Para biriktirmek mi yoksa istediğin bir şehirde yaşamak mı ?

Bizim esyalarimizi bir odaya koyacağız. Ben çalışmıyorum bu süre içinde Kpssye çalışacağım atanmak için. Eşyalara zarar veren bir çocuk değil fakat verse de sorun olmaz onlar için. Şöyle düşünüyorum ben oraya atanıp gitmiş de olabilirdim. Zorunlu bir görev gibi. O zaman da ailem evini verirdi

Felsefe mezunusunuz. Bölüm atamalarınız çok düşük ve zor. Evlilik ve çocuktan önce atanmak için çalışmayıp şimdi evde bir de küçük çocuk varken ne kadar verimli çalışabilirsiniz ?

Bütün bir evin eşyası tek odaya da sığmaz. İstanbul'a yakın olan şehre tayin isteyip, çocuğunuzu kreşe verip özel sektörde çalışıp, birikim yapabilirsiniz.

Nerden biliyorsunuz ders çalışmadığımı ve atanmaya çalışmadığımı? Temelim var sıkı çalıştığım bir sene oldu. Çocuğumu kreşe vermek istemiyorum. Benim çalıştığımın yarısı kreşe gidecek ve aklım çocuğumda kalacak. Ayrıca kendi bransimda koca istanbulda özel sektörde iş bulamadım bile. Başka bir şehirde bu daha zor.

Başka bir şehirde henüz iş aramadınız öyle değil mi ? Yarın atansanız çocuğunuzu yine kreşe vermeniz gerekmeyecek mi ?

Ben olsam istediğim yerde yaşamayı tercih ederim. Hiçbir birikim yapamamak kısmına katılmıyorum miktarı önemli değil ama mutlaka az veya çok kenarda kişinin parası olmalı. Hiçbir şeyin garantisi yok ben an içinde huzurumu sağlayacak şekilde yaşama taraftarıyım. İnsan isteyince mutlaka bir yol buluyor.

Bizim buldugumuz yol da bu oldu diyelim

Başka bir şehirde henüz iş aramadınız öyle değil mi ? Yarın atansanız çocuğunuzu yine kreşe vermeniz gerekmeyecek mi ?
En erken 1 sene sonra atanirim o zaman da çocuğum biraz daha büyümüş olacağı için daha rahat kreşe verebilirim.

bilemedim, kres imkanlarini arastirdiniz mi her iki sehrin de? guneydoguya gidince anneleriniz bakacaksa marmara :) ya da aileniz sizi seven, cok iyi niyetli ama sevgisinde bogan, beklentileri olan bir aileyse marmara:)
ayrica yazlik ev almislar yazin ailen gelecek mi? bu parttime icguveyis yasamak esini gerecek mi?
bilemedim
ayrica para biriktiririz hikayesine de inanmadim. para biriktirmek bir yasam bicimidir. iki memursunuz, para biriktirebilecek insanlar olsaniz istanbulda da o yakin sehirde de biriktirirdiniz zaten. insan olani harcar. guneydoguya gittiginizde yine paraniz size yetmeyecek. cocuk bakmak cok masrafli, organik saglikli yemekler cok pahali, elinize gecen para arttığı icin eliniz bollasacak daha cok sey alacak yine biriktiremeyeceksiniz. sirf bu motivasyonla gidiyorsaniz bence gitmeyin. bugune kadar normalde para biriktiremeyip ailesinin yanina / evine tasinip para biriktirme hevesi icinde olan cok insan gordum, para biriktirebilen hic insan gormedim . evdeki hesap carsiya uymuyor boyle durumlarda

*bir memurmus evde iki de degil. yani tek memur maasiyla istanbulda nasil para biriktiremiyorsaniz guneydoguda hazir ev varken de biriktiremezsiniz. supheniz olmasin

Yani bilemedim. Kışın memlekette annenizin evinde, yazın kayınvalidede annenizin istanbul'daki evinde, aileniz memlekette kalacak. Çok karışık. Hiçbir yere ait değilmiş gibi hissedebilirsiniz zaman geçtikçe.

