- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
Bence o sakatlık durumlarını antidepresana bağlamak doğru değil. Hamileyken kullanılanlar var. Burda çok kişi vardı ilaç kullanıp sağlıklı bebeği olan. Yani bu Allahtan gelen birşey, ben olaya o şekilde bakıyorum. Naçizane düşüncem bu.Kızlar bu gurupta antidepresan kullanan war mı? Antidepresan kullanıpta bebeği sağlıksız doğan? Cvp yazın ne olur
Yaaa gerçekten mi içime su seprtin... sakınca olmazsa hangi ilacı kullanıosun?Ben kullanıyorum henüz doğum yapmadım ama geçmiş sayfaları okursan orda doğum yapanlar var sağlıklı bebek dünyaya getirmişler
Benim hep On yargılar ve gecms de yasadım kotu anlar engel oluyor ilk olan seyleri bilmedgn ıcın kotu olmuyorsun. Ben Bı yerde ıyı sem ıyıymdır o aklıma yerlesyr ama kotu oldgm anları durumları unutamıyorumBen ilk hamilelikte hevesle giriyodum, sancım olcak mı doğuma gircem mi diye.. Bunda 3 4 hafta önce sancı ve kasılmayla acile gittim, nst.ye aldılar. Beni korku sardı. Kalkıp gitmek istedim, sabır çeke çeke bitti 20 dk. İlerki haftalarda öyle olmaz inşallah ya. Hiçbir önyargıyla da girmedim halbuki, neden öyle oldu anlamadım.
İlki kızdı kotuydm ıkıncı i oglan ıyıdım hıc kotu olmadm dıyeblrm ama bu ucuncu kız yıne kotuyum kız hamılelıgı boyle yapıyor benı ikisi sezeryan dı buda sezeryan genel anestezi dogmadan sonra rahatlıyordmEvet yandakinden ekileniyor olabilirsin. Diğer iki doğumun nasıldı peki ?
O bende de var. Her alanda oluyor bu. En basiti bir mağazaya gittim ve kötü olduysam yine aynısı oluyor gittiğimde. Bi konu bana kötü hissettirdiyse her defasında kötü hissediyorum. Bişey kötü etki bıraktıysa düzelmiyor malesef.Benim hep On yargılar ve gecms de yasadım kotu anlar engel oluyor ilk olan seyleri bilmedgn ıcın kotu olmuyorsun. Ben Bı yerde ıyı sem ıyıymdır o aklıma yerlesyr ama kotu oldgm anları durumları unutamıyorum
Oğlanda bende rahattım böyle değildim. Şimdiki kız ve başından beri düzelemedim. Kız yükü tuz yükü dedikleri bu olsa gerek :)İlki kızdı kotuydm ıkıncı i oglan ıyıdım hıc kotu olmadm dıyeblrm ama bu ucuncu kız yıne kotuyum kız hamılelıgı boyle yapıyor benı ikisi sezeryan dı buda sezeryan genel anestezi dogmadan sonra rahatlıyordm
Bana doktor astım teşhisi bile koydu çok şükür yaptım kiz sen bana telkin veriyodun hatirladinmi ben burda iki göz iki Çeşme sen bana sakin korkma aklına bile gelmiyor dedin bak öyle oldu hiç nefesi unuttum geldim odaya gayet iyiydim 2 saat sonra başladı yine nefes darlığıKızlar aksamları yemek sonrası her ne yersem yiyim huzursuzluk oluyor midemde ve karnımda. Nefesim yetmiyor sanki tıka basa yiyo gibi. Böyleykende saplantı oldu, doğum sancılarım böyleyken başlasa bu huzursuzlukla nasıl dayanırım, bu kadar hantalken sancı çekebilir miyim, nefesim nasıl yeter, bu daralma nasıl biter. Ufff.. neler geliyor aklıma ya. Vallahi kendi kendime gıcık oluyorum.
Bizimde genetikte astım var kuzum, kardesimede teshis kondu, bu hamilelik sonrası bana bari koymasalar..Bana doktor astım teşhisi bile koydu çok şükür yaptım kiz sen bana telkin veriyodun hatirladinmi ben burda iki göz iki Çeşme sen bana sakin korkma aklına bile gelmiyor dedin bak öyle oldu hiç nefesi unuttum geldim odaya gayet iyiydim 2 saat sonra başladı yine nefes darlığıve kurtulamadı bu nefes ve boğaz sıkıntısından
Aynı beni anlatmissin ben ilkinde nefes darlığı nedir bilmiyodum böyle ve bunda daha hamile kalır kalmaz başladı sıkıntılarım bogazimda yanmami dersin mide ağrım mi dersin ishal mi dersin nefes darligimi dersin üstüne bide kaygı korku panik derken seni çok iyi anlıyorum kız su içerken tikaniyodum nefes alamiyodum hep hafif yan uzanır vaziyette yada sırtım destekli uolucak ti biraz ayakta is yapayım sırtıma ağrı giriyo du nefes alamamaya başlıyodum seni o kadar iyi anlıyorum ki harfi harfine suanki yaşadıklarını 4gun öncesine kadar bende yaşadım işin kötü tarafı nefes darlığı bana yapistiBizimde genetikte astım var kuzum, kardesimede teshis kondu, bu hamilelik sonrası bana bari koymasalar..
