- 15 Şubat 2016
- 1.077
- 411
- 123
- 37
Bebisim gel nickli üyenin test sonuçlarinda down sendromu riski çıkmıştı,en son onu konusuyorlardı,üzülüp kaçmıştım o topikten.normale döndüler demekki.agustos annesi olacagim ya ben de Allah izin verirse,oraya da bakıyorum imreniyorum ama giremiyorum cogu zaman lafa.nedense kaçıyorum cogunlukla...Temmuz anneleri topiğine bakıyordum sağlıklı annelerin muhabbetleri maşallah ne kadar güzel ya.. İsmi ne olsun, canın ne istiyor, bebeğe ne aldın , bugün ne yemek yaptın vs...
Ne çok istedim ben bu bebeği,aşk değil mantık evliliği yaptım bebek için,yaşım geçiyor diye panik yaptım,namaz,niyaz,zikir doluydum, aylarca yalvardım yakardım,nihayet hamile kaldım.test sonucu pozitifi verdiğinde havalara uçamam gerekiyordu,oysa ben gergindim,sinirliydim çatıyordum herkese.hamilelik hormonlarından sandım oysa ki depresyonumun geleceğinin ilk ve en önemli belirtisiydi asabiyet ,unutmuşum bunu.Sonra geldi işte yine geldi,Allahım dedim istemek değil hayırlıysa istemek gerekiyormuş dedim.aldırsam mı dedim .İnsan eşittir hormonlar mıydı yani?his ve duygular hormonların eseri miymiş?e hani anne olma heyecanı,bir evladım olacak,yıllardır hayalini kurduğum muradıma kavuşacağım,neden sevinemiyorum,neden alışveriş yapamıyorum,hamileyim deyip aşerdim deyip şımarmıyorum naz yapmıyorum,tebrik edenlere rol yapmaya çalışıyorum.nasıl bir hastalık bu,kimseye anlatamadığın,yaşamayanın bilmediği,bilemediği bir hissizlik,çöküntü,duvar....kucağıma aldığım zaman düzeleceğimi ümit ediyorum,biliyorum tahmin ediyorum hamileliği kaldıramıyor bünye,hormonlarım yapıyor bunu biliyorum,herşey düzelecek,yoluna girecek inşallah.Lafa bende hiç karışmıyorum. Ama böyle cıvıl cıvıl görünce onları içim gidiyor. Tadını çıkarıyorlar hamileliğin bildiğin. Bizim için hamilelik başlı başına bir hastalık. Bir an evvel bitmesini bekliyoruz. En azından bitince eski halimize kavuşsak inşallah.
AminnnnHerşeyin hayırlısı olsun zaman geçecek ve buraya da yazacaz ben doğum yaptım sen naptın bebek nasıl diye.bazen umut kaplıyor içimi benimde bazende tam tersi oluyor işte. İnşallah herşey hayırlısıyla olur da doğumlarımız da bebişlerimizde. Abdestli abdestli rabbim gonlumuzden geçeni hayırlısıyla versin hepimizinde inşallah. Sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun.
Ne çok istedim ben bu bebeği,aşk değil mantık evliliği yaptım bebek için,yaşım geçiyor diye panik yaptım,namaz,niyaz,zikir doluydum, aylarca yalvardım yakardım,nihayet hamile kaldım.test sonucu pozitifi verdiğinde havalara uçamam gerekiyordu,oysa ben gergindim,sinirliydim çatıyordum herkese.hamilelik hormonlarından sandım oysa ki depresyonumun geleceğinin ilk ve en önemli belirtisiydi asabiyet ,unutmuşum bunu.Sonra geldi işte yine geldi,Allahım dedim istemek değil hayırlıysa istemek gerekiyormuş dedim.aldırsam mı dedim .İnsan eşittir hormonlar mıydı yani?his ve duygular hormonların eseri miymiş?e hani anne olma heyecanı,bir evladım olacak,yıllardır hayalini kurduğum muradıma kavuşacağım,neden sevinemiyorum,neden alışveriş yapamıyorum,hamileyim deyip aşerdim deyip şımarmıyorum naz yapmıyorum,tebrik edenlere rol yapmaya çalışıyorum.nasıl bir hastalık bu,kimseye anlatamadığın,yaşamayanın bilmediği,bilemediği bir hissizlik,çöküntü,duvar....kucağıma aldığım zaman düzeleceğimi ümit ediyorum,biliyorum tahmin ediyorum hamileliği kaldıramıyor bünye,hormonlarım yapıyor bunu biliyorum,herşey düzelecek,yoluna girecek inşallah.
