Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

O teklemey
inşallah Allah'ım hepimizi bu ilet hastalıktan kurtarır kaygı yaşamak iyidir dedi psikoloğun yanlız ölçüsü önrmliymiş kaygı anında başka bir şeylerle meşgul olunca geçiyormuş ayrıca bu İbrahim Bilgen i sürekli kaygı için izeyin
Aminn aminnnn inşallah.. biz evhamlı insanlar olarak kaygıları ön planda tuttugumuz için bedensel şikayetlere dönüyor olay. Sonra da bir daha olacak korkusu yerleşiyor ister istemez. Kısır döngü gibi. Bu taşındığımız eve interneti nakil ettiremedik sorun cıktı. Mobilden de video izleyemiyorum yoksa bakıcam hepsine ama işte..

Benim ultrasonda ense kalınlığı çıktı ödem kistik yapı kafasının arka tarafında sonra başka doktora gittim birşey yok dedi
Testlerin yanılma payı cok cok yüksek. Bi tane nifty di sanırım %98 99 oranında sonuc veren. O da pahalıymış sanırım. Hepsi Allaha emanetler, eli ayağı düzgün akıl aza noksanı olmayan bebişler nasip etsin Rabbim cümlemize.

Selâmün aleyküm kizlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelik umarım hepiniz iyisinizdir, ben hala devam ediyorum panik atak ve anksiyete ile mücadeleye özellikle nefes darlığı beni iyice bunaltti ya Bayan sorunlu Bayan sorunlu ne alemdesin bi kaç gündür aklimdaydin ya varya bebeğim bu kadar küçük olmasaydi psikiytre gidicektim o derece yoruldum 13 günde:cry:

Selâmün aleyküm kizlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelik umarım hepiniz iyisinizdir, ben hala devam ediyorum panik atak ve anksiyete ile mücadeleye özellikle nefes darlığı beni iyice bunaltti ya Bayan sorunlu Bayan sorunlu ne alemdesin bi kaç gündür aklimdaydin ya varya bebeğim bu kadar küçük olmasaydi psikiytre gidicektim o derece yoruldum 13 günde:cry:
Canım senin nefes darlığı manikür ayak tan değil yeni doğum yapmışsın ve çok normal bir durum ben oğlumun doğumundan sonra baya sürmüştü nefes darlığı ve benimle doğum yapan hiçte panik atağı olmayan arkadaşımda aynı şeyleri yaşıyordu sonradan geçti rahat ol bebeğin ne güzel doğdu bebeğe odaklanmış ha birde en büyük. ,anti depresan bebektir bunu hiç. Unutma eli doktor gezsen bebek gibi rahatlatıcı bulamazsın

Canım senin nefes darlığı manikür ayak tan değil yeni doğum yapmışsın ve çok normal bir durum ben oğlumun doğumundan sonra baya sürmüştü nefes darlığı ve benimle doğum yapan hiçte panik atağı olmayan arkadaşımda aynı şeyleri yaşıyordu sonradan geçti rahat ol bebeğin ne güzel doğdu bebeğe odaklanmış ha birde en büyük. ,anti depresan bebektir bunu hiç. Unutma eli doktor gezsen bebek gibi rahatlatıcı bulamazsın
Ya öylemi diyosun Allah razı olsun inşallah iyi olurum ya felaket uyuz oluyorum artık çok şükür evet bebeğime odaklandim e bi oğlum daha var 4 yaşında ikisiyle kosturmaca yim birde tek basimayim biraz o da tetikliyo aslında stres yapınca dediğin gibi inşaallah normale dönerim, bu arada sen nasılsın sancın falan varmi

Kızlar benim ağrılar gelip gidiyor ya ben bu yorgunlukla nasıl doğuracam panik atağı geçtim

Ya öylemi diyosun Allah razı olsun inşallah iyi olurum ya felaket uyuz oluyorum artık çok şükür evet bebeğime odaklandim e bi oğlum daha var 4 yaşında ikisiyle kosturmaca yim birde tek basimayim biraz o da tetikliyo aslında stres yapınca dediğin gibi inşaallah normale dönerim, bu arada sen nasılsın sancın falan varmi
karnımda kasılmalar oluyor ya ben çok yorgum benim oğlumda üç yaşında yanlız çok afacan ya bir alt değiştirme nerdeyse koşuyla ben kedi adıma çok yıpradım iş güç ya yerden eğilip birşey alamıyorum evdekilere mübarek sanki yatalak hasta iş olunca herkes bir hasta bir hasta ben çok istekte bulunuyormuş um öylede kedi yemekleri bulaşıkları çamaşırları ütüleri dağanıklıkları bana böyle hizmet eden olsa utanır birazda ben bir şeyler yaparım

