Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Neye mi güveniyo?? Haydaaaa!! Adam psikiyatrsa 6 yıl tıp okudu demektir. Bunun uzmanlığı, şusu busu da var. O yıllarına güveniyor olabilir mi? Akıl hastası olmak kolay mı sanıyorsun? Büyük bi çırpınış içindesin. Kendini kötü hissetmenin sebebi bu. Keşke bir anlığına sakin olup, ne hal içinde olduğunu görebilsen. Çok zor ve zahmetli günler. Biliyorum. Ama bitecek İnşallah. Ben de bunu yaşadıklarıma güvenerek söylüyorum.

Ahh domestikus gör ne haldeyim bana göre ben delirdim şizofreni ya da psikoz oluyorum ama doktor biraz önce yazmış ki öyle birsey olsa söylerdim benim teşhisim düşüncem aynı geçmeyecek diye düşünmemeye çalış. O kadar zor ki dayanmak. Eşimin yüzüne bakmak konuşmak istemiyorum. Çok korkuyorum

canım doktoruna bir sorsana bebeğim ilaçtan mı daha çok etkilenir yoksa benim bu ruh halimden mi diye. ona göre bir yol izleyin. kar zarar karşılaştırın bakalım.
bu arada herkesin dediği gibi tabi ki de hiçbir şey olmuycak. ama eğer ki ben senin yerinde olsaydım ilaca başlardım. şizofren olacağım için değil. daha fazla tahammül edemeyeceğim için. sanırım sende hiç iyi değilsin. ilaç bu kadar korkulacak birşey değil ya. bence doktorunla sen konuş bi daha. benim doktorum şimdiye bana ilacı vermişti. ayrıca kadın dogum doktorumda karşı çıkmamıştı. ben profesöre giidyorum bana düşük doz xanax çok zorunlu kaldıgında içebilirsin bile dedi. psikologumda aynı. bak arunaa var onun doktoru da prof. çok tereddüt etmişti ilaca doktoruyla çok konuşmuştu ve doktoru ısrarla içebileceğini soylemişti.

canım doktoruna bir sorsana bebeğim ilaçtan mı daha çok etkilenir yoksa benim bu ruh halimden mi diye. ona göre bir yol izleyin. kar zarar karşılaştırın bakalım.
bu arada herkesin dediği gibi tabi ki de hiçbir şey olmuycak. ama eğer ki ben senin yerinde olsaydım ilaca başlardım. şizofren olacağım için değil. daha fazla tahammül edemeyeceğim için. sanırım sende hiç iyi değilsin. ilaç bu kadar korkulacak birşey değil ya. bence doktorunla sen konuş bi daha. benim doktorum şimdiye bana ilacı vermişti. ayrıca kadın dogum doktorumda karşı çıkmamıştı. ben profesöre giidyorum bana düşük doz xanax çok zorunlu kaldıgında içebilirsin bile dedi. psikologumda aynı. bak arunaa var onun doktoru da prof. çok tereddüt etmişti ilaca doktoruyla çok konuşmuştu ve doktoru ısrarla içebileceğini soylemişti.

Elimden gelse, annemle ve eşimle konuştursam seni. Ben de çok kereler odaya kaapattım kendimi. Ne ses, ne ışık, ne insan. Hiç bir şey istemedim.

Canım bugun sordum bebeğe bişey olmaz dedi

Yani bu durumun bebeğe zararı çok olmaz dedi. Demek ki ilaç daha zararlı

Herkese merhaba, uzun zamandır takip ediyorum sizleri. 2012 yılında annemi kaybettm 20 yaşındaydım. Ogünden beri cok agır panik ataklar gecrdim. Suan 18 haftalık hamileyim ve kaygılarım basladı. Ama benimki biraz farklı tansiyon fobisi. Alet koluma takıldıgı an 16 ları görüyoruz. Hamilelikte cok riskliymis cok korkuyorum hergün kuruyorum yükseliyomu acaba suan diye kasıyorum doğumda o alet kolumdayken napıcam diye mafoluyorum. Herkes hamileliğn tadnı cıkarırknn ben endise icindeyim bu durumu yasayan varmı

o zaman canım dayanabildiğin yere kadar dayanmaya çalış. yolun yarısınını da geçmişin baya. azcık daha sabır. sonra hemen ilaca başlarsın. bak domestikus ta sürekli söylüyor aynı şeyi yaşamış ve geçmiş. yani sende hep içinden bunun geçici birsey oldugunu söyle. aman bırak yabancı geliversin herkes hersey 2-3 ay boşver gitsin. hem bak ilerde anlatıp gülebilceğin anılar biriktiriyorsun bir sürü. sonra cocugunla oturup gülüşürsünüz

Merhaba.

Başın sağolsun ve hamileliğin hayırlı olsun. Ben de hamileliğimde tansiyonum çıkacak diye korkuyordum. Bi elimde manşonlu, bi elimde dijital tansiyon aletiyle sürekli tansiyonumu ölçüyordum. Sen de evde kendin ölçsen, yine de korkuyor musun? Mesela ben şeker yüklemesi de yaptıramadım. Şeker ölçüm cihazı alıp kendim kontrol ettim sürekli. Sen de tansiyonunu kendin ölçsen bu şekilde. Doktoruna (kadın doğumcuna da, psikiyatrına da) da bu korkundan bahset. Belki o da sana bi çözüm yolu gösterir.

