Para biriktirememe derdi

Herkese selam.
Çok ama çok müsrif bir insanım. Yaklaşık 2 senedir çalışıyorum. Mühendisim. Aylık gelirim 3600 3700 gelirim var. Ailemle yaşıyorum. Tabi aileme destekte oluyorum.
Ama şimdiye kadar 8 küçük altın ancak alabildim. Çünkü musrifim. Ama artık birikim yapmaya karar verdim. 1500 tl kadar da nakit geçti elime. Altınları bozdurduğumda 6000 tl gibi bir para geçiyor elime.
Zamdan sonra mesailerle maaşım 4250 4500 civarında olacak. Aylık 1500 2000 bin tl civarı birikim yapmaya başlayacağım.
Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Dolar alıp dolar hesabına mı aktarmak, altın hesabı mı açtırmak yoksa ziraat katılım gibi bankalara katılım hesabı açtırmak mı daha mantıklı sizce ?
Bence altin hesabi acin bazi bankalarin otomatik cekme ozelligi oluyo talimat verin hesaba otomatik olarak sanki borc oduyo gibi cekin mecburen birikim yaparsiniz o zaman

Nasıl yapabildiniz bunu?

çok daha fazla birikimim var çünkü
dediğim gibi yok sayıyorum .
çok şükür hiç dara düşmedim ama düşsem bile yok öyle bi param benim diyorum :D
yoksa asla biriktiremezdim .
he bunca parayı napcam onu da bilmiyorum ama birikiyor işte :D
diyorum ulan ölümlü dünya bu son senem olsun işi bırakayım bütün birikimi yiyip bitireyim geziyim tozayım sonrasına bakarız :D

çok daha fazla birikimim var çünkü
dediğim gibi yok sayıyorum .
çok şükür hiç dara düşmedim ama düşsem bile yok öyle bi param benim diyorum :KK70:
yoksa asla biriktiremezdim .
he bunca parayı napcam onu da bilmiyorum ama birikiyor işte :KK70:
diyorum ulan ölümlü dünya bu son senem olsun işi bırakayım bütün birikimi yiyip bitireyim geziyim tozayım sonrasına bakarız :KK70:
Geliriniz ne kadar?evlimisiniz bekarmısınız?

Back
X