Para harcayınca benim gibi depresyona giren var mı ?

Ben öyle yapıyorum yoksa bi bakıyorum aynı model üç çift ayakkabı aynı renk kazaklar aynı model ceket dolmuş dolap:KK12:
Şimdi küçük bir defterim var ona alınacakları yazıyorum krem makyaj malzemesi giysi her neyse alışverişe cıkmadan bakıyorum hatta sonradan yazdıklarım içinden sildiklerim oluyor bundan vardı dıye :-)
Şuan deftere yazsam hiç bir ihtiyacım yok , tam tersi dolabımdan atmam gereken şeyler var ama kıyamıyorum tabi :D
Bende inanılmaz ayakkabı aşkı var abartmadan söylüyorum 32 çift ayakkabım varmış geçende saydım . Sanki ünlü biriyim mübarek :skandal:

Şuan deftere yazsam hiç bir ihtiyacım yok , tam tersi dolabımdan atmam gereken şeyler var ama kıyamıyorum tabi :KK70:
Bende inanılmaz ayakkabı aşkı var abartmadan söylüyorum 32 çift ayakkabım varmış geçende saydım . Sanki ünlü biriyim mübarek :skandal:
Benimde öyle burda philosophy philosophy nin konusuydu sanırım konunun adını hatırlayamadım onun sayesınde azalttım ben son 6 ayda giymediğim şeyleri ayırıp ihtiyacı olanlara veriyorum
Sende yap rahatlıyor insan

Ben de aynı durumdayım. 24 yasima kadar sigara icmedim, simdi sırf maddiyata kafayi taktigimdan biraksam mi demeye basladim. 29 yasima kadar para hesabi nedir bilmeden yasadim. su temmuzdaki siyasi olaylar beni benden aldi yeni biri yapti. olayi bizzat yasayanlar belki benden az etkilenmistir. benim o gun bugundur anksiyetem oyle yukseldi ki para konusunda, kendimi taniyamiyorum. her seyi gereksiz goruyorum, her an sanki issiz kalicam, ulkesiz kalicam, multeci olucam kaygisi var icimde. ben ki kac lira maas aldigindan haberi olmayan insancik, simdi tum marketlerde cay, ekmek, seker ne kadar kurusu kurusuna biliyorum. akil sagligima mukayet olmaya calisiyorum:KK17:

Param yok o yüzden de kafam rahat :KK14:
Sigarayı bırakın hem sağlığınıza hem cebinize zarar. Zaten sigaraya harcadığınız parayla öteki ihtiyaçlarınızı dengelemiş olursunuz. Evliliğin sorumluluğundan belki de bu kadar etkilenmeniz.

Tam anlamiyla beni anlatmissiniz.
Esim hesap oduyor yazik diyorum bir suru para,bisi begeniyor aliyorum yazik diyorum ya iade ediyorum yada kendimi yiyorum.cok ama cok kotu bi huy.eskiden bole degildim.
Edit:bende bulgar gocmeniyim genetik herhaldeo_O
Editinizi şimdi farkettim :)) Genlerimize işlemiş heralde 25 ten sonra gösterdi kendini :)

Ben de aynı durumdayım. 24 yasima kadar sigara icmedim, simdi sırf maddiyata kafayi taktigimdan biraksam mi demeye basladim. 29 yasima kadar para hesabi nedir bilmeden yasadim. su temmuzdaki siyasi olaylar beni benden aldi yeni biri yapti. olayi bizzat yasayanlar belki benden az etkilenmistir. benim o gun bugundur anksiyetem oyle yukseldi ki para konusunda, kendimi taniyamiyorum. her seyi gereksiz goruyorum, her an sanki issiz kalicam, ulkesiz kalicam, multeci olucam kaygisi var icimde. ben ki kac lira maas aldigindan haberi olmayan insancik, simdi tum marketlerde cay, ekmek, seker ne kadar kurusu kurusuna biliyorum. akil sagligima mukayet olmaya calisiyorum:KK17:
Ankisiye rahatsızlığınız var sanırım . Acaba bende de mi var ki . Geçen sucuk baktık annemle hepsi gözüme pahalı geldi aldırmadım . Son zamanlarda herşeyin fiyatına daha çok dikkat ediyorum bende

Fuzuli harcamaya, sigaraya verilen paraya, cimri yada savurgan olmaya kesinlikle karşıyım.. hatta eşim gereksiz harcama yapınca nutuk çekerim.. :KK70:
Ama her türlü alışverişte feci mutlu olurum ayarim yoktur.. o tutumlu halim dışarıya çıkınca kaybolur.. evde her şekilde artırıp biriktirdiğim parayı dışarıya çıkınca muhakkak değerlendiririm.. :KK70:
Bide şu marka takıntısı.. Bende indirimleri kaçırdığım zaman ağlamak istiyorum:oops::KK61:

Param yok o yüzden de kafam rahat :KK14:
Sigarayı bırakın hem sağlığınıza hem cebinize zarar. Zaten sigaraya harcadığınız parayla öteki ihtiyaçlarınızı dengelemiş olursunuz. Evliliğin sorumluluğundan belki de bu kadar etkilenmeniz.
Of ya bırakmam şart benim :( Doğru söylediniz ona harcadığım parayla diğer ihtiyaclarım görülür . Yarından itibaren günde 3 taneye düşürmeyi planlıyorum birden bırakmam daha zor olur . Sonra tamamen bırakırım inşallah :(

