Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

arkadaşlar bebeklerinizi ultrasonda görünce ne hissediyorsunuz. bazı anksiyeteli hamileler panikliyormuş bakmak istemiyormuş. Onrı anlıyorum bu hastalık bana büyük konuşmamayı öğretti. halden anlamayı öğretti. insan en korkulmayacak şeyden farklı hislere kapılıp korkabiliyor siz de durum nedir?
Canım ben gerçekten hicbirsey hissetmiyorum ne sevinç ne heyecan:( kontrollere gitmem gerektiği için gidiyor, hamilelik yaşanması gerektiği için yaşıyorum.. hamile kalmadan önce çok istiyordum bebek sahibi olmayi ama şuan sanki gebe değilde üzerimde hastalık var onun geçmesini bekleyerek geçiyor günlerim (bebeğe karşı hiçbir hissim yok) malesef... Rabbim isteyen herkese nasip etsin hayırlısı ile bana da sevgisini annelik hissini yerleştirsin inş

Bazen sabah kalktığımda gebe olduğum aklıma geliyor ve moralim bozuluyor (çok suçlu hissediyorum kendimi boyle olunca ama istemsiz mutsuzluk geliyor içime) hamile kalmadan önceki canlı yasam sevinci olan cıvıl cıvıl pozitif beni çok özlüyorum

Şu an bebeğinizi görmüyorsunuz, bunca zaman tektiniz ama şimdi içinizde bir canlı var. bu büyük bir değişim insan hayatında! işte bizler buna ayak uydurmakta zorlanıyoruz. çünkü panik ataklılar değişen koşullardan çok ama çok etkilenir. benim en büyük fobim bebeğimi sevememek, ben bunu nereden yaptım demek,onla bağ kurmamaktı ..ama buradaki anneler bana bu konuda destek oldular. gerek onlar bana yazdı gerekse ben onların geçmişteki yazılarını okudum. çünkü onlar anneydi ve deneyimlemişti bu hastalığı da biliyorlardı ve bizi en iyi anlayacak dışarıdaki psikologdan ziyade onlardı. bu sevgi nereden geliyordu tabiki Allahtan. hamileliğin son haftalarında salgılanan rahim kasılmalarına ve doğuma neden olan sevgi ve aşk hormonu oksitosin doğum sonrası katlanarak artıyormuş. anne bebeğiyle temas edince, onunla vakit geçirdikçe onu emzirdikçe bağ daha çok artıyormuş. yani görür görmez aşk duymayanlar bile sonradan bebeklerine aşık oluyormuş. Taşıyıcı anneler doğurduktan sonra bebekten kopmak istemiyor, düşünüyorum insan evlatlık bile aldığında bağlanıyorken, kendi karnında taşıdığı canlıya nasıl bağlanmaz. çünkü davranışlarımızı belirleyen hormonlarımız. işte bu hamilelikte salgılanan ve doğum sonrası katlanan hormonlar bebekle bağı oluşturuyor. şimdi ben böyle iyi güzel yazıyorum beni gören sanır ki bu kız bu işi çözmüş:-) maalesef atak anlarında benim mantık sıfırlandığı için bebek fikri bana öcü gibi geliyor.. oysaki gerçekler bunlar değil..tıpkı dün beren hanımın yazdığı bebeğinin hasta olacağından korkması gibi onu görene kadar biliyorum ki biz ne dersek diyelim inanmayacak,,elinde değil maalesef..burada bebeğine ultrasonda bakmak istemeyen, içimde taş taşıyor gibiyim diyenler, doğurunca görürsem deliririm diyenler doğurduktan sonra evlat bambaşkaaa dediler hep buraya uğramıyorlar bile. Bence siz de doğumdan sonra cok daha mutlu olacaksınız.

