Panik Atak sorunu olanlar....

lacrimas bu başlangıcı olabilir.çünkü genelde hayata çok takan ona buna sinirlenen banane diyemen insanlarda oluyo bu hastalık.bende de eskiden bu tarz şeyler olurdu çünkü ama bir gün böyle şeyler yaşayacağım aklıma bile gelemezdi.kendi kendine gevşeme egzersizlerini falan öğrenmesini tavsiye ediyorum ben yolun başındayken takmamayı öğrensin.hiçkimse mükemmel değildir,hiç kimse vazgeçilmez değildir,kimseye hakettiğinden fazla değer verme....

banada bundan 2 sene önce geçmeyen baş ağrılarımdan dolayı gittiğim nörolog ansikyete bozukluğu teşhisi koydu yapım gereği çok sinirli biriyim zaten sinirlendiğimde ellerim buz kesilir baştan ayağa titreme gelir kalbim ağzımda atar nefesim kesilir o yüzden kaç senelerdir var kimbilir...gerçekten insanı zorlayan bir rahatsızlık ve ne zaman nerde geleceği hiç belli olmuyor en ufak bir üzüntüde veya sevincinde de olabiliyor..ve bana çoğu zaman sevdiklerimi kaybetme korkusuyla geliyor atağım onlardan haber alamazsam eğer.

panik atak muhtemelen canım Allah yardım etsin emin olki yalnız değilsin okadar sık görünüyoki bu durum. Ama çözüm sen de insan bi şekilde yine adapte oluyo yaşama doktora gidip tedavi olabilirsin Allah can sağlığı versin sana bişey olmasın

Geçmiş olsun bendede var bu hastalıklardan bendede ilk sevdiğim kişiye ulaşamayınca başlamıştı ALLAH yardımcımız olsun canım

Geçmiş olsun bendede var bu hastalıklardan bendede ilk sevdiğim kişiye ulaşamayınca başlamıştı ALLAH yardımcımız olsun canım

canım kusura bakma burdan ulaştım sana yeni özel mesaj attığım için 10 dk beklemem lazım haber edim dedim :) birazdan yazcam detayları.

bende panık atak hastasıydım ünv.kazandıktan sonra istanbula gittim nolduysa orada oldu kaybetme korkusu kalabalıktan kaçma,avm lere girmek benim için hayal gibi bişeydi süreklı ağlıyodum aılemden birine bişi olcak korkularına sahip olmaya başladım.annemi arayıpta bunları söliyemiyodum aklı bende kalmasın dıye.sonra okuluma yakın biyerde ewe çıktım oradada smetri takıntım we buna takiben sürekli el yıkama problemlerim olmaya başladı.bana noluyo dedim hiç böyle şeyler olmamıştı gizliden tedawiye başladım okul hayatım çok düzensiz gidiyodu hiç bişeden mutlu değildim malesef tedawimi we okulumu yarım bırakmıştım.haliç tasarımda okuyodum we hayallerim çok büyüktü.ewe döndüm annemin yemeklerini çok özlemiştim:)sonra özel bi şirkette çalışmaya başladım bu arada tedawim dewam etti ama sonuç malesef olumsuz çünkü hap yutamıyordum bana bişi olcak zehirlencem falan dıye abuk subuk kafamdan şeyler geçiriyodum.we bi gün burnumdan amelıyat olmaya karar werdim cesaretimi topladım dedimki eğer sen bu amelıyatı olursan panik atağıda aradan çıkarmış olursun.we ekimin 1 nde amelıyatımı oldum we dediğim gibi bu illeti atlattım şuan çok şükür çok iyiyim yaşadıklarımı düşündüğümde sadece gülümsüyorum onu yendiğim için...

Canım çok geçmiş olsun
bence bu hastalık insanın kendine güveni kaybolunca ortaya çıkıyor bende kilo aldıktan sonra ve kadroyada giremeyince çıktı
hayatta olmaz dediği herşey insanın başına gelebiliyormuş , bende üniversitedeyken ideal kiloda çok güzel ve geleceğe dair umutları olan bir genç kızdım , o zamanlar bana ilerde işsiz ve kilo almış olacağımı söyeleseler inanmazdım ama hayat istediğim şekilde gitmedi malesef , sonrasında kendine güvensizlikle beraber bu hastalık geldi
bende kilo vermeye çalışıyorum bir yandanda öğretmenlik dışında yapabileceğim bir iş arıyorum inş bende senin gibi başarılı olucağım

kafanda bitiyor canım korkularımın üzerine gittim Rabbime sığındım en büyük destekçim oydu çünkü...!rabbime şükürler olsun onun yanımda olduğuna we beni koruduğuna inandığım için atlattım çok şükür

Allahım hepimize sabır,güç versin inşallah.
Kısmetse seneye düğünüm var ama okadar çok korkuyorumki.
Yeni ev,yeni hayat. Evde yalnız kalamıyoken evin tüm yükü(temizlik,yemek yapmak fln) bende olucak düşüncesi cok korkutuyo.
Sonra Allahım nasip ederse çocukda olursa sanki çıkmaza giricem gibime geliyor.
Off çevreme anlatamıyorum enazından burda derteşelim of :S
inşallah herşey yoluna girer

Bende de uzun zamandır var ve hayatı çekilmez hale getiriyor biliyorsunuz gerçekten önce her şey kafada bitiyor. Korkular, endişeler aşırı biriktiğinde vücut istemsiz şekilde sıkıntılar yaratıyor. Şu var yardım almadan geçmesi kolay değil. Ben uzun süre yardım almadım ama sonra almaya karar verdim. Hafif antidepresanlar veriyorlar genelde gerçi ilaç bile çözüm olamıyor bazen. En iyisi iyi bir terapist bulup terapiye gitmek çünkü bu kökten çözüm.

kızlar ben bir şey sormak istiyorum.

