Evet çok haklısınız bu sözü cikarmicam aklimdanDoğumu kabul ettiğimiz gibi ölümü de kabul etmeliyiz unutmayın her veda bir merhabadır
benimde birr kulagimdan girip diger kulagimdan cikiyordu aslindaTerapiler ise yarıyor mu gercekten doktorun söylediği bi kulağımdan girip öbüründen çıkıyor benim.. ilacsiz ilaçlı kadar iyi mutlu olamadım hiç ben ..
12. Haftaya kadar bekle felan dedi mi peki doktor ? Ben şükür suanlik iyi gibiyim ama evden cikmadigim için evden çıkınca yine tuhaf olmaya başlıyorum tek başıma bir yere giderken çarpıntı sıkıntı basıyor çok zor gerçekten özellikle hamileyken.. ama banada doktor kullanırsak lustral kullanırız demiştiBen kullanıyorum canım. Lustral
Arkadaşlar merhaba
Ben 7+0 haftalık hamileyim ve belki 6 7 yıldır panik atak anksiyete bozukluğu yaşayan ve ilaç kullanan birisiydim. Gebe kalmayı düşününce ilacı bıraktım ve çok şükür ki kaldim. Ama benim ataklarim geçmedi ve gün geçtikçe de daha kötü olmaya başlıyor. Kursa gidiyordum kursu bıraktım çünkü fenalastim araba kullanamiyorum günlük hayatımı etkilemeye başladı. Diyeceğim su ki benim gibi yasayan var mı yada hamileliğinde ilaç kullanan var mı acaba? Gerçekten desteğe fikre ihtiyacım varkimse beni anlamıyor çok basit olarak görünüyor ama benim için kabus oldu
Evet gerçekten çok zor ilaçsız tek başıma dışarı çıktığım zaman afakanlar basıyor her an kötü bisey olacakmış gibi yaşıyorum bide kalp çarpıntısı terleme uyuşmabende anksıyete var.. Doktoru sureklı darlamaya basladım .. Kanda cıktı cok sevındım.. Acaba dıs gebelik mi diye .. Simdi kese göründü acaba bos gebelikmi diye kendimi darlıyrum.. Zor durum .. Önüne gecebileceğim bişey de yok ama endıselenmekten kendımı alamıyrum..Kolay degıl... sizi cok ıyı anlıyorum ama ilacı doktora sormadan almayın derım.
Lustral bana çok iyi geliyordu uzun süre kullanmıştım ilaçsız olmuyor gibi yaa bu kaçıncı denemem hamilelikten önce de çok denedim napiyim mecbur kalırsam icicem zaten 12 haftayı atlattım çok şükür ki sizede hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla alin bebisiniziBen 2.gebeliğimde uykusuzluk anksiyete yaşadım 12.haftadan neredeyse gebelik sonuna kadar lustral kullandım düşük doz gecede zestast ..bir de insülin oldum..şeker çıkınca ..sağlıkla doğdu oğlum şun 8 yaşında..sizi en iyi ben anlarım kolay değil beyin kimyası bozuluyor..o sıkıntılı hal ilaçtan daha çok zarar verir dedi doktorum ki haklı..ve süpriz 38 yaşında yeniden 6 haftalık gebelik öğrendim hala lustral kullanıyorum bakalım yarın doktorum ne diyeceksin edelim ve haberleşelim inşallah..herşey yaşanıyor ve geçiyor..Allah çaresiz dertler vermesin..
Hmm tabi o kadar kötü oluyorsan içmek daha doğru doktor en iyisini bilir zaten canım doğru demis önemli olan bizim ruh ve fizik sağlığımız ki onlara iyi bakabilelim sağlıkla sıhhatle al kucağına insEvet ilk üç ay onermiyorlar ama çok zor durumda kalıyorum bunu biliyorum. Yemeden içmeden kesiliyorum. İlk üç ay organ oluşumu dönemi bebeğe daha çok zarar verir. O yüzden kullaniyorum. Doktor önce senin iyi olman lazım dedi.
