Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sen neyden korkuyorsun evde canim. Atak gecirmekten mi baska birsey mi

Evde tek başıma bişi olmasında çünkü şu ara her dk kendimi bişi olucak gibi hissediyorum sonra oluyo kalbim çarpıyo içim bunalıyo yardım bile isteyemeden evde bayılcam gibi geliyo ölüm korkusu yaşıyorum nefesim bitiyo gidiyo sanki ölüyorum zannediyorum 6-7 senedir ara ara hep ilaç kullandım bıraktıktan bi müddet sonra tekrarladı ama şuan gebelikte istiyorum çıkmazda gibi hissediyorum kEndimi çıkmazda hissediyorum

Oncelikle herkesin soyledigi gibi panik atak oldurmez diycm sana. O anlarda aklina bunu getir. Bir de sunu getir. Bak bu kadar sey yasiyomusun noldu öldünmu bayildin mi bsey olmadi. Demek ki olmayacak.beynin oyun oynuyor seninle. Ki bayilsan nolur canim. Bir sure sonra ayilcan bu kadar. Rahat birak kendini o anlarda bsey olmadığını goruceksin. Korktugunda kendinsin. Kendinden korkma. Kendin yaratiyosun bu korkulari. Icindeki sen yapiyor bunu. Kafanda surekli birsey olucakmi dusunceleri döndugu icin boyle oluyorsun. birak akisina birsey olursa da olsun olmaya baslarsa düşünürsün ne yapacagini. Korkularinda olucak mutluluklarin gibi. Sadece arada duygularin degisiyor bu kadar. Korkularini da kabullen. internetten eft yontemine baksana canim yapmayi dene. Ise yariyor cogu zaman. Bu arada ilac kullanip birakinca benimde tekrar etti. Ilac cozum degil. terapi gormeni tavsiye ederim.

Terapi görmeyi düşünüyorum bir iki güne gidicem bi doktora umarım faydasını görürüm.. O kadar zor ki kendi kendime böyle düşünme diyede telkin ediyorum ama o sıkıntı bastığında ölücem hissi geldiğinde bütün bu bişi olmaz düşüncelerinin önüne geçiyor işte sonrasını düşünüyorum ailem sevdiklerim korkucak onları telaşa kaptırıcam düşünceleride geliyo artık iş sanki kendimi düşünmekten çıkıp ailemin bana bişi olursa üzülMelerini takmaya başlıyorum çok güzel şeyler söylediklerin arkadaşım umarım bunu çeken herkes şifa bulur allahımdan ümidimi kesmiyorum M mvmv

bende evde kalırken değilde dışarı çıktıgımda oldu bir dönem. yolda hastalanırım diye korkuyordum. bayılırım yere yığılırım falan. sonra ben her yolda yürüdüğümde telefonla konuşmaya başladım. yani bu düşüncelerden uzaklaşıp başka birseyle ilgilenmeye. yol bitene kadar telefonla konustum hep. bu düşüncelerde gelmedi. sonra bu düşünce gelmedikçe artık telefonla konuşmamaya da başladım. şimdi çok rahat yürüyorum hatta yürüyüş yapmak çok iyi geliyor.tabi ben şöylede düşünüyordum bir yandan. en kötü ölürüm napıyım herkes ölücek bri gün diyordum. beni böyle düşünmekte sakinleştiriyordu. böyle düşünemiyorsan da oyalancak birsey bulsan da beynını oyalasan. evdeysen yemek yapabilrsin, müzik açabilrsin ya da dışarı çıkıp yürüyebilrsin.

evet bunların hepsini herkes yaşıyor. bunlar beynin sana uyguladığı oyunlar. ama hiç beklemeden hamile kalmadan önce hemen terapiye başla. hamileleiğin çok iyi geçecek. göreceksin.ben çok kötü günler geçirdim. hamile kalcam sırada ilacımı bıraktım. sonrasında çok kötü günler geçiyorum. bir geliyor bir gidiyor. benim daha 11. hafta. 3. ay tamamlansın ben de terapiye başlayacağım. umarım şifa buluruz. ama doktorun çok önemli. herhangi biri olmamalı. iyice araştır.

ankarada hangi dok. gidiyorsun. sormamın bir sakıncası yoksa tabii.

Kızlar şöyle bişi var oyalan bişilerle diyosunuz ama ben işlerimi yaparkende oluyo bunlar nefesim çıkmıyo sonra nefesimi sürekli çekmeye başlıyorum derin nefes almaya çalışarak elim ayağım titriyo birbirİne giriyo kitleniyorum sanki işte yapamıyorum zorladıkça kendimi daha çok panik oluyorum o anda ya oturmam yada uzanmam lazım az az iyi oldukça işleri yapabiliyorum kötü olunca yine aynı böyle sarıp gidiyo

ankarada hangi dok. gidiyorsun. sormamın bir sakıncası yoksa tabii.

