Panik Atak sorunu olanlar....

aynı şeyi bende yaşıyorum hatta dünden önceki gün çok iyiydim aklıma getirmemiştim hiç çok güçlü ve mutlu hissediyodum kendimi ama sonra dün ne olduysa yine geldi o korkuyla karışık duygular. bazen kendimi telkinleyip unutuyorum ama bazende ne yaparsam yapiyim olmuyor çok sinir oluyorum. kendimi rahatlatmak için annemle konuşuyorum annem ağır depresyon geçirdi ben küçükken ilaç kullanmadan yendiği için çok kızıyor benim böyle olmama. "sende benim gibi mi olmak istiyorsun ben ölümden çok korkardım ama sonra dedimki kendime ölümden sonrası varmı yani kendimi ilaçlara mahkum edip deliler gibi bi odaya tıkılmanın anlamı ne duygularını karıştırma hiçbişeye mantığınla hareket edersen herşeyi yenersin" dedi. kendisinin tuzu kuru tabi ben o zamanlar küçük olduğum için benimle oyaladı kendini bide belli bi yaştan sonra olgunlaşıyo insan onun kafasıyla söylüyo bunları. eskiden doktor doktor diye tutturururdum ama şimdide hiç gitmeyi istemiyorum bradley cooper ve jennifer lawrence'ın oynadığı bi film var "umut ışığım" diye iki tane psikolojik sorunlu insanı anlatıyo çok güzel bi film hani bişeyler kaptım ordan adamın doktoru ona kriz geldiği anda bi strateji bul kendine demişti. belkide bizimde ihtiyacımız olan şey odur. gerçi ben bulamadım onu. işin kötü tarafı yani bu düşünce beni mutsuz ediyo kendime çok kızıyorum neden bunları düşünüyorum ve kendime bunu yapıyorum diye. bak yine kızdım şimdi

aynı şeyleri bende yaşadım babaannem kollarımda öldü ardından dedem kanser oldu ona kostur filan derken onuda kaybettik ve tam 1 ay sonra babamı kaybettim aniden. hiç bişey anlamadım ağlamadım bile hepsi çok kısa zamanda gittiler. su an tedavi görüyorum. görmek zorundayım bende senin gibi doktora gitmedim ve çok şey kaybettim sağlığımla ilgili bayılıp saatlerce ayılmıyordum. en kısa zamanda bir doktora gözükmelisin kesinlikle ilerlemesi çok daha kötü seylere yol acıyor.

Aslında ben bi strateji geliştirdim, kendimi kötü hissetmeye başladığımda hemen kendi kendime "ertele" diyorum. insanoğlu aslında herşeyi ertelemeyi seviyor. ben de ne zaman kötüleşmeye başlasam bırak şimdi bunları yarın düşünürsün diyorum. komik belki ama uzun süre işe yaradı bu bende :) söylediğin filmi izleyeceğim bu arada teşekkür ederim

Anksiyete ve panik atak benimde kabusum
1 aydir yuzum karincalaniyordu, kafamdada var, sol kolumdada oluyor bazen.
Dahiliyeye gittim b 12 im ve kanim dusmus igne ve ilaca devam.
Hamileyken gizli sekerim yukselmisti, acaba uyusmalar sekerdenmi yada baska irseydenmi diye kahroluyorum. Hastalik hastasiyim, Allah korusun ya ms olduysam diye cildiricak gibi oluyorum, bu sefer panik atak geciriyorum, bu sefer eyvah kalpmi bu diyorum.
Dr a gore uyusmalar b 12 den mis, ya degilse korkusu beni hasta ediyor.
Safra kesemden ultrason cektiriyordum tas var orda yiilicam sanki dr noldu neden endiselisin deyince anlattim anksiyete var diye hemen bence psiiiyatriye git tedavini ol yoksa daha hasta edersin kendini evindede duzenini etkiler dedi aynen oyle esim ve cocuklarim etkileniyor. İkizlerim var coknuykusuz kaldim anlsiyeteye zemin hazirlarmis uykusuzluk.
Burdada anlatmasam cildiricam sanki offff. Tam hasta psikolojisindeyim yemek icmek gezmek istemiyorum. Kusuyorum arada ishal terleme ates titreme. Kafami yormasam bu kadar degilim elimde degil.
Psikiyatroye gittim. 15 yildir boyleyim dedim yasim 32. Daha once 3 er aylik 3 tedavim oldu. Dr tedavi 1 yil surseydi tekrarlamayabilirdi dedi. Lustral basladik. İnanin ilacsiz gecmiyor, o 3 aylik tedaviler bile 2- 3 yil yetiyordu bana. Stres hormonlari uyusmada yapar dedi.
Ama kendimi buna ikna edemioum bir turlu ya baska hstaligim varsa diye kotu oluyorum.
Allah askina benim gibiler varmi aranizda, uyusan, karincalanan, kusan, yemeyen, icmeyen.....vs... anlatin lutfen .
Cok anlattim ama kusura bakmayin ihtiyacim vardi:-(

