Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

100 liraya takım mı var?
Lafın gelişi tabii 100 TL. Açıkçası konuyu ilk okuduğumda da kahvaltı takımı derken şu küçük sunumluklar var ya onlardan ve birkaç tabak olarak düşünmüştüm. Buradan da en fazla 200 tutar diye düşündüm. Sonra yorumun birinde 1400 u görünce anladim bahsi geçen takımı. Ne yapayım hem ruhum fakir hem de bu kahvaltı takımı gibi konularda bilgim fakir Ama fikrim yine aynı, ben gerekirse kahvalti yapmam yine de o parayı vermem ya. Aslinda cimri de değilim ama illa takim derdim yok. Sanki parayı çöpe atmışım gibi hissederim özellikle her şey bu kadar pahaliyken..

Bende buara öyleyim aylardr robot süpürge baktım baktım sildim sepetten enson eşim aldı hergün dua ediyorum. Bardaklarım kırıldı tek tek kaldılar bir tane takım alasım gelmiyor. GEçen 2-3 parça ıvır zıvıra 214 para tuttu,ufak çaplı şok geçirdim. Ama gıda ve çocuklar için çatır çatır harcıyorum. Ülkecek psikolojimiz bozuldu,hem pandemi hem bindirilen onca zamlar normal bu hale gelmemiz.

soz gondolu mu o ne ilk defa duydum cidden

Ev eşyası zımbırtılarına bende çok sıcak bakmıyorum ya cimri miyim diye çok düşündüm bende ama yok yani. Ara sıra çok beğenirsem tekli kahve fincanı aldım birde smoothie makinesi aldım diyette lazım oluyor diye. Pandemide kendime kıyafet aldığım bir tayt evde giyiyorum kalan vakitte zaten iş yerinde forma giyiyorum. Aslında herşey çok pahalı alınacak hali kalmamış. Yinede çok içinizde kaldıysa karacadan falan alın kargoda kırılırsa iade istemeden kırılıan ürünün fiyatını ödüyorlar.

Bence cimrisiniz
Çünkü fakir olsanız takim almazsınız suan :)
Var demek ki almak istiyorsunuz ..

Sanırım bu hayatta en acımadıgım sey para:)

1 ay önce anneme 6lı bi tabak aldım
annemde aslında tabak çok ama farklı farklı, kaç kere taşındı, kaç tane çocuk büyüttü, deprem geçti...20 farklı takımın tabakları var evinde
anneme sen bu tek tek olanları öğrenci evlerine vs. ver sana kullanacağın şekilde takım yapalım dedim.(kahvaltı takımı alsam tuzluk biberlik zeytinlik sosluk gibi minik minik şeyler geliyor, annem bunların hiçbiri kullanmaz mesela. zaten evde bunlardan da 3'er 5'er tane var. 40 yılda bir kullanıyor o da biz gidersek kullanıyoruz). Evde olanlarla da kullanılacak, takım yapacağım şeyler bakıyorum.

neyse
6 tabağı 55-60 liraya almıştım bi indirim de vardı, sanırım normalde 100 lira gibiydi. bu hafta 140 olmuş.
sanırım ben servisini bir de en küçük boyunu da alırım, muhtemelen ben alana kadar 200 filan olacak bu gidişle
ya da yine bi indirim gelene kadar sepette bekleyecek.

1- takımların parçalarının hepsini kullanırım diyorsanız
2- aile/misafir yaşam düzeniniz evde 1-2 takımdan fazlasının bulundurulmasını gerektiriyorsa
alın gitsin. bu fiyata bulamayacaksınız nasıl olsa....

bizde mesela 2. şık geçerli, en azından pandemiye kadar öyleydi, aynı gün 3 ayrı takım kullandığımızı, makineyi doldurup boşaltıp tekrar doldurduğumuzu çokça bilirim ben çünkü hem kalabalıktır hem gelen çok olur hem de mesela yemek yenir, tatlı yenir meyve yenir, gün içinde kahve-tatlı saatlerimiz olur, çünkü bu evler otel gibi kullanılmıyor, sadece akşam yemeği yenen evlerde kahvaltı takımı fazla olaiblir misal....bizim bu tarz evlerimizde tabak çanak çoktur. benim tek yaşadığım evde ise biraz daha az. takım da almadım almam.

