Panik,çok panik annecim 😓

Cuma günü inşallah sezaryen doğumum var.Ama ben çok panik yapıyorum genel anestezi düşünmüyordum belden uyuşturmaya kafam yatmıştı zaten genel yasakmış diye duydum doktorum da seçenek sunmadı açıkçası belden yapacağım dedi.Ya iğne uyuşturmazsa ya sakinliğimi koruyamazsam da tansiyonum çıkarsa diye korkuyorum sakin olmam için önereceğiniz şeyler var mı ? Kesilip biçildiğimi bilirken nasıl sakin kalabilirim ? bir de ameliyat masasının ışığın metallerinden ameliyat anı net olarak gözüküyor sakın bakma diyorlar şehir efsanesi mi o ?

Öncelikle hayırlı olsun.
Benim gibi panik evhamlı bir insan bile 1 genel anestezi 2 belden uyuşturmayla ameliyata girdim ve ikisini de ameliyat anında öğrendim. Doktorum bebeğini düşünüyorsan genel olma dedi.genel ans.de bebeğe de geçiyormuş sütün geç gelir dedi gerçektende ilkinde 2 gün sonra sütüm gelmişti kabul ettim.
Ameliyatta öyle panik yaptım ki acıdığını hissediyorum demiştim imkansız olmasına rağmen en son midem bulanıyor dedim ve sonrasını hatırlamıyorum.
O anlık fazla sakinleştirici vermişler gözümü açınca bebeğim doğmuş gitmiş bile dikişlerim atılıyordu. Sana tavsiyem en kötü ihtimal bunu düşün çok paniklersen kısa süre narkozsuz uyuturlar.
İğne konusunda bende çok korkmuştum. Kımıldama diyorlar ama arkanda olup görmediğin için irkiliyorsun tenine değince. Bana haber verin demiştim batıracağınız zaman daha hazır hissetmiştim.
Emin ol genel anestizide çok zor kendine geliyorsun. İkisini de deneyimlemiş biri olarak belden aşağı bana daha rahat gelmişti.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ben sezeryan korkusundan normal doğurdum. Kesilme düşüncesi, kesik izi, pansuman, batikon kokusu falan düşündükçe tansiyonum düşüyordu. 16 saat epiduralli doğurdum arada kestiklerinde acayip sancılandığımda oldu ama doğum bittiği gibi herşey bitti. 3 saat sonra geziyordum odada. O 16 saati düşünüyorum baştan alsalar yine normal doğururum. Epidural olunca k kadar korkunç değil.

İnsanlar ne ameliyatlar oluyor sezaryen devede kulak sanki, her gün kimbilir kaç kadın oluyor... böyle düşünün gözünüzde büyütmeyin. Sağlıklı doğumlar

Sırf sezeryan olmak için çocuk yaparım. Çok keyifliydi. Bide sedasyon uygularlar oohh.
Tadını çıkart, hayatta kaç kere oluyor bu sonuçta.

çok klişe olacak ama yıl olmuş 2020 hiiiiiç korkup da kendini de bebeğini de strese sokma. ben bi daha doğursam bi daha spinal anestesi olurum valla hem de aynı anestesi doktorumla 😁😁 kim doğum nasıldı diye sorsa en önce adamı anlatmaya başlıyorum o kadar memnun kaldım doğumumdan :KK70: :KK70: :KK70:

senin korkularını ve hatta daha fazlasını taşıyordum içimde. öyle ki kızıma kavuşma isteğinden bile daha fazlaydı doğum korkusu ve doğurmama isteği. normal muayeneye gittiğim gün acil sezaryan kararı verildi apar topar yatışım yapıldı aynı gün. ben bi de evhamlı biriyim, tüm hamileliğim boyunca hem normal hem de sezaryan doğum hakkında milyonlarca şey okudum. yani abartmıyorum gelişebilecek tüm komplikasyonları bile biliyordum girerken. haliyle 5 karış suratla girdim ameliyata.

anestezi doktorumdan allah bir değil bin kere razı olsun beni öyle rahatlattı ki anlamadım bile nasıl doğurduğumu. çeneme vurdu ben car car konuşurken doktorum bana kızının saçları simsiyah ne güzel dedi. halbuki bana kalsa ayaklarımı hissediyordum acıdan ölecektim 😂😂😂

hiiiiiç korkma akışına bırak. inan tahmin edemeyeceğinden bile daha güzel geçecek doğumun.

bu arada tepe lambasından olanları görmedim ben belki de görmeyeyim diye ayarladılar bilmiyorum artık ama sanmıyorum senin de görebileceğini 🤔

