Hayır, panik atak değil. Sinirlendiğiniz için birtakım sıkıntılar yaşamışsınız. Panik atak geçirmek için illa bir sorun olması gerekmez. Her şeyin yolunda olduğu bir anda da ortaya çıkabiliyor. Ve çok daha yoğun semptomlar ortaya çıkıyor. Sizinki her insanın yaşayabileceği bir şey.
banada bundan 2 sene önce geçmeyen baş ağrılarımdan dolayı gittiğim nörolog ansikyete bozukluğu teşhisi koydu yapım gereği çok sinirli biriyim zaten sinirlendiğimde ellerim buz kesilir baştan ayağa titreme gelir kalbim ağzımda atar nefesim kesilir o yüzden kaç senelerdir var kimbilir...gerçekten insanı zorlayan bir rahatsızlık ve ne zaman nerde geleceği hiç belli olmuyor en ufak bir üzüntüde veya sevincinde de olabiliyor..ve bana çoğu zaman sevdiklerimi kaybetme korkusuyla geliyor atağım onlardan haber alamazsam eğer.
Geçmiş olsun bendede var bu hastalıklardan bendede ilk sevdiğim kişiye ulaşamayınca başlamıştı ALLAH yardımcımız olsun canım
canım kusura bakma burdan ulaştım sana yeni özel mesaj attığım için 10 dk beklemem lazım haber edim dedim :) birazdan yazcam detayları.
bende panık atak hastasıydım ünv.kazandıktan sonra istanbula gittim nolduysa orada oldu kaybetme korkusu kalabalıktan kaçma,avm lere girmek benim için hayal gibi bişeydi süreklı ağlıyodum aılemden birine bişi olcak korkularına sahip olmaya başladım.annemi arayıpta bunları söliyemiyodum aklı bende kalmasın dıye.sonra okuluma yakın biyerde ewe çıktım oradada smetri takıntım we buna takiben sürekli el yıkama problemlerim olmaya başladı.bana noluyo dedim hiç böyle şeyler olmamıştıgizliden tedawiye başladım okul hayatım çok düzensiz gidiyodu hiç bişeden mutlu değildim malesef tedawimi we okulumu yarım bırakmıştım.haliç tasarımda okuyodum we hayallerim çok büyüktü.ewe döndüm annemin yemeklerini çok özlemiştim:)sonra özel bi şirkette çalışmaya başladım bu arada tedawim dewam etti ama sonuç malesef olumsuz çünkü hap yutamıyordum bana bişi olcak zehirlencem falan dıye abuk subuk kafamdan şeyler geçiriyodum.we bi gün burnumdan amelıyat olmaya karar werdim cesaretimi topladım dedimki eğer sen bu amelıyatı olursan panik atağıda aradan çıkarmış olursun.we ekimin 1 nde amelıyatımı oldum we dediğim gibi bu illeti atlattım şuan çok şükür çok iyiyim yaşadıklarımı düşündüğümde sadece gülümsüyorum onu yendiğim için...
Canım çok geçmiş olsun
bence bu hastalık insanın kendine güveni kaybolunca ortaya çıkıyor bende kilo aldıktan sonra ve kadroyada giremeyince çıktı
hayatta olmaz dediği herşey insanın başına gelebiliyormuş , bende üniversitedeyken ideal kiloda çok güzel ve geleceğe dair umutları olan bir genç kızdım , o zamanlar bana ilerde işsiz ve kilo almış olacağımı söyeleseler inanmazdım ama hayat istediğim şekilde gitmedi malesef , sonrasında kendine güvensizlikle beraber bu hastalık geldi
bende kilo vermeye çalışıyorum bir yandanda öğretmenlik dışında yapabileceğim bir iş arıyorum inş bende senin gibi başarılı olucağım
kızlar ben bir şey sormak istiyorum.
2 gün önce dişçideyken ki 2 yıldır gittiğim aynı işlemlerin yapıldığı yer.
kotuktayken ağzımda ki kalıbın donmasını bekliyorduk.
dişçi ağzımdakini çıkarırken birden sanki boğazım kilitlendi ve ben nefes alamadığımı hissettim.
