Panik,çok panik annecim 😓

İsmi Hüma olacak eşimle istediğimiz isim 🤗 O konu da açılmadı bir daha neyse ki
Benim de Hümam var spinal anesteziyle doğurduğum, iyi ki geneli tercih etmemişim de onun boncuk gözlerini doğar doğmaz görmüşüm. Işıkmış metalmiş gözüm görmedi bile, sadece dedim oh ne temiz yer içim açıldı

İyi bari içim rahatladı kızlar millet de var ya az değil bayılıyor korkutmaya
Canım anestezi dr u başında bekliyor senin zaten , olumsuz bir durum olsa hissedeceğin en en kötü şey bir kaç saniye olur sadece , hemen genel anestezi yaparlar
Ki bu çok nadir bir durumdur belki de hiç duymadım ama öngörüm bu , anestezi dr u neden giriyor sanıyorsun ameliyata ? Uyuşturmak İçin , rahat ol , dr unla konuş mutlaka korkularını

Hiç korkmayın. Beni de çok korkutmuşlardı ama doktoruma çok güveniyordum spinal sezaryenle yaptım doğumumu. İyi ki diyorum şimdi. Spinalden evvel hafif bir sakinleştirici yapacağız demişlerdi o da rahatlattı tabii. Bebeğinin sesini duyduğun an ömre bedel. Hiçbir şey de görmüyorsunuz merak etmeyin. Sağlıkla alın kucağınıza. 🥰

Cuma günü inşallah sezaryen doğumum var.Ama ben çok panik yapıyorum genel anestezi düşünmüyordum belden uyuşturmaya kafam yatmıştı zaten genel yasakmış diye duydum doktorum da seçenek sunmadı açıkçası belden yapacağım dedi.Ya iğne uyuşturmazsa ya sakinliğimi koruyamazsam da tansiyonum çıkarsa diye korkuyorum sakin olmam için önereceğiniz şeyler var mı ? Kesilip biçildiğimi bilirken nasıl sakin kalabilirim ? bir de ameliyat masasının ışığın metallerinden ameliyat anı net olarak gözüküyor sakın bakma diyorlar şehir efsanesi mi o ?
Bu sorularınızın hepsinde yanıbaşınızda bi anestezi teknikeri olcak ve olumsuz bi anda uyutulacaksınız. Işığın metallerine bakmadım bebeğimin sesini duyduğum anda baktım oraya. Evet gördüm. Sonra bebeği yan tarafa alınca bebeğimi izledim. Bebeği almaları 10dk zaten tamamı yarım saat zaten. Korkulacak bişe yok

Öncelikle boş boğaz insanları dinlemeyin. Epidural+spinal anestezi ile sezaryen doğum yaptım, o aşırı acıttığını iddia ettikleri anestezi aşamasında kesinlikle bir şey hissetmiyorsunuz. Ameliyat sırasında da zaten başta hafif bir sakinleştirici veriyorlar, kafanız biraz güzel oluyor. Ben eşimi sakinleştirmeye çalışıyordum mesela, o aşırı gerilmişti gelip beni ameliyat masasında görünce😀 Ameliyat ekibinin de etkisi olur, anestezistim çok konuşkandı mesela o da rahatlatıyor. Bebek alındıktan sonra eşimi de çıkarmışlardı ve müzik açıp dikme işlemine başladılar, o anda da zaten bitmiş olmasının, bebeğin sağlıkla doğmasının vermiş olduğu rahatlık oluyor. Kısacası benim için çok keyifli bir süreçti, umarım sizin için de öyle olur. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Canım anestezi dr u başında bekliyor senin zaten , olumsuz bir durum olsa hissedeceğin en en kötü şey bir kaç saniye olur sadece , hemen genel anestezi yaparlar
Ki bu çok nadir bir durumdur belki de hiç duymadım ama öngörüm bu , anestezi dr u neden giriyor sanıyorsun ameliyata ? Uyuşturmak İçin , rahat ol , dr unla konuş mutlaka korkularını
Mesela ben. Spinalle uyuşturma sağlanamadığı için hiç bana sormadan genel anesteziye çevirdiler. Bi uyandım herşey bitmiş. Çok nadir oluyormuş bu.

