Para bekleyen anne ve kpss :(( yardım

Thebalm-

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
235
123
18
33
Merhaba sevgili kk üyeleri
Özel bir okulda öğretmenim. Aynı zamanda kpss ye hazırlanıyorum.

Mezun olalı üç yıl oluyor. Mezun olduğum yıl anneme anne beni çalıştırma, oturayım evde ders çalışayayım dedim, kabul etmedi. İlk yılında sabahtan akşama kadar mağazada ayakta kan ter içinde çalıştım. Akşamları dershaneye gittim. Çok yorgun olduğum için derslere kpss ye çalışamadım, olmadı. Bir sene gitti...

Ertesi yıl anneme yine dedim anne bu yıl evde kpss çalışayım, atanayım,bana bir şans ver dedim. Yine kabul etmedi. Bunun için çok uğraştım, her fırsatta anne nolur çalıştırma, işten sonra kendimi derse veremiyorum dedim, yalvardım. Hiç kabul etmedi. Hatta her fırsatta konusunu açtım, kavgalar ettim ama yok! özel bir okulda işe başladım bir senem daha gitti, çöp oldu...

Bu yıl da aynı özel okulda çalışıyorum, akşamları da dershaneye gidiyorum. Yalnız dershaneye gitmek fayda etmiyor ki! Evde bekleyen yığınla soru bankası var, oturup başına çözmek istiyorum ama zaman kalmıyor ki yarım yamalak çalışıyorum dönemin başından beri anneme yalvardım, anne nolur baba bir şans ver, oturayım evde ders çalışayayım dedim. Annem izin vermiyor hatta bana bu yüzden küfür bile etti hâlâ kulaklarımda... Ben de kırıcı oluyorum ona karşı artık sen hayatımı para için çalışıyorsun, senin yüzünden diyorum. Az önce şiddetli bir şekilde tartıştık. Yine küfür etti bana, ben konuşurken beni dinlemiyor bile!!!!

Annem ve babam ayrı bu arada. Babam anneme, bana ve erkek kardesime nafaka veriyor. Annem de çalışıyor. Erkek kardeşim lise son sınıfta. Annem kardesinin okulu bitsin, seneye çalışma diyor ama ben ona güvenmiyorum. Maddi anlamda çok iyi değiliz ama ben çalışmasam bile her istediğimiz olmaz da kıt kanaat geçinebiliriz. Anneme bir sene sık dişini diyorum sonunda kazanacağım her sey güzel olacak diyorum ama nafile

Kendimi çok yalnız hissediyorum. Babamın bizimle iletişimi yok, annem beni kpss doğrultusunda desteklemiyor ne yapabilirim? Yardımlarınızı ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim. ..

Özel değilse branşıniz ne? İkisi bir arada kesinlikle yürümüyor hele de öğretmenlikte
İkna edin yada resti çekin

Güzelim bu hayat senin hayatın aynı durumu ben yaşasam"Anne ben çalışmıyorum ders çalışıcam KPSS gircem " der ve noktayı koyarım..

Annen olabilir Tamam Rızası önemlidir bazı konularda ama bu konu anneni ilgilendirmez bence..Bence !

24 yaşımdayım onun rızası olmadan hiç bir iş yapmadım. Onu kırmamaya çalıştıkça üstüme geldi. Ağır hakaret ve küfürlere maruz kaldım. 3 yıldır mücadele ediyorum ama yok

24 yaşımdayım onun rızası olmadan hiç bir iş yapmadım. Onu kırmamaya çalıştıkça üstüme geldi. Ağır hakaret ve küfürlere maruz kaldım. 3 yıldır mücadele ediyorum ama yok
24 yaşındasın artk hayatının yönüne sen karar verecek yaşa geleli yıllar olmuş..Hiç tartışma bile resmi ve soğuk ol..
Bak benim annem misal çok severim sırnaşırım,öperim,ilgilenirim,üzerine titrerim ama benim vereceğim kararlara ben birşey söylemeden tek kelime etmez bilir.bu senin kararın der çekilir..Dediğim gibi açıkça belirtilir..24 yaşında bir kızım bu hayata ben karar vericem de !

İşi bırakma çalış diyor. Ben çalışmak istemediğimi evde ders çalışıp atanmak istediğimi söylüyorum, kabul etmiyor ( illa ki çalış diyor
E sen bile bile lades demişsin. Yıllarını kaybetmek senin için sorun olmamış ki...
Annen evet, kırmak istemezsin, üzmek istemezsin ama kendi hayatına kimsenin bu derece müdahale etmesine izin vermemelisin. Sen bir bireysin ve bunu sen yaşıyorsun. Kararların da sana ait, çalışmak da çalışmamak da sınava hazırlanmak da.
Bence kabahatin büyüğü sende.

Anneniz çok bencil siz onun sözüyle hareket ettikçe daha çok kpss girersin... yol yakınken işten ayrıl kendi yoluna bak....

Babanın maddi durumu nasıl bilmiyorum ama bir şekilde ulaşmayı dene eğer çok tepki vermeyecekse. Belki tahmininden daha çok yardım eder?

Annemle babam ayrı,babamın bizimle alakası yok. Bu hayatta sarılabileceğim bir tek rabbimden sonra annem var (onu kırmak incitmek en son istemeyeceğim şey olur. Bunu iyi biliyor ve suistimal ediyor. O kadar üzgünüm ki mesajlara göz yaşlarıyla cevap veriyorum (

Babanın maddi durumu nasıl bilmiyorum ama bir şekilde ulaşmayı dene eğer çok tepki vermeyecekse. Belki tahmininden daha çok yardım eder?

Babamın maddi durumu fena değil devlet memuru ama ona da çok kırgınım bizi bırakıp gittiği için... Bu konuyu onunla paylaşır mıyım bilmiyorum

Lütfen ağlama, dünyanın sonu değil bu.
Ama annene dört kolla sarılıp onu sevmen sayman farklı, kendi hayatına yön vermen farklı şeyler... Ben şunu yap bunu yap diyemem. Ama sen önemlisin. Bu dünyada olmanın bir sebebi var. Sen de bir bireysin. Senin de bir hayatın, düşündüklerin, istediklerin var...
Çalışmaman annen için dünyanın sonu mu demek? Part-time bir iş bulamaz mısın? Akmasa da damlar, sen de derslerine bakarsın. Zaman akıp gidiyor

Çok şanslısınız..

Babamın maddi durumu fena değil devlet memuru ama ona da çok kırgınım bizi bırakıp gittiği için... Bu konuyu onunla paylaşır mıyım bilmiyorum
Yani yerinizde olsam sanırım denerdim. Sonuçta isterse güzel bi yardim yapabilir büyük bir borcu yoksa. Keyfi bisey olsa isteme derim de geleceğin söz konusu. El opmekle ağız mundarlanmaz demis büyükler.Sonuçta annenizle bir çözüm yok gibi duruyor. Bide babanızı deneyin. Umursamaz bir adam olsa nafaka falanda vermezdi diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…