• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para aldim icim rahat degil.

Baklava börek sarma ikramliklar yapın bayram için. anneanne ve dedeniz için anlamlı ikisini anlatan bir hediye alabilirsiniz.Allah mutluluğunu daim etsin anneanne ve dedenize sağlıklı ömürler versin.

O verdikleri paraya gidip market alışverişlerini yapın 1 aylık temel ihtiyaçlarını alsanız bile yeter. 100 Tl bu devirde çok para değil ama en azından içiniz rahat eder.

Ah dedeciğim, mekanın cennet olsun.. Keşke yaşasaydı, anneannem hayatta şükürler olsun ki ama dede çok başka bir şey bende o yüzden duygulandım okurken böyle durumu yokken o takı falan vermelerini.. Yaptığınızı ben de yapardım, temizlik işini. Ben de para istemezdim asla. Bayram harçlığı vermişler size, zorla vermişler yani siz direnmişsiniz almamak için. Bence sorun etmeyin, eşinize de aynısını anlatın zorla elime sıkıştırdılar diye bir şeycik olmaz..

zorla vermısler bıde cocugundan gör falan demısler ne yanlıs ...
bayram gelıyor elınız bos gıtmezsınız ;) bırsey olmaz

Nolcak alın
Sonra da siz onlara bişeyler yaparsınız

Yaşlı insanlar senin gibi olmuyor yani aşırı ekstra giderleri falan. 2 kişi emekli maaşı alıyorsa paraları da artıyordur Hanlar hamamlar olmuyor ama oluyor ellerinde. Benim anneannemde emekli maaşıyla geçiniyor ama illa bana bu yaşımda bir şeyler almak istiyor. Her şey karşılıklı dğeil yaşlı insanların çoğu maddiyattan geçmiş insanlardır. Haftada 2-3 uğrasan, hal hatır sorsan, yanında oturup gönlünü yapsan, hasta olsa baksan onlara yeter. Para için de de ki size yaptıklarımı sevdiğim için yapıyorum karşılığının verir gibi olursa üzülürüm. Başka zaman ihtiyacım olunca sizden isterim. Eşinize de bu parayı bayram harçlığı olarak söyleyin.

torunsun sen ya dedende sana harçlık vermiş öyle düşün. almışsın parayı onlarında gönlü olmuş. eğer hiç içine sinmiyorsa onların sana verdikleri parayla onlara hediye falan al hem sevindirmiş olursun hem parayı kendin için değil yine onlar için harcamış olursun.

Kizlar dunden beri cevap veremedim kusura bakmayin.

Yakin yerde oturmuyoruz. Buyuk ihtimal bayramda giderim artik.

Baklavayi falan dedem kendi eliyle aciyor, o tarz olmaz ama kiyafet almayi dusunuyorum ikisine de.

Temizliğe gelen kadına 150 tl veriyorlarsa, ve sana da 150 tl uzattıysa demek ki amaç temizlik değil. Yani maksatları evin temizlenmesi olsaydı onlar kadını çağırıp o paraya temizletirdi zaten. Bence dedenler sana harçlık vermek istemiş, ve direk almayacağını düşündükleri için böyle bir bahaneyle vermişler parayı.
Arada market alışverişi yapıyormuşsunuz, belki kendilerini borçlu hissetmişlerdir. Siz yinede yardımlarınızı eksik etmeyin.
Bol bol dua edin ve onlarında duasını isteyin.
Para konusunda içiniz rahat etmeyecekse o parayla hayır yapın onların adına.

Kizlar selam.

Dun anneannem aradi. Bayram temizliğine gelir misin diye. Baskasina verecegime sana veririm dedi. Hatta esim de ben de ya parayla ne alakasi var falan dedik. Bugun geldim.

Yaptigim isler sunlar (durumu hafifletir mi bilmiyorum) cam, perde, banyo, wc, sil, supur, toz al, hali silkele, camasir, utu bide aksam yemegi. Bayram temizligi degil de derleyip toplama oldu. (Cok yorgunum :KK43:(( )

Dedem de eve gelince bana para verdiler. 150 tl. Kabul etmedim. Ciddi surtusme yasadik ben para icin mi geldim falan filan.

En son olumu gor, almazsan cocugundan cek falan oldular. 100 lirasini aldim o_O

Durumlarini biliyorum cok iyi degil. Zaten cok iyi olsa her zaman cagirdigi kadini alirdi. (Ayda 1 kez hepsine 150 veriyor)

Daha 2 ay onceki dugunumde de takiyi falan abartmislardi. Nerdeyse damat tarafindan fazla olacakti.

