Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Umarım dediğin gibi olur. Her şey daha kötü olacak daha büyük sıkıntılar çökecek üstümüze diye korkuyorum. Anksiyeteyi biliyorum tanıyorum ama depresyonu hayatımda ilk kez hemde hamilelikte yaşıyorum. Çok ağır geliyor geçen zaman uzun değil insan hayatında nedir ki ama ruh halin iyi değilse dayanmak çok zor. Sen bilinçlisin kendini tanıyorsun hamilelikte yaşayabilirim diyorsun. Bu çok iyi.

Duzensiz derken. Ya hızlı ya normal. hizli atarken sakinlestiginde yavasladigindan mi oylemi hissediyorsun acaba. Valla senaryo üretme. Bende de var. Bi kere huzursuz oldunmu bütün Gününü etkiliyor zaten.
Bazen sanki bikaç kez üst üste hızlı atıp sonra bir iki yavaş atıyo. Normal ritminin dışına çıkıyo gibi hissediyorum. Son 1 senedir arasıra olmaya başladı. Belkide ben o şekilde takıntı yaptıgım için oluyor bilmiyorum. Tedirgin ediyor fazlasıyla.
Bu arada bak 1 kilo almamisim doğru düzgün beslenmiyorum valla bende bunu kafaya takiyorum yani siz kilo aliyosunuz ben neden almiyorum söyleyin bana benim neyim eksik sizden sözde yemiyosunuz lop lop aliyosunuz kilolari cevap verin ben neden kilo almiyorummmm 32haftalik olucam daha 1kiloda almadim agliyimmi cevap verin bana:mad:
Ben ilk hamileliğimde son 3 ayda kilo almıştım, birden oldu ama cokta belli olmıyordu 17 kilo alışım. Bunda daha simdiden 2 kilo aldım. Ama ne yiyosun dersen 2 öğün belki anca yiyebiliyorum cünkü karnım devasal boyutta şişiyor. Ben nasıl aldım hıııı söle bakiiiim nasılllll :KK34:

y4zy4qmurum y4zy4qmurum ya tabi yiyosunuz aliyosunuz durduk yere o kilolar gelmiyo ya size bak ben toplasan bi öğün yiyorum garibim bebek içimde ne halde acaba az yiyin sizde almayın kilo beni deli etmeyin :kızgın: senin iki öğün dediğin 4 5 öğüne mi bedel yoksaaaaaaaaa:oha::skandal::KK71::rolleyes:hepiniz damacana gibi olucaksiniz:KK70::KK71::KK9::rolleyes:

Benim kilo almam zor anam al toplasan 2 ay kaldı 1 kilo almamisim daha da almam ben:kk77:

B berenbb canım öncelikle geçmiş olsun. Durumun aslında hepimizdeki gibi başlayıp hepimizdeki şekilde seyrediyor. Ama şu var ki hastalığın etkisi nedeniyle beynin sadece kabus sahneler üretiyor, pozitif durumları bile negatif görüyor. Bir süre sonra o kadar alışıyosun ki duruma artık herşey daha da kötüye gidiyor gibi oluyor. Kafanda kurdukların şuan normal hayatını yaşamanı engelleyip araya bir perde çekiyor ve sen yolun karanlık kısmında ilerliyosun istemeden. Nadiren kendini rahatlstırsan aslında aydınlık tarafın var olduğunu, karanlığı kendi içinde yaşadığını görüyosun. Çok zor başa çıkmak ama hep diyoruz ya burda ne hastalar vardı diye. Gerçekten öyle, çok daha kötüleri vardı, ben buraya ara vermek zorunda kalmadan önce de arkadaşlıklarım vardı ve anlattıkları o kadar ileri boyuttaydı ki sen bile kendi derdinin hafifliğine şaşırırsın. Bize kendi yaşadığımız ağır geliyor olay bu çünkü herkesin bir dayanma eşiği var. Bebek konusunda da haksızlık etme kendine. Sen böyle yaparak hastalığına prim veriyorsun. Allah birşeye ol demeden olmaz, sadece senin mutlu sağlıklı geçireceğin hamilelikle olacak birşey değil bu. Ona kalırsa biz hamileyiz ama çevrede eşler dahil strese sokan insanlar oluyo, o zaman onlarında suçu olmuyor mu bu? Hiçbir zaman kendine mal etmemeye çalış. Allah korur onları. İnşallah sağlıklo bebeişler sağlıklı doğumlar nasip olur hepimize

