Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Arkadaslar yabancılaşma yaşayan var mı? Bende biraz ısrarcı davranıyor korkuyorum. Atak geçirmiyorum ama hep o düşünce var beni rahatsız ediyor.
arkadaşım yabancılaşmayı nasıl yaşıyorsun. biraz anlatsan bence ben de kendimce yorumlayacağm ama. belki ben de yaşıyorum ama yabancılaşma old düşünmüyorum. ne hissediyorsun. kime karşı ya da neye karşı. ama herkes bir şekilde anksiyeteyi yaşıyor. belki sen de böyle yaşıyorsundur.

Bende de aynen baş dönmesi ve yer kayması meycut.

Bir şeyler birikiyor. Üzüntü, stress vs.. atlattık sanıyoruz ama bilinçaltımız bi süre sonra kusuyo bu yaşadıklarımızı. Sonra al sana panik atak, al sana anksiyete. İlaç+psikoterapi işe yarıyor ama ilaçları kafamıza göre kullanıp bırakmak durumu daha ağır hale getirebiliyor. Allah iyi günler nasip etsin sana ve hepimize.

Ben de duramıyorum hastanede. Aslında geçmişti. Girebiliyordum. 5. kata asansörle kendim çıkıyordum mesela. Doğumum ani olduğu için, apar topar hastaneye götürüldüğüm için hortladı tekrar ve benim hastaneye gitmem lazım :)

Evet benim yabancılaşma hissim panik atağın ilk dönemlerinde çok fazlaydı. Neredeyse bütün günüm öyle geçiyordu. Sanki herşeyi bi pencere arkasından izliyorum gibiydi. Mesela anneni tanıyorsun ama yüzüne bakınca yine de bi yabancılık hissi. Odadan odaya geçince bile yaşıyordum. Sanki başka bi boyuta ışınlanmışım gibi. Anksiyete çoğalınca oluyor sanırım. Başka bişeyin habercisi değil korkma. Ben doktorun tavsiyesiyle uyku testine bile girdim. Uyku anında beyin dalgalarını ölçüyorlar doğru mu diye. Şükür bişey çıkmadı. Hamileyken de yabancılaşma çok yaşadım. Gidip karanlık odada tek başıma yatıyordum. Hiç bir şey görüp duymak istemiyordum. Doğumdan sonra azalarak geçti. Arada bir fazla stresli olursam yine yaşayabiliyorum. Hiç yaşamadığım, tamamen geçtiği zamanlar da oldu. Sen de İnşallah doğumdan sonra daha iyi hissedeceksin.

peki sonra o anı sana hala aynı huzursuzluğu yaşatıyor mu. ondan kurtuldun mu.. yoksa bir işe yaramadı da o yaşadıgın panik atak yanına mı kaldı

Orada amaç, bana zorluk yaşatan olay ve durumla yüzleşmekti. O anı yaşamaktı. Bir süre sonra geçti. Sakinleştim. Doktorumdan çok memnunum. Keşke daha önce tanışsaymışım. Panik atak, eğer spesifik bir sebebi yoksa öyle geçecek bişey değil. Mesela biriyle tanışmıştım, zayıflama ilacı yan etki olarak panik atak yapmış. İlaçla geçmiş. Panik atağın sebebi stres hormonlarının düzensiz salgılanması. Mesela sen saati sabah 07:30'a kuruyorsun. Kalkıp işe gideceksin. Ama saat kendi kafasına göre gece 01, 03, 05:30 gibi alakasız saatlerde çalıp seni uyandırıyor. ama o saatler doğru saat dilimleri değil. Oturup paşa paşa tv izlerken birden hormonların tehlike varmış gibi salgılanmaya başlıyor veee al sana panik aataaaakk :))

Aynen domestikus un bana yazdığı gibi yaşıyorum :)

İnş cnm inş geçer. Peki hamilelikte hangi ilaçlar kullandın panik atak ve yabancılaşma için?

ben geçenleri gördüm canım. en yakın örneği teyzemin kızı. terapi gördü o da. bence umutsuz olmayalım bu kadar ben biteceğine inanıyorum. o saatin kafasına göre çaldıgı zamanlarda tepki vermezsek zamanla o saat çalmaz bence. en azından ben beynimin yanlış alarm verdiği çogu şeyden kökten kurtuldum. kurtulamadıklarım var belki onlardan da kurtulurum bir gün. ya da kalsalar bile ilk zaman ki gibi tepkileri olmaz vücudumun . umutsuz olma canım sende.

:)) gitmek çok zor gelmiyor şimdilik ama inşallah bir gece yatınca çıldırmam :) detaylı ultrasonda da kendimi deniycem bakalım sıkılırsam da çeker giderdim odadan napıyım . asansöre bende bayadır biniyorum bu arada. ben asansörde de kalmıştım o zaman o yüzden de binemiyordum. neyse ki geçti . hele şu hamile halimle merdiven çıkmak işkence gibi.

ben de fazlasıyla korku ve endişe var. içimde bir korku beni bırakmıyor. onunla yaşıyorum. ölüyorum bazen. umarım ben de terapiden olumlu cevap alırım.