Kisaca ananemle dedemden bana yagiyor. Yagmaya da devam ediyor. Benim bunlarin karsiligini vermem gerek. Ben bu insanlara napabilirim? Para kabul etmezler, evlerinde bir eksik gedik yok, faturalari hesaptan odeniyor, arada esim gecerken pazar alisverislerini falan yapiyor ama sayilmaz.

Almamak icin cozum bulsaniz da olur :/ (ek olarak bana her yaptiklari dayimin gozune batiyor ve kavga edip duruyorlar. Huzurlari bundan kaciyor farkinda degiller.)

(Para aldim diye kocamla da kavga edicem kesin oooffff)

Anladığım kadarı temizlik karşılığı para vermiş olmaları seni üzmüş. Hani sen bir torun olarak fedakarlık etmek istemişsin onlar sana kıyamamışlar.. Bence para işini kapat, yani kalsın tamam, sonra onlara ihtiyaçları olan bir şeyi hediye olarak al mesela. Hani para olarak değil de işte bi eşya hediye gibi bişeyle geri döndürmeye çalış.

bayramam pasta börek yapıp bıraksanız?
anneanne misafirin gelince ikram edersin diyerek
olmaz mı?

Kizlar selam.

Dun anneannem aradi. Bayram temizliğine gelir misin diye. Baskasina verecegime sana veririm dedi. Hatta esim de ben de ya parayla ne alakasi var falan dedik. Bugun geldim.

Yaptigim isler sunlar (durumu hafifletir mi bilmiyorum) cam, perde, banyo, wc, sil, supur, toz al, hali silkele, camasir, utu bide aksam yemegi. Bayram temizligi degil de derleyip toplama oldu. (Cok yorgunum :KK43:(( )

Dedem de eve gelince bana para verdiler. 150 tl. Kabul etmedim. Ciddi surtusme yasadik ben para icin mi geldim falan filan.

En son olumu gor, almazsan cocugundan cek falan oldular. 100 lirasini aldim o_O

Durumlarini biliyorum cok iyi degil. Zaten cok iyi olsa her zaman cagirdigi kadini alirdi. (Ayda 1 kez hepsine 150 veriyor)

Daha 2 ay onceki dugunumde de takiyi falan abartmislardi. Nerdeyse damat tarafindan fazla olacakti.

Kisaca ananemle dedemden bana yagiyor. Yagmaya da devam ediyor. Benim bunlarin karsiligini vermem gerek. Ben bu insanlara napabilirim? Para kabul etmezler, evlerinde bir eksik gedik yok, faturalari hesaptan odeniyor, arada esim gecerken pazar alisverislerini falan yapiyor ama sayilmaz.

Almamak icin cozum bulsaniz da olur :/ (ek olarak bana her yaptiklari dayimin gozune batiyor ve kavga edip duruyorlar. Huzurlari bundan kaciyor farkinda degiller.)

(Para aldim diye kocamla da kavga edicem kesin oooffff)

durumun kötü mü?

Esimin dedesi de boyle. Sen marketten birkac sey alirsin, iki gun sonra cebine zorla harclik koyar. Yani asil amacimiz biz onlara faydali olalim ama asil bizim size yardimci olmamiz lazim diye dusunen insanlar...
Ne diyelim, karsilikli yardima devam =)

Cok sukur ki degil.
Calismiyorum diye boyle mi dusunduler acaba ya.

valla pek anlamadım bu kadar ısrarlarını. demek çok seviyorlar ondan olabilir. ama bi daha para alma canım anane candır ya yani ne bilim çok zorlamışlar almışsın bişi olmaz ama bence almamaya çalış aldığın parayı da istersen onların adına hayır yaparak kullan :) bence çok güzel olur

meraba nacizane fikrim madem eşinizle de kavga etmek istemiyorsunuz , dedenizin verdiği para ile kasap alışverisi yapın onları guzelcene ıkı kısılık kofte kuş bası olabılır hazırlayıp göturun buzluguna koyun. canları istediğinde çıkarıp kızartıp yesınler. sonucta onlar sana vermıs ısrarla almamazlık edemezsın. ama parayı kendıne kullanmak ıstemıyorsan onların ıhtıyacını karsılayabılırsın o parayla. çokda guzel olur. ( güzelcene köftenı yogur. ıkı kısılık olucak sekılde köftelerı yap buzdolabı poşetıne koy at buzluklarına.) insancıklara hem bir kolay yemek olur.

sadece onlarla ilgilen. ara sor ziyaretlerine git. giderkende kek pasta vs. yap götür o kadar.

büyütülecek bir durum yok.

Back
X