• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para biriktirmek mümkün mü

İyi de bunu öngöremezsiniz ki. İnsanlar çok seviyor böyle konuşmalar yapmayı. Hasetlik gibi geliyor bana artık. İmkan bulmuşsunuz almışsınız. Güle güle oturun.
çok teşekkür ederim, Belli bir yatırıma para ve enerji harcanıyorsa her türlü kar ve zararı olur bilemeyiz, keşke ön görsek

Genelde demiyorlar. Bir tanıdığım cimriliği yüzünden pazar alışverişinde kırık pirinç, çatlak yumurta filan alırdı, evde yemek pişirmez komşunun yemeğinin suyundan ister içine bayat ekmek doğrardı. Sanırım 20 yıldır aynı montu giyiyor. Sonuçta tüm parayı kızı yasaklı madde için kullandı.
Bana bu tipler hep patolojik vaka gibi gelir.
Beyaz çamaşırların suyunu alır renkileri yıkardı. Ev leş gibi, koltuklara otururken tiksiniyor insan.
Tlc de aşırı cimriler programında bir tip de bulaşık makinesi tam dolmadığında boş kısma folyolara iyice sararak dondurulmuş hazır yemek koyup pişiriyordu. Cidden bir yerden sonra tasarruf için para biriktirmek bazılarında hastalık haline geliyor.
Benim kayınpeder ve kayınvalide yemez içmez, dişçiye bile gitmiyorlar para gider diye ağızlarında sağlam diş kalmadı habire biriktiriyorlar. Güya ev alacaklardı onu da halledemediler. O tam anlamıyla dişten tırnaktan arttırdıkları para da eridi gitti bankada faizde

yahu hocam ettiniz beni kafadan kırık insan ya 😂😂😂 ben paramı çok biriktiriyorum ablalarım, çünkü babama güvenemiyorum her ay aynı harçlığı alamıyorum yani her şey çok istikrarsız ilerliyor hayatımda, dediğim gibi kendi işim de ancak üç ay sonra falan olacak haliyle çalışamıyorum şu an.

mesela yılda bir iki ay çok coşarsa bana 15 bin civarı para atar, ben bu paranın büyük kısmını birikim için açtığım hesabıma atarım ve yokmuş gibi davranırım. günlük minimum harcama yaparım ve babamın bana ayda 2.5 lira attığı aylar gelince keyfi ve zorunlu harcamalarını bu bazı aylarda kısarak biriktirdiğim paradan yaparım. hayat beni böyle yaşamak zorunda bırakıyor ben bunu keyfimden yapmıyorum, kitap masraflarım var yeri geliyor telefon faturamı ödeyemeyecek, kendime bir iç çamaşırı alamayacak duruma geliyordum ben böyle yapmadığım yıllarda. yani anlıyorum size bu kadar fakir bir yaşantı aşırı absürt geliyor ama en azından böyle bir hayatta yaşayan bir insana bu kadar tepeden bakıp akıldan kırıkmışım gibi davranmasaydınız keşke 😂😂

konu çok tuhafıma gitti , bu ara böyle bir tartışmanın içinde bende olduğum için yazayım, 4 ay önce 1700 e ev aldım1+1 altınlarımı 800 e sattım 900 kredi çektim bana herkes diyor ki altınları şimdi satsan üstüne kredi çekmeden ev alabilirdin , kısmen haklılar ama sonuçta kendi evim var ve zamanla kar zarar ne olur bilmem ama rahatlığım ve mutluluğum da önemli , altın yada çok zengin olmak gerçek zenginlik değildir
Emin ol alamazsın altın artınca ev fiyatları yerinde saymıyor ki ay ay zamlanıyor 4 ay önce 1700 olan ev de yerinde saymayacaktı.

Karşı sitemde komşu sitede ev tutuldu bir tanıdık için sorduk 32 bin dediler 4 ay önce o tanıdık tutmadı ama o ev tutuldu ki İstanbul filan değil Mersin.Şimdi verseler aynı eve 35-36 isterler belkide 37 .

