Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bayanlar ben panikatağı kendi kendime atlatanlardanım. bir ara depreşti trafik kazası yaşadım şu anki gebeliğimin ilk haftalarında ancak kısa sürdürdüm şimdi daha iyiyim tekrarlamadı atak neyseki.kısa sürdürdüm diyorum çünkü yönetmeyi öğrendim.Prof. Dr Özcan köknel'in 99 sayfada panikatak adlı bir kitabı var onunla öğrendim panik atağın ne olduğunu, olmadığını ve nelerin tetiklediğini... tam 9 yıl önce başladı bendeki bulgular ciddi bir krizle acilde buldum kendimi bir kaç kez o dönemler öyle kötüydüm ki yemek yerken öleceğim korkusu yaşamaktan zayıflamıştım yiyemiyordum düşünün. Yaşayan bilir zaten ölüm korkusu hissettirmesini. Bu rahatsızlığım varken hiç ilaç kullanmadım öncelikle bunu belirteyim. Sanki ilaç kullanırsam kendimi aciz hissedip bununla baş edemeyecek güvensizlikte olacaktım. İlaca bağımlı hale gelecektim. Bu sebeple tercih etmedim bunun yerine mücadele ettim. Öncelikle atak halinde ölmeyeceğinizi bunun geçici olduğunu bilmeniz ve inanmanız gerek. sizi neyin sakinleştirdiğini bulmalısınız püf noktası bu. ben soft sakin müzik dinlerken sakinleşiyordum derin derin nefes alıp müziğe kendimi odaklıyor başka şeyler düşünmeye zorluyordum kendimi. etrafımdakileri de uyardım o dönem onların paniği sizi daha da panikletiyor çünkü. bu kriz atlatma konusunda bayağı ustalaştım diyebilirim. toprağa basma,(atak yazın geldiyse şayet) yüzüme buz sürme ve klima karşısına geçme de beni sakinleştiren durumlardı. ilk dönemler atak çok geç geçerken zamanla çok aza indi geçme süresi. bir süre sonrada hiç geçirmemeye başladım. şimdi iyiyim ve korkmuyorum bu illetten. size de tavsiyem sizi neyin sakinleştirdiğini bulmanızdır.

İlk işim o kitabı almak ama bende panik atak değilde anksiyete bozukluğu vardı. Fark olurmu acaba. Ama oda atak gibi geliyor. Hatta doktora da dedkm sanki panik atağa çevirdi. Güzel yemişsiniz. Darısı başımıza inş.

bu kitapta panikatak hastalarını anlatıyor ve doktorun hastalığı çok güzel bir şekilde tanıtan kısmı var. aklımda kaldığı kadarı ile şöyle söyleyeyim. ilaç kullanmamama sebep birazda bu kitaptı çünkü ileri derecede birkaç panikatak hastası (özellikle 99 depremini yaşayanlar) evini hastane yakınına taşımış, ya da ne bileyim doktorla evlenmiş, çantasında sürekli tansiyon aleti, ilaç vb şeyler taşıyanlar olduğunu öğrenince şükrettim. rahatsızlığım ilerler diye mücadele ettim ben. doktorda bunu öneriyor zaten. bu rahatsızlığın sebebi beyne yapılan yanlış kodlamalar arkadaşlar. ve biz özellikle kadınlar bunu çok yapıyoruz. yani polyanna oynamak, gerçekte olan bir şeyi bastırıp olmamış gibi davranmak zamanla beynin kimyasını bozuyor. beyin gerçekte bu şey oldu derken biz hayır olmadı diye inandırmaya zorlamaktan onun normal ya da normal olmayan durumlarda vermesi gereken tepkisini bozuyoruz. bu yüzden kalp krizi geçiren biriyle hemen hemen aynı belirtileri yaşıyoruz ama ölmüyoruz. öldürmüyor bunu bilin.atağımız durduk yerde geliyor tüm bu bozulmalardan. ben ilk acile gittiğimde şok mu yaşadın diye sordular. Allah korusun sanki tüm ailemizi kaybetmişiz gibi tepki veriyor vücudumuz bu illette malesef. ama buna neden olan emin olun biziz. ben atlattım ama atağı atlattım hala bazı durumlar kaldı üzerimde. örneğin karşıdan karşıya geçme fobisi yani agirofobim var.bu olaydan sonra oluştu. bu nedenle araç kullanamıyorum. bunu yenmeye çalışıyorum şimdi. buna da şükür atak gelmesin de. ne pis bir illet olduğunu çok iyi bilenlerdenim.