20 bin kira odememek icin bu yolu secmissiniz, faize bulasmamak kredi cekmek istemiyorsunuz. ayda 20 binle bugun 4 gram altin alamazsiniz, araliga dogru 3 gram da alamazsiniz. hadi iyi ihtimalle her ay paranizla 4 gram altin alsaniz 3 senenin sonunda 144 gram altininiz olacak. o da bugunun parasiyla 600bin yapmaz.
600 binle bugun ev pesinati alamazsiniz.
belki araba alirsiniz
yani yine elde var sifir olacak sizin icin

Yaa sahiden neden olmasın anlayamıyorum. Eşim öğretmen bu ay zamlı alacak 70 bin desek. Ek ders de var 5-10 arasi da ordan geliyor. Anadolu'da bir ilcede 10 ay boyunca yani sadece okul dönemi bile ayda 50 bin kenara koysak 10 ayda 500 bin eder. Biz İstanbul'da 25 binle geçiniyoruz anadoluda hayli hayli yeter diye düşünüyoruz

arti olarak sizin icin istanbuldan antepe 2+1 evin nakliye parasina baktim 50 bine yakin istediler. siz hem oraya esya tasiyacaksiniz hem batiya tasinca oraya esya tasiyacaksiniz.
600binden 100 daha düş, rakam daha da düşüyor.
elinize gecen para belli, ulke ekonomisi belli, enflasyon belli, cocugun artan masraflarini da katarsaniz bence 3 yilin sonunda 144 gram bile hayal

Sadece kira gideri değil şu an aidayla beraber 24 bin veriyoruz. İstanbul'da yaşam pahalılığı. Trafiği, kirli havası, kötü mahalleleri. Oturduğum ev çok güzel fakat yine de bunlardan vazgeçebilirim

Yol harcirahi alacağız masrafimiz olmayacak :)

Yani bilemedim. Kışın memlekette annenizin evinde, yazın kayınvalidede annenizin istanbul'daki evinde, aileniz memlekette kalacak. Çok karışık. Hiçbir yere ait değilmiş gibi hissedebilirsiniz zaman geçtikçe.
Evet bunları öngörenbiliyorum. Küçük yerde yaşamak sıkışmışlık hissi olabilir. Benim için de gerçekten çok zor bir karar. 3 yıl sabredip elimizde biz güvenceyle istediğimiz şehre donebiliriz gibi geliyor

E siz kararınızı vermişsiniz zaten buraya niye konu açtınız ki?

E siz kararınızı vermişsiniz zaten buraya niye konu açtınız ki?
Bugun tercihin son günü. Sabah açtım konuyu. Zaten birkaç gündür gündemimiz hep bu konu. Konuyu açtığımda tercih yapmamıştık. Yarım saat kadar önce yaptık. Biradan insanlarin görüşünü okumak farklı bakış açılarını görmemi ve başıma gelebilecek şeylerin ihtimalleri o görmemi sağlıyor.

Sadece kira gideri değil şu an aidayla beraber 24 bin veriyoruz. İstanbul'da yaşam pahalılığı. Trafiği, kirli havası, kötü mahalleleri. Oturduğum ev çok güzel fakat yine de bunlardan vazgeçebilirim

Yol harcirahi alacağız masrafimiz olmayacak :)
Güneydoğuya tayin alıp, evi taşıdıktan sonra: aileniz eşinize iç güveysi muamelesi yapınca, kenara koyacağınız hiçbir paranın size fayda sağlamayacağını düşünüyorum.

Eşinizin yerinde olsaydım da kimseye boyun eğmeden evimi geçindirebiliyorken, dertsiz başıma dert açmazdım.

Eşinizin ek ders ücretine kadar hesap kitap yapmanız da çok çirkin duruyor bu arada. Yeni tayin olacağı yerde belki ek dersi olmayacak; belki kendisi de biraz nefes almak, kişisel harcama yapmak isteyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…