Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

Bende böyleyim ya. 50 lira bir hamur matına kıyıp vermedim,oğlanın ayakkabısı küçülmüş ona mecburen gidip spor ayakkabı aldım ama fiyatlar uçmuş,kendime aldığım fiyata minicik ayakkabı aldım geldim.
Kızıma da almadım henüz ,onada gidip eli yüzü düzgün birşey alacağım mecburen,okula gitmeye başladı ,ayakkabılarından memnun ama benim gözüme batmaya başladı biraz yıpranmış bence,okul acılmasaydı sandaletleri vardi spor onlarla birde ayağındaki spor ayakkabı ile çok rahat geçerdi bu yaz ama şimdi ihtiyaç oldu alınacak.
Ay bilemiyorum alıncada 1 senede ayaklar büyüyor zaten layıkıyla eskimiyor ,kalitesiz birşey alıncada icime sinmiyor ayak sağlığı,rahatlık vs derken.
Kızıma diyorum sana unisex renklerde alıcam artık ayakkabı,saklarım kardeşinde giyer🙃

zaten o ayakkabı işi sakat

geçen sene oğluma ayakkabı aldım bir gün giydi ve okullar kapandı

evde zaten biraz eskimiş ayakkabı vardı yazın onunla takıldı

eylülde yeni alınanı da bu sıralar delmiş

okul açılacak diye yenisini alayım dedim parmakları çıkıyor yani aşağıda oynuyor ama okula da gidilmez

beğendiği 319 idi, bir başka rendi 299 idi

ama bu pahalıymış dedi, olsun dedin yani 20 TL fark içinde kalmasın o istediği renk olsun deyip aldım

ikisi de siyah birinin kenarları renkli çizgili, kendime alsaydım o 20 TL ucuzunu alırdım

oğlumun halası eskiden ayağı büyüsün benim ayaklarım küçük onun ayakkabılarını ben giyeceğim diyordu, o zaman eskimeden ayak büyüyordu, şimdi de ben git halanınkilerden al diyorum, ayaklar aynı numara oldu :)))

mesela geçen bir konu vardı düdüklü çaydanlık

ben de merak edip baktım

evet pahalı değil ama gerekli mi deyip geçtim ama aynı paraya dışarıda yemek yiyebilirim

ben ev ve eşya sevmiyorum galiba :KK70:

bir tencerem var tek kulpu kırıldı

halen kullanımda kendisi tek kollu diye hitap ediyoruz hatta :sampiyon:

pes valla yaaa
ben de inanamıyorum alt tarafı dolar 10 lira olmuş vallahi ne kadar abartıyorlar değil mi? Çok ayıp ediyorlar.

pes valla yaaa
ben de inanamıyorum alt tarafı dolar 10 lira olmuş vallahi ne kadar abartıyorlar değil mi? Çok ayıp ediyorlar.

pes valla yaaa
Tabii zaten eskiden sudan ucuzdu dolar🙄🤬 yaa bi git işine..

okul açılacak diye yenisini alayım dedim parmakları çıkıyor yani aşağıda oynuyor ama okula da gidilmez

ama bu pahalıymış dedi, olsun dedin yani 20 TL fark içinde kalmasın o istediği renk olsun deyip aldım

ikisi de siyah birinin kenarları renkli çizgili, kendime alsaydım o 20 TL ucuzunu alırdım

oğlumun halası eskiden ayağı büyüsün benim ayaklarım küçük onun ayakkabılarını ben giyeceğim diyordu, o zaman eskimeden ayak büyüyordu, şimdi de ben git halanınkilerden al diyorum, ayaklar aynı numara oldu :)))

ben de merak edip baktım

evet pahalı değil ama gerekli mi deyip geçtim ama aynı paraya dışarıda yemek yiyebilirim

Aynen ayakkabı işi sakat. Ayağında çorap bot şeklinde olan sporlardan var,birde gecen yaz biterken camper sandalet almistim 1 numara büyük seneye giysin dedim ayarlanabildiği icin cırtlarından gecen senede giydi. Simdi bot havası değil ,kumaşta olsa giyilmez yazın,sandalette okulda giyilmez. Mecbur alınacak.
Oglana adidas alıyordum hep,altarun özellikle,ayaklar büyümüş haliyle altarun küçük numarada kaldı olmuyor,büyüğü de albenili gelmedi,yüzüne bakmadı adam,sevmedim diyor 2.5 yaş daha. S ile başlayan markanın ışıklı modeline taktı aldı eline bırakmaz ama ayakkabı simsiyah,yazin giyilmez,neyse mavili,kırmızılı bir taneye ikna ettik ki eve geldik onuda giymek istemedi. Şimdi giyiyor ama o bile seçim yapıyor artık düşün. Kendime 3 sene önce bu fiyattan ucuza almıştım yine bir markanın spor ayakkabısını ki hala giyiyorum sapasağlam. Ama seneye giyemeyecek yani oğlum, kışın belki olursa yağmur camur olmayan günlerde giyecek.
Benim mutfakta tek takıntım Türk kahvesi fincanı ama takım sevmiyorum,tekli alırım genelde beğendiklerimi,en sevdiğim içecek olabilir haliyle ufak ufak alıyorum görünce beğendiklerimi. Farklı farklı fincanda içmek hoşuma gidiyor.
Kahvaltı takımı çeyizime almışım büyük setle beraber ama 10 sene bitti sanırim 2-3 kez kullanmışımdır. Bence gerekli değil asla. Yerine kahve fincanı alırım😁 ama bir başkası seviyordur kahvalti hazirlamayı,süslemeyi vs alsin kullansın.
Benim coğu zaman tek gözüm kapalı,yarı uyur vaziyette tamamen ezbere hazirladıgım bir öğün kahvaltı zira sabahın köründe kalkıyorlar evdekiler. Sabah 7de oglum mızıka çalarak geziyordu evde,birde eşime kızıma sessiz olun annem uyuyor diyordu düşün. Böyle uyanınca amaaan şöyle güzel bir kahvalti yapalım özeneyim durumu yok bende,bu saatten sonrada olmaz sanırım😄

