- 27 Aralık 2012
- 1.984
- 440
- 373
bendeki panik atak mı uyku apnesi mi bilmiyorum ama Allah kimseye vermesin
uykumdam hızlı kalp atışları ile uyanıyorum. bu, bu sabah yarım saat içinde 3 kez olunca saat erken olsa kalktım. ama şimdi uyuyamıyorum. boğazıma biri oturuyor, kalbime çıkıyor, uyuyamıyorum. kalbim iki de bir hızlanıyor. uyanacagımı bildigim için uyuyamıyorum da.
çok çok çok kötü bişeymiş. uyku apnesi için kbb den randevu aldım, salı gününe. ama o gune kadar nasıl ulaşacagım bilmiyorum
saglık çok çok önemli bişeymiş :
bir ağlasam rahatlıycam ama aglayamıyorum. yatagımda oturdum kendimi oyalıyorum. sahi bu gece nasıl gececek ?
evet sırt ustu yatarken nefes almayı bırakıyorum, daha tam uykuya dalmadan bunu yaşıyorum. o yuzden yan yattım, ama yine aynı şey oldu. tam dalarken nfes almayı bırakıyorum, sonra tak tak kalbim başlıyor. neden boyle yapıyorum ?melisa çayı iyi gelir aslında... ya da yoğurt yeseniz uykunuz ağırlaşınca ister istemez uykuya dalarsınız. Yan yatın mümkün olduğunca nefes problemi açısından daha az sorun yaşarsınız diye düşünüyorum.
evet sırt ustu yatarken nefes almayı bırakıyorum, daha tam uykuya dalmadan bunu yaşıyorum. o yuzden yan yattım, ama yine aynı şey oldu. tam dalarken nfes almayı bırakıyorum, sonra tak tak kalbim başlıyor. neden boyle yapıyorum ?
ev ahalisi uyuyor, onlara acımasan uyurken beni izlemelerini izliycem, ama kıyamam onları kaldıramam.
bir de, çok uykum var, laptopta da dizi açık. en sevdigim uyuma şeklidir. ama neden nefes almayı bırkaıyorum ??bir gecede bir kez olsa yine kendimi sakinleştiririm ama artık uykuya dalmadan daha yapışıyor bu illet bana
İlgilendigin için teşekkür ederim. Geceleyin gittim farklı bir yere yattım, ama tüm gece işkence oldu bana. bir ara dalmışım, 09.30 da yine atakla uyandım. Saglık ocagına gittim, kardiolojiye sevk etti. Kalp kapakcıklarımda sorun varmış, dogustan gelen bir şeymiş. Artık sabah akşam ilaç kullanıcam. Zaten kalbimde bir yetersizlik oldugunu küçüklükten beri hissediyordum ama hiç kardiolojiye gitmemiştim. Kalbim artık yaşlandı demek ki, ilaç kullanmak zorundayım. Durumu hazmetmeye çalışıyorum. çok zor... Allah kimseyi elden düşürmesin, kimseye muhtaç etmesin... Moralim bozuk ama düşünmemeye çalışıyorum...Bence hazır sabah olmuşken hiç ertelemeyin bir doktora gidin. KBB den bir sonuç olmazsa yine hiç ertelemeden psikiyatriye gidin. Uyku problemi zor. Tüm gününüzü etkiler. Sevgiler...
Çok çok geçmiş olsun.. Rabbim ferahlık versin. Daha büyük sağlık sorunları vermesin...İlgilendigin için teşekkür ederim. Geceleyin gittim farklı bir yere yattım, ama tüm gece işkence oldu bana. bir ara dalmışım, 09.30 da yine atakla uyandım. Saglık ocagına gittim, kardiolojiye sevk etti. Kalp kapakcıklarımda sorun varmış, dogustan gelen bir şeymiş. Artık sabah akşam ilaç kullanıcam. Zaten kalbimde bir yetersizlik oldugunu küçüklükten beri hissediyordum ama hiç kardiolojiye gitmemiştim. Kalbim artık yaşlandı demek ki, ilaç kullanmak zorundayım. Durumu hazmetmeye çalışıyorum. çok zor... Allah kimseyi elden düşürmesin, kimseye muhtaç etmesin... Moralim bozuk ama düşünmemeye çalışıyorum...