Kızlar ne alemdesiniz ya Sesiniz soluğunuz yok kalbi sıkışan çarpıntısı olan nefesi daralan bunalan kimse yokmu ya :işsiz:

Kızlar ne alemdesiniz ya Sesiniz soluğunuz yok kalbi sıkışan çarpıntısı olan nefesi daralan bunalan kimse yokmu ya :işsiz:
Bu günümüze de çok şükür canım çok kendimi dinlenmemeye çalışıp olumlu telkinler verdim.. yokladi bir iki çarpıntı ama

Valla telkin etsek ne olur. Ben bi haber duysam yada sıcak olsa yada kendimi dinlesem kalbime bişey olacak diye korkuyorum. Allahım. Bu kalp takıntısını nasıl atlatacağim ben ya :kızgın:

Valla telkin etsek ne olur. Ben bi haber duysam yada sıcak olsa yada kendimi dinlesem kalbime bişey olacak diye korkuyorum. Allahım. Bu kalp takıntısını nasıl atlatacağim ben ya :kızgın:
Ben de diyodum eksiklik var bak senle ben olmayınca kimse derdini demiyo anam:KK70:keşke bende şu nefesim daralıp kesilecek korkusunu bi yensem daha düşünürken fenalik geciriyorum nefesim daraliyo tikaniyorum

Ben de diyodum eksiklik var bak senle ben olmayınca kimse derdini demiyo anam:KK70:keşke bende şu nefesim daralıp kesilecek korkusunu bi yensem daha düşünürken fenalik geciriyorum nefesim daraliyo tikaniyorum
Valla canım sinir oluyorum artık. Millet rahat biz herşeyi kafaya takıyoruz. Az önce gelirken 40 gün önce kalp krizinden ölen birini duydum. Kız normal anlatıyor. Ama ben onu duyduğumda haberlere bile baktım. Acaba hastamiydi diye.Ama ben düşünüyorum. Onun gözleri dolsada normal gündelik yaşamı iyi gidiyor. Benim ise takıntılı.

Valla canım sinir oluyorum artık. Millet rahat biz herşeyi kafaya takıyoruz. Az önce gelirken 40 gün önce kalp krizinden ölen birini duydum. Kız normal anlatıyor. Ama ben onu duyduğumda haberlere bile baktım. Acaba hastamiydi diye.Ama ben düşünüyorum. Onun gözleri dolsada normal gündelik yaşamı iyi gidiyor. Benim ise takıntılı.
Ağzına terlikle vursaydin kötü haber normalde insan kaldirmiyor hamileykende hiç kaldirmiyor Allah affetsin hemen senaryolar basliyor:işsiz:

arkadaşlar bebeklerinizi ultrasonda görünce ne hissediyorsunuz. bazı anksiyeteli hamileler panikliyormuş bakmak istemiyormuş. Onrı anlıyorum bu hastalık bana büyük konuşmamayı öğretti. halden anlamayı öğretti. insan en korkulmayacak şeyden farklı hislere kapılıp korkabiliyor siz de durum nedir?
Ben içimde canlı olması gibi mucizevi bir duyguyu korkuya yem etmemeye çalıştım. Şuanki gebeliğimde de aynı. Bana hoş geliyor şükürler olsun. İçimde olduğunu, büyüdüğünü, sağlıklı olduğunu vs düşündükçe iyi geliyor. Görmek için can atıyorum napıyo ne alemde diye. Ama herkeste aynı şekilde değil. Korkuları hangi tarafa doğrultursam o kısımdan vurgun yiyorum ben. Sanırım biraz da o yüzden olsa gerek ki gebelik yerine kalp takıntım var.

Olmaz mı yaaa.. çarpıntıyı geçtim tekleme ya da ritimsiz atış artık herneyse, bunun takıntısı beni gıcık ediyor. Her uzandığımda şimdi mi olcak birazdan mı diye istemeden geçiyo aklımdan.

Hayırlı Cumalar Arkadaşlar;) Sela Ile Ezan Arasındaki Dualar Makbul Oluşmuş.. birbirimizi unutmayalım inşaallah dualarda.. Rabbim gönlümüze Selamet versin ruhumuza bedenimize aklımıza öyle şifa versinki bir daha acı ve üzüntü kaygı duymayalim inşaallah... üzerimizdeki bu kaygı korku evham ve vesveseler tamamen kaldırsin biyolojik ve ruhsal sıkıntılardan tamamen halas eyleyıp ömrümüzun her anını sağlıklı sıhhatli huzurlu imanlı geçirmemizi nasip eylesin inşaallah...