Dediklerimiz bende vardı. Çantamda tansiyon aleti ile geziyordum. Devamlı bir araç arama peşindeydim. Hastaneye muayene olmaya gidip atak geçirip acil serviste serum yiyenlerdenim. Şu an araç kullanmaktan yanliz bi yere gitmekten uzun yola gitmekten korkuyorum. Kapı yerlerde nefesim daralıyor. İnş atlaticam

işte demek istediğim bu canım bu şekilde rahatsızlık ileri boyuta doğru gidiyor. bir ara bir adam çıktı haberlerde adam evine gitmiyormuş hastane bahçesinde yatıyormuş o aklıma geldi. mutlaka mücadele etmeniz gerek. başka yolu yok inanın ki. Doktorlara güvenin. Kalpte bir şey yok diyorsa yoktur. ya da başka bir yerinizde... özellikle tansiyon aletiyle kendinizi kontrol etmek ve ettirmek daha da artırır çarpıntıyı ben 200 ü geçenlerdendim. bendeki belirtiler çok fenaydı. en çok kendimi kaybedip delireceğimi düşünürdüm çünkü nasıl tarif etsem beynim mengene gibi sıkışıyordu sanki. bir hiçlik duygusu geliyordu bana. kolumda uyuşma benim tansiyon bir fırlayıp bir düşüyordu çarpıntıdan bahsetmiyorum zaten ciğerlerim yırtılacak gibi nefes alıyordum. doktor bir şey yok atak krizi dese yok yok bu bilmiyor nice hastalar yanlış teşhisten ölüyor kesin bende bişey var diyordum. öyle olmuyor işte. beyin korkunç bir şey bu hisleri durduk yerde getiriyor ama öncesi var önceki yaşanmışlıklar. kaygı bozuklukları özellikle...

Allah hepimizin bebişini korusun sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. gücünüzü onlardan alın bayanlar. hepimiz güçlüyüz. atlatırız bu illeti biz ki anneyiz. bu ataktan daha zordur anne olmak unutmayın bunu.

Anlattıkların okadar bana uyuyorki. Tavsiyelerini dinleyeceğim. En yakın zamanda kitabı alacağım. Teşekkür edrim.

Anlattıkların okadar bana uyuyorki. Tavsiyelerini dinleyeceğim. En yakın zamanda kitabı alacağım. Teşekkür edrim.

yukarda anksiyeteden bahsetmişsin. anksiyete ve panikatak ayrılmaz kardeş bana göre. kaygı bzuklukları ve belirtiler aşırı değilse anksiyete. aşırı belirti var ise panik atak...yani panikatak onun zirvesi oluyo bir nevi.

inşallah atlatırsınız canım.

İnşallah ☺

Yordun beni anksiyete.. Neyse ki son 25 gün Allahın izniyle.. Hamilelikte bu çekilir dert değil.. Zaten hamileliğin kendine özel zorlukları var üstüne bir de bu Allahım isyan etmiyorum ama çok zor.. Buraya yazıp rahatlatmak istedim.. Bizi birbirimizden başka anlayan kimse yok.. Doğum yaklaştıkça yine nüksetti sürekli kalbim çarpıyor dinlemiyim diyorum ama nafile.. Bi de yetmezmiş gibi stresten migrenim tutuyor üstelik auralı.. İnternetten araştırdım bu tür migren hastalarında inme riski varmış ama tek başına değil mesela sigara kullanıyorsan bir de dogum kontrol ilaçları kullanıyorsan filan .. Sabah bi uyandım gözlerimin önünde auralar uçuşuyor şimdi korkuyorum yok tansiyonum çıkacak yok felç olcam.. Amannnn bezdim vallahi bu hastalıktan .. Başa çıkabilen nasıl beceriyo bana da anlatsın ilaçsız çok zor