1,5 sene ilaç tedavisinden sonra 8 aydır kulanmıyordum lustralı 1 hafta önce acillik oldum karın agrısı ishal şikayeti ile tabi korkularım başladı yine ölecekmiyim ne olacak dye başım dönüyordu neyse ertesi gün dahiliyeye gittim test yapıldı idrar yolarında enfeksiyon cıktı antibiyotik yaazdı ama hap da yutamıyorum kırıyorum 10 parçaya bundanda korkuyorum zaten kırınca bişey olurmu diye bide bana lustral da yazdı yeniden 5 gündür tekrar başladım 4 gün yarım bugün tam içtim aman Allah!ım mide bulantısından ne yapacağımı bilemedim oturdum hüngür hüngür ağladım işyerinde benm kadar ölümden korkan varmıdır bilemiyorum küçükken dedem yanımda öldü babannemide kaybettim ananemide etkilendim sanırım.Sürekli bi hız var bende ama içimde engel olamıyorum huzursuzluk diz boyu düşüp bayılıcam korkusu cabası Allah'ım hepimize yardım etsin kimse kendi kendine geçer demesin olmuyor çoktakıyorum kafama herşeyi çok sıkıntı stresim offffff offffff

Bu ne biçim bi hastalık ben anlamadım.Geçti sanırken sinsice hortluyor birden bire.
üniversiteye hazırlandığım yıl belirtiler başladı önce kalp doktorlarını gezdik bolca.Kalpten şüphelendik.Bişey çıkmadı.Psikiyatra gönderdiler git gel orda panik atak teşhisi kondu.İlaç kullandım yıllarca.Üniversitedeyken amcam da gizli kalpten öldü.Ben belki bizim ordaki doktorlar anlayamadı bi deyip üniversite okuduğum şehirde tekrar kalp tetkikleri yaptırdım.Yine bişey çıkmadı.Yine ilaçlara devam ediyorum bu arada ama değişen pek bişey yok.sonra annem babam boşandılar ve panik atak krizleri tavan yaptı bende.ilaçların işe yaradığına hiç inanmadım.hala da inanmıyorum.Çünkü bu ruhsal bişey ve terapi yardımı olmadan ilaç yutup yutup durmak neyi değiştirebilir ki sonuçta?
İlaçların yan etkisi ve uzun vadede çok zararı vardı şimdiki eşim ozamanlar sevgilimdi.İlaçları bırak diye tutturdu.Birden bırakmak kötüydü biliyordum ama kullanmamın da iyi bi etkisi yoktu sonuçta.İlaçları bıraktım.Evlendim ataklar azalmıştı.Deli gibi çocuk istemeye başladım.Yıllarca uğraştık ama olmuyordu.doktor doktor gezdik eşimde sorun çıkmıştı belki hiç çocuk sahibi olamayacaktık.Bunu öğrenince dünyam kararmıştı.Sürekli kendimi dinlemeye başlamıştım.Düzenli bi işim yoktu.Atanamamış bi öğretmendim.(Hala öyleyim)Nasılsa çocuğumuz da olmuyordu ilaç kullansam ne değişir diyerek tekrar doktora gittim.Ama doktor adeta kbb'ye gitmişim gibi neyin var diyip iki cümle kurmadan antidepresanı basıyordu.özele verecek param yoktu.Kpssye hazırlanmakla yıllar geçti ve geçiyor bu da stresimi artırdı.Ama şöyle ki panik atak tedavisi iki antiepresan yutmakla olmuyor.ben bi çare bulamadım bulan varsa gelsin beri.

nasıLsınız kızlar..bakmıyodum uzun süredir buraya.. biraz oLsun düzelen,rahatlayan varmı?
ben hala aynıyım ya,evde hatta hiç biryerde yalnız kalamıyorum.illa biri olmalı yakınlarımda,tanımasam bile olmalı.
Birde evlenince nasıl yalnız kalırım diye düşünce beni yedi bitirdi:18:
şimdiki evımde kotu oolsamda yan evde akrabalarım oturuyor,oraya kaçıyorum ama orda kimseyi tanımam etmem,napıcam bilmiyorumm yalnız kalmaktan yemek yapamama korkumda var o ayrı bir içimi kemiriyo off off.
Rabbim hepimize şifa nasip edtin inşallahh