Evet söylediklerimi hatırlıyorum :) hatta eminim doüumda aklıma gelmeyeceğinden. Ama bi de şu var, ilkinde böyle olmamıştım. Bu derece şişip daralmıyodum. Şimdi 2 lokma yesem kabıma sığamaz hale geliyorum, duşa girince çıkasıya nefes nefese kalıyorum su daha da ağırlaştırıyor ayakta nefes alamıyorum. Bunları önceden yaşamayınca şimdi de kaygılanıyorum haliyle. Doğum sancısı başladığında bu sıkıntı veren durumla o sancıyı nasıl atlatırım diye kuruntular geliyor ister istemez. İnşallah bizim doğumlarda kolayca olur. Sen nefese takıntılı olunca 2 saat snra onu yaşadın. Bende ilkinde çarpıntıya takıntılıydım, doğum sonrası dr bana gelip biraz dinlen dediğinde başlamıştı. Hiçte geçmedi çok uzun süre. Nabzım 60lara düşüyodu bazen ama çarpıntılı atıyodu kmseye bişey diyemiyodum. Öyle yavaşlıcak diye de korkuyorum. Herşey korku ya :)
Ya siz bide ilk dogum.yaptiniz beni dusunun hic birsey bilmiom.o krorku nasil dayanirim acaba nefesim.kalbim yorulmam tansionum.bem dis doktorunda bi korkuom bayiliom 5 dakika sonra ayiliom öle igne vuruo tutreme ter aiii kalbimndoktorda korkuo sizin ikinci yaparsiniz yaaBizimde genetikte astım var kuzum, kardesimede teshis kondu, bu hamilelik sonrası bana bari koymasalar..
Evet söylediklerimi hatırlıyorum :) hatta eminim doüumda aklıma gelmeyeceğinden. Ama bi de şu var, ilkinde böyle olmamıştım. Bu derece şişip daralmıyodum. Şimdi 2 lokma yesem kabıma sığamaz hale geliyorum, duşa girince çıkasıya nefes nefese kalıyorum su daha da ağırlaştırıyor ayakta nefes alamıyorum. Bunları önceden yaşamayınca şimdi de kaygılanıyorum haliyle. Doğum sancısı başladığında bu sıkıntı veren durumla o sancıyı nasıl atlatırım diye kuruntular geliyor ister istemez. İnşallah bizim doğumlarda kolayca olur. Sen nefese takıntılı olunca 2 saat snra onu yaşadın. Bende ilkinde çarpıntıya takıntılıydım, doğum sonrası dr bana gelip biraz dinlen dediğinde başlamıştı. Hiçte geçmedi çok uzun süre. Nabzım 60lara düşüyodu bazen ama çarpıntılı atıyodu kmseye bişey diyemiyodum. Öyle yavaşlıcak diye de korkuyorum. Herşey korku ya :)
Canım ya baksana hep aynı seyleri yasamisız benmde aynı soyledgn gıbı nerede kotysem 2.ye gitsem yıne kotuyum. Bır keresinde ilk zamanlar arkadas gezmesine hem hava sıcaktı hem masada yemek vardı hemde cocuk sesleri ben orada fena olmus dum sımdı ıyı oldgm an bile bırının evıne gıtmekten cekınıyorm ya yemek sofrasnda kotu olursam bogulacak hıssı gelırse dıyeO bende de var. Her alanda oluyor bu. En basiti bir mağazaya gittim ve kötü olduysam yine aynısı oluyor gittiğimde. Bi konu bana kötü hissettirdiyse her defasında kötü hissediyorum. Bişey kötü etki bıraktıysa düzelmiyor malesef.
Oğlanda bende rahattım böyle değildim. Şimdiki kız ve başından beri düzelemedim. Kız yükü tuz yükü dedikleri bu olsa gerek :)
Sen de hamile misin ben lustral kullanıyorumYaaa gerçekten mi içime su seprtin... sakınca olmazsa hangi ilacı kullanıosun?
