Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ayyy ağzından bal damlıyoooo, inşallah yaaa inşallah Rabbim kolay doğumlar nasip etsin. Suni almaya gerek kalmadan inşallahhh.. Allah razı olsun kuzum.
O takılma gayet normal aslında, benim eşimde de oluyor mesela ama ben yerken bi kere takılsa panikliyorum sonra da inatla herşey takılmaya başlıyor. Nefes borusuna kaçacak diye ödüm kopuyor. Bazen derin derin nefes aldığım oluyodu acaba kaçtı mı diye düşünmekten. Saçmalık işte ama engel olamıyodum ya:)) az önce yine oldu. Sol tarafımda minicik bi parça hissediyorum onla uğraşıyorum. Bak mesela nohutun her türlü yemeği çerezi vs bademciğe takılır. Kuruyemişlerin bazıları mutlaka takılarak gider. Neden bilmiyorum ama böyle de bişey var. Su içerkende önce boğazında duruyo sonra iniyo dimi eminim bak :))

Kızlar pasıflora kullanan varmı zararsız dıyor drlar bitkisel uyku ıcın ıcen oldmu faydası varmı
Ben kullandım kafayı sersem yapıyor ilk ölçekte hamilelikte ona bütün drlar izin veriyor sonra ilk ölçek bişey yapmıyor 2 olcek fayda ediyor uyutur mu tam kestiremedim ben gündüz alıyordum işte sersem yapıyor

Ben bi ara yutkunamiyorum diye bagircagim geliyor

Ben burda baya eskiyim arkadaşların hbrini aldıklarımın hepsi sağlıklı

Seni korkutnak istemem ama kendimi görüyorum sende son zamanlar korkuma hep ağladım durdum suni verildi doğum olmadi sezeryana alındım normal doğuramazdim inanılmaz korkuyordum şimdiden beynini normal doğum güzel ve kolay olacak de ben hep kötü geçenlerin yazılarını okudum ağladım durdum şimdiden psikolojini hazırla benim gibi olma

Ben burda baya eskiyim arkadaşların hbrini aldıklarımın hepsi sağlıklı
Ben 2013te üye olduktan sonra katılmıştım yazışmalara. Ama öncesinde üye olmadan okudum çoğu mesajları, üni dönemindeydim o sıralar. Zaten kendi kendime farkettim çocukluktan beri yaşadığım şeyin panik ve anksiyete olduğunu. Üni. Sonrasında da dr.a gittim kısa süre ilaç tedavisi felan gördm. Buranın faydası çok oldu bana

Ben zsten edemiyecrm galiba yaaa izin verirmiyim oraya ellemelerini kadin dogum doktoruna bile gitmiom alttan benim gibi korkak yok burda

y4zy4qmurum Okurken bi gülme tuttu insan yemek yemeye korkarmi evet korkar sudan bile:))) Ayni benim yaşadıklarımı hissettiklerimi demişsin işte ya bakalim Allahın izniyle biran önce tedavi şart şu ay da bi geçsin bakalım. Bu arada eşimin teyze kızı dün doğum yapmış evde sancı cekmis toplasan evde 1saat cekmis 5 dk da bir geliyomus o ilk doğumunu epidural normal yaptı bu ikinciye de yine istiyorum demisti neyse bi gitmiş doktora 7cm açılma düşün ve doktor hemen hastayı hazırlayın demiş onu giydirir lavma yapalım derken 30 dk içinde hop dogumhaneye almışlar 10 cm olmus açılma maşallah oyüzden inşallah darısı basina bide nedense Bak unutma ikinci doğumlar daha rahat o yüzden lütfen psikolojini normale odakla bak ben iki göz iki cesme agliyodum burda ağzımdan yinede sezeryan olucam geçmedi Allahın izniyle bebek ters olmadığı sürece kendini normale odaklan ikincide açılma daha çabuk oluyo ve inan bir ıkınmada hop bebek kucakta

Sezaryan niye istemionuz normal daha mi iyi acisi fslan filan bem ya ben ben basaracammi acaba diom ya dis doktorunda o komtukta bayiliom tansion dusuo kalbim agzimdan xikacam dontor bild korkuor yanj