Iki yil onceki majör depresyonumda dayanamiyorum deyip aglayarak izin istemistim mudurumden.cok zordu o halde calismak.yine iyi degilim ustelik is arkadaslarimla iliskilerim, is verimim de dusuk.32.haftaya kadar rapor verecekti dr.istemedim.ev daha kotu benim icin ölüm demek.Ne kadar üzülerek okudum bilemezsin. Ben henüz çocuk istemiyordum ama hamile kaldığımı öğrendikten sonra sende olduğu gibi gelişti herşey. Bende düşündüm aldırmayı. En azından çalışabiliyorsun çok şükür. Ben ne çok istedim ne çok bekledim atanmayı ama iki ay çalişabildim değil işe gidebilmek odadan odaya geçemiyorum. Evliliğimden bişey anlamadan majör depin eline düştüm yine. Sabretmeye çalişacaz. Madem hepsine hormonlar sebep oldu doğumla bizde doğup hayata dönecez inşallah.
Canim bana ev daha iyi geliyor ev dediğim babamların evi çünkü zar zor heyet raporu alıp babamlara geldim. Çünkü majör depten bişey yiyemiyorum ayakta duracak halim mecalim kalmıyor. Ah keşke bana da 32. Haftaya kadar rapor veren biri olsaIki yil onceki majör depresyonumda dayanamiyorum deyip aglayarak izin istemistim mudurumden.cok zordu o halde calismak.yine iyi degilim ustelik is arkadaslarimla iliskilerim, is verimim de dusuk.32.haftaya kadar rapor verecekti dr.istemedim.ev daha kotu benim icin ölüm demek.
Merhaba canım hoşgeldin. Bende 6 ay oldu evleneli. Korunmamı eşim hiç istemiyordu. Benim hamilelikten önce tedavim bitmişti iyi saniyordum kendimi. Birinci ayımızda geldi ufaklık. Evet öğretmenim. Sorma rapor işini aday öğretmen olduğum için göze çok battım ama yapacak hiç bişey yoktu çok kötüydüm. Hamilelikle sanki bi dünyadan çıkıp başka ve zor bir dünyaya atılmış gibiydim. Müdürüm çok kızıp durdu raporlara 10 günlük raporlarla 30 günü doldurdum. Bi tanede 45 günlük heyet raporu aldım. Yerime ücretli öğretmen istemişler. Bi heyet raporu daha alabilsem 32. Haftaya yaklaşırım. Ama cidden çok zor oldu almak. Suistimal ediyor öğretmenler diyip vermiyorlar bize.iyi akşamlar.uzun zamandır sizi takip ediyorum bende 7 8 yıldır aralıklarla panik atak geçiriyorum son 2 yıldır da hem ilaç alıyorum hem daha yoğun.evlendim 7 ay oldu evlendiğimiz bi yanım çok istiyo bebek ama bi yanım da çok korkuyoAllah yardımcınız olsun çok zor gerçekten yaşadıklarınız.. ilknursaid cnm sanırım öğretmensin bende yeni atandım salı günü başlıcam kısmet olursa.sanırım rapor alıyosun sıkıntı çıkartıyolar mı? bide en çok korktuğum ilaç içerken hamile kalırsam bianda kesilince daha kötü olursam
Herşeyin hayırlısı olsun ama ben bu kadar kötü olacağımı bilsem adaylığımın kalkmasını beklerdim canım. Çünkü raporlarla kaldı adaylık bu yıl.iyi akşamlar.uzun zamandır sizi takip ediyorum bende 7 8 yıldır aralıklarla panik atak geçiriyorum son 2 yıldır da hem ilaç alıyorum hem daha yoğun.evlendim 7 ay oldu evlendiğimiz bi yanım çok istiyo bebek ama bi yanım da çok korkuyoAllah yardımcınız olsun çok zor gerçekten yaşadıklarınız.. ilknursaid cnm sanırım öğretmensin bende yeni atandım salı günü başlıcam kısmet olursa.sanırım rapor alıyosun sıkıntı çıkartıyolar mı? bide en çok korktuğum ilaç içerken hamile kalırsam bianda kesilince daha kötü
