Para biriktirememe derdi

Bankadaki kiralık kasalar sizce hesaplı olur mu

Kiralık kasalar güvenli değil
Birikim için altın hesabı candır
Bu arada bireysel emeklilikte yaptır ve altın fonlarına yönlendir birikimini dehşet kazanıyor
Kumbara yap mutlaka, sitede adım adım birikim diye bir konu var onu mutlaka oku
İş yerine kahvaltını ve öğlen yemeğini evden götür inanılmaz kar ettirir
Devir zor, ne kadar paran varsa o kadar güvencen var, piyasalar daha da kötü olacak deniliyor o yüzden kendini sağlama almaya bak bir an önce

branşınızı merak ettim ben mühendis değilim ama mühendislerin olduğu bir firmada çalışıyorum en kötüsü 6-7 bin maaş alıyor yeni mezun sayılır bu maaşı alan ve 13 bin maaş alanımız var. valla gerçek bu maaşlar. beni sorma ama ben asgari ücretliyim:) çünkü aptallık ettim okumadım.

mühendis için maaşınız normal mi onu anlamadım sadece.

ayrıca maaşınızı bi yere bağlamazsanız zor birikir, bankada döviz hesabı açtırın maaş yatınca otomatik çeksin mesela.

branşınızı merak ettim ben mühendis değilim ama mühendislerin olduğu bir firmada çalışıyorum en kötüsü 6-7 bin maaş alıyor yeni mezun sayılır bu maaşı alan ve 13 bin maaş alanımız var. valla gerçek bu maaşlar. beni sorma ama ben asgari ücretliyim:) çünkü aptallık ettim okumadım.

ayrıca maaşınızı bi yere bağlamazsanız zor birikir, bankada döviz hesabı açtırın maaş yatınca otomatik çeksin mesela.
Maalesef maaş politikasının berbat olduğu bir işletmede çalışıyorum. Kurumsal değil. Ve şuan aldığım maaş mesaiye kalarak elde ettiğim maaş. Ben metalürji ve malzeme mühendisiyim. Savunma sanayine iş yapan bi firmada çalışıyorum. Çok kazançlı işler yapılmasına rağmen mühendise verilen değer bu kadar..
Işte bulamıyorum piyasa çok kötü

Kiralık kasalar güvenli değil
Birikim için altın hesabı candır
Bu arada bireysel emeklilikte yaptır ve altın fonlarına yönlendir birikimini dehşet kazanıyor
Kumbara yap mutlaka, sitede adım adım birikim diye bir konu var onu mutlaka oku
İş yerine kahvaltını ve öğlen yemeğini evden götür inanılmaz kar ettirir
Devir zor, ne kadar paran varsa o kadar güvencen var, piyasalar daha da kötü olacak deniliyor o yüzden kendini sağlama almaya bak bir an önce

Merhaba. Mutlaka takip edeceğim.
Öğle yemeğini şirket veriyor kahvaltıyı ise evden hallediyorum aslında.

Siz yine erken başlayanlardansınız. Ben 6 yıl boyunca yedim, içtim, giydim he bir de çeyizimi gönlüme göre yaptım. Şimdi akıllandım biraz geç oldu ama.
sizin konunuza gelirsek 2 yılda az bir miktar biriktirmişsiniz, ben 2 aydır yaptığımı söyleyeyim.
İşim gereği altının ve dövizin içindeyim.

Maaşımızı alır almaz 2 çeyrek ve 100 dolar ya da geçen aydan kabaran herhangi bir ödemem yoksa 200 dolar alıyorum. Bunları direkt unutuyorum. Ödemeleri yapıp, en az az 200 TL’yi Cüzdanın ücra köşesine kötü gün parası olarak ayırıyorum.
kalan parayı günlere bölüyorum o bizim günlük limitimiz. Yemeği evden götürdüğüm gün ofisteki herhangi boş bir kutuma o gün yemek yeseydim ne kadar harcardım diye düşünüp onu atıyorum. Ölücü gibi oluyor uzaktan bakınca ama 6 yıldır yapmadığımı şimdi yapıyorum.

Yatırımınızın bir kısmıyla altın alın ve altını ciddi anlamda uzun vadede unutun.
Diğer kısmıyla dolar / Euro alın. Allah korusun kötü bir şey olduğunda elden çıkardığınız ilk birikim dolar ve Euro’nuz olsun.
Ayrıca yatırımınızı banka üzerinden yapmayın, internet bankacılığından girer bakar durursunuz. 2 lira yükselse o sizi kaşır durur. Birikim yapmak isterken Allah muhafaza elinizdekini eritebilirsiniz. Alın güvenli bir yerde unutun, sanki sizin hiç öyle bir paranız olmamış gibi.