Aynen bende öyle hep yazıyodum yok ishal yok yanma bilmem ne. Ay hiç bitmedi ya, şükür bugünümüze ama gerçekten çok yorucu oluyor bunca psikolojik sıkıntıyla. Benimde iş yaptığımda karnıma giriyor sancı, belim yanıyor gibi oluyor, sırtımında tam ortasında ağrı oluyor. Tıkanma dersen tükürüğümü yutamıyorum yine arada. Kv meyve getirmiş hadi yiyelim diyo ama yutamıyorum. Yanımda suyla geziyorum. Bu his yüzünden boğazımın yanlarına takılıyor bi de. Bademciklere takılıyomuş sonradan öğrendim. Seninde öyle oluyo olabilir mi?Aynı beni anlatmissin ben ilkinde nefes darlığı nedir bilmiyodum böyle ve bunda daha hamile kalır kalmaz başladı sıkıntılarım bogazimda yanmami dersin mide ağrım mi dersin ishal mi dersin nefes darligimi dersin üstüne bide kaygı korku panik derken seni çok iyi anlıyorum kız su içerken tikaniyodum nefes alamiyodum hep hafif yan uzanır vaziyette yada sırtım destekli uolucak ti biraz ayakta is yapayım sırtıma ağrı giriyo du nefes alamamaya başlıyodum seni o kadar iyi anlıyorum ki harfi harfine suanki yaşadıklarını 4gun öncesine kadar bende yaşadım işin kötü tarafı nefes darlığı bana yapisti
Kuzum ikinciye hamile olduğunda daha iyi anlıcaksın. Keşke ilk olsaydı diceksin. Tecrübeli olmak daha beter bu konuda. Korkuların ve kaygıların daha da artıyor.Ya siz bide ilk dogum.yaptiniz beni dusunun hic birsey bilmiom.o krorku nasil dayanirim acaba nefesim.kalbim yorulmam tansionum.bem dis doktorunda bi korkuom bayiliom 5 dakika sonra ayiliom öle igne vuruo tutreme ter aiii kalbimndoktorda korkuo sizin ikinci yaparsiniz yaa
Çok iyi anlıyorum canım. Ben mesela geçenlerde köye gittiğimde gece sol göğsüme sancı girdi, nefes alamadım hareket edemedim. Eşimde yoktu. Sabaha kadar oturdum. Yatınca da tekleme olmaya başlamıştı, evin içinde volta attım durdum. Bu hafta da köye gidicem 2 günlüğüne. Yine başladım kaygılara..Canım ya baksana hep aynı seyleri yasamisız benmde aynı soyledgn gıbı nerede kotysem 2.ye gitsem yıne kotuyum. Bır keresinde ilk zamanlar arkadas gezmesine hem hava sıcaktı hem masada yemek vardı hemde cocuk sesleri ben orada fena olmus dum sımdı ıyı oldgm an bile bırının evıne gıtmekten cekınıyorm ya yemek sofrasnda kotu olursam bogulacak hıssı gelırse dıye
O anda dikkatini dagıtacak bısey ler gotursen mesela kitap bıraz kuran okusan tesbih ceksen TLF la ugrassan belki kafan dagılır bazen ıse yarıyor bıde biriyle konuşsan oda ıse yarıyor bazenÇok iyi anlıyorum canım. Ben mesela geçenlerde köye gittiğimde gece sol göğsüme sancı girdi, nefes alamadım hareket edemedim. Eşimde yoktu. Sabaha kadar oturdum. Yatınca da tekleme olmaya başlamıştı, evin içinde volta attım durdum. Bu hafta da köye gidicem 2 günlüğüne. Yine başladım kaygılara..
Aynen katılıyorum sana ilkinde bılmedgn ıcın nezaman kotu olacagını yasyınca goruyorsn ama sımdı mesela ben 17haftalkm nst ye 32.haftada gırlyr ilk amaa ben sımdıden kotu olacam dıye kaygılanıyorm yada gecms de nede kotysem sımdıden kaygılanıyor insanAynen bende öyle hep yazıyodum yok ishal yok yanma bilmem ne. Ay hiç bitmedi ya, şükür bugünümüze ama gerçekten çok yorucu oluyor bunca psikolojik sıkıntıyla. Benimde iş yaptığımda karnıma giriyor sancı, belim yanıyor gibi oluyor, sırtımında tam ortasında ağrı oluyor. Tıkanma dersen tükürüğümü yutamıyorum yine arada. Kv meyve getirmiş hadi yiyelim diyo ama yutamıyorum. Yanımda suyla geziyorum. Bu his yüzünden boğazımın yanlarına takılıyor bi de. Bademciklere takılıyomuş sonradan öğrendim. Seninde öyle oluyo olabilir mi?
Kuzum ikinciye hamile olduğunda daha iyi anlıcaksın. Keşke ilk olsaydı diceksin. Tecrübeli olmak daha beter bu konuda. Korkuların ve kaygıların daha da artıyor.
O anda dikkatini dagıtacak bısey ler gotursen mesela kitap bıraz kuran okusan tesbih ceksen TLF la ugrassan belki kafan dagılır bazen ıse yarıyor bıde biriyle konuşsan oda ıse yarıyor bazen
Aynen katılıyorum sana ilkinde bılmedgn ıcın nezaman kotu olacagını yasyınca goruyorsn ama sımdı mesela ben 17haftalkm nst ye 32.haftada gırlyr ilk amaa ben sımdıden kotu olacam dıye kaygılanıyorm yada gecms de nede kotysem sımdıden kaygılanıyor insan
İlk başlarda dikkatimi dağıtmak işe yarıyodu. Öyle olduğunda buraya geldim kızlara yazdım. Kas ağrısı olabilir diye düşündük ama bi türlü geçmedi. Ertesi gün akşama kadar. Boynum sorunlu benim ondan kas ağrısı çok yaşıyorum ama göğse vurunca kafa kalbe gidiyo:)Amaa sonucta yıne sen cekıyorsun yıne sen cekıyorsun ceken bilir allah herkese yardm etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?