Esin keşke öyle demeseymis yaşamayan bilmiyor işte cnm malesefPaxil 20 mg 10 yıl boyunca kullandm ve hamile olduğumu öğrendm korunurken. doktor kademeli olark kesti bu arada paxili 5 mg alırken 1 bçk hafta 5 mg cipralex kullandm kendimi kötü hissettiğim için geri çekilme ve elektrik çarpması bi türlü bitmedi geçmedi beynimde şu an çok kötü durumdayım dünya başıma yıkılmış gibi dua namaz tevekkül kar etmio kendimi bi yerlerden atmak istiyorum bunu doktorumada söyledim sabr etmen lazm ilaç veremem dedi 3 ay tamamlandığında lustrala başlarız belki dedi eşimde benle hergün kavgaediyor sen iradesiz anne olmayı hak etmeyen bir insansın diyerek ilaç içemezsin hiç bir şekilde diyor sizler nasıl atlattınız lustral kullanan varmı 3 aydn. Sonra şu an ben 10 haftadayım çok kötüyüm
Bende gazi üniversitesine gitmiştim hamilelik düşündüğüm ay nasıl olur ne yaparız kötü olursam diye 3 ay sabir etmen lazım çok zor durumda kalırsak eşinin de imzasıyla ilaç verebilirim demişti. Normal bi hastaneye gitsen mesela şehir hastanesine?Ankarada bir ünv hastanesinin doktoru söyledi özele gittim bakamam sana hamilesin dedi öyle bir şok yaşattı ne yapacagımı bilmiyorum şimdi 2 arada bi derede yalnız başıma kalakaldm
Bence seninki geçici birşeymiş ben neleri denemedmki kitaplar pisikologlar videolar dualar olmuyo geçmiyo kimse ne kendini ne de bebwhini böylw bir aürev yaşayarak etkilemek istemez ama olmayınca olmuyo ben ilacı bıraktığmda yaşayamıyormki kendimi atmak gelio camdn her bıraktğmda böyle bir şey yaşamıosan yada bıraktığnda krizler gelip hastanelik yapmıyosa seni acile koşarak gitmiosan bu panik atak değil benve sen sadece travma geçirmişsin onuda pan atak sanmşsn ben klozetin üstünde 1 ay oturmştm ilk başladgnda titrwyetek hiç durmadn hem kusuodm hem ishaldim hemde deligibi titriodm biri basıodu karnıma ve ben memurum bazn bu hastalık genetik olabiliyo yada çaresiz kalabiliyosn senin dediğin gibi bir çözm olsa doktotlar ilk başta zatn senin söyledikşerini önerirlerMerhaba kızlar,
Maalesef anksiyete, panik atak büyük olaylar yaşandığında hissettiğimiz duygular, her duygu gibi onlar da çok normal. Ben 20 yaşında milyonda bir görülen bir hastalık geçirdim ve bir süre diyalize girdikten sonra böbrek nakli oldum. Çok zor geçti, hastanede yatarken komaya girdim hiçbir şey hissedemeyip her şeyi duydum,yaşadım. Ondan sonra başlamıştı panik atak ve anksiyete. Evden çıkamadığım zamanlar oldu, düğünüm balayım berbat oldu. Ama atlattım. Pembe Fili Düşünme kitabını kesinlikle öneririm, Youtube'da İzzet Güllü'nün videoları var öneriyorum ben onları izleyerek kitap okuyarak ve kesinlikle hayatımı düzene sokarak düzeldim. İşe başladım, kendime baktım, resim yaptım bir sürü şey yaptım. Her duygu gibi anksiyete veya panik atak da misafir,gelip geçici kesinlikle hastalık olduğunu düşünmüyorum. Bunları yaşayan bir sürü insan var, herkes kendi hikayesini anlatıyor youtube da da bir sürü video var bununla ilgili.
Hala öyle kötü düşünceler geliyor aklıma, ama hepsini misafir edip göndermeyi öğrendim sanırım :)
Allah yardım etsin, hayat çok güzel, içimizde aşk büyütmek bi mucize, büyük şans.. Umarım siz de kendi yolunuzu bulursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?