merhabalar, uzmanı olmayan birinin okb başlamıştır diye tanı koyması imkansız. İlaç bırakma konusuna gelince mutlaka doktor kontrolünde bırakılmalı diyorum. zamanında kendi başıma bilinçsizce bıraktığım ilaçlar oldu zararını çok gördüm. Sizi en iyi bilen düzenli olarak gittiğiniz psikiyatrınızdır unutmayın. ilacın bırakılacağı zamanı da bırakmak için yöntemide en iyi onlar bilirler. mesela kimi ilaç bırakmadan önce düşük doza geçilir, kimi ilaçların düşük dozu yoktur şurup verilir vs.. ama var olan kaygılarınız ilaçsız olmayacağını gösteriyor. Doktorunuza belirtirseniz belki ilaç değişikliği yapabilir.Arkadaslar merhaba. Panik atak yasayip ilac olarak sadece Dideral kullanan var mi? Ben yaklasik 1 bucuk yil once tanistim panik atakla. Hipnoterapi gordum tamamen gecmedi. psiktr.da dideral verdi. Gunde yarim, yani 20mg Dideral kullandigim surece ataklarim tamamen gecti diyebilirim. Ancak otobanda yolculuk edememe, dideral disinda herhangi bir ilac kullanamama, evde tek kalamama, kapali kalabalik yerlerde cok uzun zaman gecirememe gibi korkular kaldi uzerimde. Ve kesinlikle en sevdigim sey olan kahve ve koladan artik bir yudum bile alamiyorum. Carpintim olup panik yapacagimi düşünüyorum. Obsesiflik mi basladi sizce ? Ve diderali birakmanin bir yolu var mi?yardimlarinizi bekliyorum. Sevgiler
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 yıll evvel annemi kollarımda kaybettim.Kanserdi. Çok savaştık çok mücadele ettik olmadı,kurtaramadık.Hayatım , bakış açım onun gidişiyle değişti.Dönem dönem umursamaz dönem dönem çok ince düşünen biri oldum.Fakat acımı doya doya yaşayamadım.Beni güçlü kararlı bilirdi aileden herkez.Ben sapasağlam görünmeliydimki onlar benden güç alsın toparlasın Ama olan bana oldu.Farketmeden hemde.Acımı yaşayamadım.Herhangi bi üzüntü durumunda ve beni bayağı üzen bir şeyse bu
resmen kriz yaşıyom daralıyorum, nefesim kesiliyor, ölüm korkusu başlıyor, bazende titriyorum ve korkunç üşüyorum.Kendimi boğalacak gibi hissedip üzerimdekiler parçalamk istiyorumElbisenin tenime dokunuşuna bile katlanamayım kendimi cama atıyom.Hava nekadar soğuk olursa olsun 10-20 dk arası nefes alamya çalışıyorum.ASTIMMI acep bu dedim.Doktora gitmedim.Sevmem gitmeyi.Çok samimi birkaç doktor arkadaşım var onlara sordum.Acını yaşayamadın çok sarsıldın dediler.Tedavi öneriyorlar elbet ama nedense hala gitmiyorum.Bu konuda paylaşımları ve çözümleri olan arkadaşlar varmı... Yazın lütfen...
Merhaba siz ofelya hanima gitmissiniz sizce seansina gitmeye gerek var mi sadece cd leri ni alsam yeterli olur mu ? Suan emdr terapisi aliyorum pek faydasini gormesim hos suan ilac tedavimde devam ediyor ama bilemiyorum...pskiyatristimim tavsiyesi ile spora basliyorum ama yok o terapi yok bu terapi bir suru masraf oluyor faydasindan emin olsam hic sikinti degilde bu da mechul..simdi ofelya hanima git derseniz gitmeyi dusunuyorum ilacla nereye kadar bilemiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurlerBelkide ben fazla ilaç kullanmadan atlattım diye herkeste o kimyasalları bünyesine almadan azimle atlatsın istiyorum :) bide şöyle düşünün ; kötü düşünüp korktuğumuz anda en sağlıklı insanın bile beyni farkı kimyasal salgılar..ama düşünce biçimini değiştirip normale binerse beyin otomatikman normale biniyor zaten.panik atak otonom sinir sisteminin bozulmasıdır yani bir arabanın alarmını düşünün ve yanından kedi geçse alarmı çalan bi araba..tehlike olmadığı halde..otonom sinir sistemide böyle vücut kendini tehlikede sanıp yanlışalarm çalıyo bizi korumak amaçlı aklı sıra :) ama düşünce olumlu zihin rahatlığa alıştırılınca otomatikman düzeliyo. Ben bunları araştırıp eğitimini alıp farkındalığımı yükselterek atlattım umarım herkeste atlatır bu yüzden bilgilerimi izlediğim yolları paylaşıyorum.:) sevgilerimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?