şimdi nasılsın canım,atlatabildinmi kolay

değilim.bana ne olduğunu bile bilmiyorum.kime danışayım bilmiyorum.tuhaf şeyler oluyor banapanik atak mı yoksa başka bişey mi?bende özellikle gece başlıyor.yutkunma takıntısı,ya da yutkunma sorunu diyelim.ve de derin nefes alma isteği ama bunuu yapamama...derin nefes almaya ve yutkunmaya çalışmak ve bunlarda zorlanmak çok zor.şu an gözümden uyku akıyor ama yattığım anda bu endişe bozukluğunu yaşıyorum.çarpıntı,titreme geliyor.uykusuzluk da beni mahvetti.ben oraya çaresizlikten yazdım.bu gece de geçmedi bu durum.bunları yaşayan var mı?uykusuzluktan ne yazdığmı bilmmiyorum.

arkadaşlar buna benzer bi konu açıp ben de soru sormuştum ama pek ceaplayan olmadı ben de tramva sonrası stres bozukluğu yaşıyorum bugun 22. gün falan doktor ilaç verdi ama olumsuz yorumlardan o kadar etkilendim ki kullandığım günden beri şikayetlerim daha arttık uyku bile haaram kullanmasam ayrı bir dert daha yeni ama inanın çok savaştım bir daha yasamamk için çok uğraştım uzun süreli olmasın daha yeniyken başedeyim istiyorum annemi çok üzüyor bu halim yüküm daha da artıyor ama benim gibi olanları görmek o kadar rahatlatıcı ki allah hepinize acil şifalar versin.

ben burada benim sorunumu konu olarak açacaktım ama nereye nasıl açacağımı kestiremedim.ilgili bölüme açsan pek kimse bakmayabiliyor.bir derdim var bölümüne açsan daha çok ilgilenilebilir ama orada da favori konular aldatılma,vs...bak sana da cevap verilmemiş.bi de benim rahatszılığım sırasında konu açacak mecalim yoktu.geceleri rahatsızlığım fazlalaşıyor.ne olduğunu bilmiyorum,çaresi ne bilmiyorum.daha çok yeni.bayram olduğu için doktora gidemedim.sendeki nasıl tam olarak,şikayetlerin nedir?benim durumumu yaşayan ve iyileşen var mı ben de bunu öğrenmek istiyorum.dün gece yine mahvoldum.zar zor uyudum 03.00dan sonra anca...o da işkenceydi resmen uyuyana kadarki kısım.

sana anlatayım baştan kötü etkilenmemen için olayı anlatmıyorum ama bir tramva yasadım ve ilk anda bi delirme hissi yasadım kendimi zor kontrol ettim daha sonra ilk 6 gün üstesinden gelirm dedim hep ama olmadı hemen doktora koştum başta atarax verdi iyi geliyordu ama sıkıntılıyımdm içimde sürekli kuruntular kafama takılan meselelr vardı çok uğraştım savaştım bununla kuuntularım geçti ama geceleri çok zor durumdayım hissettiğim şey delirme hissi albime bişey oturmuş gibi kalkmıyor rahat bırakmıyor insanlar çok yabancı geliyor bazen ben kontrol etmeye çalışsam da o an bi faydası omuyor sonra geçiyor ama ara ara geliyor işte. BEN RAAHATSIZLIĞIMI ARAŞTIRMAK İÇİN BÜYÜK HATA YAPIP LAÇ KARŞITI ÇOK YORUM OKUDUM sana tavsiyem ilaca karşı olma. çünkü pes ettim vve antidepresan kullanıyorum ve sabrediyorum ilk güler sıkıntı bile verebilirmiş ama doğru ilacı bulmuşsam bir ay içinde eeki edermiş.

senin şikayetlerin neler paylaş istersen benimle dertleşelim sana yardımcı olabilirm belki?

yani bi olay sonucunda mı bu yaşadıklarını hissetmeye başladın ya da ne bileyim kafana taktığın bişeyler mi vardı ya da geçmişte kendine dert ettiğin meseleler. başta takıntı yapıp sonra mı bu fenalaşmaları hissetmeye başladın
bir de tavsiyem ennn kısaa zamanda bi soktora gitmelisin geç kalmadan mudahale edersen çok daha yararlı olur o kadar zengin biri değilim ama aldığım biriktirdğim bursları bu işe yatırcam devlete gittim 9 dk dinlyor seni ne umut verme var ne güzel yöntemler söyleme yaz ilacı gönder bence bir seferliğine de olsa özee git uzun uzun anlat onların bu durumu rahat karşılaması bile sana biraz güven veriyor

canım biliyorum zor ama uykun gelmeden mesela yatma,oyalan bişilerle.Bende geçirdim o geceleri,çok zor biliyorum.O nefes alma isteğide hala oluyor,atak anında derin nefes almak istiyorum ama alırsam sanki patlarım gibime geliyor :S,bayılır kalırım gibime geliyor yapamıyorum.
İlla uyumam gerek diye düşünme,seni ne rahatlatıyosa onu yap.
Sabah uyanıncada kotu oluyomusun?