Cuma günü inşallah sezaryen doğumum var.Ama ben çok panik yapıyorum genel anestezi düşünmüyordum belden uyuşturmaya kafam yatmıştı zaten genel yasakmış diye duydum doktorum da seçenek sunmadı açıkçası belden yapacağım dedi.Ya iğne uyuşturmazsa ya sakinliğimi koruyamazsam da tansiyonum çıkarsa diye korkuyorum sakin olmam için önereceğiniz şeyler var mı ? Kesilip biçildiğimi bilirken nasıl sakin kalabilirim ? bir de ameliyat masasının ışığın metallerinden ameliyat anı net olarak gözüküyor sakın bakma diyorlar şehir efsanesi mi o ?
Dediklerinin hepsini yaşadım. Tansiyonum da çıktı , herşeyi de hissettim ama zaten soruyorlar aciyo mu aciyo mu diye , tam uyusmadigi için ameliyata baslamiyolar emin ol onlar günde kaç defa aynı ameliyatı yapiyolar. Neyse beni bayilttilar hemen zaten anestezist hazır bekliyor her ihtimale karşı. 15 dk sonra bebeğim yanımdaydı

Uyuşma olmadığı nasıl anlaşıldı
Bişeyler yapıp soruyolar hissediyor musun diye. Ne yaptıklarını bilmiyorum ama acı hissediyo musun diye bakıyolar önce. Ben evet dedim ama başladılar demek ki acıtması gerekiyodu normalde yaptıkları şeyin. Ameliyat boyunca sadece dokunmalarını hissediyosun. Sadece dokunma değil tabi baya böyle sağa sola çekiştiriyolar gibi oluyor bebeği çıkartırken falan hepsini anlıyosun.Baya sarsıldım.Ama hiç acı yok tabi.

Öncelikle sağlikli bir şekilde bebişinizi kucağınıza alın inşallah..

Pandemimden dolayı bana da ameliyathanede spinal önerdiler kabul ettim.
İyi ki genel yapmamışlar.Bebeğimi görmek harika bir duyguydu..

Hiç korkmayın. Anestezi uzmanı ve Doktorunuz sizinle sohbet ederken dikildiğinizi anlamayacaksınız bile..

Ayrıca bebeğinizin heyecanını yaşarken metallere bakmak aklınıza bile gelmeyecek..Zaten istesenizde öyle rahat rahat görülebilecek bir ortam yok.

üç sezeryan oldum kesinlikle hissedilmiyor canım ve çokta rahat oluyorsun kendini strese sokma o efsanelerede inanma hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum

İlk dogumumda acil sezeryan oldum. Şoktaydım. Bebek doğduktan sonra ameliyati yansimadan izledim. Ve normalde panik atak bende de var. Ama hic korkmadim.
İkinci dogumda kendim istemistim spinal. Ama bunda herseyi bilerek girdigimden mi neden, uyuşma hissi beni cok rahatsiz etti. Uyuşturulduktan sonra bana bir heyecan başladı. Birde önüme serilen örtü tam boynumun orda olunca en son ben cok heyecanlanıyorum derken uyutmuşlar beni. Bebek dogarken uyandirdilar, sonra tekrar uyudum. Komedi bir dogum oldu yani. Birde o mahmurlukla kendim uyudum sanıyorum oyle konusuyoruz doktorla :D sonra kafami toplayinca dedim kesim beni uyuttular. Muhtemelen nabzim yukselmisti

Eğer uyuşmazsanız hemen genele dönüyor merak etmeyin. Ben keyif almıştım, sohbet muhabbet anlamıyorsun bile. O metalden görmeyi bana da söylediler bakmayı denedim ama beyaz plastiktendi ışık😆 Boşa kurup kendinizi iyice germeyin keyifli bir olay.

Onlar seni konuşturur dikkatini dağıtır merak etme. Eğer konusmazlarsa sen onları konustur :)
Ben metalden baktım, korkunç görünmüyor çünkü net değil :)
Ayrica neden uyusmayasin ki? Öyle olsa ona kadar say derler, sen saymayı bitirmeden uyursun zaten

Hiç bir şey hissetmiyorsunki canım zatenn epiduralde acı olarak görebileceğini de sanmıyorummbrnim önümde kocaman bir örtü kapatıyordu
Ben çok stres yaptım ve ameliyathanenin soğuğundan çok titredim bebeği alınca hafif bir sakinleştiric verdiler o biraz rahatlattı tek hatırladığım acayipppp soğuktu çok zor ısındım
O anda zaten seni kesmeleri dkmeleri hiç birşeye odaklanamıyorsun bebeğini merak etmekten

Çocuğum yok ama doğumda maneviyata çok inanıyorum ben. O an dua edin sürekli, nefes alıp verin ve sürekli kendinizi telkin edin. Gözünüzü asla açmayın. Sesler illa ki duyarsınız ama sizden sonra doktor belki 100 kişiyi daha ameliyata alacak yani aslında doktor için o kadar kolay ve sıradan bir işlem. Bunu düşünerek rahatlayabilirsiniz. Birde ben panik durumlarımda artık bir yöntem geliştirdim. Örneğin ameliyata 2de girecekseniz kendinize deyin ki yarın bu saatler bebeğim kucağımda emziriyor olacağım. Böyle düşününce o panik anının geçeceğinin sinyalini veriyorsunuz beyninize. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Back
X