Eş adayınız nasıl harcama konusunda
Ayda 1 2 çeyrek yada 20 bin TL lik gram alsanız bir birikiminiz olur
Eşimin yegeni kaynana ile yaşıyor kira ve mutfak masrafı kaynana da 10 tane Ajda bilezik yaptılar düğün takıları ile de 500 bine araba aldılar kenarda da paraları varmış ama gezme tozmadan da pek geri kalmadan ortalama yaşıyorlar
Benim eşimin oğlu 30 bin TL maaş alıyordu askerden önce o para bitiyordu bizde veriyorduk her ay 2000 - 5000 TL en az 23 yaşında askerden geldi hala bizde vermeye devam ediyoruz kendi aldığı da gidiyor bir lira kenarda parası yok
Bayramlarda düğünlerde giyim kıyafet vs bize ait birde 4 5 ayda bir yine biz alırız lufian Boyner Koton mavi Sarar Ayyıldız vs gibi markalar giyer marka olmayan yada ucuz hiç birşeyi giymez
Kolunda ki saat kiramizdan fazla
Sadece avans ve maaş günleri babasını arar ve gelir
Normal diş teli yaptırdık onu kullanmadı sonra şeffaf dış teli yaptırdık
Askere gitmeden iPhone 14 aldık 2 ay kullanmış satmış
Askerde 6 ayda 70 bin TL para yolladık
Yani anlayacağınız eşimin tazminat 6 yılda bitti
Şimdide iPhone 17 istiyor
Ve işyerine altın borcum var dedi 140 bin TL
Bende eşime git patronu ile konuş bu borç nasıl olmuş niye almış maaşı ne kadarmış bir araştır derim
Eşim oğluna iş yerine gidip bir konuşayım deyince
Patron yurt dışında dedi
Şimdi de ben hallettim o borcu diyor
2 senedir görüştüğü bir kız var kızın adını yüzünü hiçbir şeyini bilmiyoruz asla söylemiyor
Ben 6 yılda bir kere bile neden bu kadar para veriyorsun nereye gidiyor demedim
İkinci evlilikte birşey desen üvey anne yaftasi yiyorsun

Ayni yaşta kuzeni var çocuğun 35 tane çeyrek birikimi varmış şimdi araba alacak

Konu sahibinin tutumu da çok uç noktada bizim oglanın ki de
Allah sabır versin inşallah gerçekten sizin derdiniz apayrı...

Değeri nasıl bukadar yükseldi 3 yılda, inşaattan mı almıştınız?
Bizim şuan oturduğumuz evin degeri 6 yıl önce 250 bin TL iken şuan 2,5 3 trilyon istiyorlar
6 yıl önce binada kiralar en fazla 5000 TL iken şuan aynı binada 28 bine 25 bine 20 e oturanlar var
Ev sahiplerinin çoğunda hiç insaf kalmadı malesef

Değeri nasıl bukadar yükseldi 3 yılda, inşaattan mı almıştınız?
2021 31 aralıkta aldık aslında. İnşaat bitmişti oturma izni ve ufak tefek şeyleri bekledik birkaç ay. İnşaattan almak sayılır mı bilemedim. Ama en büyük etken yükselişe geçecek bir bölge olduğunu farketmemiz oldu. Öngördüğümüz gibi de oldu. 3 sene içinde semtin çehresi ve popülasyonu değişti.

Eş adayınız nasıl harcama konusunda
Ayda 1 2 çeyrek yada 20 bin TL lik gram alsanız bir birikiminiz olur
Eşimin yegeni kaynana ile yaşıyor kira ve mutfak masrafı kaynana da 10 tane Ajda bilezik yaptılar düğün takıları ile de 500 bine araba aldılar kenarda da paraları varmış ama gezme tozmadan da pek geri kalmadan ortalama yaşıyorlar
Benim eşimin oğlu 30 bin TL maaş alıyordu askerden önce o para bitiyordu bizde veriyorduk her ay 2000 - 5000 TL en az 23 yaşında askerden geldi hala bizde vermeye devam ediyoruz kendi aldığı da gidiyor bir lira kenarda parası yok
Bayramlarda düğünlerde giyim kıyafet vs bize ait birde 4 5 ayda bir yine biz alırız lufian Boyner Koton mavi Sarar Ayyıldız vs gibi markalar giyer marka olmayan yada ucuz hiç birşeyi giymez
Kolunda ki saat kiramizdan fazla
Sadece avans ve maaş günleri babasını arar ve gelir
Normal diş teli yaptırdık onu kullanmadı sonra şeffaf dış teli yaptırdık
Askere gitmeden iPhone 14 aldık 2 ay kullanmış satmış
Askerde 6 ayda 70 bin TL para yolladık
Yani anlayacağınız eşimin tazminat 6 yılda bitti
Şimdide iPhone 17 istiyor
Ve işyerine altın borcum var dedi 140 bin TL
Bende eşime git patronu ile konuş bu borç nasıl olmuş niye almış maaşı ne kadarmış bir araştır derim
Eşim oğluna iş yerine gidip bir konuşayım deyince
Patron yurt dışında dedi
Şimdi de ben hallettim o borcu diyor
2 senedir görüştüğü bir kız var kızın adını yüzünü hiçbir şeyini bilmiyoruz asla söylemiyor
Ben 6 yılda bir kere bile neden bu kadar para veriyorsun nereye gidiyor demedim
İkinci evlilikte birşey desen üvey anne yaftasi yiyorsun

