Panik Atak sorunu olanlar....

içimde bi sıkıntı var bi sn kurtulmuş olsam şükrediyorum işte o kadar boğuyor bu durum beni doğru ilacı bulana kadar denerim bu ilaç bi kaç hafta etkili olmazsa başka ilaç isterim ömür boyu kullanmayı bile umursamıyorum yan etkiler umrumda değil biri ilaçlarla huzur bulduğnu söylesin

canım bana cevap verdiğin için sağol.benim çok tuhaf bi durumum var.uzun süredir sıkıntılarım vardı.depresyondaydım aslında ama günlük işlerimi yapmaya ve kendi kendime yenmeye çalışıyordum.güçlü biriyimdir esasında ve açıkçası doktora gidip ilaç kullanmak yerine kendim yenerim diyordum.ta ki son günlerde yaşadığım bu anormalliklere kadar.işte bahsettiğim gibi önce derin nefes alma ihtiyacıyla başladı.gün boyu sürekli derin nefes almaya çalışıyorum.ama o da yetmiyo gibi oluyor.çok tuhaf.bunun ardından bir de yutkunma sorunu başladı.sanki yutkunurken aklım sürekli boğazımda.bi engel oluyormuş gibi.refleksi unutacakmışım gibi.yani tarif de edemiyorum.hatta öyle ki bu sefer aklıma kötü düşünceler gelmeye başlıyo.bu şekilde nasıl yaşıcam,işime nasıl gidip gelicem,ölür kalır mıyım,böyle yaşamımı sürdürebilir miyim?ne olur burada bu sorunu yaşayan biri varsa o kişi de bana bi yazsın.O yutkunmaya kafam bi takılıyo,deli gibi uyku aktığı halde gözümden uykuya geçemiyorum.dün gece 3'e kadar bu gelgiti yaşadım.artım vücut direnemedi uykuya geçtim ama sabaha kadar defalarca uyandım.böyle tam uyuyacam korku geliyo,boğulacak gibi oluyorum irkilerek uyanıyorum.durum bu.burada fazla okumamak konusunda haklısın.ben de okudukça fenalaşıyorum.doktora gidince iyileşir miyim sizce?Allah bizlere şifa versin.çok zor birşey.umarım iyi oluruz.

canımmmm senle o kadar benziyoruz ki yani farklı görunse de aynı kapıya çıkıyor bende de bu var depresyondaydım kendim yenerim dedim falan ama pes ettim işte gerçekten kendi başedebilceğeimiz bir şey değilll yine de bunu yapabilenleri tebrik ediyorum işte bende de ölüm korkusu yok ama delirme korkusu hiç düzelmeme korkusu yani korkular değişir ama bize bunu yasatan elimizde olmayan bir şey bu yüzden ilaçlara güvenmek istiyorum yan etki falan umrumda değil sabrediyrum etkisi geç olur ya da uygun ilacı hemen bulamayabilrsin gibi yorumlar okduum tamam bunlara da sabrederim yeterki şu sıkıntımın gideceğini bileyim

geçse bile tekrar gelme korkusu yetiyor insana herşeye olumsuz bakıyor her rahatsızlığı kendinde görebiliyor ya değişik şekillerde karşımıza çıkıyor kalp krizi delirme terleme çeşit çeşit telkinler her şey biyere kadar benim gibi olanlar var demesem şuan daha beterdim bni rahatlatan şey bu o kötü an gelince mahvoluyorum ilaçlar bile geçirmicek diyor içmdeki ses bütün umutlarımı alıyor artık daha sık uğruyor bana gidince ne saçma diyorum çok anlamsız diyorum ama olmuyor işte belki geçmese de alışırız onu daha iyi tanıdıkça geçmese de onla yasamayı öğreniriz inş sadece ilk zamanlar bu kadar telaş yapıyo olurum ben genelde akşamları iyiym gündüzleri kötyüm şimdi diyorum ki en azından gün içinde iyi hissettiğim anlar var peşimi bıraksın artık yeme içme yok 2 gecedir uykularımı da elimden aldı uykum var çooook uykum var ama uyuyamıyorum daha 20 yaşındayım bundan yaklaşık bir ay önce ne güzeldi o günlerimi özlüyorum kabullenemiyorum dua ile sakinleşiyorum ama bazen o bile o anlık etki etmiyor bitecek deseler daha rahat olabilrdim ama sonu ne olacak korkusu falan insanı mahvediyor korkular artmadan tedavi olmalıyız beynimizde iyice yer etmeden çözüm bulmalıyız daha önce çocukluk döneminde depresyon atlatan biriym ve bu rahatszılk ondan bile kötü aslında ikisi bir arada