2 gün önce dişçideyken ki 2 yıldır gittiğim aynı işlemlerin yapıldığı yer.
kotuktayken ağzımda ki kalıbın donmasını bekliyorduk.
dişçi ağzımdakini çıkarırken birden sanki boğazım kilitlendi ve ben nefes alamadığımı hissettim.
öte yandan dişçinin koluna yapışıp nefes alamıyorum diye çıplık attığımı hatırlıyorum.
daha sonra soğuma ve kol, bacakta soğuma ardından karıncalanma oldu.
ben elimi ayağımı hissedemedim.
daha sonra titreme başladı ama tüm vücut ve fena haldeydim.

bir ara iyi gibi oldum ve lavaboya gittim orada da ağlama geldi.
yani istemsizce ağladım.
ardından bayıldım.
söylene duyuyordum.
ama kendimi çok güçsüz hissediyordum.
tansiyonumu ölçtüler düşüktü.
titreme başladı tekrar.
yanımda olan asistan panik atak belirtileri gösterdiğimi hemen bir doktora gitmem gerektiğini söyledi.
bende gittim.
doktor bunun için mi geldin dedi ve ilgienmedi.

ama ben dışarıya çıkmak istemiyorum.
çıkınca ağlamak istiyorum.
kendmi çok yalnız hissediyorum.

ayrıca bir gülersem bir içime kapanıyorum.
özellikle dışarı çıkkmak beni tedirgin ediyor.

bu belirtiler ne ?
ben ne yapmalıyım?

öncelikle çok geçmiş olsun
bu olay olmadan önce sıkıntı üzüntü yaşadınızmı?
hemen panikatak demeyelimde belki depresyondasınızdır
inş geçicidir
panikatak hastası olarak size diyebileceğim en önemli şey çok fazla bu tarz yorum okumamanız çünkü okuduklarını insan yaşamaya başlıyor , bende dayanamayıp okuyorum sonra daha kötü hissdiyorum

Son düzenleme:
bu rahatsızlık benı bıtırıcek bır gun dıye korkuyorum

bugun seda sayanın programında bu konu ıslendı
genellıkle ıyı huylu uysal ınsanların bu rahatszlıga yakalandıgını acıkladı doktor,
hıcbır seye hayr dıyemeyen,genellıkle uyumlu olan,yolunda gıtmeyen seyler karsısında hep kendını suclayıp kendı kendını bıtırenlerın en buyuk derdı oluyor malesef panık atak dıye acıklama yaptı

tam 2 yıldır bende panık atak hastasıyım...
bugunlerde cok sık tetıklemeye basladı
bu hafta tam 4 kılo verdım
atak gecrdıgım an kendımden gecıorum
rabbım sabrımızı versın ınsallah

atak gecrmeye basladıgım an
soguk suya ayaklarımı sokuyoum
melısa cayı ıcıyorum 1 bardak
derın derın nefes egzersızı yaparaktan
kulagıma volkmenı takıp son ses muzık dınlıorum
bıraz olsun rahatlatıor

benımkısı genellıkle gece baskın hale gelıor
nasıl bır rahatszlık
rabbım kımseye yasatmasın

Konunu açalı uzun zaman olmuş ama yorum yapmak istedim, çünkü; kendimi gördüm.. Allah rahmet eylesin anneciğine öncelikle.. Bende babamı 3 yıl önce kaybettim..4 ay hastalık süreci geçirdi ben o 4 ay boyunca 'babamı öldü' diye kabul ettim, henüz 16,5 yaşındaydım.. Öldüğü gün kardeşime, benden 6 yaş büyük ablama, abime, anneme destek verdim.. Acımı hep içime attım, hep sustum, güçlü görünmeye çalıştım ama şimdi olan bana oldu, belirtileri tek tek çıkıyor. Dediğin şeyleri aynen bende yaşıyorum.. Bu aralar yine kötü olmaya başladım... Peki tedavi oldun mu sen?.. Olduysan nasıl geldi?..

bir süre önce istifa ettim.
yaşadığım şeylerden dolayı bırakmamaın daha iyi olacağını düşündüm.
şu an sadece kpss ye hazırlanıyorum.
ayrıca evlilik arifesindeyim.
bu bende stres oluşturdu.
ayrıca zaman zaman sevgilimle tartışıyoruz.
duygu durumumda bir dalgalanma oluyor.
bazen hırçınım bazen anlayışlı.
ayrıca depresyon tedavisi gördüm.
daha doğrusu yarım bıraktım.
kendimi o dönemde ki gibi hissediyorum.
bir süre öncede şiddetli ağlama krizlerim oldu.

canım zaten içinde olduğun durum ağır ,hem evlilik için maddi manevi hazırlık,hem işten ayrılmak ,en önemlisi kpssye çalışmak insanda yüksek stres yapıyor ben 3 sene önce kpss ye yoğun çalıştım bedenim dayanmadı damalarımda kanamalar falan olmuştu belkide ondan sonra panikatağa yakalandım
sendede hepsi üst üste gelmiş ayrıca deprasyon tedavisini yarıda bırakmanda depresyonunu tekrar başa sardırmıştır
hemen panikatak oldum diye düşünme büyük ihtimal geçici bir dönemdesin , imkanın varsa doktora gidip tedavini tamamla tekrardan geçmiş olsun

teşekkür ederim
yani ben depresyon belirtileri gösterdiğimi zaten düşünüyodum ama bunu bir türlü doktorlara anlatamıyorum.
ayrıca psikiyatriste gittiğimde bana bağırdı. saçmasapan bir nedenden.
bir uzman bunu yaparsa artık diyerek aha da gitmek istememiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…