- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
- 123
- Konu Sahibi vivelafrance
-
Ben sıkı olamıyorum işte.1500 lira cebine kalıyor. Kredi kartı borcunu taksitlendir. Araba için aylık ödemesi 500 lira olacak şekilde kredi çek çok rahat halledersin. Zaten kenarda 2500 liran varmış yetmeyince takviye yaparsın ama aynı durumda olsam 2500 liraya dokunmayıp üzerine para bile koyabilirdim accık elim sıkıdır :)
valla bence o 2500 ün üzerine para koyup kredi kartınızı kapatın. kredi kartından bi kurtulun, kullanmayın belli süre. araba için ne kadar çekeceksiniz bilmiyorum ama çekerken yukarda saydığınız üç borcunuzu da ekleyip o miktarı çekin. tek bir yere ödeme yapın. maaşınız iyi, çok bir harcamanız da yok biraz sıkmanız lazım kendinizi. böyle kredi olunca ödemek zorunda kalırsınız.
Evet ben bunu bazen yapabiliyorum, gereksiz şeyleri şıp diye alıyorum. Bunu yontmam lazım.Hiçbir güç bana gereksiz para harcatamaz. mesela bir eşya düşün atıyorum tarak ya da cımbız. Bu benim işimi göremeyecek duruma gelene kadar gidip ikincisini almam. Tutumluyumdur. Kısaca sıkacaksın ve zaten öyle aman aman borcun da yok yani taksitlerin gayet düşük arabanı da ödersin
Öncelikle o borçlar bir anda olmadı sanırım. Katlana katlana geldi.Oldum olası para hesabı bilemeyen bir insan oldum. Borcu borçla kapatma, dolandırılma, ani ihtiyaçlar derken her gün başını alıp gidiyor.
Yeni iş tekliflerini bile riske girip kabul edemiyorum. Düzenli maaş ödemeleri yoksa batarım diye.
Fikir verin bana..
Bu ay itibari ile 3200 TL net maaşım var. (Vergi dilimine girdikçe düşüyor, yılbaşında artıyor tabi. Sapma payı 200-300 TL)
3 tane kredim var. 9200 TL, 6400 TL ve 11.900 TL, 3300 TL de kredi kartı borcum.
2500 TL birikmişim var, bir de bu ay maaş alacağım 2800 TL olarak.
Kredilerimin taksitleri 350 TL, 575 TL ve 240 TL .Takriben 2 yıl vadeleri var. Özel bir durumdan dolayı araba almam da gerekiyor, bir araba kredisine girmem şart. En çok 2 ay erteleyebilirim bu durumu.
Para hesabı bilenler, bankacılıktan anlayanlar, bu durumda olup çıkanar lütfen fikir verin. Ay içerisinde umulmadık harcamalarım da çıkabiliyor. Bazen eve destek olmak vs.
120 TL telefon faturam ve taksitim, sigara param dışında sabit bir harcamam yok. Kira, fatura vs. ödemiyorum. Borçlu olmak da beni çok rahatsız ediyor.
Tüm önerilerinizi bekliyorum.
1 tane kredi kartım var sadece.Öncelikle o borçlar bir anda olmadı sanırım. Katlana katlana geldi.
Birinci olarak öğrenmen gereken ayağını yorganına göre uzatmak yoksa şimdi sorunu çözersin yarın yeniden başlar.
Akıllı harcama ve birikim konularını öğren bence.
Kredi kart sayını ne yap ne et teke düşür.
Kendine birikim limiti koy mesela 2800 e göre 1400TL yi birikim yapacağım gerisi benim de. Nasıl olsa teksin ve bir ailen var. Sonra elinde kalan parayla idare et. Bu rakamı vergi dilimine göre yukarı çekebilirsin tabi.