y4zy4qmurum y4zy4qmurum ya tabi yiyosunuz aliyosunuz durduk yere o kilolar gelmiyo ya size bak ben toplasan bi öğün yiyorum garibim bebek içimde ne halde acaba az yiyin sizde almayın kilo beni deli etmeyin :kızgın: senin iki öğün dediğin 4 5 öğüne mi bedel yoksaaaaaaaaa:oha::skandal::KK71::rolleyes:hepiniz damacana gibi olucaksiniz:KK70::KK71::KK9::rolleyes:

Benim kilo almam zor anam al toplasan 2 ay kaldı 1 kilo almamisim daha da almam ben:kk77:
Kızzz öyle demeeee, Allah etmeye birden sen damacana olursan o zaman nolucak :skandal::KK48: ben vallahi adam akıllı öğünlerimi yemeyi özledim, midem zaten küçük kilolu değilim şükür. Ama vücudum ödem tutuyor bikaç haftadır. Bazen artınca ağrısı acısı mahvediyor. 1 aydır misafirlerden dolayı oturamıyorum bile. Yemek bulaşık derken canımız çıkıyor. 1 eve üç aile düşün artık :KK47:

y4zy4qmurum y4zy4qmurum valla bende umut yok isterdim ya hiç tadmadim öyle damacana gibi olup nasıl bir his kilo almak diye :halay::KK70:bu arada bende yemek yemeyi özledim böyle doya doya Hasretim yemek yemeye:KK61: suan evin için de değil 3 aile 1 aile bile cekemem o moddayim hiçbir yerim tutmuyo:KK35:

Günaydın...Bende anksiyeteli bir hamileyim.hamileliğimin 5. ayında hastalığım tekrarladı.Hemde nasıl. Duvara çarptı beni sanki. Bende sağlık takıntısı var bebeğin sağlığı ile ilgili herşey gün gün benim anksiyetemi artırdı. Toksoplazma,taramalar,hormon testleri vb derken 17 nisan gecesi hiç uyuyamadım. Geçer dedim yarın uyurum ama uyuyamadım.Tam beş gün hiç uyuyamadım. Tabi uykusuzluk anksiyetemi katladı ve ben artık günün her saati atak geçirim oldum. Soluğu psikiyatride aldık.İlaç verdi. 1 hafta kullandım. Ama geçmek bir yana benim sıkıntılarım katlandı. Sağlık takıntım nedeniyle bebeğe bir şey olur korkusu benim ilaç içmemi engelledi.Ve ilacı bıraktım.Şimdi düşünüyorum devam etmek muhtemelen daha iyi olurdu.Ve kabus devam etti. 2 hafta boyunca annem ablam bebeği biz bir arada yaşadık. Ben biraz sakinleşene kadar. Hayat herkes için devam ediyor ama benim için dondu. Uykularım saatlik uykuya daldıktan sonra 1 saat sonra uyanıyorum deliksiz bir uyku yok her an bebeğin sağlığı hakkında endişe sıkıntı dualar bebeğin akıl sağlığı ruh sağlığı beden sağlığı yerinde olsun diye uykudan ağlayarak uyanma. Bu kadar stres sıkıntı ile devam eden bir hamilelikten etkilenmeyen bir bebek düşünemiyorum ve bu benim suçum. Kendimi tanıyamam buna sebep oldu bebek yapmadan önce insan her şeyi ince ince düşünmeli.35+1 deyim bugünlere nasıl geldim bilmiyorum benden çok şey gitti.Eşimle aram artık eskisi gibi olamaz severek hemde çok severek evlendik ama onunda gücü kalmadı ayrıca bana kırgın farkındayım bebeğine çok bağlı ve benim bu durumumdan dolayı çok korkuyor. Ailem desem benimle birlikte aynı sıkıntıyı yaşıyorlar ve onları bu kadar üzmeye hiç hakkım yoktu. İşime de muhtemelen hamilelikten sonra son verilecek çünkü bu kadar süredir kafa toplayıp verimli bir iş çıkaramadım.Evime her şeyini eşimle birlikte severek yaptığım evime adım atmak istemiyorum.Tek isteğim bebeğimin sağlıklı olması mümkün mü hala? Onun o küçük canın yüzüne nasıl bakacam doğduğunda bilmiyorum. İlk 4 ay hatta öncesinde dışarıdan bir şeyler yemeği kesmiştim sağlığıma çok dikkat ettim ama bu hastalık nedeniyle neredeyse her öğün dışarıda yendi yemek yapacak gücüm yoktu bebeğim enfeksiyon kaptı mı diye korkuyorum şimdi de. Bu vebal bana ağır geliyor benim tavsiyem böyle bir sıkıntınız varsa bebek yapmayın lütfen lütfen kimse bunları yaşamamalı hiçbir bebek bunu hak etmiyor..
Bebeği annenin rahminde muazzam şekilde koruyan besleyen bakan Rabbim ona zarar gelmesine müsade etmez canım merak etme ."Rabbim kendisi diyor kimseye kaldıramayacağı yük yüklemem "diye . Sen bu kadar çok korkarken Merhametlilerin en merhametlisi bu anne yüreğine o ağır yükü yüklemez emin ol.. ( çocuğu sakat olan sağlıksız olan annelerin tahammülleri biraz daha yüksek olduğu için Rabbim onları cennetle müjdeleme lütfuyla imtihan ediyor) Rabbim in merhametini düşün sürekli ve seni çok sevdiğini bu denli korktuğun birseyi sana asla Yaşatmayacağini tekrarl a kendine:)