karnımda kasılmalar oluyor ya ben çok yorgum benim oğlumda üç yaşında yanlız çok afacan ya bir alt değiştirme nerdeyse koşuyla ben kedi adıma çok yıpradım iş güç ya yerden eğilip birşey alamıyorum evdekilere mübarek sanki yatalak hasta iş olunca herkes bir hasta bir hasta ben çok istekte bulunuyormuş um öylede kedi yemekleri bulaşıkları çamaşırları ütüleri dağanıklıkları bana böyle hizmet eden olsa utanır birazda ben bir şeyler yaparım
Kaynananlar ile birlikte mi yaşıyorsun Rabbim sana kolaylik versin bu arada demişsin ya bu yorgunlukla nasıl yapicam hiç korkma Allahın izniyle karşında sakat gibi daha mutfaga giderken yorulan ayaklarini surukleyerek nefes nefese giden yeni doğum yapmış bir kadın var:olamaz: sadece bi kaç gün enerjini harcama yada enerji veren şeyler tüket mesela hurma insana enerji veriyo ben çok yiyodum yemek yiyemedigimden sende Allaha Sığın nedense içime doguyo sanki yarına kadsr doğuma gidicen benim de agrilarim böyle başladı kendi kendime dedim ben doğuma gitsem halsizlikle beni direkt sezeryana alırlar diyodum o gece başladı sancilarimin şiddeti dedim aklimdan geçen başıma geldi hiç korkma benim halimi görseydin vallahi ötürü ağların öyle cansız ve bitkinin ama bak çok şükür normal doğumu yaptım binlercekez şükürler olsun Rabbime sende kork tabi benim gibi normal korkularin ama korktugunla kalicak sin hiç korktugun gibi olmucak Allahın izniyle:KK66:

Kaynananlar ile birlikte mi yaşıyorsun Rabbim sana kolaylik versin bu arada demişsin ya bu yorgunlukla nasıl yapicam hiç korkma Allahın izniyle karşında sakat gibi daha mutfaga giderken yorulan ayaklarini surukleyerek nefes nefese giden yeni doğum yapmış bir kadın var:olamaz: sadece bi kaç gün enerjini harcama yada enerji veren şeyler tüket mesela hurma insana enerji veriyo ben çok yiyodum yemek yiyemedigimden sende Allaha Sığın nedense içime doguyo sanki yarına kadsr doğuma gidicen benim de agrilarim böyle başladı kendi kendime dedim ben doğuma gitsem halsizlikle beni direkt sezeryana alırlar diyodum o gece başladı sancilarimin şiddeti dedim aklimdan geçen başıma geldi hiç korkma benim halimi görseydin vallahi ötürü ağların öyle cansız ve bitkinin ama bak çok şükür normal doğumu yaptım binlercekez şükürler olsun Rabbime sende kork tabi benim gibi normal korkularin ama korktugunla kalicak sin hiç korktugun gibi olmucak Allahın izniyle:KK66:[/QUOTE ay içime su serptin bende bu yorgunlukla nasıl doğuracam diyordum yok kayın valdem le değil ama biraz kalabalık bir aileyiz.

U umudum56 Şuan nasılsın canım? Doğum anında inan ne fiziksel ne psikolojik hiçbir şikayetin aklına gelmeyecek. Bizim gibileri buna inandırmak çok zor biliyorum ama Allah o gücü her zaman veriyor şükürler olsun. Hizmet bekleyenler çok diyince kasteddiğin kv kp vs mi. Ben tam bilmiyorum durumunu o yüzden ne söyleyim bilemedim. Doğuma gidişin yakındır diye düşünüyorum sancılar gelip gitmeye başlamış, geriye düzenli hale gelmesi kalmış. Allah bir avazda kolayca kurtulmak nasip etsin inşallah. Bundan somrasında da yar ve yardımcın olsun inşallah.
Omas Omas yazdıklarını okudukça güçlüyüm yaparım diyorum ama atak geçirirken herşey püff diye uçup gidiyor. Bu kalp takıntısını yenmedikçe hafiflemicek sanırım. Zaten akşamları özellikle şişkinlik yüzünden nefesim daralıyor. Gündüzleri kaygılıysam zaten daralıyor. Mutfağa giderken bile yoruluyorum demişsin ya aynı öyle oluyorum bazen. Herşeye sinir oluyorum, oturup herşeye ağlayasım geliyor ve hatta ağlıyorum. Daha neler neler ya, yaz yaz bitmez. Sen bebeğine kavuştun ne güzel, Allah sağlıkla bizlere de nasip etsin inşallah. Hamileyken mi zor doğumdan sonrası mı?

