Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

B ir de tüm bu durumu yaşayan insan nasıl eski haline döner ki nasıl eskisi gibi hisseder algılar ki aklım almıyo çok ümitsizim

O kadar uzun zamandır uğraşıyorum ki. Neler yaşadığımı anlatsam haline şükredersin. Uyku testine bile girdim. Beyin dalgalarıma bakıldı. Sorun yok çok şükür. Bunları doktoruma ben de sordum. Çok ayrı şeyler dedi. Panik atak, anksiyete olup da şizofren ya da manik depresife dönen kimse yok dedi ve doktorumun uzmanlığı panik atak. Lütfen içini rahat tutmaya çalış. Hamileliğimin başında psikiyatrımı arayıp dayanamıyorum, başaramıycam diye ağlamıştım kaç kere. Kızım şimdi 2 yaşını geçiyor. Allah'a sığın ve teslim ol. Bize iyi gelecek şey bu sadece.

M mvmv D domestikus @sağduyu05 @ arunaaa sizler de benim kadar kötü oldunuz mu? Yani bu belirtileri yaşadınız mı tüm gün?

Ya ben doğurana kadar kızımın cinsiyetini öğrenemedim. Kalkıp doktora, kontrollerime gidemedim diyorum. Daha ne kadar kötü olabilirdim? Lütfen içini rahat tut.

Merhaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra tekrar yazıyorum nasıl gidiyor hamilelik cinsiyeti öğrenmeye gideceğim yarin bakalım belli olursa. 17. Haftada yım nasip bakalım Sizinkiler kaçıncı haftada belli oldu arkadaşlar

M mvmv D domestikus @sağduyu05 @ arunaaa sizler de benim kadar kötü oldunuz mu? Yani bu belirtileri yaşadınız mı tüm gün?
Ben oldum canim ama yabancilasma degildi benim ki. Ama ben ilac kullandim gecti. Hamilelikte basima gelse sanirim ilaca baslardim. cunku cok kötüydüm ve o ruh halimin bebege daha cok zarari olacagini düşünürdüm. sende cok kotuysen iyi düşün canim ilac olayini. konusmasi kolay diye dusunme cunku ben su anda bile yaşadığım her mutsuzlukta, huzursuzlukta, ogrencilere sinirlenip kizdigimda cok vicdan azabi çekiyorum. Bebeklerimiz bizi hissediyor bir sekilde. Sanirim ben biraz takigim bu konuya.

Benim 12. .haftada soylemisti doktor. Erkek ama bebeğim. Erkekler cabuk belli eder derler.hamilelik bir iyi bir kotu gidiyor. Senin nasil gidiyor

Yenihayat
Merhaba arkadaşım ben sezeryana 1 yada2 hafta kala bıraktırdı Dr bana zaten düşük doz çok etkilemez Demişti. Senin daha henüz fayda etmeye başlamamış sanırım doğumada az bir zaman kalmış. Birde senin ilacın bitkiselmiş yani zararı daha az belkide yok inşallah. Dr lar genelde sorumluluk almak istemezler. Vermezler ilaç senin Dr tecrübeli daha önce verdiği hastaları var demekki. Belki ameliyat günü sadece vermez sonra yine alırsın. Ama inan korkulacak hiç bişey yok bayılıp ayılman 20 dk Bebeğin yanında ağrın sızın iğnelerle geçiriliyor. Çok çok doğumdan sonra varsa kullandiğin ilacın onu içersin benim Dr m bana doğumdan sonrası daha kolay emzirip emzirmemeyi tercih edersin baktın çok rahatsız ediyorsa ilaçlarına başlayıp bebeğine mama verirsi

Yenihayat
İlaç kullanıp emzirebilende var ona göre ilaçlarda var. Senin ilacın zaten bitkisel bir ilaçmış inan Rabbimin izniyle çok iyi geçecek inşallah. Sen kimdi ya bebeğime bakamazsam ya o an kalp krizi geçirirsem doğumdan sonra sı derken ataklarla başbaşasın. Bak şuna odaklan doğumdan sonrası için daha çok alternatifin var Rabbimin izniyle. Sabır arkadaşım ben çok dua ederdim. Sende et hamilelerin Duası kabul olurmuş. Ben birde beklediğim bir anda olsun diye dua ederdim ikisindede öyle oldu. Hiç korkma 2 doğum yapmış bir insanım ki ben çok da korkardım. Ama hamilelikte yaşadıklarımız daha zor. Dualarım sizinle kızlar. birde doğum yaptığında mutlaka büyükler yanında oluyo oda iyi geliyor insana ama önemli olan şu an çok yanlız kalmamaya çalış sana iyi gelen ne varsa onu yapmaya çalış dicem ama biliyorum çok zor ama inan bir markete bile gitsen o bile birşeydir. Sak'ın korkma Dr un sana bunun garantisini veriyor bir düşünsene böyle bir mesuliyeti alırmı. Demekki daha öncede bu şekilde doğum yapan hastaları oldu. Lütfen rahatla geçecek bu günler Allah'ın iZniyle bebişinle hayatın büyük bir anlam kazanacak inşallah. Biliyorum bu psikoloji hiç geçmicek gibi geliyo ama geçecek dua sabır arkadaşım. En azından daha hafiflicek inşallah. Bende hala yaşıyorum ilaç kullanmıyorum ama bazen anksiyeteli günler panikler bu bizim gibi insanlar için hastalık gibi değil yaşam biçimi gibi görmek Lazım inan daha hafifletiyor bu hissiyat. :)