Bazen sanki bikaç kez üst üste hızlı atıp sonra bir iki yavaş atıyo. Normal ritminin dışına çıkıyo gibi hissediyorum. Son 1 senedir arasıra olmaya başladı. Belkide ben o şekilde takıntı yaptıgım için oluyor bilmiyorum. Tedirgin ediyor fazlasıyla.

Ben ilk hamileliğimde son 3 ayda kilo almıştım, birden oldu ama cokta belli olmıyordu 17 kilo alışım. Bunda daha simdiden 2 kilo aldım. Ama ne yiyosun dersen 2 öğün belki anca yiyebiliyorum cünkü karnım devasal boyutta şişiyor. Ben nasıl aldım hıııı söle bakiiiim nasılllll :KK34:
Gittinmi sen hiç kalp doktoruna. Eğer sorun yoksa panikdendir..

y4zy4qmurum y4zy4qmurum valla bende umut yok isterdim ya hiç tadmadim öyle damacana gibi olup nasıl bir his kilo almak diye :halay::KK70:bu arada bende yemek yemeyi özledim böyle doya doya Hasretim yemek yemeye:KK61: suan evin için de değil 3 aile 1 aile bile cekemem o moddayim hiçbir yerim tutmuyo:KK35:
Ah ahhh biz 1 aydır böyleyiz. Ben aparatif yiyorum, yemekler pek cazip gelmiyor bayadır. Bu aydan sonra geçer belki yavaştan.
Gittinmi sen hiç kalp doktoruna. Eğer sorun yoksa panikdendir..
Bu çarpıntılar yüzünden hastanelik olduğumda gitmiştim mecburen. O zamanlar en cok carpıntıydı sorun. Sonradan farklılaşmaya başladı. Tekrar gitmedim psikiyatriye yönlendirdiği için.

Ah ahhh biz 1 aydır böyleyiz. Ben aparatif yiyorum, yemekler pek cazip gelmiyor bayadır. Bu aydan sonra geçer belki yavaştan.