ay canım sağol ya.tek ben değilim demek.aslında birkaç gün önce bunu bi araştırayım diye internete bakayım dedim benim sorunumla ilgili olarak..baktım bir kaç kişi yorum yapmış başka sitelerde;ben 10 yıldır çekiyorum,yemek yiyemiyorum,10 kilo verdim,vs diye..onları okuyunca daha da fena oldum.daha fazla okuyamadım.gece azıyor benim sorun.o saatte kimseyi uyandırmak istemiyorum.yalnızım.ben yıllarca faranjitten çektim hatta 2 sene üst üste bronşit oldum.o zamanlarda bile böyle olmdım ki ben.ama benim bu sorun başka bişey.hiç böyle olmamıştım.senin dediğin gibi sanırım kafayı taktığım,takıntı yaptığım için oluyor.bunu biliyorum ama verdiğim telkin pek işe yaramıyor.takmayayım dedikçe daha çok takıyorum.doktora gidicem.inşallah iyi olurum.ve buradaki herkese acil şifa diliyorum.

ah canımmm çok zaman önce yaklaşık 8-9 yıl önce depresyon için ilaç kullandım.ondan sonra yaklaşık 5-6 yıl önce de kullandım.bunların ikisi de 6-7 ay sürmüştü(yani kullanma sürem)sonra kendi kendime yavaş yavaş bıraktım.ama meğer o zamanlar iyi günlerimmiş.yıllar geçtikçe sorunlar da bitmeyip de,arttıkça kendimi şimdi bu noktada buldum.hep direndim.6 yıldır kendi kendime ilaç alamadan hayatla mücadelemi sürdüyorum.çok şükür inancım ve güçlü yapım sayesinde diyordum ama..güçlü de değilim demek ki.ya da artık gücüm azaldı.canım ben de gidicem artık doktora.yani şu takıntı ve korkulardan kurtulma umudum bu benim.korkularım sanıyorum beni kaygı bozukluğuna itti.o da böyle tuhaf tuhaf şekillerde patlak veriyor.bişey dicem,ilacın iyi gelirse de burada paylaş olur mu?umarım iyi gelir.bizlere şifa versin Allah.

kesinlikle bana iyi gelen ne olursa burda paylaşıcam bunu sadece çeken bilir kim ne derse desin artık ilaç kullanmam lazım ilk kez yaşadığım içindir belki ben şimdiden yoruldum bence ilaçla birlikte mücadele edersek tamamen kurtulamasak da bu kadar yıpranmayız hatta umutlu olalım belki bi gün tamamen de kurtulabilirz. ilk 4 gün yarım aldım ve sonra 2 gündür tam alıyorum yan etki göremiyorum psikolojik olarak mı yoksa ilaçla mı ilgil bilemem ama sıkıntı huzursuzluk arttı bunlar ilk anda olabiliyormuş o yüzden biraz sabredicem işe yarayıp yaramadığnı burda paylaşıcam ama pes etmicem bana uygun olan ilaç mutlaka vardır bu olmazsa başka denicem bu sadece ilaçlardan medet ummak demek değil bence kendi mücadelemize bir destek sakınnn kendini güçsüz sanma bu hastalıkla bunca yıl balettiysen eminim güçlü birisin umutsuzluğa kapıldığın an senin gibi bi çok insanın olduğnu aklına getir sıkıntılardan uzak dur mesela ben haber izlemiyorum artık hayatın olumlu yönlerine bakmaya çalış gelince panik yapma evet geliyor herkese oluyor ve geçick de bunu diğer rahatsızlıklardan farklı görme bunun da bi hastalık olduğunu kabul et va sakın pes etme mücadele etme gibi bi seçenek varken o yolu seçme

kuzum sen daha çok gençmişsin yaaa. olay yaşa bakmıyor gerçi de ben 34 yaşımdayım bu yaşa kadar maşaallah mücadele ettim.ama birikim işte.sen ne yaşadın? oysa gençliğinin en güzel yaşındasın.

