Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

merve bak bu duygunun ilk postlarından ama tabi çok zaman oldu

buda nilin

Dayanamıyorum artık yasayamıyorum hayatı nil ve duygu nerdeler acaba nasıl ulasabilirim onlara nicklerii neydi hatırlarsanız

sayfa 43 te ama onlar çok eskidendi ulaşabilirmisin bilmiyorum özel mesaj at ama
duygunun kızı nilin oğlu olmuştu ve ikisi de sağlıklıydı maşallah
nil hiç bırakmamış paxili

Dayanamıyorum artık yasayamıyorum hayatı nil ve duygu nerdeler acaba nasıl ulasabilirim onlara nicklerii neydi hatırlarsanız

geçmişi okursan neler neler yaşayanları göreceksin geçmez diyenler geçirdi ve hepsi de sağlıkla aldılar bebeklerini
bende kızıma hamileyken çok fenaydım şimdi 2. çocuğum yine benzer şeyler yaşıyorum ama daha sakinim hayırlısı Allaha emanet bebeklerimiz
sakin ol lütfen geçecek

Arkadaşlar bende hamileliğimi ilaç kullanmamak için erteliycem galiba, önceki hamileliğimde çektiklerim aklıma geldikçe içim sıkılıyor. Planlı bir hamilelik olsun diyorum ama yaşımda geçiyor 35 oldum artık düşündükçe dahada kötü oluyorum... Bilişsel davranış terapisi varmış hemen etkisini gösteriyormuş aslında hamileliktede iyi olur ama ben hamilelikte bu sıkıntıları yaşamak istemiyorum rahat ve huzurlu bir hamilelik geçirmek istiyorum. Bakalım bu çıkmazdan nasıl kurtulcam...

y4zy4qmurum nefes darlığı birden mi oluyo yoksa çok çalışınca hareket edince yemek yiyincemi oluyo sende
Nefesimin daralması için yer zaman farketmiyor desem yeridir bazen oturduğum yerde derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum hele ki alamazsam yandığımın resmidir, alasıya kadar arka arkaya uğraştırıyor en sonunda esneyerek almaya başlıyorum. Yemektede nefes alıp vermekten yutkunamadığım oluyor. Bi kaşık yemek alıyorum yutana kadar bile nefes açlığı çektiğim oluyor. Yürüdüğüm zamanlarda hemen oluyor zaten ve oturmak istiyorum sürekli... böyle başladı mı gidiyor bir süre, çok üsteliyor. Kendimi zorlarda almamak için tutabilirsem biraz geçiyor. Seninde böyle mi?

Bildiğin beni anlatmıssin artık bazen esnemekten gözlerimden yaşlar aka aka af bende aynı böyleyim işte aynı hemde herseyi, yeni doktordan geldim doktorum la dertlestim napıcam ben doğum anında nefes alamamaktan çok korkuyorum ya nefesim kesilirse diye baya anlattim derdimi sağolsun oda baya konuştu beni rahatlatmaya çalıştı tabi şunu da dedi önce sen kendini rahatlatmaya çalış dedi buarada 3 cm açılma ve yine sancı kasılma çıktı artık durdurmak için bişey yapmaya gerek yok dedi 36 hafta olmuşsun riskli dönem bitti artık dedi Allahın izniyle bugün de gelebilir 1 hafta sonrada gelebilir heran hazirlikta beklicez artık dedi eve geldik bi tuhafim düşündükçe nefesim daraliyo sanki bilmiyorum ya kendi kendimi rahatlatamiyorum

Omas tam sopalıksın tammm Sen şimdi korkularına odaklandığın için aslında ne güzel bir konumda olduğunu görmüyosun. Şuan senin gibi olabilmeyi dileyen kimbilir kaç kişi vardır inan bana. Mesela biri de ben. Seninle konuşunca hemen zaman geçsin istiyorum. İnşallah benimde açılmam kolayca olur evde geçirir sonra giderim hayırlısıyla diyorum. O doğum anı geldiğinde nefesini düşünemeyeceğini en iiyi sen biliyosun, yaşadın tecrübe ettin. Şuan beynin seni nefesinle korkutuyor sadece, hatta iyice kork diye düşünceleride salıyor üstüne. Ee bedene de kolay değil önlem amaçlı istemsizce nefes egzersizi yaptırıyor sana. Bundan başka hiçbişey yok. Bunu kendine kabullendirmeyi bi başarsan hepsi kaybolup gitcek, zaman kaybıymış diyeceksin. Bilinçaltına o olumsuz kelimeler yerinde bunları aşıla, bunuda yapmanın en basit yolu sürekli nefesim kesilir diye tekrarlamayı bırakıp nefesim aklıma bile gelmicek demek. Başlarda zor oluyor ama inan bak işe yarıyor.