Yenihayat
Tlf san Kaynaklı yanlış kelime yazmışım sen kimdi ya bebeğime bakamazsam değil :)
Sen şimdi Ya bebeğime bakamazsam vs demek istedim.
Birde doğum beklediğim bir anda olsun diye değil:)
Beklemediğim bir anda olsun panik olmayım diye düşünürdüm. Keza olmicak Rabbimin izniyle inşallah:))

Rica ederim. Sağduyu konyar parkbyull.
Kızlar tekrar merhaba Sağduyu cum bilirim ben o insanların bunalmalarını. Bende bezginlik getirmiştim artık. Ama şu bir gerçek erkeklerin geneli fazla sıkıya gelemezler. Sen hamilesin eşin ne kadar bunalırsa bunalsın senin içinde kopan fırtınalar kadar şu anda rahatsız olamaz. Ağır Yük sende sen Bebeğin için sabredip şükrediyorsan onlarda baba olarak sizlerin her türlü sıkıntısını göğüslemeye mecburlar. Çocuk anne ve babadan oluşmakta o tarafını hiç takma sen ben öyle yapıyordum zaten hiç bir şeyi gözüm görmüyodiki dünya yansa umrumda değildi tabiri ricaizse. Ama Önümde bir oğlum daha vardı ona bakınca daha sıkı tutunuyodum. Geçecek arkadaşım Allah'ın izniyle inşallah. Birde gebelikte hormonlar tavan yapıyo old daha kötü yapıyo doğum Dr bana 5 ay sonra hormonlar düşmeye Başlıyor daha rahatlicaksın Demişti gerçektende öyle olmuştu. Ilaca gelince ben birde ilacın yan etkileri bana çok dokunurdu. Inan ilaç içsem bir dert içmesem bir dert alışıncaya kadar sürünüyordum. Az kaldı hamileyken kendini hissedeceğin Günler'de gelecek Rabbimin izniyle. Birde bu durumlarda yakın kolu komşuya gitmekte iyi geliyo. Ilk gittiğim günler kafam bir dünya NATO kafa NATO mermer hiç bşr şey işlemiyor ama sonra zamanla baktımki kapıyı kapalı old düşün ilk zamanlar hiç açamazken bu şekilde yavaş yavaş aralanmaya başladığını gördüm. Derken kapı Açılıyor ve nefes alıyosun. Ha şunu unutmadan eklim:) benim eşim okadar alışmıştıki o halime o normal tv izliyo çok kötüysem serum taktırmaya gidiyor. Geliyoruz o Çayını çorbasını içiyor o bile ilk oğlumdan biliyo geçecek biliyorsun Hayatım sabır derdi:)) böylede Rahatlık. Allahtan o öyleydi o ne oldu neyin var dediğinde ben daha kötü oluyordum. :)) sende rahatla arkadasım geçecek Rabbimin izniyle inşallah. Ne zaman istersen yaz Cvp larım bir nebze faydalı olabileceksem ne mutlu bana

geçen cumartesi doktora gittim tekrar paxil verdi 1 hafta oldu inşallah fayda eder.

fuja
Ağzına sağlık arkadaşım ne güzel yazmışsın Allah razı olsun,bazen öyle bir daralıyorsun ki geçmeyecek sanıyorum.Burada benim gibi olup sağlıklı doğumunu yapanları gördükçe rahatlıyorum,Allahım herkes sağlıklı sıhatli doğumunu yapar güzel haberlerini alırız inş.Dr önceki ilacın olsaydı 2 hafta önce bırak derdim ama bunda gerek yok 3 gün önce bırakman yeterli dedi,anestezi olacağı için kadın doğum doktoruna haber ver dedi.normal doğum olsaydı hiç bırakmana gerek yoktu dedi.bunu doğumdan sonrada kullanabileceğimi söyledi,önceki hastalarına da vermiş.sen maşallah 2. doğumunu yapmışsın,ne güzel.Burada sen ve domestikus un "doğumdan sonra daha iyi olacağımızı söylemeniz" umut veriyor bana.Allahı m şifa versin hepimize inş.

Amin İnşallah.

Aklımda tutamıyorum, hangi ilacı kullanıyorsun şu an?

Amin İnşallah.

Aklımda tutamıyorum, hangi ilacı kullanıyorsun şu an?

Bitkisel bir ilaç kapsül şeklinde.

Ha hatırladım. Bitkisel ilaçla kendini iyi hissediyorsan ne mutlu sana :)
Ben de ilaç istiyorum artık Dayanamıyorum şizofreni oluyorum dedim dün doktora. Dahs doğrusu mesajla yazdım. Genelde öyle konuşuyoruz. O da demiş ki panik içinde oldugunu görüyorum ben gececeğini biliyorum seni anlıyorum. Allahım bu doktor neye güveniyo da böyle diyo ben ölüyorum artık ya hiç iyi değilim herseyin varlığını sorguluyorum çok kötüyüm. Rabbime sığınıp ilsç içmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…