Bu çarpıntılar yüzünden hastanelik olduğumda gitmiştim mecburen. O zamanlar en cok carpıntıydı sorun. Sonradan farklılaşmaya başladı. Tekrar gitmedim psikiyatriye yönlendirdiği için.
O zaman psikolojik dır. Panik ve anksiyete niye direk kalbe etki ediyor. Du bakalım bir niye çarpıyorsun ne var yani :KK70:

B berenbb canım öncelikle geçmiş olsun. Durumun aslında hepimizdeki gibi başlayıp hepimizdeki şekilde seyrediyor. Ama şu var ki hastalığın etkisi nedeniyle beynin sadece kabus sahneler üretiyor, pozitif durumları bile negatif görüyor. Bir süre sonra o kadar alışıyosun ki duruma artık herşey daha da kötüye gidiyor gibi oluyor. Kafanda kurdukların şuan normal hayatını yaşamanı engelleyip araya bir perde çekiyor ve sen yolun karanlık kısmında ilerliyosun istemeden. Nadiren kendini rahatlstırsan aslında aydınlık tarafın var olduğunu, karanlığı kendi içinde yaşadığını görüyosun. Çok zor başa çıkmak ama hep diyoruz ya burda ne hastalar vardı diye. Gerçekten öyle, çok daha kötüleri vardı, ben buraya ara vermek zorunda kalmadan önce de arkadaşlıklarım vardı ve anlattıkları o kadar ileri boyuttaydı ki sen bile kendi derdinin hafifliğine şaşırırsın. Bize kendi yaşadığımız ağır geliyor olay bu çünkü herkesin bir dayanma eşiği var. Bebek konusunda da haksızlık etme kendine. Sen böyle yaparak hastalığına prim veriyorsun. Allah birşeye ol demeden olmaz, sadece senin mutlu sağlıklı geçireceğin hamilelikle olacak birşey değil bu. Ona kalırsa biz hamileyiz ama çevrede eşler dahil strese sokan insanlar oluyo, o zaman onlarında suçu olmuyor mu bu? Hiçbir zaman kendine mal etmemeye çalış. Allah korur onları. İnşallah sağlıklo bebeişler sağlıklı doğumlar nasip olur hepimize

Bebeği annenin rahminde muazzam şekilde koruyan besleyen bakan Rabbim ona zarar gelmesine müsade etmez canım merak etme ."Rabbim kendisi diyor kimseye kaldıramayacağı yük yüklemem "diye . Sen bu kadar çok korkarken Merhametlilerin en merhametlisi bu anne yüreğine o ağır yükü yüklemez emin ol.. ( çocuğu sakat olan sağlıksız olan annelerin tahammülleri biraz daha yüksek olduğu için Rabbim onları cennetle müjdeleme lütfuyla imtihan ediyor) Rabbim in merhametini düşün sürekli ve seni çok sevdiğini bu denli korktuğun birseyi sana asla Yaşatmayacağini tekrarl a kendine:)

Tek dileğim bebeğimin sağlıklı sıhhatli doğması. Burada ki tüm bayanlar aynı sıkıntıları yaşıyor. Kimi çok kimi az. Hamileliği böyle güzel bir duyguyu doyasıya yaşayamadık. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alır, sağlıkla büyütürüz.

Tek dileğim bebeğimin sağlıklı sıhhatli doğması. Burada ki tüm bayanlar aynı sıkıntıları yaşıyor. Kimi çok kimi az. Hamileliği böyle güzel bir duyguyu doyasıya yaşayamadık. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alır, sağlıkla büyütürüz.
Canım kendini hırpalama. Herşey Allah`tan, sen hamileliğini kötü geçirdin diye sağlıksız olucak diye birşey yok. Şuan eşimin abisigil türkiyedeler tatilde, onlarında özürlü bir kızı var. Ama doğduktan birkaç ay sonra oldu bu durum. Şuan 6 yaşında ve ne ilerleme var ne gerileme. Eltim hamileliğinde stres sıkıntı mı yaşadı desen herkeste olduğu kadar belki. Onun dışında eşide kendi de sakin yapılıdır. Bir oğulları var 9 yaşında, maşallah bir sorunu yok ama belli olmuyor işte. Olacağı varsa olur, kader zaten bellidir. Senin elinde değildir iyi ya da kötü olması. Hepimizin yapabileceği tek şey var o da hayırlısını sağlıklısını dilemek.

arkadaşlar bebeklerinizi ultrasonda görünce ne hissediyorsunuz. bazı anksiyeteli hamileler panikliyormuş bakmak istemiyormuş. Onrı anlıyorum bu hastalık bana büyük konuşmamayı öğretti. halden anlamayı öğretti. insan en korkulmayacak şeyden farklı hislere kapılıp korkabiliyor siz de durum nedir?

Back
X