Arkadaşlar birsey danışacm sizlere.. ben şuan düzce de yaşıyorum ve doğum için bir doktor bulamadim burada bir tane özel hastane var ve orada da bi tane bayan doktor onun da koku kırıldı ve gelmiyor hast. Kontrollermi üniversite hastanesinde yaptiriyorm ama doğum için çok korkuttular araştırma Hastanesi işte rezil ediyor denek gibi kullanıyor Rabbim kimseyi düşürmesin vs.. bide özel muayenesi olan bir bayan var doğum ücreti çok pahalı hadi onu karşılayalm desek bile çok yoğun doğumlari izmit medical hast. Yaptırıyor doğum sancısı geldiğinde kış ayı il dışına gitmek:KK43: annemlerde memlekete çağırıyorlar doğum için ama 14saat yol hic gözüm kesmiyor gitmeye .. ben buradan çarşıya bile çıkamıyorum .. çok kararsız kaldım. Aslında gitmek istiyorum bayram iznimız varken ama yolda fenalasma hissi.. bayramdan sonra eşim geri dönecek düzceye ondan ayri kalma ( hastalanırsam hastaneye araba ile götürüyordü eşim) orada babam in araba yok ama eniştelerim var . Aynı evde arabali biri olmayınca:KK42: korkular korkular korkular....

Cesaret edip çıkmak istiyorum artık ama bilmiyorum yaaaa:( :( ne olacak burada kalırsam doğumda çok panik olacağım güvenmediim bir araştırma Hastanesi başka da secenek yok..

Hem burada çok sıkıldım çok yalnız kaldım sitede hiç komşum yok .. memlekete gittiğimdede kalabalık ortam olacak ama ondan da rahatsız olurmuyum acaba .bazen başım filan dönüyor hemen odama geçip pısıyorum kendi evimde.. memlekette bu Şansım olmayabilir Kuzenler ablalar abiler beni görmek için gelecek ve mecbur yanlarında gidene kadar oturacaim bazen hiç halim olmuyor buna:(

Z Zynp23657 Canım hastane konusunda duyduklarının doğruluk payı nedir bilemeyiz ve emin olamayız diye düşünüyorum. Mesela bende devlet hastanesinden korkmuştum, dr.umun ağzı var dili yok, doğuma ebeler giriyor bir sıkıntı veya sezeryan durumunda dr geliyormuş vs. Ben hiçbirine şuan aldırış etmiyorum çünkü ilkinde özel hastaneye gittin. 80 km idi ilçeyle arası, dr.uma güvenim tamdı felan ama doğuma 10 gün kala yurtdısı seminerine gitti, doğumda bir bayan dr.a düştüm ve en kötüsüde bu bayan benim kaçtığım yüzünü görmek istemediğim bir dr.du. ne bilgisine güvenim vardı ne kendisine (ilk evlendiğim sene muayene olmustum tesadüfen). Doğumda bu kadına düştüm beni haşat etti,susuz şekilde 1,5 saat deli gibi ıkınma hissiyle geçti. Hiç önemsemedi sonrada geldi vakumla çekti bebeği. Aklıma geldikçe gidip ağzını burnunu kırasım geliyor. Arkadaşımda şuan araştırmaya gidiyor, her defasında farklı dr.a giriyor aynı dr.a vermiyolar. Bu da çok saçma geldi bana. Doğumhaneyi felan gezmiş bu gidişinde, ortam hakkında bilgi almış. Orada kalmaya karar verdi. Sende bi araştır istersen. Kukaktan dolma şeylerle kendini korkutma derim. Bir de ailenin yanında kalabalık ortamda ne kadar rahat edebilirsin bilemiyorum. Çünkü 1 aydır eşimin abisigil vardı, ne oturabiliyosun ne yatabiliyosun, ne gelen giden bitiyor. Gün içinde uyku basıyor yatsam huzursuz oluyorum. Dün onları uğurladık, gecede biz döndük eve.