öte yandan dişçinin koluna yapışıp nefes alamıyorum diye çıplık attığımı hatırlıyorum.
daha sonra soğuma ve kol, bacakta soğuma ardından karıncalanma oldu.
ben elimi ayağımı hissedemedim.
daha sonra titreme başladı ama tüm vücut ve fena haldeydim.
bir ara iyi gibi oldum ve lavaboya gittim orada da ağlama geldi.
yani istemsizce ağladım.
ardından bayıldım.
söylene duyuyordum.
ama kendimi çok güçsüz hissediyordum.
tansiyonumu ölçtüler düşüktü.
titreme başladı tekrar.
yanımda olan asistan panik atak belirtileri gösterdiğimi hemen bir doktora gitmem gerektiğini söyledi.
bende gittim.
doktor bunun için mi geldin dedi ve ilgienmedi.
ama ben dışarıya çıkmak istemiyorum.
çıkınca ağlamak istiyorum.
kendmi çok yalnız hissediyorum.
ayrıca bir gülersem bir içime kapanıyorum.
özellikle dışarı çıkkmak beni tedirgin ediyor.
bu belirtiler ne ?
ben ne yapmalıyım?
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 yıll evvel annemi kollarımda kaybettim.Kanserdi. Çok savaştık çok mücadele ettik olmadı,kurtaramadık.Hayatım , bakış açım onun gidişiyle değişti.Dönem dönem umursamaz dönem dönem çok ince düşünen biri oldum.Fakat acımı doya doya yaşayamadım.Beni güçlü kararlı bilirdi aileden herkez.Ben sapasağlam görünmeliydimki onlar benden güç alsın toparlasın Ama olan bana oldu.Farketmeden hemde.Acımı yaşayamadım.Herhangi bi üzüntü durumunda ve beni bayağı üzen bir şeyse bu
resmen kriz yaşıyom daralıyorum, nefesim kesiliyor, ölüm korkusu başlıyor, bazende titriyorum ve korkunç üşüyorum.Kendimi boğalacak gibi hissedip üzerimdekiler parçalamk istiyorumElbisenin tenime dokunuşuna bile katlanamayım kendimi cama atıyom.Hava nekadar soğuk olursa olsun 10-20 dk arası nefes alamya çalışıyorum.ASTIMMI acep bu dedim.Doktora gitmedim.Sevmem gitmeyi.Çok samimi birkaç doktor arkadaşım var onlara sordum.Acını yaşayamadın çok sarsıldın dediler.Tedavi öneriyorlar elbet ama nedense hala gitmiyorum.Bu konuda paylaşımları ve çözümleri olan arkadaşlar varmı... Yazın lütfen...
öncelikle çok geçmiş olsun
bu olay olmadan önce sıkıntı üzüntü yaşadınızmı?
hemen panikatak demeyelimde belki depresyondasınızdır
inş geçicidir
panikatak hastası olarak size diyebileceğim en önemli şey çok fazla bu tarz yorum okumamanız çünkü okuduklarını insan yaşamaya başlıyor , bende dayanamayıp okuyorum sonra daha kötü hissdiyorum
bir süre önce istifa ettim.
yaşadığım şeylerden dolayı bırakmamaın daha iyi olacağını düşündüm.
şu an sadece kpss ye hazırlanıyorum.
ayrıca evlilik arifesindeyim.
bu bende stres oluşturdu.
ayrıca zaman zaman sevgilimle tartışıyoruz.
duygu durumumda bir dalgalanma oluyor.
bazen hırçınım bazen anlayışlı.
ayrıca depresyon tedavisi gördüm.
daha doğrusu yarım bıraktım.
kendimi o dönemde ki gibi hissediyorum.
bir süre öncede şiddetli ağlama krizlerim oldu.
canım zaten içinde olduğun durum ağır ,hem evlilik için maddi manevi hazırlık,hem işten ayrılmak ,en önemlisi kpssye çalışmak insanda yüksek stres yapıyor ben 3 sene önce kpss ye yoğun çalıştım bedenim dayanmadı damalarımda kanamalar falan olmuştu belkide ondan sonra panikatağa yakalandım
sendede hepsi üst üste gelmiş ayrıca deprasyon tedavisini yarıda bırakmanda depresyonunu tekrar başa sardırmıştır
hemen panikatak oldum diye düşünme büyük ihtimal geçici bir dönemdesin , imkanın varsa doktora gidip tedavini tamamla tekrardan geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?