Ben birikim paramı ayırıp kalana göre harcamalarımı ayarlıyorum. Yoksa önce harca sonra biriktir dersen para denen şey 1 saatte biter.
valla hersey sızde bıtıyor bence. masraflarınızdan kısın, yeme ıcme saglık masrafı harıc, kredı kartına yapılandırma yapın ve ıptal ettırın borc bıtınce, kıra fatura yoksa bu gelırle cok rahat gecınır-borcunuzu da odersınız. bız iki kişi çalışıyoz eve giren toplam 3700 tl. evımız kıra+kredı ve kart borcumuz var vs.. gecınıyozOldum olası para hesabı bilemeyen bir insan oldum. Borcu borçla kapatma, dolandırılma, ani ihtiyaçlar derken her gün başını alıp gidiyor.
Yeni iş tekliflerini bile riske girip kabul edemiyorum. Düzenli maaş ödemeleri yoksa batarım diye.
Fikir verin bana..
Bu ay itibari ile 3200 TL net maaşım var. (Vergi dilimine girdikçe düşüyor, yılbaşında artıyor tabi. Sapma payı 200-300 TL)
3 tane kredim var. 9200 TL, 6400 TL ve 11.900 TL, 3300 TL de kredi kartı borcum.
2500 TL birikmişim var, bir de bu ay maaş alacağım 2800 TL olarak.
Kredilerimin taksitleri 350 TL, 575 TL ve 240 TL .Takriben 2 yıl vadeleri var. Özel bir durumdan dolayı araba almam da gerekiyor, bir araba kredisine girmem şart. En çok 2 ay erteleyebilirim bu durumu.
Para hesabı bilenler, bankacılıktan anlayanlar, bu durumda olup çıkanar lütfen fikir verin. Ay içerisinde umulmadık harcamalarım da çıkabiliyor. Bazen eve destek olmak vs.
120 TL telefon faturam ve taksitim, sigara param dışında sabit bir harcamam yok. Kira, fatura vs. ödemiyorum. Borçlu olmak da beni çok rahatsız ediyor.
Tüm önerilerinizi bekliyorum.
Haftasonu bir kere harcamam oluyor, sağlık için özel sigortam var çok nadir para ödüyorum çok şükür ekstra bir şey yok.valla hersey sızde bıtıyor bence. masraflarınızdan kısın, yeme ıcme saglık masrafı harıc, kredı kartına yapılandırma yapın ve ıptal ettırın borc bıtınce, kıra fatura yoksa bu gelırle cok rahat gecınır-borcunuzu da odersınız. bız iki kişi çalışıyoz eve giren toplam 3700 tl. evımız kıra+kredı ve kart borcumuz var vs.. gecınıyoz
Yaa buna çok şaşırdım da sevindim de. Hangi markada yaptınız? Kime gitsem yaparlardiye düşünüyorum. Sıfır düşünebilirim aşırı yüksek olmazsa tabi.Aracı sıfır alacaksanız satan bayi ile anlaşıp fazla kredi çekebilirsiniz. Böylece fazla para ile eski kredi borcunuzu kapatırsınız. Hem taşıt kredisi faizi daha düşük.Biz bugün tam da öyle yaptık.Her ay 500-600 tl daha az ödeyeceğiz hem de yeni aracımız var.Ya da tarım kartı olan biri varsa babanız falan bazı araç firmalarında şimdi al 2016 da öde varmış
Biliyorum ama gereklilikte dolayı mecbur işte...Kredi kartınızı borcunuz varkende kapatıyorlar.Bu bilgiden sonra eğer kredi kartını illa kullanıcam derseniz maaşınızın yarsından fazla limiti olmayan kart kullanmayın derim.
3 tane krediniz var.Ortalama 1200 civarı kredi ödüyorsunuz.Elde kalan 1600 TL.
Kredi kartınızı kapatıp aylık olarak 500 TL ödeyerek borcunu bitirirsiniz.
Bu kadar borç varken araba almak hiç akıl karı değil.
Araba demek + masraf demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?