Kizlar ben sitede yaniyim butun konuyu okuyamadim maalesef ama anksiyete maalesef bende de var ama henuz psikiyatra gitmedim. Suanda spesifik bir konu hakkinda endiselerim var ve bu konu hakkinda en kotu hikayeleri okuyup habire doktora gidiyorum ve bu da beni tatmin etmiyo hep doktor yanilmistir ama internette biri boyle yazmis yalan mi soyliycek diye dusunuyorum. En kucuk bir ihtimal bile olmasi beni rahatsiz ediyor. Son zamanlarda instagramda yabanci anksiyete sayfalarina bakmaya basladim ve hepsinin soyledigi ortak bir metod var, sizinle de pylasmak istedim cunku ben de birkac haftadir biraz ise yaradi gibi. Kafaniza anksiyete dusunceleri geldiginde bunu durdurmaya calismamaniz gerekiyor. Durdurmaya calistiginizda anksiyete guclenerek geri geliyor. Anksiyeteden korkmamaniz gerek aksine “bu dusunceyi yasadigimi kabul ediyorum ama bu sadece bir dusunce her gun kafamiza bir suru dusunce gelir ve gider bu da gidecek, dusunceler gerceklik degildir sadece dusuncedir” demeniz ve dusunceleri sanki disardan izliyormus gibi izlemeniz lazim. Anksiyetenize bir isim verebilirsiniz ve o geldiginde “tamam seni dinliyorum ama cok zamanim yok” diyip dusuncenin akmasina izin verip sonra isinize geri donmeniz gerekiyor. Biliyorum zor ama pratikle oluyor. Onemli olan dusuncenin pesine takilip analiz etmemeniz. Akip gitmesine izin vermeniz. Ve tabi googleda aramak kesinlikle yasak. Bir de anksiyetenizle yuzlesmek gercekten onu gucsuzlestiriyor, yani en kotu senaryoyu dusunup gerceklesse ne yapardim diye dusunmek aslinda fayda sagliyor. En basta yapmasi cok zor ama uzun vadede ise yariyor diyorlar. Ama en onemlisi dusunceleri engellemeye calismamak. Umarim bu yazdiklarim birinin isine yarar

Tabi psikiyatriniz dedigi en dogrusudur ama belki birilerinin isine yarar