SvmByby SvmByby sonundaoldu sonundaoldu pineapple3455 pineapple3455 Bayan sorunlu Bayan sorunlu cnm @assmnm F Fatmae20 başka kimler vardı hatırlayamadığım? Kızlar nerdesiniz, ne alemdesiniz?
Serrayı etiketlemedim, o kuzum bu saatlerde hep sılıntılı oluyor, olur da uyursa uyandırmıyım, zaten doğuma gidicek Allahın izniyle, inşallah iyidir:)
Cnm.dun kontrolum vardi orctu bicti 14 haftalik dedi iste konistuk falan korkularimi anlattim.ebeye öle cnm.usuorum burasi soguk karnim agrio usutum gecmedi daha öle iste panikle ugrasiom

SvmByby SvmByby sonundaoldu sonundaoldu pineapple3455 pineapple3455 Bayan sorunlu Bayan sorunlu @assmnm F Fatmae20 başka kimler vardı hatırlayamadığım? Kızlar nerdesiniz, ne alemdesiniz?
Serrayı etiketlemedim, o kuzum bu saatlerde hep sılıntılı oluyor, olur da uyursa uyandırmıyım, zaten doğuma gidicek Allahın izniyle, inşallah iyidir:)

meraba cnm. çok saol unutmamışsın beni. ben tedaviye devam ediyorum. doktorum depresyondasın dedi bana.
yaşadığın şeyler normal dedi. insanlar kendini camdan atıyor boşa değil yani falan dedi. ilaçlara devam. 6 ay devam dedi tedaviye. bu süreçte çocuk da yok. zaten yanımdakine zor yetiyorum. korkuyorum çocuğa zarar veririm deliririm falan diye. bunlara da normal geçecek dedi dr. bakalım hayırlısı. sen ve minnoşun nasıl, nasıl gidiyor hamilelik??

U umudum56 Şuan nasılsın canım? Doğum anında inan ne fiziksel ne psikolojik hiçbir şikayetin aklına gelmeyecek. Bizim gibileri buna inandırmak çok zor biliyorum ama Allah o gücü her zaman veriyor şükürler olsun. Hizmet bekleyenler çok diyince kasteddiğin kv kp vs mi. Ben tam bilmiyorum durumunu o yüzden ne söyleyim bilemedim. Doğuma gidişin yakındır diye düşünüyorum sancılar gelip gitmeye başlamış, geriye düzenli hale gelmesi kalmış. Allah bir avazda kolayca kurtulmak nasip etsin inşallah. Bundan somrasında da yar ve yardımcın olsun inşallah.
Omas Omas yazdıklarını okudukça güçlüyüm yaparım diyorum ama atak geçirirken herşey püff diye uçup gidiyor. Bu kalp takıntısını yenmedikçe hafiflemicek sanırım. Zaten akşamları özellikle şişkinlik yüzünden nefesim daralıyor. Gündüzleri kaygılıysam zaten daralıyor. Mutfağa giderken bile yoruluyorum demişsin ya aynı öyle oluyorum bazen. Herşeye sinir oluyorum, oturup herşeye ağlayasım geliyor ve hatta ağlıyorum. Daha neler neler ya, yaz yaz bitmez. Sen bebeğine kavuştun ne güzel, Allah sağlıkla bizlere de nasip etsin inşallah. Hamileyken mi zor doğumdan sonrası mı?
sancıların oluyor yanlız düzensiz ve kısa karnından vuruyor hafif hafif sertleşmeye oluyor gece sahada çok oluyor ben gece hiç doğuma gitmek istemiyorum o hastanenin boşluğu çok fena ediyor beni birde kalp çarpıntısı ben baya aştım darısı başınıza canlarım nefes darlığı oluyor oda gebeliğe bağlı normal bir durum onunda kabullenip alıştım doğum yapmak tabiki kolay bir iş değil yaşadım daha önce geçici bir durum bununda biliyorum ama hep ya olursa kaygısı işte heyecan kaygı korku hep bir arada yanlız şuna emin olun ben kendimi bu hastalığa artık teslim etmiyorum birçok şeyi gerçekten aştım inanarak ve nekadar acı çektiysem okadar güçledim eskiden olsa daha farklıydı oğlumun gebeliğin de çok şey yaşadım siz çok şanslısın burası var ben üç yıl önceki gebeliğini anlatsam sizin hiç bir şeyiniz yok emin olun benim bu gebeliğin de annemin dediği tek şey git aldırma ben sana bakan dedi ve ben sahada güçlendim

