canım çok geçmiş olsun.bende 3 yıl boyunca paxera kullanmıştım.ilacı bırakma aşamasında 6 ay boyunca 5mg paxera kullanıyordum.hamile kalınca bıraktım.13.haftaya kadar ilacı almadım,bu süreye kadar da hiç atak yaşamadım.ancak 13.haftada atak ve anksiyete hortladı ve doktor paxera hamilelikte kullanılmadığından selectra 50 mg verdi bana.ilaca daha hala tam alışmış değilim,ama 13.haftaki halime göre çok çok iyiyim.sende sana uygun bir ilaca dayanamıyorsan başlayabilirsin ama 3 ayın dolana kadar sabretmelisin.Allah şimdiden sabır versin.Zor oluyor ama kendini başka şeylerle oyala,yalnız kalmamaya çalış.seni gevşetecek papatya,ıhlamur çayından akşamları iç ve en önemlisi bu hastalığın öldürmediğini,bunun beynimizin oyunu olduğunu anla.bunu anlayınca atak gelsede geçecek bileceksin ve bu sebeple sabredeceksin.Merhaba aranıza yenı katıldım bende panık atak hastasıyım 5 haftalık hamıleyım paxera kıllanıyorum doktorum ılacı bırakıcksın dedı bugun ılk kez ıcmıycem ama içıyorlen bıle kotuydum ıcmeden nasıl yapıcam bılmıyorum sız nasıl basedıyosunuz cok korkuyorum kalp krizi geciricek gbi oluyorum cok zor bı de ustune hamilelik
Canım sagol en buyuk destek bırbırımızız sanırım bu hastalıktan tamamen kurtulan varmı acabaHoşgeldin.Forumu okuma fırsatın oldu ise herkes sıkıntılarınan kurtulma mücadelesi içinde.Hem hamilelik sebebi ile hormonların değişmesi,hem de ilacı bırakmanın verdiği sıkıntı birleşince sıkıntılar artıyor avet.Ama vücut yavaş yavaş ilaçsız yaşamaya alıştıkça ve hamilelik ilerledikçe inşallah daha iyi olacaksın,olacağız.
Canım sana mesaj attım ben bı okurmusun bıde doktorun nerdeydımerhabalar, benim yaklaşık 1,5 yıl önceki endişelerimi dile getirmişsiniz.. ben de 5,5 yıl önce anksiyete bozukluğu ve panik atak tanısı almış ve 1,5 yıl kesintisiz prozac kullanmıştım... ataklarım bitince ve 6 ay gibi bir süre hiçsıkıntı yaşamayınca ilacı kesmiştik doktorumla sürekli iletişimdeydim ama... iyiydim derken iş yerimde amirimle geçinememeye başladık ve bende başağrıları falan derken nöroloğa gittim bari yanlış ilaç kullanmayayım diye biraz da gereksiz yere al bi ağrı kesici değil mi.. ama mr a bir sokalım dedi, sonuçta başağrısıyla ilişkisi olmayan hatta sessiz sedasız orada duran bir hipofiz adenomu görüldü ama ben sonradan doktorun istediği ilaçlı mr a girince güzel bir panik atak geçirdim, sonrasında 2 hafta boyunca hergün ataklar yaşadım ve tekrar doktora ve tabi ki ilaca başladım yine prozac... ama dedim biz bebek istiyoruz ve yaşım geçsin de istemiyorum.. için rahat olsun dedi, hamile kalırsan haberleşelim ilk 3 ay kullanmasan iyi olur ama hamile kalman için de engel değil dedi ve ben ilacı kullanırken 7. ayda falan hamile kaldım ve hemen bıraktım... iyiydim ta ki 20. haftalar civarında yaşadığım yoğun korku, endişe ve yine panik ataklar.. iş yerinde gündüz ağlıyordum masa başında, akşam evde.. ilaç kullansam bir dert kullanmasam bir dert.. ben de çok araştırdım tıbbi literatürü falan okudum manyak oldum.. burda forumlarda bir sürü kişiyle görüş alışverişleri falan... doğru dürüst hamileliğimin tadını çıkaramadım desem yeri... sonunda 22. haftamda tekrar ilaca başladım aynı ilaç tabi... doktoruma güvendim, bana güven verdi halimden anlıyordu... odasında salya sümük ağlıyordum tükenmiştim.. elimde o makalelerin çıktıları, çaresiz bir şekilde... hatırlayınca bile üzülüyorum o halime... sonuçta ilacı doğuma 1 hafta kalana kadar kullandım ve gerçekten çok iyi oldum.. dediğiniz gibi iyiyidim, birkaç hafta öncesinde yaşadığım korkular, sıkıntılar yoktu puf diye gitmişlerdi.. öyle ki ilaçla bebeğimi emzirmek zor olacak diye isteyerek bıraktım 1 hafta öncesinde.. spinal sezaryen oldum, operasyondan da korkmadım... sonrasında da her istediğinde emzirdim bebeğimi, 1,5 yaşında hala emziriyorum ve ilaç kullanmıyorum. Bebeğim en büyük motivasyonum... tabi ki hala panik atak yaşıyorum ama devam etmiyor eskisi gibi, ataktan sonra ya bir daha olursa kaygısı yok artık, geliyor, sarsıyor ve gidiyor, hala ağlıyorum geldiğindegittiğinde de üzerimden kamyon geçmiş gibi oluyor ama yaşıyorum hala :)