y4zy4qmurum Allahın izniyle sende 36 haftalik ol o zaman bende burdan sana yazıcam ay ne korkuyosun diye o dediğini bi uygulasam zaten emin ol doğum yapmış bebeğim kucagimdaydi ben ilk dogumda panik olmuştum normal doğum hiç izlememistim başıma gelicekleri bilmiyodum sancı nedir bilmiyodum ama emin ol bak Allahın izniyle sonlara gel herseyin bilincindeyiz ya daha zor oluyo kadın dogumcum bile dedi kendi kendini sartlandirma elinde değil biliyorum dedi ama elinden geldiğince kendini telkin et ama işte sıkıntı o an gelince gerçekten nefesimi kontrol edemiyorum mesela nst de yine nefes zorlandı Besmele çektim biraz panik ler gibi oldum toparlamaya çalıştım kendimi ama sürekli böyle yoruluyorum ya acısı sancısı umrumda değil keşke panik atak anksiyetem olmasaydı Sancıyı çekeyim bu korkular ataklar beni inan çok yoruyor

Omas Ben korkularına söz etmiyorum ki yanlış anlaşıldıysam özür diliyorum. Bu hastalığı yaşamayan biri olsam belki olabilirdi ama yaşadığım bildiğim bir duruma amaaan ne varki diyemem.. sadece şuan açıklığının olmasının, evde geçirebilmenin güzelliğinden bahsediyorum. Korkma dememle geçecek olsaydı her saniye söylerdim. Belki bir ihtimal odaklanan düşüncelerin dağılır diye yazdım, başka bir amacım olmadı:) benim dediğimi uygulaman için öncelikle kendi kendine söylediğin cümlelerini değiştirmen gerek, hani dedim ya nefesin aklına bile gelmicek de mesela, inatla.. Boş boş söylediğini düşünebilirsin başlarda ama tekrarladıkca bilinçaltına yerleşicek emin ol. Buradaki olumlama cümlelerinden öğrendim bunu, belki faydası olur sanada. ben sana bakınca hemen zaman geçsin istiyorum diyorum ama ilk doğumum gözümün önüne gelince oturup ağlayacak kadar oluyorum. Yolunda giden bir doğumu 5,5 saatlik gecikme yüzünden eziyete çevirdiler. Şükür ikimizde sağlıcakla kurtulduk. Bunda da simdiden var korkularım ama bu kadar erken dillendirmemeye çalışıyorum. Sonlarda illaki artacak çünkü ilk doğumdaki yaşadıklarım yüzünden ikincisinde daha bir korkak yaklaşacağım. Hele ki o vakum korkusu, çocuga zarar vermesi korkusu vs vs.. Yani anlayacağın daha bu haftalarda bile karışığım. Nefes darlığımıda anlattım, çarpıntılar teklemeler uyuşmalar.. kontrole gittiğimde kapıda bayılcak gibi oluyorum, dr.a şikayetlerimi anlattıgımda bi sorun cıkarırsa baska bölüme yollarsa diye. Olur olmaz herşey nasılda üretiliyor kafamızda..

y4zy4qmurum Estağfurullah olurmu canım ben anladım ne demek istediğini ben diyorum sana öyle dicem aman korkma diye:) ben ne demek istediğini çok iyi anladım çok güzel iyi diyosunda hani herkes kendi yaşadığı çaresizliktedir ya bende öyleyim suan senin dediğini çok diyorum ama inan 10 sn sürüyor Rabbime sığındım başka çarem yok bunun bilincindeyim gerçekten ne demek istediğini o kadar iyi anlıyorum ki senide çok iyi anlıyorum baslardaki sıkıntıyı bende çok yaşadım şimdi sonlara yine yaşıyoruz halbuki insanlar öyle relax bugünkü hamileleri görünce dedim hepsi bir enerjik bir mutlu diyorum bende ancak nefes darligimla kala kalayım enerjisiz tükenmiş halde asla isyan etmiyorum buda bi hastalık inşallah Allah hepimize yenmeyi nasip etsin sende aynen dediğin gibi şimdiden doğum anını düşünüp sıkıntı na sıkıntı ekleme buda geçer inşallah şu nefes darlığı olayını bi silsem kafamdan normal nefesimi bi kontrol etsem tamamdır zaten işte benim beyin nasıl işliyorsa efkarlandim