Sezaryan niye istemionuz normal daha mi iyi acisi fslan filan bem ya ben ben basaracammi acaba diom ya dis doktorunda o komtukta bayiliom tansion dusuo kalbim agzimdan xikacam dontor bild korkuor yanj
Ya sezeryan kötü değil oda aynı onun doğum bittikten sonra ilk gözünü açtığında hissediyosun acısını ağrısını, normal doğumunda başında hissediyosun çocuk doğunca hop bişey kalmiyo. Sadece normal doğum her zaman daha sağlıklı yani sezeryan hayat kurtarıcı mesela sağlık sorunları olan korkan sezeryan oluyo tam bi hayat kurtarıyor. Ben sezeryana karşı değilim sadece eğer sağlık şartlari uygunsa bence normali en sağlıklısi mesela ben doktoruma beni sezeryan yapmazmisiniz dediğimde bana o kızma anini unutmuyorum her zaman dediği şey bebekte ve anneden sorun olmadığı sürece normal doğum derler ya normal doğum anadan doğma gibidir mesela sen daha şimdiden böyle yapiyosun eğer hicbisekilde korkuya gelemiyorum diyosan doktoruna söyle ve çatı muanesi yaptirinca az çok doktorun der zaten eğer daha ordan baslasan korkuya doktor sana secenek sunar. Ama unutma eninde sonunda doğucak o bebek kendini bu kadar doğumdan korkutma

Ya konusulrum hic olmazsa alirlarnis beni sezaryana yani korktugummicin yazildi dosyama Allah yardim etsin ya elbette birgun alisirim diorum acidan kim neolmus kimi baya cok cekio 2gun ama yinede doguyor mesela

Sana baktıkça kendimi görüyorum fazlasıyla :))
Ayy o ne kadar güzel bir doğum, okurken nasıl güzel moral verdi. Allahım vaktiyle bize de kolayca nasip etsin inşallah. Benim her zaman ilk tercihim normal doğum. Sezeryan korkum ilkinde de vardı, o da olası bir problem olursa mecburiyete kalırsam el mahkum girerim. Özellikle sezeryan isteğim yok yani. Evimde hem devlete hem özele yakın. Allahın izniyle bende evde olabildiğince halledeyim istiyorum hayırlısıyla:)

y4zy4qmurum Ben inaniyorum Allahın izniyle sen de evde sancini çok güzel çekip gittiğinde çok rahat doğum yapicaksin kendini asla korkutma ya zaten Allah öyle bi yardım ediyoki sancı tutmaya başlayınca artık panik atak anksiyete yerini mutluluk ile ay doğum yapıcam heyecanına bırakıyo inşallah hepinizden en güzel haberleri alicaz. Grip olmuşum zaten nefes alamiyodum hepten alamiyorum ya nefret ettim bu nefes darlığı yüzünden ya haftaya persembeyi iple çekiyorum vallahi gün sayıyorum içimden bi ses psikolojik değil diyo geniz akintisi olanlarin akciğere sızma olayı çok oluyomus şimdi aklıma bu takıldı ya uf

Ya konusulrum hic olmazsa alirlarnis beni sezaryana yani korktugummicin yazildi dosyama Allah yardim etsin ya elbette birgun alisirim diorum acidan kim neolmus kimi baya cok cekio 2gun ama yinede doguyor mesela
En güzeli en sağlıklısı normal doğum canım. Ama olası bir problem veya durum olursa o zaman müdehale ediliyor, onada kısaca sezaryen deniyor. Ben arkadaşımın doğumunda refaket ettim. Suyu gelerek gittik, yatış yapıldı tahliller muayeneler felan yapıldı sabah oldu halen sancısı yoktu. Aksama kadar dr geldi gitti yine sancı yoktu. Sabah dr baktı olacağı yok, suni sancı taktı aksama bebeği oldu.

Hayırlısıyla öyle olur insallah canım. En azından suyum varken çekeyim evde. Su gelince mecbur yatış yapıyolar. İlkinden edindiğim tecrübe yüzünden biliyorum.
viks kullansan, buharını solumak çok işe yarıyor. Hamilelikte yasakmış bize. Yoksa bende kullanıcaktım. Sinüzitte bile işe yarıyor. Dene mutlaka. Başındaki ağırlığı ağrıyıda hafifletir hem. Geçmiş olsun kuzum.
Sen şimdi öyle dedin bende kıllandım :)) benim hiç geçmiyoki geniz akıntım. Burnumda eğrilik var, doğuştan. Geniz akıntım çoğu zaman kokulu oluyor kiii fena.. sen onu nerden duydun, neti mi karıştırdın:) inşallah hiçbişey çıkmıcak. Hem bak bir problem olsa bile bunun %90ı psikolojik. Soruna sorun katıyoruz kaygımız yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…