moral bozmamak için anlatmıcaktım ama öyle büyük bir şeyde değil kötü bir video izledim sonra o ilk an delirme hissi yasadım insanlara dünyaya güvenim kalmadı şuan yazdığım kadar kolay geçirmedim bu anları ama bir video bu kadar etkilememliydi beni ben bundan önce de sıkıntılar yasamış biriym daha çocuk yasta depresyon geçirdim evde tek kalma annemin beni bırakıp gitme korkularım vardı bunların hepsi ailemle ilgli yani böyle olmamda onların payı var ama çocukken üzeirine gitmedim ve yeni çevreler vs derken hayat bana o anları destek almadan unutturdu o kadar mutluydum ki hedeflerim vardı hayattan zevk alıyordum ama işte o video hayatımı kararttı o delirme anları geçti diyeme m ama asla o ilk andaki gibi değil ilk 6 gün sabrettim ama olmadı doktora gittim başta atarax verdi ama şikayetler artınca antidepresan ve olumsuz yorumları okudukça morallim bozuluyor elimden geleni yapmaya hazırım ama şuanda bunu ilaçsız başarbilceğime inanmıyorum ama ilaçlar da korkutuyor bu çıkmaz beni bitiriyor Allah hepimize şifalar versin

daha çok yeni büyük takıntılarım gitti ama sıkıntılar var işte bn tekrar mutlu olmak istiyorum bu dertle uğraşmak istemiyorum yol yakınken tedavi olma ihtimalim daha yüksek gibi yani böyle düşünüyorum moralimi yüksek tutmam lazım ne bileyim ilaç alırsam devamını getirebilrmişim gibi gelyor ilaçların size etkileri nelerdi peki

canım sen bir sürü şey yazmışsın bunları okumamıştım.mesajımı yazdıktan sonra gördüm.anladım seni.gerçi olayı yazmamışsın ama.benim olaylarımı yazmam pek mümkün değil.hem çok özel şeyler hem de yazsam roman olur.,kötü bir evlilik,boşanma,travmatik bi nişanlılık,işyerimdeki sorunlu idareci ve insanlar,ve bunların olumsuz etkileri,,hangi birini sayayım.daha başka çok şey.yıllarca yalnız yaşamış olup sorunlarla tek başıma boğuşmuş olmam...şimdi ailemin yanındayım ama onları kaybetme korkusuna düştüm.zaten bulunduğumuz şehirden memleketimize taşınacaklar.son bir sene onlar gidecek, yalnız kalıcam,yalnız başıma bir iş gelir mi,vs, gibi korkularla(bir de nişanlılığımdaki yaşadığım psikolojik baskı,tehdit,sözel şiddet de buna eklenince,tabi ayrılıkla son buldu.)yaşadım..bu korkularla yaşamak beni bu hale getirdi.şu bir de ben duyarlı biriyim.izlediğim,gördüğüm herşey beni etkiler.birinin başına bişey gelsin onun yaşadığı acıyı kafama takıyorum düşün yani.kimbilir ne acı çekmiştir diyorum.onun yerime kendimi koyuyorum bu sefer bu bana korku kazandırıyor.ama sürekli şükrediyorum.şimdi dileğim bu dertden,şu acayip takıntılarımdan kurtulmak.korkularımdan bir nebze olsun kurtulayım diye dua ediorum.

yaşadıkların gerçekten büyük sıkıntılarmış ve evet bizim gibiler duyarlı oluyor hep Allah dualarımız kabul etsin bizlere bi an önce şifa versin sen gerçekten çok güçlü birisin yasadıklarını tam bilemem ama sıraladın ya o bile yetti benimki ise seninkilerin yanında bir hiç ama işte malesef etkileme bakımından öyle değil

aaa sahiden mi tatlım sen bir video yüzünden mi böyle oldun?bak bunu küçümsemek için söylemedim.kimi insan küçük şeylerden sonra bile böyle olabilir.ben yine de seni anlıyorum.ve sanırım ben o videoyu biliyorum ama emin olamadım.bana özelden video hakkında bilgi verir msin.ayrıntıya girmeden.merak ettim.ya da burada da yazabilirsin.güçlü olmalısın.ben defalarca internette üzücü videolar izledim.sebebi korkularımın üstüne gitmekti.ama şimdi çok pişmanım.izleyince haline daha çok şükrediyorsun ama bu sefer de böyle ölüm korkusu,acı çekme korkusu gibi şeyler başlıyor.bana da öyle oldu.keşke hiç izlemeseydim diyorum.hatta eğer o bahsettiğim videoysa onu bir hafta önce ben de facede gördüm.videonun çoğunu elimi kapatarak izledim.mahvetti beni.