Benim vicdanım inancım ile bu dokuz aya geldim bu evet çok şey yaşadım ama hep Rabbime sığındım anlatsam günlerce bitmez ben bebeyine tanı kıyamıyorum dedi doktor o an neye uğradığımı anlatamam kocam benden yedi yaş büyük şimdi görseniz aynı duruyoruz saçlarının beyazları ondan çok nerdeyse ama ben bunları hep içimde yaşadım beni anlayacak bir Allah'ı n kulu yoktu sadece dinliyorlar d hiç bir destek hiç bir yardım yoktu ben bir kış boyu perde açık oturdum ve eşim çok kıskanç o gelince kapatıyorum yada ne olur kızma daralıyorum diyordum dediği tek şey bu ailenin ciddiyeti kalmadı insanlar evi görüyor benim hayatım hep insanlar ne der üzerine kuruluydu ama ben ne derim ne yaşarım kimsenin umrunda değil etrafımda çıkarız insan çok az ve ben her gece iç sıkıntısı bile uyandım her uyandığımda oğlumun yüzüne baktım ve onun gebeliğin de yaşadıklarım sahada güç vermeye başladı he geçecek dedim evet ve elimdeki yerle mutlu olmaya çalıştım dedim Allah inşallah bu bebeğime sağlık verir

meraba cnm. çok saol unutmamışsın beni. ben tedaviye devam ediyorum. doktorum depresyondasın dedi bana.
yaşadığın şeyler normal dedi. insanlar kendini camdan atıyor boşa değil yani falan dedi. ilaçlara devam. 6 ay devam dedi tedaviye. bu süreçte çocuk da yok. zaten yanımdakine zor yetiyorum. korkuyorum çocuğa zarar veririm deliririm falan diye. bunlara da normal geçecek dedi dr. bakalım hayırlısı. sen ve minnoşun nasıl, nasıl gidiyor hamilelik??
Bak canım benim sana diyeceğim tek şey sen kimseye zarar vermesin bu düşüncen geldiğinde deki kendine bu çok saçma bir düşünce ya siz gerçekten şanslısın ızgara burası var ben 16 yıl önce hastalandığında hiçbir bilgim yoktu. Sizin gibi olsa ooo ben hiç ilaç almadan aşardım ben bu hastalığı tanıyalı kısa süre oldu e siz farkıdasınız deli olacak biri deli olduğunu düşünmez ki lütfen güçlü olun benim yıkarım giti sizin gitmesin git derin bir nefes al Allah de hayatına devam et bu ilaç sana zaman verir sadece zaten geçecek bu düşüncelerin Allah aşkına okuyun Felak nas iňşarah düşmesin dilimizde bunlar bu düşünceler hepsi vesvese ben ilk hastalandığında bu hastalığı yaşayan bir kimse yoktu sonradan baktım herkeste var yan geçicidir emin olun ben aştıysam herkes aşar hayatım giti gençliğinin en güzel yılları bu ülkeyle geçti zaman 16 yıl öncesine dönse ben çok farklı olurdum bak arkadaşım bana bir geldi aynı ben ve inan kadın doktor yüzü ilaç yüzü görmeden atlatı her gün karşısına geçtim anlatım ve keyfini bırakmadı neden farkında oldu git gez toz ibadetini yap

Bak canım benim sana diyeceğim tek şey sen kimseye zarar vermesin bu düşüncen geldiğinde deki kendine bu çok saçma bir düşünce ya siz gerçekten şanslısın ızgara burası var ben 16 yıl önce hastalandığında hiçbir bilgim yoktu. Sizin gibi olsa ooo ben hiç ilaç almadan aşardım ben bu hastalığı tanıyalı kısa süre oldu e siz farkıdasınız deli olacak biri deli olduğunu düşünmez ki lütfen güçlü olun benim yıkarım giti sizin gitmesin git derin bir nefes al Allah de hayatına devam et bu ilaç sana zaman verir sadece zaten geçecek bu düşüncelerin Allah aşkına okuyun Felak nas iňşarah düşmesin dilimizde bunlar bu düşünceler hepsi vesvese ben ilk hastalandığında bu hastalığı yaşayan bir kimse yoktu sonradan baktım herkeste var yan geçicidir emin olun ben aştıysam herkes aşar hayatım giti gençliğinin en güzel yılları bu ülkeyle geçti zaman 16 yıl öncesine dönse ben çok farklı olurdum bak arkadaşım bana bir geldi aynı ben ve inan kadın doktor yüzü ilaç yüzü görmeden atlatı her gün karşısına geçtim anlatım ve keyfini bırakmadı neden farkında oldu git gez toz ibadetini yap

