Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ne hastane cikisi cnm
Sen yaptinmi alisveris artik
Sen kac ayliksin simdi dogumun nezaman cnm
Hastane çıkışı bebeğin doğduğunda ihtiyacı olan ilk kıyafetler battaniye vs seti var ona deniyor. Bende 1 ya da 2 tane alırım sanırım. Bir de anakucağını götürürüm arabada gerekli zaten. Onun dışında birsürü kıyafet geldi daha da gelir zaten ailede kız çok. Çabuk büyüyolar zaten alışverişi abartmamak lazım. O yüzden ilk zamanlar elimdeki kıyafetler işimi görür. Büyüdükçe alırım bende Allahın izniyle.

Bende almiom cnm hediye gelio neler lazim ki ben bilmiorum mesela hastane cikisi camtada neler ins hemen cikariz cnm

Ya benim de çarpıntı eskisi kadar yok sadece birden nefesim daraliyo bazen hissediyorum çarpıntı benim asil gitme sebebim nefes alamama nefes darlığı bu yüzden gostericem bi inanirmisin felaket zorlaniyorum su dahi içerken bazen takıntı oldu bende bide bi kaç gündür bogazimda sanki bişey var hissi oluşmaya başladı haftaya bide göğüs hastalıklarına gidip akciğerleri film cektirticem bakim bi hiçbişey yoksa panik atak deyip psikolog ve psikiytre yolu tutucam, sendeki nasıl bişey bilmiyorum ama gerçekten hamilelikten kaynaklı çok sıkıntı oluyo kalple ilgili aslında en büyük sebebi panik atak sonrada doğal olarak hamilelik Allahın izniyle korkma seninkide büyük ihtimalle bebek kaynaklı ben hamileyken bebek ağzımdan cikicak yakinda diyodum

Bende almiom cnm hediye gelio neler lazim ki ben bilmiorum mesela hastane cikisi camtada neler ins hemen cikariz cnm
Bende çanta hazırlarken netten bakıcam yine. İlk doğuma göre aklımda kalanlar var ama atladıklarımda vardır mutlaka. Çanta hazırlarken yazarım canım sende netten bakabilirsin erken hazırlıcaksan.

Cnm ama cogu korkuo benim ev dontorum kadin oda ikinciye doguruken doktor dusunun korkmus vede epedural yaptirmis dusun doktor
Sende epidural normal yaptir artık bi çok insan yaptırıyor ben emin ol bu kadar nefes darlığı takmayi kafama yaptirirdim ama kafam öyle bi korkuylaydiki hiç sancı dusunmedim doğuma gidene kadar ya nefes alamazsam bayilirsam korkusuyla kafayı yemişim sen o yüzden şimdiden söyle epidural isteğini dile getir yaptıran herkes çok memnun

Dedim dedim zaten ins gec kalmadan yaptircam 4 cm ladar bekliorlar zaten 4cm kadar cok agrimio deme cnm yani bilmiorum cok degil dediler 6 dan sonrami 10 na kadar fenaymis yaptiranlar ama ikinma hissini hizedior deme

Nasil baktilar cnm ekg mi yaptilar peki bana öle yaoacaklar
Önce güzelce kontrol edicek kalp ultrason ile sonra ekg cekilicek bana bide holter taktı doktor 24 saat takılı kaldı takip eve gönderiyolar sen onunla bütün gün geziyosun belki sanada takar doktor

Önce güzelce kontrol edicek kalp ultrason ile sonra ekg cekilicek bana bide holter taktı doktor 24 saat takılı kaldı takip eve gönderiyolar sen onunla bütün gün geziyosun belki sanada takar doktor
Bana simdilik sade ekg dedi öle ultrason demedi ya bakalim

İnanırım canım ya, lise döneminde o nefes takıntısı yüzünden ciğerlerim yanıyodu artık. Tükürüğümü yutamıyodum inanır mısın.. o daha da panikletiyodu. O yüzden şuanki halini çok çok iyi anlıyorum. Yemek yeme, su içme, yutkunma gibi şeyleri dikkatli yapıp tılanmayalım diye uğraşınca takıntı haline geliyor. Sendeki de aynı böyle ilerliyor işte. Bende de çarpıntıyı kaale almadıkça çok üstelemiyor. Hamilelik dönemi dediğin gibi fazla sorunlu geçiyor zaten. Son 1 senedir felan tek tük oluyordu bu dediğim şey. Ama gece yatınca oluyordu. 3 5 kez üsteliyodu geri kalkıyodum korkudan. Şöyle diyim sanki birden küt diye bir atım oluyor, ya da göğsün anlık sıkışıyor gibi oluyor. Yani o sırada kalp normalden biraz daha uzun kasılıyomuş galiba öyle okudum. Bu his işte panikletiyor, titreme gibi hissediyosun kalbinin orda. Sanki durmuş yeniden çalışmış gibi korku doluyo tabi içine. Ben bunu kendimde farkettikçe çarpıntı gitti yerine bu geldi. İçim sıkılırdı felan o da gitti. Sonra bunu gündüzleride arada bir hissetmeye başladım. Tınlamıcam diye şartlandırdım kendimi, gündüzleri azaldı, bazen olmuyor. Ama durduk yere birden olunca korkarda paniklersem yandığımın resmi..