Not: ben bu işe başladığımda (6yıl önce) altının gramı 88 TL miydi neydi, kimse bana bu aklı vermedi düşünebiliyor musunuz ki kimsede altının bu seviyeye gelebileceğini söyleyemezdi. Altın her zaman kazandırır ama beklerseniz :)

Herkese selam.
Çok ama çok müsrif bir insanım. Yaklaşık 2 senedir çalışıyorum. Mühendisim. Aylık gelirim 3600 3700 gelirim var. Ailemle yaşıyorum. Tabi aileme destekte oluyorum.
Ama şimdiye kadar 8 küçük altın ancak alabildim. Çünkü musrifim. Ama artık birikim yapmaya karar verdim. 1500 tl kadar da nakit geçti elime. Altınları bozdurduğumda 6000 tl gibi bir para geçiyor elime.
Zamdan sonra mesailerle maaşım 4250 4500 civarında olacak. Aylık 1500 2000 bin tl civarı birikim yapmaya başlayacağım.
Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Dolar alıp dolar hesabına mı aktarmak, altın hesabı mı açtırmak yoksa ziraat katılım gibi bankalara katılım hesabı açtırmak mı daha mantıklı sizce ?
Canım para biriktirmek sana her zaman ozguven getirir unutma acil bırsey oldugunda kimseye agız eymeden ısını halledersin ben sımdı lık ev hanımıyım market ustu evdekı bozukluk ne gecse bırıktırırırm gram altın alırım hep sana tavsiyem altın al her zaman karlıdır kıyafete ona buna cok para harcama dunyanın bin bir turlu halı var unutma

ne yazık ki ülkede o kadar çok mühendis var ki çoğu 3-4 bine çalışıyor :(

bireysel emekliliğiniz var mı? aylık 230 tl gibi birşey ödüyorum hiç hissetmeden 28 bin tl ye yakın bir para olmuş bile. ancak 10 yıldan önce çıkarsan kesinti oluyor. bence uzun dönem için seni hiç strese sokmadan kolaylıkla biriktirmekte iyi bir yol.

Maası alır almaz kuyumcuya gidip bir altın al 1500 tl lik.

Sonrasında sen istesen de istemesen de o para yükselir zaten.

en güzeli yok saymak . belli bir miktar kenara ayırıp o yokmuşçasına maaşın okadarmış gibi düşünüp davranmak .

Oncelikle maasi alir almaz birikimini yap
Birikim yapmanin altin kurali budur.
Ben maasi aldigim hafta o gun çıksın -insin onemsemeden gidip gramlarimi aliyorum mutlaka. Zaten bozdurmaya niyetim yok,uzun vadede elbet kara gecerim
Sen de maasi aldigin gibi kos kuyumcuya bin liralik altin al. Sonra dovizciye ugra 100 dolar 100 euro al, kenara at.
Sonra hayatini kalan parana gore yasa. Ha mesela cok sıkıştin-ay sonunu getiremedin o zaman dolarini falan bozarsin. En azindan değeri gitmez bozdurunca.
ayrica ogle yemeklerini evden goturmeye calis. Inanilmaz kar edersin.
Ayrica guzel gorunmek icin Alisveris yapip tum parani harcama. Onun yerine spor yap evde ofiste... fit bir vucutla zaten guzel olursun. Alacagin seyleri bil,listesini tut. Indirime girdikce alirsin.
Misal ben yillik izne cikacagim. Aylardir ucuz bilet ariyorum. Kara cuma yüzde elli indirimini kaçırmıştim yılbaşı yuzde elli indirimi buldum 420 liraya gidis donus vizesiz bir ulkeye bilet aldim. Baska insanlar "ay hadi gidelim" deyip antalyaya bilet aliyorlar o paraya. Oysa indirimleri takip etmek lazim...
Poliraid instax makinalar icin de 11.11 kara cuma falan indirimi bekliyordum ama guzel indirim bulamadim. Ben de ikinci el alacagim. Cunku birsuru insanin hediye ya da heves icin alip iki kullanip biraktigi birşey. Yari fiyatina alsam sevinecek cok satici var...
Bunun gibi sen de ihtiyaclarini listeleyip indirimleri takip edebilisin.
Bir diger tavsiye alisveris sitesi ve magaza cok gezmemek. Birseyin markasini fiyatini bilmeyince o seyin senin icin degeri olmuyir. Istemiyorsun ya da ozenmiyorsun.
gecen sene bisikletci tayfasiyla takiliyordum. Bir arkadas bana gruptakilerin bsiklet fiyatlarindan ve ozelliklerinden falan bahsettti. Millet araba fiyatina bisiklete biniyormus meger. Az daha anlatsa kendi bsiikletimden utanacaktim. Sus sus dedim :) anlatabiliyor muyum? Birisinin bin liralik botunu goruce 80 liralik bot seni rahatsiz eder. Bir tik ustunu istersin. En iyisi hic bilmemek :)
Birikim yapmak güzeldir, zevklidir de. Bu yolda devam et. Inaniyorum iyi birikimler yapacağına 👏👏
Su blogu da takip edebilirsin
Merak ettim o bileti nereden buldunuz? Hangi ulkeye gideceksiniz?