Allah razı olsun ne güzel yazmışsın. ben de 28 yaşımdayım. diyorum ki genç yaşımda yakalandım napacağım. inş yeneceğim. o duaları okuyorum. inş Rabbim hepimize şifa verir bol bol. çok saol.

SvmByby SvmByby sonundaoldu sonundaoldu pineapple3455 pineapple3455 Bayan sorunlu Bayan sorunlu @assmnm F Fatmae20 başka kimler vardı hatırlayamadığım? Kızlar nerdesiniz, ne alemdesiniz?

sağol canım idare ediyoruz iki kez atak geçirdim son bir hafta içinde, bebek 5,5 aylık oldu toplamda 5-6 kilo aldım ama karnım çok baskı yapıyor daralıyorum sanki 20 kilo almışım
sen nasılsın nasıl gidiyor?

Cnm.dun kontrolum vardi orctu bicti 14 haftalik dedi iste konistuk falan korkularimi anlattim.ebeye öle cnm.usuorum burasi soguk karnim agrio usutum gecmedi daha öle iste panikle ugrasiom
Bebişle ilgili herşey yolunda o zaman ne güzel Allah daim eylesin canım. Ayaklarına sıcak su koy, en çokta beline ve ayaklarına dikkat et daha çabuk geçiyor. Geçmiş olsun
Canım bu konuda ben biraz farklı düşünüyorum Ama sana iyi gelip gelmemesi önemli bu tedavinin, eğer ki kendini daha iyi hissediyorsan böyle devam etmen en doğrusu tabi. Bu forumda senin anlattıklarını ve hatta daha fazlasını yaşayan bir bayan, tüm yaşadıklarını ve nasıl atlattığını yazmış. O konuyu tekrar bulabilirsem mutlaka etiketlicem seni. İnşallah senin içinde bir nebze güç kaynağı olur. Böyle olumlu hikayeler insanı gerçekten çok motive ediyor. Ben de çok çok iyi sayılmam kaygılar ataklar takıntılar vs idare etmeye çalışıyorum bebişimle :) yarın kontrolümüz var onun merakı içindeyim:) Allah sağlıcakla kucağımıza almak nasip etsin inşallah.

U umudum56 Benimde 14 sene olmuş bu hastalık. Çocukluktan yerleşmiş beynime. Çocuk aklımla kendi kendime savaşmaya çalıştım hep korka korka, ne olduğunu bile bilmeden. Hep ölücem korkusuyla uykumdan oldum, Kime ne anlatsam bişey olmaz dendi. Hayatımı yaşama fırsatı verilse çoğu şeyin bilincine varabilirdim, kendim için bişeyler yapabilirdim. Geçmişi boşver diyolar nasıl boşverilir? O kadar çokşey çalınmışki benden. Evlilik sonrası bu psikolojiyle yeni boşluklar açılmadı desem yalan olur. Eşinin sıkılmış halleri, ilgisizliği, agresifliği daha da kötü etti beni. Birlikte oturmakta cabası. Kp çenesi.. sövmeleri.. anlatsan herkese kolay gelir. Ben daha buraya taşınalı birkaç aydır yaşadığımı, hayatta olduğumu anladım. O da daha tam anlamıyla değil. Hiçbirşey yokmuş gibi benden çok iyi olmamı bekliyorlar. Geçmiş bitti takma diyorlar. Takmak değil bu, yaşanmışlıklar, yetiştirilmemişlik.. hep eksiklik.. Ama Allah büyük, şükürler olsun ki o gösterdi bana doğruyu yanlışı, geç oldu belki ama şükür ayırt edebildim bazı şeyleri.`Ben` diyebildim. Ben seni anlayabiliyorum inan. Fazlasını yazmak isterdim ama gerek görmedim çünkü öyle ya da böyle içimizdeki şey aynı. Allah yardımcımız olsun..

Back
X