Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba 19 haftalık hamileyim. Majör depresyon hastasıyım. Anksiyete ve biraz okb de var. 13. Haftaya kadar ilaç kullanmadım. 13 haftada prozac 20 mg başladım. Hamilelikten önce bu doz yetiyordu bana. Şuan yetmiyor ama doktorum arttırmıyor. Çok zor günler geçirdim ve devam ediyor. Yazışmalarda okuduğum kadarıyla bebeğe karşı ilgisizlik bende de var. Ona karşı bişey hissetmiyorum suçluluk hissediyorum ya bakamazsam ya sevmezsem diye. Bu depresyon belasından kurtulmak istiyorum. Sırf bu konuda yazışabilmek için üye oldum. Hepinize sağlık diliyorum.
Hepimize Allah bu hastalıktan kurtulmayı nasip etsin bende de aynı korkular var ya bakamazsam son aylarda nasıl olurum bu panikle 12 haftayı doldurmaya çalışıyorum

Merhaba 19 haftalık hamileyim. Majör depresyon hastasıyım. Anksiyete ve biraz okb de var. 13. Haftaya kadar ilaç kullanmadım. 13 haftada prozac 20 mg başladım. Hamilelikten önce bu doz yetiyordu bana. Şuan yetmiyor ama doktorum arttırmıyor. Çok zor günler geçirdim ve devam ediyor. Yazışmalarda okuduğum kadarıyla bebeğe karşı ilgisizlik bende de var. Ona karşı bişey hissetmiyorum suçluluk hissediyorum ya bakamazsam ya sevmezsem diye. Bu depresyon belasından kurtulmak istiyorum. Sırf bu konuda yazışabilmek için üye oldum. Hepinize sağlık diliyorum.
Hepimiz aynıyız canım Allahım yardım etsin. Yine aynı ilaç la mı hamile kaldınız.

Hepimiz aynıyız canım Allahım yardım etsin. Yine aynı ilaç la mı hamile kaldınız.
Evet kullanıyordum. Hamileliğim planlı bi gebelik değildi farkedince bıraktım ilacı 13. Haftaya kadar. Ama daha fazla dayanamadım. 3 ayda 11 kilo verdim. Yemeden içmeden kesildim.

Arkadaşlar bebeklerimizi seveceğiz hiç merak etmeyin.Çok büyük bir buhran,paranoya yaşamadığımız sürece zamanla alışacağız inşallah.Çevrede anlatılanlar var ,karnımda onu hissettikçe nasıl seviyorum,tekmelerini bile seviyorum diyenler çok olacak.Biz böyle hissetmiyoruz belki ama bu da normal bence.Bizi bekleyen ne olacağını bilmediğimiz belirsizliklerin korkusu böyle düşünmemize sebep oluyor bence.Ben ilk hamileliğimde de öyle çok sevgi(abartılanlar gibi değildi.)hissetmemiştim.Ama zamanla ona bağlanıyorsun,kokusunu,memeni emerken karnını okşamasını ve gözlerinin içine bakışını bile özlüyorsun.Emzirmeyi bırakırken bile ondan çok sen hüzünleniyorsun.
İnşallah ruhsal çöküntülerimiz olmaz ve yavrularımıza kendi gücümüzle bakarız ve bu sayede kendimizi de daha güçlü hissederiz.Bu kadar korkarken bir şeyi başarmanın verdiği haz,mutluluk belki bize iyi gelir.

Arkadaşlar bebeklerimizi seveceğiz hiç merak etmeyin.Çok büyük bir buhran,paranoya yaşamadığımız sürece zamanla alışacağız inşallah.Çevrede anlatılanlar var ,karnımda onu hissettikçe nasıl seviyorum,tekmelerini bile seviyorum diyenler çok olacak.Biz böyle hissetmiyoruz belki ama bu da normal bence.Bizi bekleyen ne olacağını bilmediğimiz belirsizliklerin korkusu böyle düşünmemize sebep oluyor bence.Ben ilk hamileliğimde de öyle çok sevgi(abartılanlar gibi değildi.)hissetmemiştim.Ama zamanla ona bağlanıyorsun,kokusunu,memeni emerken karnını okşamasını ve gözlerinin içine bakışını bile özlüyorsun.Emzirmeyi bırakırken bile ondan çok sen hüzünleniyorsun.
İnşallah ruhsal çöküntülerimiz olmaz ve yavrularımıza kendi gücümüzle bakarız ve bu sayede kendimizi de daha güçlü hissederiz.Bu kadar korkarken bir şeyi başarmanın verdiği haz,mutluluk belki bize iyi gelir.

Canım aşağıdaki yazdığın cümle konusında çok haklısın.Benim psikiyatristim bana aynen böyle demişti. Başarabildiğini gördükçe kendine güvenin gelecek diye. Şuan 29.haftadayım ama emin ol tekme attığı anda bile çok bilinçli değilim.Hala severmiyim korkusu yaşıyorum. Ama şunu biliyorum doğumdan sonra, süte 1000 1 geçen sertralini yine alabileceğim. O düşünce bile bana güç veriyor.

