Panik,çok panik annecim 😓

Metaldeki yansımadan kendini izleyen ben varım!
Ben de duymuştum bu efsaneyi, ilk doğumum genel anestezi ile acil oldu, gebelik zehirlenmesi geçirdim.
İkinci doğumum spinal anestezi ile ağız tadıyla olsun dedik, herşey elverişliydi.
Ve evet yukarıya baktım seyrettim. Doğumda eşim de yanımdaydı ama ona bile hissettirmedim seyrettiğimi🤭
Bebeğim çıktıktan sonra başka bir operasyon daha geçirdim, o sırada seyretmemin etkisi mi, belden aşağının uyuşuk olması, çaresizlik mi ne derseniz deyin dayanamadım ve beni uyuttular.

Eğer bakacaksanız da çok bakmayın ben gibi🤭
Ama inanın güzel bir duygu.Acı yok, korkmayın. Siz doktorunuzu, anestezisti dinleyin onlar size gerektiği gibi yardımcı olacak zaten.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Kendinizi rahatlatıcı şeylere odaklanın.
O günün kahramanı sizsiniz, tadını çıkarın inşallah.

Cuma günü inşallah sezaryen doğumum var.Ama ben çok panik yapıyorum genel anestezi düşünmüyordum belden uyuşturmaya kafam yatmıştı zaten genel yasakmış diye duydum doktorum da seçenek sunmadı açıkçası belden yapacağım dedi.Ya iğne uyuşturmazsa ya sakinliğimi koruyamazsam da tansiyonum çıkarsa diye korkuyorum sakin olmam için önereceğiniz şeyler var mı ? Kesilip biçildiğimi bilirken nasıl sakin kalabilirim ? bir de ameliyat masasının ışığın metallerinden ameliyat anı net olarak gözüküyor sakın bakma diyorlar şehir efsanesi mi o ?
spınal yanı belden uyusturma sezeryan oldum cok rahatdı doktorunuz neyı onerıyorsa onu olursunuz
ben o ısıktan gorebılmek ıcın cok ugrastım goremedım kı zaten sezeryan vıdeoları ızlemıstım neler yaptıklarını o yuzden bılıyordum sohbet ede ede gectı kı benım dogumla beraber sag yumurtalıgımda komple alındı tam anlamıyla amelıyat ve dogum oldu yanı 1 bucuk saat surdu dusunun

tansıyonunuz cıkarsa veya duserse orda hemen ılgılenıyorlar sız anın tadını cıkarın korkacak bırsey yok rahat olun saglıkla kucagınıza alın ınsallah

İki dogumumu da belden uyusturma ile yaptım. Bende narkozdan çok korkuyordum. İkiside muhteşem geçti.

Haziran ayında doğum yaptım ben de. Doktorum seçenek sundu ama doğum sonrası kolaylığı açısından ve o an bebeklerimi görnek istediğim için de belden altımın uyuşturulmasını seçtim. Ben de hafif leyla gibiydim, kontrol diye gidip apar topar doğuma girdiğimden belki ya da sedasyon veriliyor belki. Ve evet gerçekten de ameliyathane ışıklarından tüm süreci de izledim. Siz de doktorunuzla konuşun, merak etmeyin uyuşmaması gibi bir durum çok zor ki zaten başlamadan önce geri bildiriminizle uyuşma olup olmadığını kontrol ediyorlar. Korkuyorsanız ameliyat lambalarının o tarafa hiç bakmayın, gözlerinizi kapatıp dua edin başka şeyler düşünmeye çalışın. Bebeğinizi sağlıkla, hayırla kucağınıza alın inşallah. 🤲

Back
X