Sezeryan olmadım ama normalde de çok rahat doğurdum hatta muayeneye gitmesem yolda doğuracakmışım sıfır sancıyla gittim inanın korktuğunuz gibi değil hiç birşey Rabbım yardımcınız olsun korkmayın bebişinize odaklanın

Haha tam da benim konum😄Anksiyete,panikatak,nefes darligi,strese bagli yuksek tansiyon ne ararsan var.Doguma 1 hafta kala her gun bir bahane uydurup nst ye girdim.9 ay boyunca Doktorum illallah demisti artik,hemsireleri en son beni whatsapptan engellemisti. O dereceydim.Son ayimda yarim saatte bir olcuyordum tansiyon aletini gizlediler benden evdekiler.Kesin genel anesteziyle dogum yaparim diyodum.Gerci benim korkum ameliyat,anestezi degildi tamamen ya tansiyonum yukselir bebeklere bisey olursa,ya benim stresimden bebeklerde dogum esnasin bisey olursaydi.Dogumhanede anestezi uzmani beni hazirlarken doktorum iceri girdi,ilk soyledigi sey gunaydinn,hastamiz biraz panikataktir olmustu🤣 ne yaptiysa artik benim o 10 dk icinde ne nefes darligim oldu,ne tansiyonum cikti ne bisey.Gordum mandalina kafalarimi.Yanaklarima getiriverdiler.Hatta cikartirken bebelerimi once hangisini aliyosunuz sagdakini mi soldakini mi karistirmayalim isimleri belli falan bile dedim.O derece rahat ve bilincim yerindeydi.
Korkulacak bir sey yok.Bisey olsaydi cidden benim dogumumda olurdu.Bol bol derin derin nefes al ve her sey yarim saat icinde biticek kucagima.alicam az kaldi diye dusun🧡

2. dogumumda izledim ben metal lambadan oglum dogunca cok zayif dimi dedim onumdeki perdeyi indirio dr nerden gordun dedi lambayi gosterdim aninda cevirdi bende neden sesi cikmiyor diyordum dedi. Iki dogumumu ayni dr yaptirdi baya samimiydik. Ama beb korkmadim ya gayet izledim vakit gecmiyor baska turlu 😁

Öncelikle sakin ol bol dua ile gir korkma iğneden bile korkan ben uyuştu mu acaba derken bi baktim bebek doğmuş bile coo kısa sürüyor hemen olup bitiyor anlamiycaksin bile kendini guzel şeylere odakla ki guzel olsun iki dogum yaptim ilki genel anestezi ile oldu ve feCi bir sanci ile uyandım savcıdan bebeğimle ilgilenmedim ikinci belden oldu ne aci oldu ne skinti cok şükür hersey cok guzel ilerledi dr güven belden olması cok cok iyi

Korkmayın bu kadar bebeğinizi göreceğiniz o anı hayal edin bende 2. Kez sezeryan olacagim yine spinal istiyorum belden igne vuruluyor sana dokunduklarini hissediyorsun elbette ama asla acı hissedilmiyor birde siz soyleyin ona gore ilac yaparlar benim bulantim olmustu icimi temizlerken ilac verdiler gecti hemen

belden uyusturuyor evet ama zihniniz de pek parlak olmuyor o arada bana oyle olmustu en azindan.
zaten ciktimi cikacakmi diye dusunmekten zaman nasil geciyor ne oluyor anlamiyosunuz
yanima hemsire oturmustu mesela benimle baya baya sohbet etmisti iste adi ne olacak havadan sudan zaten 10 dk surmuyor işlem biz hemsireyle baya baya giybet yaparken ciyaklama sesiyle dogumda oldugumu hatirladim 😂
korkmayin korkacak bisey yok

Ben sezeryan korkusundan normal doğurdum. Kesilme düşüncesi, kesik izi, pansuman, batikon kokusu falan düşündükçe tansiyonum düşüyordu. 16 saat epiduralli doğurdum arada kestiklerinde acayip sancılandığımda oldu ama doğum bittiği gibi herşey bitti. 3 saat sonra geziyordum odada. O 16 saati düşünüyorum baştan alsalar yine normal doğururum. Epidural olunca k kadar korkunç değil.
Epiduralliyken nasıl kestiginde sancilaniyorsun yada sancini hissediyorsun .epidural acısız doğum ki

Ben ilkinde genel.anestezi oldum ikincisinde belden uyuşturdular ve korkmuştum biraz açıkçası ama hic korkulacak bi şey yokmuş hicbir şey hissetmiyorsunuz ve görmüyorsunuz zaten sürekli sizinle konuşuyorlar çok rahat oluyor, ben çok keyifli çıktım ameliyattan ki beni dikmeleri çok uzun sürdüğü halde.. hiç korkmayın

Back
X