Bende seni anladım canım sorun yok:) Allahın izniyle doğum yapta:) ben aynı senin yolundan gidiyorum, ne enerji, ne kaygısızlık hiçbiri yok.. dışarda gezenleri felan görüyorum bakakalıyorum. Ben iki adım atsam nefes nefeseyim, tansiyonum düşüyor şekerim düşüyor eve geri gelene kadar fenalık geçiriyorum defalarca. O da paniği arttırıyor. Zaten bu hastalığın buluttan nem kapma özelliği yüzünden hepimiz burdayız :) Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Merhabaaaa :)

Yardım edebildiğime çok sevndim. ikinci bebeğin hayırlı olsun. Benim kızım da 4,5 yaşında şimdi. O kadar kötü bi dönemdi ki ikinciyi düşünemedim bile. Allah olanlara sağlık sıhhat nasip etsin. İnşallah ikinci bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın :)

Arkadaslar dualarinizda benide unutmayın lütfen sağ salim ataksiz paniksiz bir doğum için ismen bilmesemde hepinizi niyete alıp dua ediyorum

Şu an o karar sinirliyimki gözümü açtım terlemisim. Klima açtım ama panik oldum bi kere. Eşime söyledim huzursuzum diye döndü öbür tarafını uyumaya devam. Allahım niye böyleler niye yardımcı olmuyorlar

Doğru canım, paniğe ufacık bir prim verdim mi devamı geliyor malesef. Eşin uyanık görünüp aslında uyuyo olabilir mi? Ben mesela sabah 6dan sonra uyanıp uyudugumda eşimle konussam dahi hatırlamam. Eşimde de oluyor ama onun gecenin ortasında.

Amiiinn, çok çokk teşekkür ederim, maşallah 4,5 yaşına gelmiş, biz de 4 olcaz ekimde Allahın izniyle:) Allah hayırlı evlat olmak nasip etsin inşallah :) ben hatırlıyorum yaşadıklarını, hatta bazen taş kesilip buzdan mesajlar yazdığını. Bazen o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi bende aynı öyle oluyorum. O yüzden cok cok iyi anlıyorum. İnşallah Allah seninde gönlünden geçeni hayırlısıyla nasip eder:) şuan nasılsın peki?
Arkadaslar dualarinizda benide unutmayın lütfen sağ salim ataksiz paniksiz bir doğum için ismen bilmesemde hepinizi niyete alıp dua ediyorum
Her daim sen dahil herkes dualarımda, Allah hakkımızda hayırlı olanı versin, en başta sağlık sıhhat versin bizede çocuklarımızada. Sonrada yurdumuzu yuvamızı daim eylesin huzurla inşallah. Evlat sahibi olmak isteyenleride, doğum için dakika sayanlarıda sancı çekenleride kimseyi bu yolda eylemesin inşallah. Sağlıcakla kolayca kurtulup sağlıklıca büyütmek nasip etsin Allah. Evlatlarımızın acısını görmeyelim, analı babalı sağlıklı büyüsünler inşallah.

Kalbimin düzensiz attığı bir anı denk getirip sonrada bunu kafaya takıp gözünü kırpamamış olmak çok sinir bozucu. Zaten midem de yanıyor sancıyor.. çarpıntıyı hallettik teklemeyide hallettik diyelim şimdide bu başladı. Hiç pes etmiyor ya hiiçç, neyle baş etmeye kalksam başka bir sorun çıkartıyor!!! Her defasında başa sarıp acaba bu da normalmi, herkeste oluyor mu diye düşünmekte cabası..

Ama uyusada uyumasada umursamaz oluşu beni kızdırıyor. Yüzüme bakıyo dönüp devam ediyo yatmaya.bak şimdi rüya gördüm uyandım. Gözümü açtım kalbim hızlı rüyamda korktum .. Ona seslensem uyuyor. Ben 10 kere uyaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…