Benim mutfakta tek takıntım Türk kahvesi fincanı ama takım sevmiyorum,tekli alırım genelde beğendiklerimi,en sevdiğim içecek olabilir

ayy konu sahibi kusurumuza bakma muhabbete vurduk ama konu varken almak

biz de yazıyoruz işte

evimde kenarı ufacık kırılmış bir kahve fincanı var, dikkat sadece bir fincan

kendisi bundan 16 yıl kadar önce 6 tane idi

kırıla kırıla tek kaldı

ama ben tutucu bir insanım yenisini alamadım, birine baktım küçük geldi, birine baktım büyük geldi, ay pahalı dedim, vay kalitesiz dedim

bir takım daha var birisi hediye getirmişti, o duruyor kenarda belki birisi vs gelirse kullanılır da malum pandemi

evet konu sahibi para harcamayı bilmeyenler kategorisinde birinci sırayı alabilir miyim acaba ?

ben de merak edip baktım

Çocuğa ayakkabı kıyafet facia. Giyemeden doğru dürüst küçülüyorlar. Bir de uyanıklar şu marka bu marka biliyorlar namıssızlar. 2 no büyük alıp ucuna pamuk mu doldursam?😅

Geçen yıl tencere tabaklarımı yeniledim 14 yıllıklar ve yıprandılar tabaklar kırıldı azaldı ama 1 yılda bile acayip zamlanmış
kahvaltı takımı olmasa da olur çok gerekli bir eşya değil. pasta tabakları da bu işi görüyor.
bu yıl fissler düdüklü aldım. ya ne çekmişim yıllardır. müthiş bir icat. Her kuruşuna değer
gereksiz eşya olarak katı meyve sıkacağı ve tefal actifry var evimde. 2. el olarak satmaya çalışıyorum.
actifrya gereksiz dedirtmem mutfakta en favorimmm... :)

4 yıldır falan bakıyordum ben de sonunda bir pike alarak şeytanın bacağını kırdım dün 😂😂😂
Darısı nevresim takımının başına, bir de onu alırsam benden zengini yok😂
ben de 2 yıldır çift kişilik yorgan bakıp vazgeçiyorum . en son misafirler gelince yorganı verip tek kişilik yorganı eşimle kullanmıştık popomuz dondu tabiii..hala da almadım ::)

ben de 2 yıldır çift kişilik yorgan bakıp vazgeçiyorum . en son misafirler gelince yorganı verip tek kişilik yorganı eşimle kullanmıştık popomuz dondu tabiii..hala da almadım ::)
Karacanın yeni yorganları çok hoş görünmüyormuuu
ihtiyacım olsa alırdım ama 4ü yün 3ü elyaf bisürü yorgan var :KK70:

Karacanın yeni yorganları çok hoş görünmüyormuuu
ihtiyacım olsa alırdım ama 4ü yün 3ü elyaf bisürü yorgan var :KK70:
çocuğumun ilk yazı için havluydu,pareoydu,kaydırmaz ayakkabı bikini güneş kremi falan derken şidi en az 500 tl lik masrafım var kışa doğru tekrar yorgan derdine düşerim inşallah her kış olduğu gibi..
önerin için çok teşekkürler ..karaca biraz pahalı değil mi yalnız dur bi daha düşüneyim :)

yataş bazı mevsimlerde %40 indirim yapıyor

elyaflar bedavadan az pahalı

pamuk ve yünler kullanışlı da uygun da

tavsiye ederim

lakin anne ve kv ni takdir ettim :sampiyon:

hiç çeyiz yapmamışlar, evde hiç kullanmadığımız 3-4 yorgan var eski tip kocaman yün ve pamuk

çocuğumun ilk yazı için havluydu,pareoydu,kaydırmaz ayakkabı bikini güneş kremi falan derken şidi en az 500 tl lik masrafım var kışa doğru tekrar yorgan derdine düşerim inşallah her kış olduğu gibi..
önerin için çok teşekkürler ..karaca biraz pahalı değil mi yalnız dur bi daha düşüneyim :)
pareo önemli tabi:-)
yorgan actirfydan uygun kız:-)
ihtiyacın varsa yün yorgan göndereyim çeyizden :KK70:

Back
X