özelden yazarım evet video ama beyimde öyle büyük etkiler oluşturddu ki önüne geçemiyorum başta kendim kontrol ederim sandm ama olmuyor daha yolun başındayım ve bi çoğuna göre ufak bi olaydan etkilendim güvensizlik var artık dünyaya insanlara kendimi yabancı gibi hissediyorum ama telkinlerle yatışıyorum ama elimde olmayan bişeyler var işte o yüzden ilaç kullanmak istiyorum ama ilaçla ilgli olumsuz yorumlar beni karamsarlığa itiyor

Elitt merhaba,
Ben de 2,5 aydır panik atak derdini yaşamaya başladım. Ailemde ablam ve annemde de var ve yıllardır ilaç kullanırlar hala atlatamadılar. o nedenle yolun başında psikiyatri yerine psikologu tercih ettim çünkü ilaçtan ziyade beyinde bitebileceğine inanıyorum bu işin.. İyi ki de öyle yapmışım, 2 seans oldu çok iyi bir psikologla görüşüyorum ve hastalığı anlamamı, neden bu hale geldiğimi görmemi sağladı. Henüz atlatamadım ama atak gelecek korkularım çok çok azaldı 2. seansın ardından 3 hafta geçti bir daha atak gelmedi çok şükür..
"Bi videodan mı" dememeli kesinlikle, muhtemelen o video daha önce yaşadığın- belki de hiç hatırlamadığın- ve çözemediğin ya da ifade edemediğin bir olaya çağrışım yaptı ve onu geri çağırdı, çünkü asıl onlar hasta ediyor bizleri.. Bence gecikmeden yardım almaya başla, ama doktorları iyi araştır panik atak konusunda referanslı birilerine gitmeni öneririm. Rabbim tezelden hepimize şifa versin inşallah..

Merhaba, öncelikle Allah hepimize acil şifalar versin.
seninki de benim gibi yeniymiş ama benim depresyon problemim de var ve çocukluğumda da depresyon geçirmiştim yani benim sorunum PA değil anksiyete+depresyon mesela sadece PA lı olsam ya da sadece anksiyete sorunum olsa halledebilirdim ama ağır depresyonlarda maaleef ilaç gerekyior çünkü bazı hormonları ben istesem de salgılayamıyorum. yoksa ben de bu ilaçlara ASLA başlamazdım.Gerçekten başka çarem yoktu depresyondayken asla sağlıklı düşünemiyorsun. bakalım bi süre ilaç kullanıcam belki depresyon geçer kaygılar devam eder işte o zaman ilaçlardan önce ben de senin yolunun denemeye başlarım.gerçi bu ikisi çok bağlantılıyımış herneyse. tam anlatamadım sanırım :S şimdilik ilaçlardan çok memnunum bakalım. gelişmeleri paylaşırsan çok mutlu olurum bişey soracak olursan ben de cevaplarım. durumum acil olmasa ben de senin yolunu denerdim ama sanırım depresyonda değilsin?

Bazen sadece terapi bazen sadece ilaç bazen de ikisi birlikte işe yarıyor bu kişiye göre değişiyor doktora sordum şimdilik terapiye gerek yok dedi zaten bana o anlamda da yardımcı oldu tavsiyeler verdi sanırım gelişmelere göre beni yönlendirecek o zaman senden öneriler alabilir miyim ?

Ben baslangic asamasinda bir panik atak hastasi oldugunu goz onune alarak yaptim tabi bu yorumlari, doktorun en iyisini bilir. Ablam da syni sekilde agir depresyon+ panik atak+obsesif kompulsif mi neyse ondan var o da ilac kullaniyor mecbur. Benim daha evvel boyle bi slklntim hic olmamisti 1 yildir cok yogun stres ve baski altinda calisiyorum danirim sonunda ordan patladi bu illet de. Ne zaman neye kizdigimi neye uzuldugumu icime atmayi birakip is ortaminda bile catir catir soylemeye basladim, iste o zaman atklar durdu. Doktorun bana ilk anlattigi sey ve verdigi odev kendini disari kapatmadan hissettigini disariya ofade etmek oldu.

Bende panik atak yaşıyorum ve bir türlü bitmiyor neler yapabilirim ?

bende panik atak hastasıyım 2 yıl oldu hala ilaca devam ama iyiyim bazen uzuntuyle depresiyor hersey insanın kendisinde bitiyor doktorumda bunu hep söyledi bana öyleyse ne yapmamız gerekiyor bizi sıkan ortamlardan uzaklasıcaz üzüntü veren olayları kafamıza takmamayı ogrenicez atak geldigi an oturup panik yapmadan derin derin nefes alıp vericez yavasca eve köpekte alabilirsiniz benim düzelmemde en büyük etken oglum mesela ayrıca puzzle yapabilirsiniz sadece ve en önemlisi icinize birsey atmayın paylasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…