ulkenın yuzde 70 ı rahat alısverıs yapamıyor genel olarak durum bellı
sımdı sakınce o alısverıs sepetınızı sılın
evdekılerle ıdare edın
zaten varken nıye yenıden alasınız cok acıl olsa kesın ıhtıyac olsa sımdıye alırdınız

gecen sene vılla tutup tatıle cıkabıldıgınıze sukredın
uzulerek yazıyorum

Fakirlik değil alsak alinir ama bence dönem elzem ihtiyaclar disinda parayi tutma dönemi gibi geliyor bana.

Ee ama soruya cevap verecek bilgi yok ki icerikte. Gelirden haber ver once. Sonra giderleri sirala.ona gore karar verelim

Eğer varsa acımamak gerek. Ama ay sonu zor geliyorsa tabii ki ayağınızı yorgana gore uzatmak gerek.

Lütfen acımayın :)) öbür taraf götüren yok :)
Ah babacığım gittikten sonra bunu daha iyi anlamıştım aslında geride mal mülk bıraktıkların bi Allah razı olsun bile demiyor ne için didinip duruyoruz diye günlerce kendimi sorgulamıştım.. o kadar haklısınız ki..

Ben hep çok rahat harcayan biri oldum. Babam çalışmaya başladığında görürüm ben seni der dururdu. Ama çalışmaya başladım harcamalarım azalmadı aksine arttı. Biriktirmek gibi bir huyum yok. Allahtan eşim benim gibi değil de kenarda üç beş acil durum paramız var. Fakat ben hayata ve paraya harcamayacaksam neden kazanıyorum kafasıyla bakıyorum. Bu sebeple herşeyin güzeli iyisi kalitelisini arıyorum ve alıyorum. Estetik, sanatsal eşyalar başka birşey veriyor insan ruhuna. Ben sadece işlevsellik değil sanatsallık ve estetik de arıyorum eşyalarımda. Yarın ölüp gideceğim belki de, altı üstü seksen yıllık bir ömür için çürüyüp gidecek bıraktığım eşyalar için neden koşturup durayım.

Ben kendime çok cimriyim yeme içmeye değil alır pisiririm oğlumun gozunu de bırakmam o dışarda yer ben yemem kendime ihtiyacim dışı bir şey almam kütüphane var niye kitap alayım derim isterim tabi ama çok pahalı bir botum var on yıl gider bana sandaletlerim üç yıllık bu yılda giyilir gerek yok dedim devlet hastanesine giderim hamileyim onlar doktor degilmi ne gerek var doğumda devlette olsun o parayı bebeğime harcarim diyorum bezi ıslak mendili kiyafeti bir sürü para ama oğlumun rahatsızligi var onun için pahalı ilaçlar muayenesi 800 TL özel doktor vs acimiyorum bir yerden kes bir yere ver yapacak bişey yok yoksa batariz ülke olarak kötü durumdayiz bu şartlarda eve kahvaltı takımı vs almam iki sene önce böyle düşünmüyordum şimdi bu ülkede önümü göremiyorum

Bugun kizima kiyafet almaya gittim fiyatlari gorunce şok oldum.hersey uçmus fakirlesmisiz bir yilda resmen.eskiden bir suru sey alirken artik biseyi alirken bin kere dusunuyoruz.cok zoruma gidiyor ulkece ne hale geldik

Benim şimdiye kadar para harcamaktan çekinmediğim tek konu gezip tozma ve parfüm alışverişiydi. Pandemiden beri bu zevklerimden mahrum kaldım ve işin garibi asgari ihtiyaç dışında harcama yapmadığım halde para da birikmiyor. Yemek takımı evlenirken almamıştım ben a101 e gelen tabaklardan altı kişilik takım yapmıştım. Sonra ihtiyaç olunca Migros indiriminden 12 kişilik yemek takımını 220 TL’ye hallettim. Mutfak eşyalarında bu tür marketleri takip etmek işime yarıyor. Ama bu aralar parfüm alasım var benimde parama acıyorum çok pahalı parfümler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…