Rabbim yardım etsin sizede bizlerede Allah sağ salim kucaginiza almayi nasip etsin bızım daha önümüzde 4ay var nasıl geçiyor Allah biliyor

Rabbim yardım etsin sizede bizlerede Allah sağ salim kucaginiza almayi nasip etsin bızım daha önümüzde 4ay var nasıl geçiyor Allah biliyor

Allah sizin de yardımcınız olsun ilk aylar bişey yoktu ne olduysa 5. aydan sonra oldu ilaç almamaya direndim bu zamana kadar geldi biraz daha sıkıcam dişimi sizin de baya varmış Allah yardımcınız olsun

Valla hamilelik kaynaklı galiba çarpıntılar. Tuvalete gidip gel onda bile kalbim çarpıyor bazen.uzaniyorum bu sefer atışları duyunca huzursuz oluyorum.sicak basıyor bu sefer. Doktor damla verdi ama hala kullanmadım. Üstüne gidiyorum. Medusa 85 var bak üst tarafta O atlatmış. Ben pek umutlu değilim ama tavsiyelerini dinleyeceğim.

Zaten belli miktar artış normalmiş hamilelikte çünkü hem bebeğe hem sana yetmeye çalışıyor kalp canım doktor 120 üstünde uzun süre seyrederse tehlikeli olur demişti o kadar çıkmıyo benim de yine de duyumsamak berbat bişey ne oluyor tansiyonum çıkar mı diye düşünceler.. Ben de umutlu değilim evet bizim elimizde biliyorum ama beynime hakim olamıyorum ne için damla verdi size ben de bi ara kalp atışı için tansiyon ilacı mı istesem dedim vazgeçtim belki sadece yanımda tutsam bile iyi gelecek ama riske atamıyorum artık sonuna geldik

He yukarda yazmışsın damlanın ismini dur biraz gerileri okuyayım :) bak burda konuşunca biraz rahatlıyorum.. Eminim bebekler doğunca hastalık düşünmeye fırsatımız olmayacak veya en azından ilaç kullanabilicez emzirmeye engel olmayan..

Doğumla sıkıntılarınız gitti mi gerçekten benim şuan doğum korkusu tetikledi iyice dellendim :) heralde dogumdan sonra bebekle kafam dağılır diye düşünüyorum öyle mi olur? Bir de emzirirken ilaç kullanılıyormuymuş

Aldım ama kullanmadim henüz. 3 gün oldu alalı. Okadar çıkmıyor pek. Çok nadir. 97 falan bazen 105 yada 110 . Oda böyle hareket edip oturursam oluyo. Ama öyle olunca korkuyorum. İlacı zorluyorum bakalım. En azından çantamda diyorum.ama ilactanda tedirginim dokunursa diye. O korkuyuda atmak lazım

Ben doğumdan sonra artık basedemeyince doktora gittim.antidepresan vermişti. Emzirmeyi kesmek zorunda kaldım . 6 aylık ti. Zaten sütüm azdı. Doktor kesmen gerek demişti. Ama bilmiyorum. Belki ilaca göre değişmektedir.

Hareket edince yemek yiyince zaten herkesin nabzı yükselir önemli olan dinlenik halde kaç olduğu benim değişiyo 85 çıktıgı oluyo 100 oluyo bi sıkıntı olmaz demişti doktor ilacı sadece bunun için alcaksan alma bence cnm

Yok olacak çarpıntı için değil aslında. İçim. Sıkılıyor bazen ağlamak istiyorum sinirden. Çok takıyorum çok dinliyorum kendimi. Rahatlamak için verdi psikiytri. Ama kalpci ilaç vermedi. Hamilelikte olur dedi. Bende idare ediyorum.ama anlamadığım bu benim 3. Gebeliğim. Kızım 7 oğlum 4 yaşında ikisindede olmadı böyle. Bunda niyeyse çarpı tim çabuk oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…