10. haftada tansiyonum her doktor kontrolünde 16 larda çıkmaya başlamıştı. benimkide psikolojikti doktorda çıkıyordu bu kadra yüksek kendi ölçümlerimde hiç bu değerleri görmemiştim. doktorumun dediğide tansiyonu hep normal seyreden bir insanın bu değerlere kolay yükselmez. nitekim holter taktırınca doktorumun haklı çıktıgını gördüm. tansiyonum yüksek değildi ama her zaman normalde değildi. sonra diyete girdim. şimdi tansiyonum gayet normal ama her doktora gititğimde gene yüksek çıkıyor psikolojik olarak . fakat 16 ları hiç görmedim bir daha. 14 en fazla doktorda ki tansiyonum da. demem o ki holter sonucuna göre benim gibi en azından tansiyonun bu kadra yükselmesini engellersin.
sanırım daha önce konu açmıştın orda da yazmıştım. her ihtimale karşı holter taktırmanı tavsiye ederim gene. holterin ölçtüğü zamanları farkettiğinde sende ki bu korkuya bağlı tansiyonun yüksek çıkabilir belki ama geceleri hissedemediğin için normal değerlerini görürsün. doktorum geceleri 11-6 larda olmalı demişti. her ihtimale karşı gene taktır derim.

eger ki senin tamamen psikolojikse hiçbirşey cıkmazsa ne yapacağını tam olarak bilmiyorum ama kendimden bahsediyim. tansiyon sıkıntısı çıkınca bende korkmuştum. kısa bir süre bir kaç gün kadar tansiyonumu kendi kendime çok fazla yükseltebileceğimi düşündüm. takıntı haline geldi sürekli tansiyon ölçtüm. ama sonra düşündüm ki. çok yükselirse zaten belirti verir e zaten yükselse de çözümü var. hemen giderim acile müdahale ederler. bu tansiyonu düşüremezsem de ilaç kullanırım dedim. bende dogumdan korkmuştum senin gibi dogum anında çok yükselir diye doktoruma söylemiştim sakinleştirici verirmisiniz diye ama o tansiyon düşürmek için ialç vereceklerini söylemişlerdi ya da başka bir müdahale işfe ne gerekiyorsa. yani canım herşeyin çözümü var bak. yükselirse de yükselsin çözümsüz değil şükür bunu aklına getir.

sevgili konyar:)bak gülerek yazıyorum..peki neden gülerek yazıyorum?çünkü şizofreni takıntılı biri de ben idim de ondan.Şimdi diyeceksin gibi acaba sen benim kadar yoğun yaşıyor muydun?anlatayım:şizofreni hastalarının ses ve görüntüye dair bazı halüsinasyonlar gördüğüne dair bilgi edindiğimde kulaklıkla gezmeye başladımm.buz dolabı sesi saat sesi sokaktan gecen arabanın sesi Allah ımm!nasıl rahatsız ediyorr evet evet kesin ben deliriyorum..etraf değişikk puslu algılayamıyorumm sonra birde başladımı kulk cınlaması doktora gidip agladım benim kulaklarım cınlıyoooooooo!dayanamıyorummm..delirmemek için namazlar kılıyorumm dualar ediyorumm..abla ma diyorum ki abla normal davranıyorum dimi deli gibi değilim?:)anlatmaya utandıgım daha nice saçma düşünceler..inannn inann inannn delirmeyeceksin...beynini oyunu bu ..daha önce benimde uçlarda yaşadığım ve şimdi eseri kalmayan kuruntular:)''delirme korkusu''panik atak anksiyete de zaten fazlaca görülen bir his..seninki sadece korku..tedaviyle tamamen yok olabilecek bir korku...istediğin zaman bana güzin sende de şöyle oluyormuydu?diye sorabilirsin..ve emin ol hepsi bendede oluyordu:)

Sanki bende deliriyor gibi hissediyorum halüsinasyonlar görüyorum sürekli bi evham evham ;(( nasıl başediceğimi inanın bilmiyorum

bu durumu doktorunla konustun mu? ben de hamile kalmayi planliyorum ve bende de ayni sorun var. Doktora sordugumda bana yuksek tansiyonun preeklempsiya belirtisi oldugu icin tehlikeli oldugunu soyledi. onun icin tansiyonu yuksek cikan hamilelere hemen idrar testi yapiyorlarmis. Ama panik atak sebebiyle arda bir yukselen tansiyonun bebege zarari olmayacagini soyledi. zaten normal yolda yururken bile tansiyon yukselirmis. dinlenince dusermis.

Kızlar nolur bişey söyleyin dün Kızımın ayakkabısını giydirirken okkalı bi tekme yedim karnıma dünden beri ağrıyor o bölge ..kaç defa panik atak oldum anksiyetem tavan korkuyorum acilde gitmek istemiyorum kanamam yok sadece ağrı ;((bişey olmuşmudur??

Geçmiş olsun. Kesin ne olduğunu doktorun söyler ama. Yakınlarda bi sağlık ocağı filan yok mu? İnşallah bişey olmamıştır.

Haftasonu kapalı oluyor burda sağlık ocağı ..Napsam ki kaç defa p.atak geçirdim ben bile unuttum;(((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…