Ben de erimiştim majör depresyondan 46 kiloya kadar dusmustum.istanbuldaysan yönlendirebilirim rapor icin canimCanim bana ev daha iyi geliyor ev dediğim babamların evi çünkü zar zor heyet raporu alıp babamlara geldim. Çünkü majör depten bişey yiyemiyorum ayakta duracak halim mecalim kalmıyor. Ah keşke bana da 32. Haftaya kadar rapor veren biri olsa
Çok teşekkür ederim canım malesef ist değilim. Şuan sende majör var mı yoksa sadece depresyon muBen de erimiştim majör depresyondan 46 kiloya kadar dusmustum.istanbuldaysan yönlendirebilirim rapor icin canim
Allah yardımcın olsun cnm zordur gerçekten.benimde babam vefat etti 15 ay oldu efexor kullanıyorum.herşeyin hayırlısı nasipse olur hamilelik bakalım.dua ediyorum hepinize inş daha da kötü olmadan geçer.peki cnm eşin hangi şehirde uzakta mısın ondanMerhaba canım hoşgeldin. Bende 6 ay oldu evleneli. Korunmamı eşim hiç istemiyordu. Benim hamilelikten önce tedavim bitmişti iyi saniyordum kendimi. Birinci ayımızda geldi ufaklık. Evet öğretmenim. Sorma rapor işini aday öğretmen olduğum için göze çok battım ama yapacak hiç bişey yoktu çok kötüydüm. Hamilelikle sanki bi dünyadan çıkıp başka ve zor bir dünyaya atılmış gibiydim. Müdürüm çok kızıp durdu raporlara 10 günlük raporlarla 30 günü doldurdum. Bi tanede 45 günlük heyet raporu aldım. Yerime ücretli öğretmen istemişler. Bi heyet raporu daha alabilsem 32. Haftaya yaklaşırım. Ama cidden çok zor oldu almak. Suistimal ediyor öğretmenler diyip vermiyorlar bize.
İkimizde bu yıl aynı şehire , eşimin şehrine atandık. Bu yıl herşeyi hızlı yaşadım. Atandım evlendim yeni bi şehir artı bebek. Çok ağır geldi bu büyük değişiklikler. Bende prozac kullanıyordum öncesinde. Hamile kalınca belirtileri başta hamilelikten sandım sonradan farkettim ki belalım gelmiş (majör depresyon). 13. Haftada prozac 20 mg başladım ama ne fayda. İşe yaramadı. Bir haftadır lustral 50 mglik kullanıyorum biraz daha iyiyiym.Allah yardımcın olsun cnm zordur gerçekten.benimde babam vefat etti 15 ay oldu efexor kullanıyorum.herşeyin hayırlısı nasipse olur hamilelik bakalım.dua ediyorum hepinize inş daha da kötü olmadan geçer.peki cnm eşin hangi şehirde uzakta mısın ondan
Bence de. Okurken çok duygulandımm.beauty,sanki beynimi okumuş da onları cümlelere dökmüşsün,su An hissettiğim haykırarak ağlamak inan.Çok güzel anlatmışsın.
Majör değil canım o apayrıydı konuşamıyordum bile onda.gerçi hamileligin ilk üc ayı depresyonun haricinde feci iç basmaları geldi.bedenime sığamadım,kar kış kıyamette camları açıp uyuyakalmıştım öylece.perde cekemiyordum boğuluyordum evde.bedenimin icine sıkışmış gibiydim bir tuhaf oluyordum delireceğim sanıyordum.Çok teşekkür ederim canım malesef ist değilim. Şuan sende majör var mı yoksa sadece depresyon mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?