Dedim dedim zaten ins gec kalmadan yaptircam 4 cm ladar bekliorlar zaten 4cm kadar cok agrimio deme cnm yani bilmiorum cok degil dediler 6 dan sonrami 10 na kadar fenaymis yaptiranlar ama ikinma hissini hizedior deme
Yani ben 3 cm sanciyla 15 gün geçirdim evdeki ben kadar acıya dayanıksız narin hemen ne olsa agri eşiği düşük olan ben o yüzden çok hissetmesin hafif hafif olur zaten iğne yapıldığı an hoc olmaz sancı diyduklarim ıkınma hissi oluyomus hatta zaten doktor sana ikin diyo sen ikiniyo sun korkma Allahın izniyle inşallah çok rahat doğumun olur senin ve tum hamilelerin

Cnm benim bunara sik sik batio batma var suan da öle kibirdayamiorum ya

Kizlar hayirli geceler.. ben daha once kayitliydim ama sonradan giris yapamadim. Ben artik hamdolsun iyiyim doktorum iyi gordu beni ve bebek dusunursen ilk 1 ay zorlanirsan ilac kullanabilirsin. Bebege kotu birsey olmasa milyonda bir ama yinede o milyonda bir ihtimal oldugu icin kesin teminat veremiyoruz ama sen icini rahat tut dedi . Yanliz soyle birsey var biz bebek calismalarina basladik ama benim 1 haftadir dudaklarim karincalaniyo yuzum ellerim kardiyologa falan gitmek istemiyorum cunku bisey yoktur en son mayis ayinda gittgimdede oyle cikmisti ama nezamanki ben kalp k... belirtilerinde dudak uyusmasi gordum aklimin bi kosesinde kalmis sizce bu psikolojikmidir kizlar ;(((( o birden atma bendede oluyodu ama takmiyodum ben halada takmiyorum bebek istyorum hayirlisiyla ne onerirsiniz kizlar derttaslarimm;((((

Ins ya valla rahatlattin ya bende duydum 4 cm kadar iyimis yani cok degilmis ins okadar uzun surmez bak seninde 15 gun kalbin dayanmis yani sanciyi
Ikinma hissi ktumu peki o ignegi vurdukari halde

O zaman açık ve net ortada panik atak anksiyete kaynakli neden diceksin o an aslında senin içinde yaşadığın huzursuzluk seni kasiyor farkında değilsin hop kalbe vuruyo aslında sebebi belli kaynim 4 gün önce öyle oldu acilen götürdüler kardiyoloji herseyine baktı ve dediği şey geçmiş olsun panik atak düşün 33 34yaşında adam o yüzden sen korkma canım benim telkin ver kendine şu doğuma kadsr

Ins ya valla rahatlattin ya bende duydum 4 cm kadar iyimis yani cok degilmis ins okadar uzun surmez bak seninde 15 gun kalbin dayanmis yani sanciyi
Ikinma hissi ktumu peki o ignegi vurdukari halde
Olur tabi kız epidural çıktığından beri benim gibi doğum yapan kalmadı ki kurbanlık koyun gibi gittim sancı çekerken çeken dogurdum düşün artık kafayı nefesle bozmaktan korkma artık epidural normal doğum yapmayan kalmadı ıkınma hissi olmasa bu kadar rağbet görmez

O telkinler bıktı benden bıktı :) ama başka türlü de duramıyorum zaten. Bak konusurken yazarken bile kalbimin ritmi değişti. Öyle büyük bir kaygı olmuş bu durum bende. şimdi de normal mi böyle ritminin saçma sapan atması diye sormaya başladım kendime. Bu nasıl bir hastalıktır ya.. tövbe yarabbim.. netten baktığımda da panik atak ve anskiyetesi olanların yaşadığı bir durummuş bu. Aslında ekstrasistol deniyomuş herkesde varmış ama bizim bünyemiz hassas olunca net hissediyomuşuz felan. Bir arkadaşım vardı burdan, o da hep derdi çocukluktan beri var diye.

Ölum korkusuda zaten panik ataktan galiba yani asiri cok ölum korkusu sozde yokmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…