- 14 Mayıs 2015
- 2.979
- 5.072
- 108
Psikiyatriye gitmedim canım bugün randevumu cumaya erteledim.bugün kadın doğumdu ya gittim.tansiyon ilacını gün de 3 kere iç dedi her ihtimale karşı.Lustrala başladığımı söyledim iyii dedi başka da birşey demedi.yenidencan canım sen pskiyatriye gidicektin noldu?
Vitamin vs içmiyor musunPsikiyatriye gitmedim canım bugün randevumu cumaya erteledim.bugün kadın doğumdu ya gittim.tansiyon ilacını gün de 3 kere iç dedi her ihtimale karşı.Lustrala başladığımı söyledim iyii dedi başka da birşey demedi.
Bir sürü ilaç içiyorum dedim.levotiron,tansiyon ilacı,mide ilacı,antidepresan,coraspin. .bunlar zararlı değil dedi,benim doktorum çok fazla rahat galiba
Anladım canım geçmiş olsun. Napalım yapacak bişey yok içmeye mecburuz. Rabbim korusun yavrularımızı.Psikiyatriye gitmedim canım bugün randevumu cumaya erteledim.bugün kadın doğumdu ya gittim.tansiyon ilacını gün de 3 kere iç dedi her ihtimale karşı.Lustrala başladığımı söyledim iyii dedi başka da birşey demedi.
Bir sürü ilaç içiyorum dedim.levotiron,tansiyon ilacı,mide ilacı,antidepresan,coraspin. .bunlar zararlı değil dedi,benim doktorum çok fazla rahat galiba
Son cumleyi dogru mu anladim canim butun bunlar takinti,aslinda gicik olacak birsey yok diyor dr.dogru mu?Bugün psikiyatrist de sıra beklerken hastalarla konuşuyorduk, kadının bitanesi de hamileyken agir antidepresanlar kullanmış, kızım çok zeki hicbiseyi yok dedi. Bir dem.beauty insanlara gıcık olma, bireylerine sinir olma, üstteki veledin koşması falan hepsini sordum, babamın yemek yiyişi ne gıcık olma gibi herşeyi sordum bunlar yakıtıymış, oysa sinir olup gıcık olcak bisey de yoktur diyo.
kimsenin bizi anlamamsından kaynaklanıyo o canm bana eşim gecenlerde etrafinda kaç tane arkdasın var dedi kendinin bi tane arkdası varmış gbi sanki bizi bizim gbi çekmeyen yaşadıklarımızı yaşamayan hiç bi zaman anlayamaz annemde kaldım olmadı eve geldim tek basıma mücadele veriyorumKızlar iyi dilekleriniz icin sagolun.Bugün kötü bir gündü benim için.once esime saydırdım tlf.mesajlariyla,sonra isyerinde tartısma yasadım.hep boyle oluyor,depresyon giderken asabiyeti ve takıntıları getiriyor.konusmadigim kisi sayisi üç oldu isyerinde.iki kardesim,babam,esim de var.yapayalniz ölürüm ben boyle giderse,kimse kalmayacak etrafımda..
Evet, takıntı yüzünden gıcık oluyorsunuz dedi, üst kattaki karıyı görünce dövesin geliyor dedim çocuğa taktigindan kadına taktığından oluyo, yoksa kadın bisey yapmadı sana diyo.Son cumleyi dogru mu anladim canim butun bunlar takinti,aslinda gicik olacak birsey yok diyor dr.dogru mu?
Cevabin icin cok sagol canim. 3.aydan sonra tekrar prozaca mi basladin baska bir ilac mi ? Benim doktorum kullanmami istemiyor hatta hamileligi ilac tedavisi bitince öneriyor ama ben ilacsiz denemeye suan hazir değilimCanım ben prozac kullanıyordum hamile kaldığımı öğrendiğimde 4 haftalıktı kestim ilacımı. 3 ay sonra tekrar başladım. Bi sıkıntı yok gözüküyor kontrollerde. Umarımda olmaz. Allah yardımcın olsun.
Doktorun kendisi hiç mi gıcık olmamış hayatında.Bunlar bazen normal şeyler gibi geliyor bana.Ama biz biraz uzun ve ağır yaşıyoruz sanki.Ya da içimizde saklayamıyoruz.Son cumleyi dogru mu anladim canim butun bunlar takinti,aslinda gicik olacak birsey yok diyor dr.dogru mu?
Hayir tabiki bunlar normal seyler takinti cok farkli bisey bendede cok vardi da aza indirebildim cok sukurDoktorun kendisi hiç mi gıcık olmamış hayatında.Bunlar bazen normal şeyler gibi geliyor bana.Ama biz biraz uzun ve ağır yaşıyoruz sanki.Ya da içimizde saklayamıyoruz.