Aynen domestikus un bana yazdığı gibi yaşıyorum :)
ben de öle bir yabancılaşma yok tam tersi bağımlılık arttı. eşime aşırı bağımlıyım. önceden de bağımlıydım ama bu daha başka oldu. onun yanında kendimi güvende hissediyorum. sanki benim koruma meleğim. ama çevremden arkadaşlarımdan kaçasım geliyor. ama öle bırakmıyorum üstüne gidiyorum. ortamlardan uzaklaşmıyorum ama nasıl zor geliyor bir de bana sorun.

İnş cnm inş geçer. Peki hamilelikte hangi ilaçlar kullandın panik atak ve yabancılaşma için?

Ben atarax'la başladım. Onu bıraktım Cipram kullandım, Bi süre sonra cipram + dideral kullandım. Ama ben terapiye filan gidemedim ve doz ayarlaması olamadı. Onun için ilacın belirgin bi faydasını görmedim.

1

Şöyle bişey var yalnız. Benim panik atağım sizinki gibi değil. Uzun yıllar yaşadığım için, doğru dürüst tedavi de olamadım sanırım. Çok inatçı ve yer etmiş durumlarım var. Hani saat zamanında değil de olmayacak zamanlarda çalınca tepki verememe gibi bi durumum olamıyor. Mesela 3-4 kere her zamankinden değişik ve yoğun panik atak yaşadığım oldu. Sabahtı. Eşim işe gidiyordu. Seslenemedim bile. Kilitlendim. Nefesim kesildi vs.... İnşallah hiç biriniz bu kadar ağırını yaşamazsınız.

inş bir daha sen de böylesini yaşamazsın. Allah senin ve çocugun için sana şifa versin. her namazımdan sonra burda bulunan herkese dua ediyorum. acil şifa diliyorum. rabbim inş bu dualarımıza icabet eder. zamanı var sabredeceğiz o zaman gelince bitecek inş.

Ben atarax'la başladım. Onu bıraktım Cipram kullandım, Bi süre sonra cipram + dideral kullandım. Ama ben terapiye filan gidemedim ve doz ayarlaması olamadı. Onun için ilacın belirgin bi faydasını görmedim.

Ben de sivastayım. Doktorum ankarada. Telden haberleşiyoruz. Gitmek istiyorum ama doktor gerek görmüyor yol gelmemi istemiyor. Bakalım ne kadar gidecek böyle. 23e girdim bugun. Böyle diye diye bitğrecem sanırım hamileliği :)

Slm arkadaşlar buraya az önce üye olmuş bulunmaktayım bende de panik atak var ve hamilelik düşünüyorum 7 aylık evliyim 1.5 senedir ilaç kullandım ilaç kullanırken iyiydim 2 aydır bıraktım ve 2 haftadır tekrar nüksetti yeniden doktora gitmeyi düşünüyorum napıcağımı bilmiyorum ağır korkulu ataklar yaşıyorum bide evde tekim işlerimi yapmaya bile engel oluyo çünkü korku geliyo.. Bunları aşanlar iyi olanlar lütfen moral versin biZe

eşimi kaybetmekten, başıma felaket gelmesinden
Hepsi bende de vardi. Once ailemi kaybetmekten cok korkardim sonra esimi kaybetmekten. sonra bir ara psikologumsuz naparim dedim :) biri bitince biri geldi yani. Ama buraya yazmak kadar kolay degildi tabi. Esimi yarim saat uzaga bile gonderemiyordum. Bana birsey olursa nasil yetisir diye dusunuyordum hep. Sonra nasil gecti hatirlamiyorum ama gecti hepsi. Ben ilk rahatsizlandigimda sokakta yururken cok korkardim.sanki biri takip edicek bana saldiricak. Aksam disarda yuruyemezdim. Arabaya binmekten korkardim.sanki kaza yapicaz gibi gelirdi. Daha bir suru felaket senaryosu yazardim. Yolda giderken kafama birsey düşmesine kadar. Bunlar geciyor canim inan bana. Sen terapiye basla mutlaka. Benim terapiyle gecti bunlarda.

Insallah hicbirimiz yasamayiz canim. Sende yasamazsin. Neyseki bir cok seyi atlatmissin artik. Bak bir tane de melegin var. Onunla daha da iyisindir simdi. Panik atagi anlattığın gibi yasamis tanidigim var bir tane. Cok cok agir seyler yasamis cocuklugunda. Ama simdi iyi canim. Seneler gecmis aradan ama olsun. 12 yasinda kizi var bir tane.kendini ona adamis ve cok sosyal biri. Boylelikte gecti sanirim onun.sende seneler sonra boyle olursun insallah. Kac yasindasin bu arada. Kac senedir panik atakla ugrasiyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…