"Bizi bekleyen ne olacağını bilmediğimiz belirsizliklerin korkusu böyle düşünmemize sebep oluyor"

Gunaydin rabbim hepinize sifa versin kadinlarin isi ne kadar da zor ya .. arkadaslar cocuklari sevemeyecegiz diye korkmayin benim 3. Allhin izniyle olcak hemde 3. Oglan ben kiz cocuk cok istiyodum o yuzden 3. Istedim ilk oglan olcani ogrendigumde bile yuzumde gulumseme vardi cunku oda benim vanimdan can demem oki bir annenin yuregindeki sevgi 1 degil bin olsada bitmez evlatlarina karsi simdi boyle dusunmemiz normal zaten cebellestigimiz bi rahatsizlik var sabir ve dua insallh duzelecek hersey

Kızlar bişey sorcam şu aralar adet tarihi günlerim karnim ağrıyor kan gelicek diye ödüm kopuyor suan acilden geldim beta 10000 çıktı değer iyi dimi 8+2 yim ama adet tarihim ya korkuyorum ya gelirse diye karnim ağrıyor diye
Ne adeti kuzum adet dediğin döllenemeyen yumurtanın,bebek için hazırlanan rahim dokusunun kan ile atılmasıdır.yumurtan döllendi hazırlanan yere coktan yerleşti.ağır kaldirma,cinsel munasebette bulunma canım.

Aynı durumdayız canım,yalnız olmadığını bil.Ben günde 225 mg.efexor kullaniyordum.şu ankiler şeker çerez kesmiyor beni:(8 ay ilaç kullanmadim ha hamile kaldim kaliyorum diyene kadar gecti.hamileligin 7.haftası da vurdu depresyon.kusmalar mide bulantıları mahvoldum.

Kızlar gunaydın nasıl gıdıyo hamilelik ben bıraz daga ıyıyım sabahları yuruyus yapıyorum ve kpss calısmaya karar verdım :) bu arda bısey fark ettım sızede bır sorıyım ekstrasistol(fazladan atım kalpte) yasıyomusunuz hiç beni panik ataga suruklıyen bu oldu ve ben arastırmalarım sonucunda bugun sonunda anladım

Kızlar gunaydın nasıl gıdıyo hamilelik ben bıraz daga ıyıyım sabahları yuruyus yapıyorum ve kpss calısmaya karar verdım :) bu arda bısey fark ettım sızede bır sorıyım ekstrasistol(fazladan atım kalpte) yasıyomusunuz hiç beni panik ataga suruklıyen bu oldu ve ben arastırmalarım sonucunda bugun sonunda anladım
Ben hamilelik öncesi dideral kullanıyordum,heyecanlanınca anksiyetem artınca hem çok fazla çarpıntım hem de titremem oluyordu.Ama dideral hamilelikte kullanılamıyor.Yazıştığımız forumda eski üyelerde vardı galiba ekstrasistol .Ama nasıl bir çözüm bulmuşlerdı onu hatırlamıyorum.Ama şuan tansiyon ilacı ve coraspin kullanıyorum.

Ben hamilelik öncesi dideral kullanıyordum,heyecanlanınca anksiyetem artınca hem çok fazla çarpıntım hem de titremem oluyordu.Ama dideral hamilelikte kullanılamıyor.Yazıştığımız forumda eski üyelerde vardı galiba ekstrasistol .Ama nasıl bir çözüm bulmuşlerdı onu hatırlamıyorum.Ama şuan tansiyon ilacı ve coraspin kullanıyorum.
Coraspirinini pıhtılasma ıcınmı kullanıyosun canım tansiyon hamilelikten dolayımı basladı

Hamilelikten 2 yıl önce bir süre kullanmıştım tansiyon ilacı.Ama dideral kullanımı yeterli geldi bir süre sonra,o yüzden tansiyon ilacını bırakmıştım.Coraspini tansiyonum yüksek ve kilolu olduğum için galiba riski azaltmak için verdi.

İlaç yaramıyor olabilir belki ek bir ilaca ihtiyacın olabilir. Bir çok sebep var tekrar kontrole git bence.

Aynı durumdayız canım,yalnız olmadığını bil.Ben günde 225 mg.efexor kullaniyordum.şu ankiler şeker çerez kesmiyor beni:KK43:8 ay ilaç kullanmadim ha hamile kaldim kaliyorum diyene kadar gecti.hamileligin 7.haftası da vurdu depresyon.kusmalar mide bulantıları mahvoldum.
Evet yazışmalarını okudum biraz gerçekten aynı durumdayız. Beni de hemen hemen o haftada vurdu. Yemeden içmeden kesildim. 11 kilo verdim. Prozaca başladım ama kesmiyor gündüzleri berbat haldeyim akşamları çok az hafifliyor iç sıkıntım. Kendi kafama göre ilaç kullanan biri değilim ama sanki beni paxil kesecekmiş gibi geliyor. Paxilde hamilelikte kullanılmıyor diye biliyorum. Gerçi forumda kullananlar varmış. En azından emzirirken kullanabilsem.

Evet yazışmalarını okudum biraz gerçekten aynı durumdayız. Beni de hemen hemen o haftada vurdu. Yemeden içmeden kesildim. 11 kilo verdim. Prozaca başladım ama kesmiyor gündüzleri berbat haldeyim akşamları çok az hafifliyor iç sıkıntım. Kendi kafama göre ilaç kullanan biri değilim ama sanki beni paxil kesecekmiş gibi geliyor. Paxilde hamilelikte kullanılmıyor diye biliyorum. Gerçi forumda kullananlar varmış. En azından emzirirken kullanabilsem.
Lustrali de düşünebilirsin belki gerçi hastalık tanısına göre değişir heralde verilen ilaçlar.Ama bana da lustral prozacdan daha iyi geliyordu.Hamilelik öncesi lustral(sertalin grubu) kullanıyordum.

Lustrali de düşünebilirsin belki gerçi hastalık tanısına göre değişir heralde verilen ilaçlar.Ama bana da lustral prozacdan daha iyi geliyordu.Hamilelik öncesi lustral(sertalin grubu) kullanıyordum.
Evet lustral de aklımda doktorlarıma sordum prozac değilde lustrale devam etsem mi diye ağız birliği yapmış gibi prozaca devam etmemi istediler.

Back
X