Ankisiye rahatsızlığınız var sanırım . Acaba bende de mi var ki . Geçen sucuk baktık annemle hepsi gözüme pahalı geldi aldırmadım . Son zamanlarda herşeyin fiyatına daha çok dikkat ediyorum bende
yok aslinda tanisi konulmus bir anksiyetem yok, hatta doktora da gittim bu olanlarin etkisinden cikamamaniz normal milletce etkilendik dedi. ama inanilmaz dank etti kafama bir anda hersey. nasil da guvencesiz yaşıyormusum... 6 yildir calisiyorum kenarda 5 kurusum yok basima birsey gelse. bunu yeni idrak edebildim.

Fuzuli harcamaya, sigaraya verilen paraya, cimri yada savurgan olmaya kesinlikle karşıyım.. hatta eşim gereksiz harcama yapınca nutuk çekerim.. :KK70:
Ama her türlü alışverişte feci mutlu olurum ayarim yoktur.. o tutumlu halim dışarıya çıkınca kaybolur.. evde her şekilde artırıp biriktirdiğim parayı dışarıya çıkınca muhakkak değerlendiririm.. :KK70:
Bide şu marka takıntısı.. Bende indirimleri kaçırdığım zaman ağlamak istiyorum:oops::KK61:
İyiki marka takıntım bari yok :D Sizde vardır ama bir kere alıyosunuzdur uzun süre giyiyorsunuzdur sanırım . Genelde marka giyenler öyle yapıyor :) Ben öyle de olmazdım her gün değişik kıyafet giyme uğruna milyarları bırakır sonra pişmanlıktan ölürdüm :D

yok aslinda tanisi konulmus bir anksiyetem yok, hatta doktora da gittim bu olanlarin etkisinden cikamamaniz normal milletce etkilendik dedi. ama inanilmaz dank etti kafama bir anda hersey. nasil da guvencesiz yaşıyormusum... 6 yildir calisiyorum kenarda 5 kurusum yok basima birsey gelse. bunu yeni idrak edebildim.
Evet bu kenara para atma olayı son zamanlarda benimde aklımda . Günde 5 tl atsam diyorum kumbara yapıp sonra onlar çoğalır falan diye hayaller kuruyorum :spor:

Benimde öyle burda philosophy philosophy nin konusuydu sanırım konunun adını hatırlayamadım onun sayesınde azalttım ben son 6 ayda giymediğim şeyleri ayırıp ihtiyacı olanlara veriyorum
Sende yap rahatlıyor insan
Kış kıyafetlerimi çıkarırken giymediklerimi ayırıp vereyim dediğin gibi . Hem insanlar faydalanır hemde benim fazlalıklarım azalır :)

100 tlye mont niye bulunamiyo ya:KK45: ben 70-80 liraya cillop gibi deri mont aldim.kotondan :KK53:

Evet bu kenara para atma olayı son zamanlarda benimde aklımda . Günde 5 tl atsam diyorum kumbara yapıp sonra onlar çoğalır falan diye hayaller kuruyorum :spor:
kesinlikle cok onemli. ben temmuzdan beri kumbara isine başladım iste. henuz cok birsey birikmese de kendimi her zamankinden daha guvende hissettiriyor.

Depresyon değil de okb ye doğru gidiyor olabilirsin.ben depresyon hastasıyım.iki atağım majör depresyondu.
Depresyon klinik belirtileri olan psikiyatrik bir hastalık sonu intiharla bitecek kadar da ciddi bir hastalık ama sizi tenzih ederek soyleyeyim her morali bozuk olan canı sıkılan depresyondayım diyor.bu canımi sıkıyor:KK43:

Bende böyleyim ya. Param bitsin hiç istemiyorum maaşım hep hesabımda aynı kalsın. Sonra diyorum salak mısın neden çalışıyorsun çoluk çocuğu bırakıp.
Ama ayın 15 i olup maaşı hesapta görünce tekrar aynu depresyona giriyorum. :)
Zenginlerdeki hırsızlık hastalığı gibim bişey bu var ama çalıyo bizde var ama yokmuş gibi hissediyoruz :))

kesinlikle cok onemli. ben temmuzdan beri kumbara isine başladım iste. henuz cok birsey birikmese de kendimi her zamankinden daha guvende hissettiriyor.
Ben yarından itibaren sigarayı bırakıyorum ve sigaraya harcadığım parayı kumbara yapıp atıyorum . Tamam karar verdim inşallah sözümde dururum :kızgın:

Ya ben de aksine harcayınca cok rahatlıyorum hiç para biriktiremiyorum azcık birikse tatile giderim o derece :D Okulum bitti çalışmıyorum ailemden de para isteyemiyorum...Para istemeyi gururuma yediremiyorum ya öğrenciyken istemeden hesabıma yatırıyorlardı en azından :D

100 tlye mont niye bulunamiyo ya:KK45: ben 70-80 liraya cillop gibi deri mont aldim.kotondan :KK53:
Aynen bnde cotondan aldım montumu :D Diğer montlarım gene daha da ucuzdu . Hatta bu aldığım en pahalı olanlar arasında :)

Back
X