bayanlar paxili bıraktım 15 gün oluyor kilo yapmıştı ayrıca uyku yapıordu sürekli işe geç kalıordum onun yerine lustral başladım paxil gebelikte kullanılamaz diyor doktorlar onun yerine sertralin içeren ilaçlar verilebilir çok zorda kalınırsa demişti ilk 3 ay zaten önermior mesele o değil hepiniz biliorsunuz bunları zaten. gebeliğimi öğrenene kadar lustral içmek istedim. ona başlayalı beri rahatladım sanki, nefes kesilmelerim yok denecek kadar az, sabah daha dinç uyanıorum. bu kadar fark edeceğini tahmin etmemiştim. acaba yıllarca paxil içmekten ilacın bendeki etkinliği mi azalmıştı acaba inşallah giderek daha iyi hissederim. gebeliği öğrenince de 9 ay dayanma gücü versin Allah hepimize o kalp teklemesi gibi olan şey bende de ara ara oluo kalbimiz gerçekteen teklemiyor bence farklı bişey o psikolojk bir şey bile olabilir çünkü gerçekten kalp teklese allah korusun ölürüz bence:KK43:

Z Zynp23657 Canım hastane konusunda duyduklarının doğruluk payı nedir bilemeyiz ve emin olamayız diye düşünüyorum. Mesela bende devlet hastanesinden korkmuştum, dr.umun ağzı var dili yok, doğuma ebeler giriyor bir sıkıntı veya sezeryan durumunda dr geliyormuş vs. Ben hiçbirine şuan aldırış etmiyorum çünkü ilkinde özel hastaneye gittin. 80 km idi ilçeyle arası, dr.uma güvenim tamdı felan ama doğuma 10 gün kala yurtdısı seminerine gitti, doğumda bir bayan dr.a düştüm ve en kötüsüde bu bayan benim kaçtığım yüzünü görmek istemediğim bir dr.du. ne bilgisine güvenim vardı ne kendisine (ilk evlendiğim sene muayene olmustum tesadüfen). Doğumda bu kadına düştüm beni haşat etti,susuz şekilde 1,5 saat deli gibi ıkınma hissiyle geçti. Hiç önemsemedi sonrada geldi vakumla çekti bebeği. Aklıma geldikçe gidip ağzını burnunu kırasım geliyor. Arkadaşımda şuan araştırmaya gidiyor, her defasında farklı dr.a giriyor aynı dr.a vermiyolar. Bu da çok saçma geldi bana. Doğumhaneyi felan gezmiş bu gidişinde, ortam hakkında bilgi almış. Orada kalmaya karar verdi. Sende bi araştır istersen. Kukaktan dolma şeylerle kendini korkutma derim. Bir de ailenin yanında kalabalık ortamda ne kadar rahat edebilirsin bilemiyorum. Çünkü 1 aydır eşimin abisigil vardı, ne oturabiliyosun ne yatabiliyosun, ne gelen giden bitiyor. Gün içinde uyku basıyor yatsam huzursuz oluyorum. Dün onları uğurladık, gecede biz döndük eve.
Çok teşekkür ederim canım cevabın için.. Evet canım araştırmada her gittiğinde hangi doktor denk gelirse

bayanlar paxili bıraktım 15 gün oluyor kilo yapmıştı ayrıca uyku yapıordu sürekli işe geç kalıordum onun yerine lustral başladım paxil gebelikte kullanılamaz diyor doktorlar onun yerine sertralin içeren ilaçlar verilebilir çok zorda kalınırsa demişti ilk 3 ay zaten önermior mesele o değil hepiniz biliorsunuz bunları zaten. gebeliğimi öğrenene kadar lustral içmek istedim. ona başlayalı beri rahatladım sanki, nefes kesilmelerim yok denecek kadar az, sabah daha dinç uyanıorum. bu kadar fark edeceğini tahmin etmemiştim. acaba yıllarca paxil içmekten ilacın bendeki etkinliği mi azalmıştı acaba inşallah giderek daha iyi hissederim. gebeliği öğrenince de 9 ay dayanma gücü versin Allah hepimize o kalp teklemesi gibi olan şey bende de ara ara oluo kalbimiz gerçekteen teklemiyor bence farklı bişey o psikolojk bir şey bile olabilir çünkü gerçekten kalp teklese allah korusun ölürüz bence:KK43:
Sevindim canım senin adına inşaallah daha iyi olursun..

Back
X