Normal insanlar mı diyeyim artık onlar arkanızdan konuşur başkalarıyla sizin hakkınızda ama sizinle de karşılaşınca hiçbirşey olmamış ,sizi çok seviyormuş gibi yaparlar,nasıl becerirler bilmem.Ben birine gıcık olduysam ya da kızdıysam bunu tavır olarak belli ederim.Kavga ya da kızma olmaz ama aradaki mesafe uzar,sevgi biter v.s.Bu düşünceler demi hastalık belirtisi yoksa.
3.aydan sonra tekrar prozaca başladım. 7 hafta kullandım ama bana hiç etki etmedi. Hamilelikten önce beni gayet rahat idare ederken banamisin demedi. Kendi kafama göre lustrale başladım. Tamamen iyiyim desem yalan olur ama daha iyiyim. Hamilelik depresyon veya psikolojik sıkıntılar için zehir etkisi yapıyor. 5-6 kat daha çok arttırıyor hastalığı.Cevabin icin cok sagol canim. 3.aydan sonra tekrar prozaca mi basladin baska bir ilac mi ? Benim doktorum kullanmami istemiyor hatta hamileligi ilac tedavisi bitince öneriyor ama ben ilacsiz denemeye suan hazir değilim
Konuşmuyorum ben eşimle,önce işyerinden saydırdım tlfda mesajlarla,sonra evde saydırdım.ilgisizliği,sümsüklüğü bezdirdi beni artık.kimseden en ufak bir destek göremiyorum.ne aile ne arkadaş...karın ağrın devam etti mi,kanaman oldu mu birdaha,dr.a danıştın mı canım?kimsenin bizi anlamamsından kaynaklanıyo o canm bana eşim gecenlerde etrafinda kaç tane arkdasın var dedi kendinin bi tane arkdası varmış gbi sanki bizi bizim gbi çekmeyen yaşadıklarımızı yaşamayan hiç bi zaman anlayamaz annemde kaldım olmadı eve geldim tek basıma mücadele veriyorum
Biz yapamıyoruz içimiz dışarıda bizim.içimizde saklayamayız duygularımızı.ben birden parlıyorum mesela,oldu da içime attım,birikiyor yine patlıyor sonra.sinir,öfke,gıcık olma gibi duyguları içinde tutmayı başarabilmek sağlam bir sinir sistemi mi gerektiriyor ya da ruh sağlığı mı gerekiyor yoksa bizler mi doğal ve gerçeğiz?Doktorun kendisi hiç mi gıcık olmamış hayatında.Bunlar bazen normal şeyler gibi geliyor bana.Ama biz biraz uzun ve ağır yaşıyoruz sanki.Ya da içimizde saklayamıyoruz.
Normal insanlar mı diyeyim artık onlar arkanızdan konuşur başkalarıyla sizin hakkınızda ama sizinle de karşılaşınca hiçbirşey olmamış ,sizi çok seviyormuş gibi yaparlar,nasıl becerirler bilmem.Ben birine gıcık olduysam ya da kızdıysam bunu tavır olarak belli ederim.Kavga ya da kızma olmaz ama aradaki mesafe uzar,sevgi biter v.s.Bu düşünceler demi hastalık belirtisi yoksa.
Ama koşuyor çocuk ses yapıyor,birbirine bıçak çeken hatta öldüren komsular da var..Evet, takıntı yüzünden gıcık oluyorsunuz dedi, üst kattaki karıyı görünce dövesin geliyor dedim çocuğa taktigindan kadına taktığından oluyo, yoksa kadın bisey yapmadı sana diyo.
Ben de cabaladım ama olmadı,engel olamıyorum.Takintilarinizi kendiniz torpuleyebilirsinuz kizlar bendede cok cardi hemde daha kucuktum sifrada sinir olurdum salatalik yedirtmezdim kimseye terlik sesinden nefret ederdim aglardim sinirimden hatta kardesim uyurkwn sesli nefes alirsi kalkar uyandirirdim ama 10 yildir yok oyle sorunlarim duymaya basladim zamanlada gecti cok sukur simdi ogluslarimin yerken agizlarindan cikan seslere kurban olurum :)
Evet koşuyor pis velet, ama eşim abartıyorsun dedi o kadar çok ses yok dedi oysa ben o ayak sesini beynimde duyuyorum, ilaç kullanırken iyiyken sesi az geliyo pek de sallamıyorum, yani bende anlamadım, prof psikiyatrist de algıların açılıyo takıntı yaptığın şeye sen duyuyorsun ama mesela yanindaki duymayabilir dedi, psikolog da bu şartlanma dedi, veledin sesine şartlamışsın dedi, yani nedir bende anlamadım :) delirmesem iyi :))Ama koşuyor çocuk ses yapıyor,birbirine bıçak çeken hatta öldüren komsular da var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?