Tunalı da psikiyatrist mesut kayalı. Harika bir doktor kesinlikle tavsiye ederim. Seansı 250 tl ama gerçi ben yılda bir defa gidiyorum ams telde 40 de f a konuşuyoz hakediyo o parayı.

Tunalı da psikiyatrist mesut kayalı. Harika bir doktor kesinlikle tavsiye ederim. Seansı 250 tl ama gerçi ben yılda bir defa gidiyorum ams telde 40 de f a konuşuyoz hakediyo o parayı.
cok teşekkür ederim. şimdi nette bir videosunu izledim. terapi yapıyo mu yoksa sadece ilaç tedavisi mi uyguluyor

Aynen öyle tıpkı beni tarif etmişin özellikle kolum kalkmıyo kısmı zaten insan hayattan zevkte almıyo birilerinin yanında ise çaktırmamak için insan çabalıyo evet yapabiliyorumda ama su ter içinde kala kala bu nasıl bişi allahım şifa ver tüm şifa bekleyenlere inşallah

aslında ne kadar güçlü oldugumuzu düşünüyorum. bu hastalığı herkes kaldıramaz yaa çok zor. eşime Allah sana vermesin sen kaldıramazsın diyorum mesela. burda hepimiz böyleyiz. bu bahsettiğimiz şeyler anlık kurtarmalar işte. günü böyle geçiriyorsun işte. ama sana şöyle söyleyeyim başetmeyi öğreniyorsun. ilk zamanlar asla kaldıramıyodum. yatak döşek yatıyordum ama şimdi öle değilim. günü atlatmayı becerebiliyorum. buranın da çok desteği oldu tabii arkadaşlar saolsun. terapi işini sakın atlama. ben daha başlamadım ama burda terapi alan arkadaşlar ilaçlardan alamadıkları desteği terapiden alıyrlar. ve kesinlikle hamile kalmadan bir kaç ay önce başla. yaşın buna müsaitse hiç şuan için hamileliği düşünme. hamilelikte düşündüğün şeyler daha da artıyor. artık sorumluluğun fazlalaşıyor. kenidini aileni zaten düşünüyorsun bir de karnında senin bakımına ihityacı olan bir bebek. ne ilaç kullanabiliyorsun kullansan bile onun korkularıyla yaşıyorsun bu sefer. çok iyi planla. benim hamileleğim zaten tedaviyle oldu. çok uğraştık kaç yıl. zaten bu bebek tedavileriyle tanıştım bu hastalıkla. kaybedecek zamanım yoktu benim çocuk için. ellahamdülilllah Allah nasip etti. ama şimdi de bu hastalıkla mücadele ediyorum. neyse derdi veren Allah derman da onda. ona sıgınacaz işte.

Yaşım 26 canım çocuk istiyorum evet bu ataklarla baş etmekte çok zor biliyorum ama bunlara rağmen istiyorum diyorum yinede başetmeye çalışırım diyorum sonra bi arada zorlarken kafayı yemiyimde diyorum canım zaten çıkcak gibi olurken bide hamilelikle nasıl olur bilmiyorum.. Bide burda bazı arkadaşlar hamilelik arttıyo bazılarıda hafifletiyo diyo .. Ben bekarken bi keresinde doktora bu korkularımı anlatırken doktorum merak etme evlenirsinde doğurursunda demişti

Amin. Allah razı olsun. Allah dualarını kabul etsin.

Merhaba. Hoş geldin.

İyi bir psikiyatrla ve iyi bir kadın doğumcuyla birlikte karar ver derim. Yaşını bilmiyorum ama çocuk için acele etme. Önce tedavini ol, doktordan habersiz ilaçlarını bırakma, ilaçsız ne kadar dayanabilirsin doktorunla konuş. Ben de uzun yıllardır panik atakla uğraşıyorum. Hamileliğe de, doğuma da engel değil ama bizim için hamilelik sancılı bir süreç. Başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için, hamilelik korkutucu oluyor. Ben 18. haftaya kadar ilaçsız dayandım ancak. Şimdi 2 yaşında bir kızım var. Yaşım 35. İkinci çocuğu yapamam sanırım. Ne yaşım müsait, ne ruh halim :) İnşallah güzel bir hamilelik yaşarsın. İnşallah zorluklarla karşılaşmazsın.

35 yaşındayım. Benim yoğun ataklarımı uykusuzluk tetikledi sanırım. 7 ay hamilelik, 25 ay da doğumdan itibaren. Bu sürede uyku düzenim perişandı. Uykuyu severim. Sabah uykusunu daha çok severim :) Sarsıcı oldu benim için. Şükür daha iyiyim. İşte bende agorafobi de var. İnsanlar dışarıya çıkınca iyi oluyor. Ben dışarıda rahat edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…