Herkese selam.
Çok ama çok müsrif bir insanım. Yaklaşık 2 senedir çalışıyorum. Mühendisim. Aylık gelirim 3600 3700 gelirim var. Ailemle yaşıyorum. Tabi aileme destekte oluyorum.
Ama şimdiye kadar 8 küçük altın ancak alabildim. Çünkü musrifim. Ama artık birikim yapmaya karar verdim. 1500 tl kadar da nakit geçti elime. Altınları bozdurduğumda 6000 tl gibi bir para geçiyor elime.
Zamdan sonra mesailerle maaşım 4250 4500 civarında olacak. Aylık 1500 2000 bin tl civarı birikim yapmaya başlayacağım.
Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Dolar alıp dolar hesabına mı aktarmak, altın hesabı mı açtırmak yoksa ziraat katılım gibi bankalara katılım hesabı açtırmak mı daha mantıklı sizce ?
ben dolara yatırım yapmış bulundum o yüzden çıkamıyorum şu an yapcak olsam diekt altına yaparım en kârlı yatırım altın bence

Altın hesabı nasıl açılıyor.

Banka şubesine gidip, yatırım temsilcisine sorarsanız, o size açar. İnternet bank. hesabınıza tanımlanır.
İnternet üzerinden cep mobil bankacılık uygulamanızdan istediğiniz gibi takip edersiniz.
Gram altın görünür, Siz gram altın karşılığı TL çekip yatırıyorsunuz.
Misal 300 TL' ye ihtiyacınız var, Gram altın hesabınızdan mesela bugün 1 Gram altın bozup, vadesiz tl hesabınızdan çekip kullanırsınız. Hesabınızda 3000TL var, 10 gr.altın alıp ekleme yapabilirsiniz, bunun için şubeye veya atm'ye gitmenize gerek kalmıyor. Cep telefonunuzdan yapabiliyorsunuz.
Bu işlemi sık yaptığınızı düşünürsek, altını düşükten alıp, yüksekten bozmak size her işlem için kar ettirir.

tabii ki, tavsiye edilen uzun vade, maddi durumunuza göre belli gram altını alarak min. 2-3 sene dokunmamanız önerilir.
Misal 2014 yılsonu gr. altın: 89,00TL
2019 yılsonu gr. altın: 290,00 TL.
100 gr. altın'ın 2014 yılı karşılığı, 8.900,00TL iken, şu an 30.000,00TL yi buluyor.

''Yükselen enflasyon karşısındaki getirisi''ni bilemem ama aradaki farkı görüyorsunuz.

Banka şubesine gidip, yatırım temsilcisine sorarsanız, o size açar. İnternet bank. hesabınıza tanımlanır.
İnternet üzerinden cep mobil bankacılık uygulamanızdan istediğiniz gibi takip edersiniz.
Gram altın görünür, Siz gram altın karşılığı TL çekip yatırıyorsunuz.
Misal 300 TL' ye ihtiyacınız var, Gram altın hesabınızdan mesela bugün 1 Gram altın bozup, vadesiz tl hesabınızdan çekip kullanırsınız. Hesabınızda 3000TL var, 10 gr.altın alıp ekleme yapabilirsiniz, bunun için şubeye veya atm'ye gitmenize gerek kalmıyor. Cep telefonunuzdan yapabiliyorsunuz.
Bu işlemi sık yaptığınızı düşünürsek, altını düşükten alıp, yüksekten bozmak size her işlem için kar ettirir.

tabii ki, tavsiye edilen uzun vade, maddi durumunuza göre belli gram altını alarak min. 2-3 sene dokunmamanız önerilir.
Misal 2014 yılsonu gr. altın: 89,00TL
2019 yılsonu gr. altın: 290,00 TL.
100 gr. altın'ın 2014 yılı karşılığı, 8.900,00TL iken, şu an 30.000,00TL yi buluyor.

''Yükselen enflasyon karşısındaki getirisi''ni bilemem ama aradaki farkı görüyorsunuz.
Teşekkür ederim

Back
X