Ayni yaşta kuzeni var çocuğun 35 tane çeyrek birikimi varmış şimdi araba alacak

Konu sahibinin tutumu da çok uç noktada bizim oglanın ki de
nişanlım beni çok dengeler maddi konuda. ben yetiştiğim ortam gereği gerçekten neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu algılayamıyorum maalesef. ama nişanlım sağ olsun çoğu şeyin hesabını muhasebesini daha makul şekilde yapmayı öğreniyorum giderek. kendisi de harcamasında birikiminde makul bir insan, ne kendisine karşı ne bana karşı hiç cimriliğini görmedim. ben de elimden geldikçe fırsatım oldukça ona harcarım bu arada, ben sadece kendi ihtiyaçlarıma karşı cimriyim

Allah sabır versin inşallah gerçekten sizin derdiniz apayrı...
Teşekkür ederim eşimde evladı da kendi yaşayıp görsün ne diyeyim
Geçen pazartesi avans günü idi oğlu geldi eşimin
Üzerinde ki ceket t-shirt Pantalon ayakkabı yeni almış 13 bin TL gibi birşey tutmuş ama ayağındaki çorap delikti :/
Evde yemek vardı yemedi sipariş verdik eve
Sonrada markete gittiler abur cubur duş fırçası şampuan vs almış
Eşim kendi yeni aldığı paketli çorapları verdi
4000 TL de para verdik sabah yatağını vs toplamadan gitmiş

Benimde evladım var o yüzden birşey demek istemiyorum hiç de demedim Rabb'im şahit
Çünkü o evladı benden önce o vardı ama bu kadarı çok fazla geliyor bilmiyorum

Eşim sanayide döküm de kendi çalisıyor kazanıyor
45 yaşında adamı değiştiremem

Cimri insan sevmiyorum. Yukarıdan sıkıp aşağıdan yalamak bana çok itici geliyor. Tasarruf etmek, yatırım yapmak elbette güzel ancak bunu sefil yaşayıp (sizin tabirinizle) yapmak anormal.
Bunu yazmaya geldim sağol bacım ayda 10 binle nasıl geçiniyorsun diyecektim ki bin 2bin yazısını görünce bir şok yasadım ne bilim ya 60 70 bin kazanıp sefil gibi yasayacağım ayrıca eşim böyle bir kadın ister mi bilemedim şahsen ben istemem

3-4 sene sonra nasıl değerlendirirsiniz bilmem ama işe girer girmez ilk maaşınızla en az 1 çeyrek alın atın kenara ve onu unutun.durumunuza göre yarım yada 3 çeyrek vs.alabildiğiniz kadar yani.
şuan değerini koruyabilen en mantıklı yatırım aracı altın.evlendiğinizde de gelecek olan altınları bozmayın

Emin ol alamazsın altın artınca ev fiyatları yerinde saymıyor ki ay ay zamlanıyor 4 ay önce 1700 olan ev de yerinde saymayacaktı.

Karşı sitemde komşu sitede ev tutuldu bir tanıdık için sorduk 32 bin dediler 4 ay önce o tanıdık tutmadı ama o ev tutuldu ki İstanbul filan değil Mersin.Şimdi verseler aynı eve 35-36 isterler belkide 37 .
Yorum yapanlara sorsan ev fiyatı yerinde sayıyor der , altın tabikide artıyor ona söyleyecek bişey yok ama ne olacagını kimse bilemez, kaldı ki hiç bir şeyin fiyatı aynı kalmıyor

Ay aklıma geldi yine kayınvalidem klozetin sifonunu kapalı tutar. Yıkadığı yeşilliklerin suyunu, bulaşıkların suyunu döker. Teraslarında boş şişe tutar yağmur suyu biriktirir onu döker. Ama güzelim terasın bir kısmı pet şişeyle iğrenç görünüyor umrumda değil. Güzel güzel yaşamak varken bu kadar tasarrufa kafayı takmak da cidden kötü
Benim Kv de benzer , klozet de su gitmesin diye, çamaşır makinesi giderini oraya veriyormuş. Bişi olunca bedava yapacak insan arıyor, işin ilginci buluyor da.