Benim geceleri günlük kıfayetle uyuduğum gile olmuştu
ççunki uykudan uyanınca çok kötü oluyodum,kendımı hemen dışarı atıyodum,gecelikle çıkmayayım diye öyle uyuyodum,o derece kotuydum ama çok şükür Rabbime çok şükürr o gunleri atlattım.İnşallah tekrarlamaz
Bu rahatsızlığı Rabbim düşmanıma bile vermesin,gerçekten çok zor

canım çok yeni,umarım atlatırsın.
İlaçlar hemen etkisini göstermiyor veya bu dozu az gelmiştir.
Normalde etkisini 1-2 hafta sonra gösteriyor,doktoruna bir danış derim.
Birde ilaçları kullanıcaksan en az 9-10 ay fln kullan,yoksa tedavi yarım kalmış oluyor,ve ilaçları bırakırken asla hemen bırakma.
Gunde 2 tane içiyosan, gün gün 1'e indir,öyle bırak.

Ve kızlar size tavsiyem burdaki yorumları,böyle panik atak sorunları olanların dertlerini fazla okumamanız,herkezde farklı oluyor bu ataklar,okudukça daha çok etkileniyosunuz.
Bende okumak istiyorum ama çoğunu okumuyorum,aklıma geliyor sonra
Rabbim korusun hepimizi,şifamıza kavuştursun inşallah..bizde normal insanlar gibi oluruz inşallah

ya inan bi cevap verilmesi bile o kadar rahatlatıyor ki.Evet çok haklısın ama insan derman aramak için bi umut için bakıyor işte o yorumlara..artı yönleri de var senin gibilerin olduğunu bilmek başetme yöntemleri görmek pes etmeyenleri görmek gibi ama olumsuz etkisi daha fazla sanırımm olumsuz hikayeler farklı boyutlarıyla karşılaşma ve özellikle o ilaca karşı olma durumu çok etkileniyor insan. bazen yerimde duramıyorum yeteeeer diye bağırmak falan geliyor içimden ama bazen bu atağı durdurmak için aklıma sizleri getiriyorum işe yarıyor. ilaç konusna gelince bilmiyorum halim ne olacak dediğim gibi çok etkilendim bu durumdan içtiğim günden beri geceleri uyuyamaama bi huzursuzluk ki sormayın ama devam ediyorum çünkü başka çarem kalmadı yani mücadele etcem etmesine ama böyle bi desteğe ihtiyacım var bakalım daha başlardayım doktorumu aradım tatildeymiş dönüşünde ona dda danışcam o zamana kadar da kullanmaya devam edicem.

Allah hepimize acil şifalar versinn AMİNN

merhaba bu dediğini ben küçükken yaşamıştım. gece gece kendimi hastaneye atmıştım doktor bakmıştı faranjit bişey yok demişti. sonra tabi bende başladım nefesime ve yutkunmaya takıntı yapmaya. bi iki yıl falan ara ara geldi gitti böyle derin nefes almaya çalışıyodum alamıyodum yutkunamıyodum bazen yemek yerken boğazımda kalcak ölecem diye yutkunamıyodum suyla beraber yiyordum yemekleri su içince rahat yutuyodum. sonra fazla kafamı takmamaya başladım kendi kendine geçti. tabi nefes almaya takıntım geçmedi hatta panik atağa dönüştürdü nefes almaya odaklanınca göğsümde ağrı ve baskı hissediyodum olaylarda üst üste gelince panik atak oluştu. ama kafaya takmamaya çalış hani takmayınca ister istemez geçiyor. ha bak mesela benim erkek arkadaşımdada faranjit çıktı yeni geçenlerde çağla nefes alamıyorum böyle derin nefes almak istiyorum alamıyorum dedi. sordum peki önceden olmuşmuydu bu hani faranjit tanısı konduktan sonra ilk defamı oldu dedim evet dedi. belki onunda etkisi vardır doktor bana şimdi dışardaki insanların hemen hepsinde vardır bu hastalık kafanda büyütme demişti. umarım faydası olur bunun sana ama derin nefes almayı takıntı yapma ben 2 sene önce böyle gece yatarken nefes alamadığımı düşünüyodum boğazımın tıkandığını falan düşünüyodum. sonra durdum yavaş yavaş nefes aldım kendi kendime içimden bak nefes alabiliyorum aldığım müddetçe sorun yok demiştim o fayda etmişti bak sende deneyebilirsin.

Arkadaşlar lütfen bana birileri ilaçların iyi geldiğini söylesin tek dayanağım onlar huzursuzluk her sn peşimde artık her sn boğuşuyorum çok yıpranıyorum ci..s ilacını kullanıyorum bir kaç gündür dediğim gibi huzursuzluk arttı ya hep böyle devam etmicek alışacaksın her sn yakanda olamayacak diyin lüften çok ihtiyacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…