum bile oluyor
gece uyumaya çalışırken,sanki arkamda biri varmış gibi hissediyorum
dualar ediyorum korkumu hafifletmeye çalışıyorum,hatta bütün cesaretimi toplayıp arkaya dönüp bakıyorum
ama korkum tam anlamıyla geçmiyor
aklıma türlü türlü şeyler getirip korkuyorum

titreme,nefes almada güçlük,aşırı korku..bunlar panik atak belirtileri mi ?
bunu nasıl öğrenebilirim,psikoloğa giderek mi ?
bana yardımcı olur musunuz
uzun yazdım okuyan okumayan herkese teşekkürler

Üzgünüm canım ama panik atak belirtileri ama panik atak atlatılabiliyor
eğer insanın genel karakteride heyecanlı sabırsız takıntılıysa tez canlıysa birazda ürkekse bide üzerine genetikte anne babada falan varsa yaşadıklarının birikimiyle insanı yokluyor bazısı başedemiyor işte o zaman süründürüyor bazısıda panik atağın üzerine gidiyorsa o zaman panik atak geldiği gibi gidiyor eğer üzerine gidersen atlatabilirsin.
bende panik atak hastasıyım çokta şiddetliydi bende ama ilaçsız üzerine gidiyorum
anladığım kadarıyla istediğin kafanda çok büyüttüğün öğretmenlik olmadığı için panik atağın başlamış senin yapman gereken beynini rahatlatmak bek şöyle düşün üniversiteyi bitirsemde kpssde çok ama çok zorlanırdım belkide kadroya giremezdim benim için hayırlı bu olmuş diyeceksin böylece düşüncede kendini rahatlaracaksın.
bide bol bol dışarda gez dolaş arkadaşlarınla gül eglen panik atağını düşünme
inanki pozitif düşünce ve telkinle pozitif ortam ve insanlar panikatağını doktora gitmeden defedersin geçmiş olsun

öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz ve cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim
sizide tebrik ediyorum ilaçsız bir şekilde bunun üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz
benim bu saydığım durumlarım sadece bu sene için geçerli değildi
son 3 senedir fark ettim ben bu durumu
ek yerleştirme ile üniversiteye gittim ondan sonrada bu şikayetlerim azaldı
anladımki üniversitede bölüm fark etmiyormuş sadece gitmek yetiyormuş bana

3 sene önce hiçbişeyim yoktu,lise sonda bu şikayetlerim başladı
aldığım nefes boğazımda takılıyordu sanki ciğerlerime gitmiyordu
bir film izleyim orda birileri kavga etsin
sanki kavga eden babammış kardeşimmiş gibi korkup titreme nöbetlerine giriyordum,hala öyle yani

bu durum hayatımı olumsuz yönde etkilemiyor fazla
yan bayılmalarım falan yok çok şükür
ama yine de canımı fazlasıyla sıkıyor
sanırım bir psikoloğa gitmem gerek

Senin bu durumunun farkında olmanda çok güzel.Psikologa gidersen bu durumda sadece senin olmadığını o kadar çok insanında senin gibi olduğunu anlayacaksın.
En azından kendinin ne yaşadığını ne yaşayabileceğini nasıl başından savacağını öğrenirsin iyi gelir.
öncelikle psikologa git derim çünkü onlar ilaç yazamıyorlar telkinle sana destek olur ben psikiyatra gittim hemen ilaçla başlarından savuyorlar tabi ilaçta bağımlılık yapıyor o zamanda insan devamlı psikiyatra gitmek zorunda kalabiliyor yanlış anlaşılmasın ama hepsi değilde birçoguda para için bu yöntemi kullanıyorlar diye düşünüyorum.
çünkü bu hastalığın ilacı insanın kendinde , ilaçlar uyuşturuyor ,panik ataklara sebep veren sorunu bulup beyninde temizlemelisin hepsi bu

teşekkür ederim.
aslında ilaçlık birşeyim yok sadece çarpıntım olduğumda kalp ilacımı kullanıyorum
ondan sonra rahatlıyorum
kafam rahatladı okulu kazandıktan sonra şimdilik şikayetlerim azaldı
umarım devam etmez.o zaman uzmana danışmam gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…