nişanlım beni çok dengeler maddi konuda. ben yetiştiğim ortam gereği gerçekten neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu algılayamıyorum maalesef. ama nişanlım sağ olsun çoğu şeyin hesabını muhasebesini daha makul şekilde yapmayı öğreniyorum giderek. kendisi de harcamasında birikiminde makul bir insan, ne kendisine karşı ne bana karşı hiç cimriliğini görmedim. ben de elimden geldikçe fırsatım oldukça ona harcarım bu arada, ben sadece kendi ihtiyaçlarıma karşı cimriyim
Kendine neden değer vermiyorsun
Annecigine neden harcamak istemiyorsun ayda bir 5 10 bin versen kadıncagiz rahat eder babanın haberi yokken verebilirsin

Son düzenleme:
Bunu yazmaya geldim sağol bacım ayda 10 binle nasıl geçiniyorsun diyecektim ki bin 2bin yazısını görünce bir şok yasadım ne bilim ya 60 70 bin kazanıp sefil gibi yasayacağım ayrıca eşim böyle bir kadın ister mi bilemedim şahsen ben istemem
Evlenince işler değişebilir çünkü bekarken aile evinde hiç birşey gormeyen çoğu genç kızımız koca evinde açıldıkça açılıyor
Zannedersin kraliyet ailesinde yetişmiş ama konu sahibinin hemen evlenmek yerine azıcık annesini gezdirip tozdurmasını beklerdim
O kadın kızı okusun diye bakalım ne zorluklar yaşadı doğru dürüst çalışmayan bir eşle çocuk okutmak hiç kolay değil
Mesleğini eline alınca biraz gezip tozup ailesine harcayabilirdi

Benım bır arkadaş ogretmen.
Anne baba emeklı memur.
Aılesı ile yazın gezıye giderken evden kadın tüp goturuyormus.
Ve arabaya un koyuyor.
Bır yerde durup annem gözleme yapiyor diyordu 😀
Otur evınde dedım gezme sızın neyinize 😀
Adam altmıs yasında kalp krizinden öldü.
Okadar malvarlıgı var bır gram yıyemeden gıttı.
Kız da aynı yası 40a dayandı.
Sadece birikim odaklı.
Şuan en az 7 8 tane evı var bı ton arsa ve para var hesapta.
O da yıyemeden gıder.
Onun da suan aylık harcamasın sadece 5 bındır.
Bır kere bana canım tatlı cektı ortak alıp yıyelım mı demişti. Sonra zaten ben görüşmeyi kesmiştim.
Olmayan harcayamaz da olup ta harcamayan da değişik ya.

Gencecik yaşında hamam böceğinden hallice sefil bir hayat yaşamanın bedelleri olacak ama
40 yaşına geldiğinde gençliğini yemeden içmeden giyinmeden bakımsız paspal ot gibi geçirdiğin için kocaman bir mutsuzluk gençliğim bitti kaygısı başlayacak çok mutsuz hissedeceksin
Kötü beslendiğin için sağlıksız şişman çökmüş olacaksın vitaminsizlikten saçların erkenden dökülüp beyazlayacak
Cilt bakımı filan yapmadığın için muhtemel kırışmış lekeli yüzün olacak
Unutma hayat bir dengedir kazancının belli kısmını birikime ayır ama hayatı kaçırmadan
Evini 5 yılda alma da 10 yılda al ama hayatı ıskalamadan al

Konu sahibi bir de sana, evini arabasını nişanını kendisi yapmış 27 yaşında bir kadın olarak tavsiyem;
Birikime değil, kendi gelişimine, işinde yükselmeye, kurslarına ve eğitimine harcama yaparsan,
Sen hiç tutmasan da, gönlünce harcasan da kenarda araba paran da, ev paran da birikiyor...

Niye kendinize böyle bir hayatı reva görüyorsunuz. Evliliğnizin ilk yılları gezin tozun, yiyin için. Niye yeni kıyafet almayı bile çok görüyorsunuz kendinize? İnanın hiçbirseye değmiyor günün sonunda. Har vurup harman savurmayın ama sizin kadarı bana fazla geldi. Nişanlınız nasıl biri? Nasıl bir hayat istiyor

Back
X