ben de 2. çocuğa bu yüzden biraz da cesaret edemiyorum ama başka çekincelerim de var, kızıma bakmak için işe ara verdim ben, annem çalışıyor baktıracak kimse bulamadım güvenemedim bir yabancıya da.. tam bir kreşe verdim işe başlamayı düşündüm, bronşiyolit oldu 1,5 ay kadar tedavisi sürdü, çok zordu. Biraz daha büyüsün 2 yaş falan o zaman kreş düşünüyoruz artık çalışmam gerek onca yılı evde kalmak için okumadım diyorum :) zaten başarısız bir ev hanımıyım... ama anneliğime laf yok.. o yüzden 2. çocuk ancak annem emekli olursa düşünebilirim.. neyse.. ama benim fikrim ilaç kullanmaya devam et, hamile kalırsan bırak en azından ilk 3 ay güvenilir olmadığını söylüyor yayınlar, eğer dayanamayacak olursan ilk 3 aydan sonra kullanabilirsin.. ilk 3 ay mecbur kalmadıkça ilaç kullanmamalı tamamen güvenilir olmadıkça ama bazen dediğin gibi doktorun klinik tecrübesine güvenmek gerekiyor... eğer istersen benim doktorumu da önerebilirim, görüş alman için, kendisi de bir anne ve bana çok içten ilgi gösteren bir doktor, başka bir psikiyatriste gitmem, ama Allah ilaç kullandırtacak duruma getirmesin..
Ben şuan passiflora kullanıyorum.Günlerim genelde sıkıntılı ve yoğun anksiyeteli geçiyor.Çalışıyorum,bazen işyerindeki insanlar çekilmez geliyor bana.Psikoterapi almadım doktorlara olan güvensizlik hissimden dolayı.Sanki bana hiçbir faydası olmayacakmış gibi hissediyorum.Kızlar sızler kac aylık hamılesınız neler yapıyosunuz ılacsız psıkoterapı aldınızmı hıç
Yarısına gelmişsin canım hamileliğin belki bundan sonra hamilelik hormonları ilk aylardaki gibi olmadığı için gerek kalmaz biraz daha rahatlarsın. bende ilk aylarda çok atak geçirip becerememiştim şimdi beş ay bitti biraz daha rahatım çok şükür.Ben şuan passiflora kullanıyorum.Günlerim genelde sıkıntılı ve yoğun anksiyeteli geçiyor.Çalışıyorum,bazen işyerindeki insanlar çekilmez geliyor bana.Psikoterapi almadım doktorlara olan güvensizlik hissimden dolayı.Sanki bana hiçbir faydası olmayacakmış gibi hissediyorum.
Ama bu forumda daha önceki yazılardan bakarsan terapi alıp memnun olan kişiler var.Ben de denemekten ne zarar gelir diye düşünüyorum şuan.
Allahım inşallah hepimizin yardımcısı olaun.Bu dar günlerimizden bizleri çabucak kurtarsın inşallah.
Tam etkisini göstermesi için biraz beklemen gerek,ama bence 3-5 güne fayda etmeye başlar inşallah diye düşünüyorum.Kızlar 1 haftadır 50 mg antidepresana başladım.Ataklara dayanamadım. 24 haftalık hamileyim. Bu ilaç ne zaman etkisini tam gösterir? Yardım lütfen.
Canım kullandım da, panikten beynim durmuş gibi, tam etki zamanını hatırlamıyorum.Tam etkisini göstermesi için biraz beklemen gerek,ama bence 3-5 güne fayda etmeye başlar inşallah diye düşünüyorum.
Daha önce hiç ilaç kullanmamış mıydın?
Slm canım.ilacin etkisi 3.haftada başlıyor.benim durumumu biliyorsun.ayni ilaci kullandigimizdan sana sormuştum ne zaman etki edicek diye.beni sen cesaretlendirmiştin.şimdi de ben sana şunu rahatlikla diyebilirim ki ilacin etkisi 3.haftadan başladı.ataklarim ilk haftadan itibaren zaten yoktu.anksiyetem 2.haftanin sonuna kadar sürekli devam etti.3.haftamin başinda bıçak gibi kesildi.çok rahatım şimdi.ne atak ne anksiyeteden eser kaldi.sabret canim.Canım kullandım da, panikten beynim durmuş gibi, tam etki zamanını hatırlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?